×
اجتماعی
شناسه خبر : 245297
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/24 ساعت 11:54
اژه‌ای: برجسته‌سازی ضعف‌ها به نفع دشمن تمام می‌شود

اژه‌ای: برجسته‌سازی ضعف‌ها به نفع دشمن تمام می‌شود

رئیس قوه قضاییه با اشاره به عفو معیاری اخیر، گفت که مجرمان مخل امنیت مشمول آن نیستند، مگر آنکه توبه و جبران کنند. وی تأکید کرد در نبرد روایت‌ها، نباید ضعف‌ها را برجسته کرد و مسئولان باید با دقت و سرعت، عفوها را اجرایی کنند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: رئیس قوه قضاییه با اشاره به عفو معیاری ۱۴۰۴ گفت: مجرمینی که آزادی آنها مُخل امنیت مردم است، از شمولیت این عفو مستثنی شده‌اند و عفو معیاری اخیر شامل حال این دسته از محکومین نمی‌شود؛ لکن چنانچه این دسته از محکومین نیز حقیقتاً توبه کنند و به اصلاح رفتار خود بپردازند و خسارات وارده را جبران کنند، ممکن است در مواعید و مقاطع بعدی، مشمول عفو شوند.

 حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، امروز دوشنبه (۲۴ شهریور) طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه، ضمن اشاره به عفو معیاری اخیر، اظهار کرد: در ابتدا از مقام معظم رهبری بی‌نهایت سپاسگزاری و امتنان داریم که با پیشنهاد عفو معیاری اخیر موافقت فرمودند. در وهله بعد باید اشاره کنم که برای تمهید مقدمات این عفو، از چند ماه پیش با مسئولان در قوا و دستگاه‌های ذیصلاح و نخبگان و برجستگان در داخل و خارج از قوه قضاییه، شور و مشورت صورت گرفت و در نهایت به یک جمع‌بندی نائل شدیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به ویژگی‌ها و مختصات عفو معیاری اخیر، گفت: در عفو معیاری اخیر برای آن دسته از محکومان که دارای شاکی خصوصی هستند، فرصتی لحاظ و تمهید شده تا بتوانند با کسب رضایت شکات خصوصی خود، مشمول عفو شوند؛ در همین راستا، از همین تریبون، این درخواست را از شکات خصوصی داریم که اگر چه مُحق و ذی‌حق هستند، اما بزرگواری به خرج دهند و در صورت امکان، بخشش کنند تا زمینه آزادی و رفع محکومیت این دسته از محکومان نیز فراهم شود.

وی تصریح کرد: همچنین در عفو معیاری اخیر فرصتی پیش‌بینی و لحاظ شده است تا محکومان مشروط بر توبه و اصلاح و جبران‌مافات، بتوانند مشمول عفو شوند؛ البته در اینجا ذکر این نکته ضروری است که مجرمینی که آزادی آنها مُخل امنیت مردم است، از شمولیت این عفو مستثنی شده‌اند و عفو معیاری اخیر شامل حال این دسته از محکومین نمی‌شود؛ لکن بر این گزاره اشاره می‌کنم که چنانچه این دسته از محکومین نیز حقیقتاً توبه کنند و به اصلاح رفتار خود بپردازند و خسارات وارده را جبران کنند، ممکن است در مواعید و مقاطع بعدی، مشمول عفو شوند.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: کسانی که در جریان عفو معیاری اخیر از زندان آزاد شده و یا رفع محکومیت دریافت کردند، توجه و اهتمام ویژه داشته باشند که مجدداً به ورطه ارتکاب جرم نیفتند؛ چرا که در آنصورت برای در یافت عفو در مواعید و مقاطع بعدی، با مشکل مواجه می‌شوند و حتی ممکن است این فرصت را از سایر محکومین نیز سلب کنند. خانواده محکومین عفوشده نیز عنایت و توجه ویژه داشته باشند تا مبادا عضوِ مَعفُو خانواده‌شان مجدداً مرتکب جرم شود.

وی تصریح کرد: عفو معیاری اخیر می‌تواند انسجام اجتماعی را تقویت کند و به استحکام بنیان خانواده در خانواده‌های محکومان بینجامد.

محسنی اژه‌ای در ادامه تاکید کرد: مسئولین امر در معاونت قضایی قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها و سایر بخش‌های ذیصلاح توجه ویژه داشته باشند تا محکومانِ محبوس که طبق مختصاتِ عفو معیاری اخیر، واجد شرایط عفو شدن هستند، هر چه سریع‌تر از زندان آزاد شوند؛ بدین معنا که به گونه‌ای تمهید و تعجیل شود که آزادی این محکومانِ عفوشده، اگر در صبح امروز ممکن است، به بعدازظهر امروز موکول نشود. همچنین این تعجیل درخصوص محکومانِ غیرمحبوس نیز که واجد شرایط هستند، صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه افزود: علاوه بر تعجیل، مسئولین امر باید دقت ویژه‌ای را نیز به کار بندند تا کلیه‌ی محکومانی که وفق مختصات عفو معیاری اخیر، واجد شرایط هستند و از مصادیق عفو معیاری می‌باشند، حتماً در شمول عفو قرار گیرند و از آن سو، مجرمینی که این عفو معیاری شامل حال آنها نمی‌شود، مورد عفو و آزادی قرار نگیرند. در واقع تاکید مؤکد داریم که در تطبیق مصادیق با مختصات عفو معیاری اخیر، علاوه بر تعجیل و سرعت، اهتمام زیادی نیز به خرج داده شود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه نشست امروز با اشاره به برخی از موضوعات روز کشور و منطقه، به مقوله‌ی جنگ روایت‌ها و اهمیت پیروزی در این نبرد، وفق فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، گریزی زد و گفت: همه مسئولین، دست‌اندرکاران و صاحبان تریبون و رسانه و بویژه رسانه ملی باید از کشور و نظام، روایت قدرت، قوت و اقتدار تولید کنند؛ البته این امر به معنای نادیده گرفتن نقاط ضعف و نواقص نیست؛ قطعاً همگان موظفیم که این نقاط ضعف و کاستی را برطرف سازیم؛ لکن تاکید مؤکد آن است که نباید این نقاط ضعف را برجسته و بزرگنمایی کرد و در مقابل، از دستاوردها و داشته‌ها و قابلیت‌ها غافل شد؛ اینها مواردی است که سبب سوءاستفاده دشمن و تَغلّب او در جنگ روایت‌ها می‌شود.

وی افزود: در جنگ روایت‌ها، سکوت و برجسته‌سازی نقاط ضعف جایز نیست. نباید طوری حرف بزنیم که دشمن از حرف ما سوء‌استفاده کند؛ نباید سخن ما برای دشمن، امیدآفرین باشد.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به استمرار جنایات سبعانه رژیم منحوس صهیونیستی در غزه و نشست امروز دوحه، بیان داشت: رژیم صهیونیستی با اِستظهار و پشتیبانی تمام و کمال آمریکا، همچنان به جنایات سبعانه و وحشیانه خود در غزه ادامه می‌دهد و روزانه ده‌ها نفر از مردم غزه و حتی آنهایی که در صف غذا ایستاده‌اند را می‌کُشد؛ رژیم صهیونی تمام خطوط قرمز را درنوردیده و از هیچ جنایتی دریغ نمی‌ورزد؛ این رژیمِ درنده هفته گذشته در دوحه قطر نیز مبادرت به تجاوز و جنایت کرد؛ اقدامی که شاید تلنگری باشد تا برخی حکام منطقه، محور شرارت و کانون ناامنی که رژیم صهیونیستی است را بشناسند. علی‌ایحال، این امید را داریم که در نشست دوحه که امروز نیز در جریان است، تصمیمات قاطعی برای توقف جنایات و تجاوزات رژیم صهیونی و مجازات جانیان صهیونیستی اتخاذ شود.

محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود در نشست امروز با اشاره به سفر هفته گذشته هیئت عالی قضایی به استان گلستان، اظهار کرد: در سفری که هفته گذشته به استان گلستان داشتیم مشاهده کردیم که در نتیجه پیگیری‌های مجدانه مسئولان قضایی استان و مساعدت سایر مقامات استانی، غالب مصوبات دو سفر پیشین هیئت عالی قضایی به این استان اجرایی شده بود و مابقی مصوبات نیز در مرحله عملیاتی شدن بودند؛ از این حیث باید به مسئولان‌امر در استان گلستان دست مریزاد گفت؛ همچنین مسئولین استان گلستان، انسجام و اتحاد مطلوبی برای به کارگیری ظرفیت‌ها و استعدادها جهت غلبه بر مشکلات و مسائل مردم داشتند که از این حیث نیز تلاش‌های آنان قابل تقدیر است.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در جریان سفر به استان گلستان بازدیدی را نیز از دادسرای مرکز این استان داشتم و در آنجا طی بررسی و مطالعه چند پرونده با بازپرس‌های جوانی مواجه شدم که حقیقتاً کوشا و نخبه بودند و احاطه و اشراف مطلوبی بر پرونده‌های بعضاً پیچیده و سنگینِ تحت بررسی خود داشتند و به خوبی ضابطین پرونده را هدایت می‌کردند و در مواردی نیز خود شخصاً به تحقیقات جامع و کاملی برای پیشبرد پرونده‌ی تحت بررسی مبادرت ورزیده بودند. مشاهده این موارد حقیقتاً مایه مباهات است و بیانگر آن است که قوه قضاییه در مسیر پرورش و بهره‌گیری و اعتماد به جوانان متعهد و نخبه برای تصدی مقامات قضایی است؛ این رویه مبارکی است و ما اکنون در حال مشاهده ثمرات و نتایج مطلوب و مُستحسن آن هستیم. قطعاً این روند ادامه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: همه ما که در مقام قضا دارای منصب و اشتغال هستیم باید سه اصل ابتدایی و بدیهی را در همه احوالات مراعات کنیم و آن سه اصل عبارتند از: «رفتار محترمانه با مردم»، «اتقان آراء و تصمیمات» و «تسریع در رسیدگی‌ها و پیشبرد امورات قضایی و حقوقی مردم»؛ مردم از ما انتظار دارند که به این سه اصل، مقیّد باشیم و این حقیقتاً خواسته و انتظار زیادی نیست و در زمره وظایف و مسئولیت‌های اولیه ماست.


نظرات

آخرین اخبار
سازوکاری فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران فراهم آورید
جنگ علیه ایران محبوبیت ترامپ را به منفی 17 رساند
تعطیلی خوابگاه‌ها تا اطلاع ثانوی
هلال احمر: مردم به فکر ذخیره دارو نباشند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا
لغو طرح ترافیک در پایتخت تا اطلاع ثانوی
ایران 5 - کاستاریکا صفر/برتری پر گل ایران برابر کاستاریکا در دیداری دوستانه
گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر دریابان شهید «علیرضا تنگسیری» در بندرعباس
روسیه: آژانس اتمی زیر فشار آمریکا شجاعت محکوم‌کردن حملات به ایران را ندارد
پیام ابوعبیده خطاب به حزب‌الله: مأموریت را تکمیل کنید
وزیر نیرو : برق خانه‌ها بی‌وقفه تأمین است
اعتماد فعالان اقتصادی به زیرساخت‌های بورس انرژی/180 هزار میلیارد معامله انجام شد
نامه آیت‌الله اعرافی به رهبر معنوی کلیسای ارتدکس روسیه
تشکیل «ستاد همیاری» در خانه سینما
اصابت مستقیم موشک به شرکت دارویی«توفیق دارو»
سپاه: شرکت‌های موثر در عملیات تروریستی، اهداف مشروع ما خواهند بود
هشدار عراقچی به صهیونیست‌ها: با شهروندان بی‌دفاع فلسطین طرف نیستید
از ابتدای جنگ چند واحد اقتصادی در تهران آسیب دیدند؟
ابلاغ الزام مدیران مدارس غیردولتی برای پایدارسازی سامانه‌های آموزش مجازی
سردار فدوی: دشمن در مقابل قدرت ایران دچار اشتباه محاسباتی شده بود
گران شدن قیمت بنزین در سرزمین‌های اشغالی
بازداشت 54 نفر از مزدوران دشمن در 4 استان توسط وزارت اطلاعات
آغاز مرحله چهارم کالابرگ از این تاریخ
گفتگوی رئیس شورای اروپا با پزشکیان درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
رئیس فیفا: هر کاری برای تیم ملی ایران می‌کنیم/جامعه فوتبال دنیا در کنار شماست‌
طارمی دومین گلزن برتر فوتبال ملی ایران
بروز اختلاف میان آمریکا و انگلیس بر سر جنگ علیه ایران
اعلام آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌ها/مسدود شدن آزادراه تهران- شمال
حملات هوایی علیه پایگاه‌های حشد شعبی در بابل و الانبار
اگر ترامپ زیرساخت‌ها را بزند، چه اتفاقی برای منطقه می‌افتد؟
تکذیب خبر اعمال محدودیت‌های صادراتی محصولات فولادی و معدنی
دستگیری 5 مزدور دشمن آمریکایی- صهیونی در فارس
اتاق ایران در حال پیگیری برای دسترسی فعالان اقتصادی به اینترنت بین‌الملل
مخالفت قلعه‌نویی با برگزاری ادامه بازی‌های لیگ برتر صحت ندارد
سخنگوی دولت: همبستگی ملی ما جهان را به شگفت آورده است
حرکت دسته مردمی «پرچمداران ایران» هم‌زمان با روز جمهوری اسلامی+ اعلام زمان
ترامپ: خودتان تنگه هرمز را باز کنید!
آغاز موج بازگشت مسافران؛ ثبت 336 میلیون تردد در جاده‌های کشور
انهدام 2 فروند پهپاد لوکاس توسط سامانه نوین پدافند سپاه در هرمزگان
تاکید سناتور آمریکایی بر ضرورت پایان یافتن فوری جنگ با ایران
ضروری است جامعه جهانی واکنشی قاطع نسبت به جنگ نشان دهد
فراخوان عمومی حضور داوطلبان مردمی در جبهه‌های پشتیبانی و دفاع مردمی
ترکیب تیم ملی فوتبال ایران مقابل کاستاریکا اعلام شد