×
بین الملل
شناسه خبر : 245282
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/24 ساعت 11:30
قطعنامه ایران علیه تجاوز هسته‌ای؛ آزمون تاریخی برای واشنگتن و آژانس

نورنیوز بررسی می کند؛

قطعنامه ایران علیه تجاوز هسته‌ای؛ آزمون تاریخی برای واشنگتن و آژانس

سفر محمد اسلامی به وین برای شرکت در شصت و نهمین کنفرانس آژانس بین المللی انرژی اتمی، صحنه‌ای راهبردی برای ایران است؛ جایی که با ارائه قطعنامه ممنوعیت حمله به تأسیسات هسته‌ای، هم سکوت آژانس را به چالش می‌کشد و هم استانداردهای دوگانه قدرت‌ها را آشکار می‌سازد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سالانه فرصتی فراهم می‌آورد تا کشورها دیدگاه‌های خود را درباره وضعیت هسته‌ای جهان مطرح کنند. حضور ایران در  نشست امسال اهمیتی مضاعف یافته است؛ چرا که در ماه‌های اخیر، حمله به تأسیسات هسته‌ای کشورمان از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی و سکوت آژانس نسبت به این تجاوز، پرسش‌های جدی درباره مأموریت واقعی این نهاد بین‌المللی ایجاد کرده است. محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، تأکید کرده که ایران در این اجلاس با شفافیت کامل روایتگری خواهد کرد و اجازه نخواهد داد استانداردهای دوگانه بر آینده برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز کشور سایه بیفکند.

ایران با ارائه قطعنامه‌ای در این کنفرانس، تلاش دارد تا حمله به تأسیسات هسته‌ای را به‌عنوان اقدامی مغایر با حقوق بین‌الملل معرفی کند و از جامعه جهانی بخواهد در برابر آن موضعی روشن اتخاذ کند. این موضوع تنها دغدغه ایران نیست؛ بلکه امنیت تمامی کشورها در گرو حفاظت از زیرساخت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای قرار دارد.

قطعنامه ایران و مخالفت آمریکا

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، اعلام کرده که آمریکا با قطعنامه پیشنهادی ایران مبنی بر ممنوعیت حمله به تأسیسات هسته‌ای مخالفت کرده است. این مخالفت، نشان‌دهنده نگاه ابزاری واشنگتن به آژانس و بهره‌گیری از آن برای پیشبرد اهداف سیاسی است. آمریکا حتی تهدید کرده که در صورت تصویب قطعنامه، کمک‌های مالی خود به آژانس را متوقف خواهد کرد؛ اقدامی که آشکارا استقلال این نهاد را زیر سؤال می‌برد.

این در حالی است که قطعنامه پیشنهادی ایران، ریشه در اسناد پیشین سازمان ملل دارد؛ از جمله قطعنامه‌های ۴۸۷ شورای امنیت و دیگر مصوبات کنفرانس عمومی آژانس که به صراحت حمله به تأسیسات هسته‌ای را محکوم کرده‌اند. بنابراین، مخالفت آمریکا نه بر مبنای حقوق بین‌الملل، بلکه صرفاً بر اساس منافع ژئوپلیتیک و رویکرد دوگانه در قبال ایران صورت گرفته است.

پیام راهبردی ایران به جامعه جهانی

حضور ایران در وین، حامل پیامی راهبردی به جامعه جهانی است. این پیام دو محور اساسی دارد: نخست، تأکید بر حق مسلم ایران در بهره‌گیری صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای طبق معاهده NPT و اساسنامه آژانس؛ دوم، هشدار نسبت به تبعات خطرناک تکرار حمله به تأسیسات هسته‌ای. ایران با روایتگری شفاف، تلاش دارد نشان دهد که سکوت و بی‌عملی آژانس در برابر این تجاوزات، نه تنها امنیت ایران بلکه اعتبار نظام عدم اشاعه را نیز تهدید می‌کند.

در واقع، موضع ایران در این کنفرانس می‌تواند زمینه‌ساز اجماعی گسترده‌تر میان کشورهای مستقل باشد. بسیاری از دولت‌ها نگران آن هستند که اگر این روند ادامه یابد، تاسیسات هسته‌ای آنها نیز در معرض حملات مشابه قرار گیرد. بنابراین، ابتکار ایران فرصتی برای شکل‌گیری یک ائتلاف اخلاقی و حقوقی در برابر سیاست‌های یکجانبه آمریکا فراهم می‌آورد.

چشم‌انداز دیپلماسی هسته‌ای ایران

دیپلماسی هسته‌ای ایران در وین تنها محدود به ارائه یک قطعنامه نخواهد بود. دیدارهای چندجانبه با کشورهای مختلف، فرصتی ایجاد می‌کند تا تهران مواضع خود را به‌طور مستقیم تبیین کرده و حمایتهای سیاسی جدیدی کسب کند. از سوی دیگر، این حضور به ایران امکان می‌دهد در چارچوبی شفاف و قانونی، اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی و هم‌پیمانانش را افشا کند.

این روند اگر با انسجام داخلی و استمرار در سطح بین‌المللی همراه شود، می‌تواند راه را برای تقویت جایگاه ایران در نظام هسته‌ای جهانی هموار سازد. در این مسیر، روایتگری شفاف ایران از تهدیدات و فشارها، نه تنها افکار عمومی را حساس‌تر خواهد کرد، بلکه به کشورهای دیگر نشان خواهد داد که دفاع از حقوق هسته‌ای ایران، در واقع دفاع از امنیت جمعی و آینده صنعت هسته‌ای در جهان است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
انفجار در سیریک پس از حمله آمریکا؛ سپاه مواضع نیروهای آمریکایی را هدف گرفت
هشدار پزشکان درباره سکته مغزی خفیف؛ انسداد موقت اما خطرناک
گرمازدگی را جدی بگیرید؛ تأخیر درمان به اندام‌های حیاتی آسیب بزند
پژوهش جدید راز بیماری نادر «MKD» را فاش کرد
این نوشیدنی‌ها قند خون را به‌سرعت بالا می‌برند
سازمان غذا و دارو درباره شامپوهای غیرمجاز هشدار داد
تکرار ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران
شب بزرگ جام جهانی 2026 ؛ طوفان خروس‌ها و شکست سنگین عراق 10 نفره
پرسپولیس ( 1) - چادرملو (2) / پرسپولیس به آسیا هم نرسید+ فیلم
کمک تحقیرآمیز دولت تروریست آمریکا به دولت غربگرای لبنان
بورکینافاسو روابط دیپلماتیک با فرانسه را قطع می‌کند
برگزاری یکصد و هجدهمین شب تجمعات خودجوش مردمی در سراسر کشور
حزب‌الله: توافق دولت لبنان با اسرائیل را نمی‌پذیریم
نتانیاهو توافق با لبنان را «دستاورد بزرگ» خواند
کهورک زاهدان دوباره داغ‌ترین نقطه ایران شد؛ دما به 50 درجه رسید
ادعای مقام‌های اسرائیلی درباره دستیابی به توافق چارچوبی با لبنان
از میدان جنگ تا میز مذاکره؛ هرمز تعیین‌کننده بازی جدید
ترامپ اروپا را به تعرفه 100 درصدی تهدید کرد
ششمین شب عزاداری حسینی در جوار محل شهادت قائد شهید برگزار شد
نورنما | شهادت امام سجاد(ع) وارث نهضت عاشورا تسلیت باد.
سرلشکر رضایی: اگر آمریکا و اسرائیل جنگ جدیدی آغاز کنند، تلفات وسیع خواهند داد
گروسی بار دیگر خواستار بازرسی‌های آژانس در ایران شد
ادامه شکنجه اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل
درخشش نوجوانان تکواندو کار ایران؛ دو مدال نقره به کاروان کشور رسید
ادعای رسانه‌ها درباره توافق تاریخی لبنان و اسرائیل
نگرانی کشورهای عربی خلیج فارس از پیامدهای توافق احتمالی ایران و آمریکا
کشته های زلزله ونزوئلا به 920 تن افزایش یافت
گزارش دیده‌بان حقوق بشر علیه دولت ترامپ؛ او تهدیدی برای دموکراسی است
بیانیه مقاومت اسلامی: ادعای اشغال ارتفاعات علی‌الطاهر صحت ندارد
دبیرکل سازمان ملل: اجرای گزینشی قوانین، نظم جهانی را از بین می‌برد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه ایران با همتایان رومانی، مصر، امارات، پاکستان و انگلیس
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت امام جماعت مسجد ابوذر قرائت شد
پایان انتظار برای نیمکت تیم ملی هندبال؛ کلاییچ هدایت ایران را بر عهده گرفت
هشدار زرد هواشناسی برای اردبیل؛ رگبار و احتمال سیلاب از شنبه شب
موج گرمای بی‌سابقه اروپا قربانی گرفت؛ زندگی در چند کشور مختل شد
سخنگوی سپاه: تنگه هرمز سرزمین ایران است و هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد
حمله دوباره اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا؛ تأسیسات برق آسیب دید
جایزه اورول 2026 به «رونویسی» و «فرار از کابل» رسید+ اسامی برندگان
تیم ملی ایران 2 - 3 ژاپن/واگذاری بازی به سامورایی ها
چه استان هایی فردا دیرتر از معمول کار خود را آغاز می کنند؟
اعتراف جان بولتون به نگهداری غیرقانونی اسناد محرمانه امنیتی
اختلافات خانوادگی به قتل جوانی ختم شد+ جزئیات حادثه
هشدار تهران به شورای همکاری خلیج فارس؛ ثبات منطقه را قربانی نکنید
پاسخ تند مشاور رهبر انقلاب به شورای همکاری خلیج فارس
استاندارد یورو 6 کافی نیست؛ خودروهای داخلی همچنان پرمصرف‌اند
ترامپ مدعی نقض آتش بس شد
ادعای بلومبرگ درباره پیام عمان به اروپا؛ آینده تنگه هرمز تغییر کرده است
نیروی هوافضای سپاه پیام منتسب به فرمانده خود را تکذیب کرد
ساخت راه‌آهن هرات–مزارشریف با اجرای ایران آغاز شد
سازمان جهانی دریانوردی عملیات تخلیه کشتی‌ها را متوقف کرد