×
بین الملل
شناسه خبر : 245282
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/24 ساعت 11:30
قطعنامه ایران علیه تجاوز هسته‌ای؛ آزمون تاریخی برای واشنگتن و آژانس

نورنیوز بررسی می کند؛

قطعنامه ایران علیه تجاوز هسته‌ای؛ آزمون تاریخی برای واشنگتن و آژانس

سفر محمد اسلامی به وین برای شرکت در شصت و نهمین کنفرانس آژانس بین المللی انرژی اتمی، صحنه‌ای راهبردی برای ایران است؛ جایی که با ارائه قطعنامه ممنوعیت حمله به تأسیسات هسته‌ای، هم سکوت آژانس را به چالش می‌کشد و هم استانداردهای دوگانه قدرت‌ها را آشکار می‌سازد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سالانه فرصتی فراهم می‌آورد تا کشورها دیدگاه‌های خود را درباره وضعیت هسته‌ای جهان مطرح کنند. حضور ایران در  نشست امسال اهمیتی مضاعف یافته است؛ چرا که در ماه‌های اخیر، حمله به تأسیسات هسته‌ای کشورمان از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی و سکوت آژانس نسبت به این تجاوز، پرسش‌های جدی درباره مأموریت واقعی این نهاد بین‌المللی ایجاد کرده است. محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، تأکید کرده که ایران در این اجلاس با شفافیت کامل روایتگری خواهد کرد و اجازه نخواهد داد استانداردهای دوگانه بر آینده برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز کشور سایه بیفکند.

ایران با ارائه قطعنامه‌ای در این کنفرانس، تلاش دارد تا حمله به تأسیسات هسته‌ای را به‌عنوان اقدامی مغایر با حقوق بین‌الملل معرفی کند و از جامعه جهانی بخواهد در برابر آن موضعی روشن اتخاذ کند. این موضوع تنها دغدغه ایران نیست؛ بلکه امنیت تمامی کشورها در گرو حفاظت از زیرساخت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای قرار دارد.

قطعنامه ایران و مخالفت آمریکا

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، اعلام کرده که آمریکا با قطعنامه پیشنهادی ایران مبنی بر ممنوعیت حمله به تأسیسات هسته‌ای مخالفت کرده است. این مخالفت، نشان‌دهنده نگاه ابزاری واشنگتن به آژانس و بهره‌گیری از آن برای پیشبرد اهداف سیاسی است. آمریکا حتی تهدید کرده که در صورت تصویب قطعنامه، کمک‌های مالی خود به آژانس را متوقف خواهد کرد؛ اقدامی که آشکارا استقلال این نهاد را زیر سؤال می‌برد.

این در حالی است که قطعنامه پیشنهادی ایران، ریشه در اسناد پیشین سازمان ملل دارد؛ از جمله قطعنامه‌های ۴۸۷ شورای امنیت و دیگر مصوبات کنفرانس عمومی آژانس که به صراحت حمله به تأسیسات هسته‌ای را محکوم کرده‌اند. بنابراین، مخالفت آمریکا نه بر مبنای حقوق بین‌الملل، بلکه صرفاً بر اساس منافع ژئوپلیتیک و رویکرد دوگانه در قبال ایران صورت گرفته است.

پیام راهبردی ایران به جامعه جهانی

حضور ایران در وین، حامل پیامی راهبردی به جامعه جهانی است. این پیام دو محور اساسی دارد: نخست، تأکید بر حق مسلم ایران در بهره‌گیری صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای طبق معاهده NPT و اساسنامه آژانس؛ دوم، هشدار نسبت به تبعات خطرناک تکرار حمله به تأسیسات هسته‌ای. ایران با روایتگری شفاف، تلاش دارد نشان دهد که سکوت و بی‌عملی آژانس در برابر این تجاوزات، نه تنها امنیت ایران بلکه اعتبار نظام عدم اشاعه را نیز تهدید می‌کند.

در واقع، موضع ایران در این کنفرانس می‌تواند زمینه‌ساز اجماعی گسترده‌تر میان کشورهای مستقل باشد. بسیاری از دولت‌ها نگران آن هستند که اگر این روند ادامه یابد، تاسیسات هسته‌ای آنها نیز در معرض حملات مشابه قرار گیرد. بنابراین، ابتکار ایران فرصتی برای شکل‌گیری یک ائتلاف اخلاقی و حقوقی در برابر سیاست‌های یکجانبه آمریکا فراهم می‌آورد.

چشم‌انداز دیپلماسی هسته‌ای ایران

دیپلماسی هسته‌ای ایران در وین تنها محدود به ارائه یک قطعنامه نخواهد بود. دیدارهای چندجانبه با کشورهای مختلف، فرصتی ایجاد می‌کند تا تهران مواضع خود را به‌طور مستقیم تبیین کرده و حمایتهای سیاسی جدیدی کسب کند. از سوی دیگر، این حضور به ایران امکان می‌دهد در چارچوبی شفاف و قانونی، اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی و هم‌پیمانانش را افشا کند.

این روند اگر با انسجام داخلی و استمرار در سطح بین‌المللی همراه شود، می‌تواند راه را برای تقویت جایگاه ایران در نظام هسته‌ای جهانی هموار سازد. در این مسیر، روایتگری شفاف ایران از تهدیدات و فشارها، نه تنها افکار عمومی را حساس‌تر خواهد کرد، بلکه به کشورهای دیگر نشان خواهد داد که دفاع از حقوق هسته‌ای ایران، در واقع دفاع از امنیت جمعی و آینده صنعت هسته‌ای در جهان است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
غیرحضوری شدن مدارس چندین شهرستان در پی آلودگی هوا
عربستان خواهان خرید 48 جنگنده اف-35 از ترامپ
نتانیاهو در اندیشه انحلال کنست و برگزاری انتخابات زودهنگام
زهران ممدانی : سلسله سیاسی نیویورک را سرنگون کردیم
افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان به 30 سال
اقتصادنگار | کادوی دولتی‌ها به زوج‌های جوان با دستکاری در وام ازدواج
آغاز بررسی طرح ملی هوش مصنوعی در صحن علنی مجلس
حذف پروانه ساخت؛ آزادی خلاق یا آغاز آشفتگی در سینما؟
ملی‌پوشان والیبال با بازوبند مشکی به میدان می‌روند
برنی سندرز: پیروزی زهران ممدانی نشانه قدرت مردم زحمت‌کش است
صداوسیما شبکه عبری‌زبان تاسیس می‌کند
ترامپ دو ایالت ویرجینیا و نیوجرسی را از دست داد
صابر کاظمی ستاره جوان والیبال ایران درگذشت
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 14 آبان1404 + ساعت بازی استقلال
زهران ممدانی شهردار نیویورک شد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 14 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
فرودگاه مهرآباد حجم اینترنت رایگان خود را پنج برابر کرد
تشخیص سن واقعی کاربران فضای مجازی با هوش مصنوعی
رصد مغز از طریق یک دانه نمک!
کشف راهی برای درمان شایع‌ترین عامل نابینایی سالمندان
ساخت دستگاه ضربان‌ساز قلب در ابعاد نانویی
چهار راهکار ساده برای جلوگیری از ریزش مو
آزادی مشروط دو تبعه فرانسوی
مقاومت جسد یک اسیر صهیونیست را تحویل داد
پایان مرخصی تاج‌زاده و انتقال او به زندان
انتخابات انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی برگزار شد
مدارس و دانشگاه‌های کدام یک از شهرستان خوزستان فردا غیرحضوری شد؟
نورنما | حادثه‌ای که با یک معجزه ختم به‌خیر شد!
بایرن 2-1 پاری‌سن‌ژرمن | دیاز اخراج شد اما باواریایی‌ها پیروز شدند
لیورپول 1-0 رئال مادرید؛ شب درخشش مک‌آلیستر و شکست تلخ آلونسو
احیای سپاهان در واپسین ثانیه؛ محرم در آسیا ماند
برگزاری کمیسیون مشترک کنسولی ایران و لهستان
امیرآبادی: در قرعه‌کشی تقلب نشد؛ استقلال متخصص قهرمانی در جام‌حذفی است
اختلاف جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و رئیس ستاد کل ارتش
ارتباط هواداران آشوب گر تیم فوتبال اسرائیلی با ارتش رژیم صهیونیستی فاش شد
توقف فعالیت فرودگاه واشنگتن به دلایل امنیتی
آمریکا تحریم‌هایی جدید علیه کره شمالی وضع کرد
نخست‌وزیر آلبانی: روسیه به هیچ کشور اروپایی دیگری حمله نخواهد کرد
اعلام نتایج آزمون دفتریاری دفتر اسناد رسمی 1404
اهانت ترامپ به یهودیان طرفدار «ممدانی» در انتخابات نیویورک
تهدید بمب‌گذاری در حوزه‌های انتخاباتی نیوجرسی آمریکا
ورود جهان به عصر جدیدی از تسلیحات اتمی
عارف: اقتدار غذایی پیش‌نیاز اقتدار ملی است
پزشکیان: مساجد بهترین کانون برای ساماندهی امور اجتماعی هستند
«پوتین» دستور توسعه مراکز لجستیک در مرز با چین و کره شمالی را صادر کرد
تایید گزارش خالی فروشی 22 هزار میلیاردی توسط رییس قوه قضاییه+فیلم
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون انتخاب حسابدار رسمی سال 1404
حکم حبس رئیس جمهور سابق موریتانی تأیید شد
واکنش وزیر امور خارجه به تمجید برنده نوبل صلح از جنایاتکاران صهیونیستی
سپاهان (2)- آخال (2) | تساوی شاگردان نوید کیا مقابل رقیب ترکمنستانی + خلاصه بازی
X
آگهی تبلیغاتی