×
اجتماعی
شناسه خبر : 245257
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/24 ساعت 12:22
خروج بی‌سروصدای ستاره‌های کنکور از کشور

خروج بی‌سروصدای ستاره‌های کنکور از کشور

دکتر شاهین آخوندزاده، معاون تحقیقات وزارت بهداشت، با ابراز نگرانی از مهاجرت نخبگان پزشکی گفت: اغلب 100 نفر اول کنکور در رشته‌های علوم پزشکی به دلیل عدم جذب مؤثر و نبود شایسته‌سالاری، کشور را ترک می‌کنند. این پدیده، زنگ خطر جدی برای آینده پزشکی ایران است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت شایسته سالاری را مهمترین عامل حفظ نخبگان و کاهش مهاجرت در کشور دانست و گفت: متاسفانه اغلب ۱۰۰ نفر اول کنکور در رشته‌های علوم پزشکی به دلیل اینکه ما نمی‌توانیم این افراد را جذب کنیم مهاجرت می‌کنند.

دکتر شاهین آخوندزاده ضمن بیان این مطلب به وضعیت بازگشت نخبگان به کشور طی یک سال اخیر اشاره و اظهار کرد: نخبگان ایرانی که در رشته‌های علوم پایه به خارج از کشور مهاجرت کردند، اغلب این افراد پس از مدتی به کشور بازمی گردند؛ اما متاسفانه در رشته‌های بالینی حاضر به بازگشت به کشور نمی‌شوند؛ به طور مثال یک پزشک متخصص جراح مغز و اعصاب که در آمریکا مشغول به کار است به سختی به کشور برمی‌گردد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ما موارد بسیار نادری را مشاهده کردیم.

وی در ادامه تصریح کرد: اما ایرانیانی که در رشته‌های علوم پایه در خارج از کشور تحصیل کرده و مشغول به کار شدند یا اینکه از ایران مهاجرت کردند، پس از مدتی به کشور باز می‌گردند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه بیشترین دانشجویان ما در رشته‌های علوم پزشکی از دانشگاه‌های بزرگ مهاجرت می‌کنند، گفت: متاسفانه اغلب ۱۰۰ نفر اول کنکور در رشته‌های علوم پزشکی به دلیل اینکه ما نمی‌توانیم این افراد را جذب کنیم مهاجرت می‌کنند.

دکتر آخوندزاده به مهمترین دلیل مهاجرت نخبگان در کشور اشاره و تصریح کرد: اعتقاد من این است که بیشترین راهی که می تواند جذب نخبگان را افزایش دهد، شایسته سالاری است؛ به این معنی اگر ما به جوان نخبه خود نشان دهیم که ۳۰ نفر از روسای دانشگاه، وزاری دولت، معاونان وزیر و غیره جز نخبگان هستند یعنی شایسته سالاری حاکم شده است. جوانان نخبه ما با دیدن این شرایط انگیزه خدمت در کشور را پیدا می کنند؛ بنابراین یکی از مهمترین دلیل مهاجرت این است که نخبگان ما این شایسته سالاری را در کشور مشاهده نمی کنند.

وی افزود: طی یک یا دو سال اخیر تعداد مهاجرت اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی افزایش نیافته است؛ اما هر زمانی تنگناها زیاد شده و مسائل اقتصادی و اجتماعی حاد می‌شود ما باید منتظر یک پیک مهاجرت نخبگان باشیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: هر چقدر چراغ پژوهش روشن‌تر باشد، از میزان مهاجرت جلوگیری خواهد کرد. بخش زیادی از دانشجویان رتبه‌های برتر پزشکی دانشگاه علوم پزشکی که با من کار تحقیقاتی انجام می دهند، معتقد هستند اگر شرایط پژوهش کشور شاداب و مهیا بود، مهاجرت نمی کردند.

آخوندزاده از نهایی شدن آیین‌نامه ارتقای اعضای هیات علمی در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: در حال حاضر این آیین‌نامه در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد و منتظر نهایی شدن این آیین‌نامه هستیم.


اخبار مرتبط
سیاست اعمال سوابق تحصیلی در کنکور  موفق بود؟
چهارشنبه 1404/06/26 ساعت 13:16
سیاست اعمال سوابق تحصیلی در کنکور موفق بود؟
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش به بررسی نتایج کنکور و رتبه‌های برتر آن قبل و بعد از اجرای مصوبه تاثیر سوابق تحصیلی و سیاست نظام آموشی در این خصوص، پرداخت و گفت: بعد از اعمال مصوبه تاثیر قطعی سابقه تحصیلی، تغییر بدین صورت بود که اولا در مجموع سهم مدارس دولتی از 23 به 25 نفر افزایش یافت و از تعداد برترین‌های مدارس غیردولتی‌ها کمتر شد .
حراج آینده ایران با ضعف در شایسته‌سالاری
سه‌شنبه 1404/06/25 ساعت 08:20
نورنیوز از خسارت‌های مهاجرت رتبه‌های برتر کنکور گزارش می‌دهد
حراج آینده ایران با ضعف در شایسته‌سالاری
وقتی بهترین رتبه‌های کنکور پزشکی، همان سرمایه‌های گزینش‌شده نظام آموزشی، به سرعت جذب کشورهای دیگر می‌شوند، این روند تنها یک خسارت فردی نیست؛ بلکه تهدیدی برای آینده نظام سلامت کشور است. کمبود پزشکان متخصص در رشته‌های حیاتی، مانند بیهوشی یا جراحی مغز و اعصاب، از همین امروز به بحران بدل شده و مسئولان ناگزیر از طرح‌هایی همچون واردات پزشک از خارج شده‌اند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
توقیف 2467 خودرو شوتی در طرح ضربتی پلیس
سرقت میلیاردی در مترو به بهانه کمک به سالمندان
ترافیک سنگین در محورهای شمالی تهران و آزادراه‌ها
تاکتیک‌های جدید روسیه در شرق اوکراین
فوتسال ایران در دومین دیدار خود برابر افغانستان متوقف شد + گل ها
نورنما | یگان سگهای رباتیک
بازگشت سامانه‌های پاتریوت به کره‌جنوبی
سد کرج تا 15 روز دیگر آب دارد
استقرار نظامیان آمریکایی درپایگاه هوایی جدید در سوریه
تفسیر آزمایش‌ پزشکی توسط هوش مصنوعی جان بیمار را به خطر می اندازد
واکنش آموزش و پرورش به کامیون حمل‌ونقل دانش‌آموزان
قطع مستمری بازنشستگان فعال در تاکسی‌های اینترنتی تکذیب شد
برتری پاویون وزارت دفاع در نمایشگاه دریانوردی کراچی
طرح جدید رژیم صهیونیستی برای جذب مهاجران یهودی
نرخ دلار و سایر ارزهای خارجی در 15 آبان 1404
تحول در سیاست ملی روسیه / تأکید پوتین بر میهن‌پرستی
نبرد راهبردی اژدها و عقاب در جغرافیای پول
قتل خونین زن کرمانشاهی در سوند
پزشکیان درگذشت چهار پاکبان شهرداری را تسلیت گفت
اعلام وضعیت فوق العاده در فیلیپین پس از طوفان کالماگی+ تصاویر
هدیه هنری سردار ایاز صادق به قالیباف
حشد الشعبی عراق:در هر شرایطی در کنار مردم هستیم
تحول در نظام مالیاتی با تسهیل پرداخت‌ها
نامه مهم حزب الله به روسای سه گانه لبنان درباره مذاکره با رژیم صهیونیستی
تعیین تعرفه خودروهای وارداتی به صورت پلکانی و متناسب با حجم موتور + جدول تعرفه ها
وزیر ورزش و جوانان وارد ریاض شد
هدایای نفیس قالیباف به مقام پاکستانی + تصاویر
جنگ 12 روزه درس های بزرگی برای ما داشت/پرچم مذاکره و دیپلماسی را هیچ وقت زمین نگذاشته ایم
برادر کشی در ملایر/ قاتل دستگیر شد
تخلیه ساکنان می‌سی‌سی‌پی به دنبال انفجار و نشت آمونیاک
تلاش فیفا برای روسفید کردن ترامپ
ابلاغ مصوبه کاهش تعرفه واردات خودرو به دولت
کنسرت رایگان 5 خواننده پاپ در میدان انقلاب تهران
پزشکیان: به تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان بها نداده‌ایم
صابر کاظمی در خانه ابدی آرام گرفت/ واکنش مربیان تیم ملی به درگذشت ستاره والیبال ایران
“بن‌بست کنگره: بحران تعطیلی دولت و تأثیرات اقتصادی آن”
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 15 آبان 1404 + جدول
نتایج تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد علوم پزشکی اعلام شد
قالیباف: گسترش روابط اقتصادی، اولویت ایران و پاکستان است
چت‌بات عاشق‌پیشه، پسر 14 ساله را به کام مرگ کشاند
فردا، آخرین فرصت برای ثبت نام در آزمون دکتری 1405
خبر خوش برای کارگران / واگذاری 100 هزار قطعه زمین برای ساخت مسکن کارگری
غیبت ترامپ در نشست گروه 20 در آفریقای جنوبی
95درصد پروانه‌ای‌ها حاصل ازدواج فامیلی‌اند
هشدار هواشناسی برای گروه‌های حساس / آلودگی هوای تهران شدت گرفت
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز پنجشنبه 15 آبان 1404 + جدول
بازگشت تونی بلر به خاورمیانه؛ نقشه تازه غرب برای لبنان
900 هزار ایرانی در انتظار تشرف به حج تمتع قرار دارند
آیا جولانی و انس خطاب لغو تحریم‌ می‌شوند؟
دیدار سفرای ایران، چین و روسیه در وین
X
آگهی تبلیغاتی