×
سیاسی
شناسه خبر : 245254
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/24 ساعت 10:49
بین نمایندگان مجلس و عراقچی چه گذشت؟

فداحسین مالکی

بین نمایندگان مجلس و عراقچی چه گذشت؟

در جلسه فشرده‌ و فوق‌العاده‌ای که در کمیسیون امنیت ملی با حضور دکتر عراقچی و تیم مذاکره‌کننده برگزار شد، همه زوایای موضوع مورد بررسی قرار گرفت. سؤالاتی که از سوی اعضای کمیسیون امنیت ملی و حتی نمایندگانی غیر از اعضای این کمیسیون که در این جلسه حاضر بودند مطرح شد، از سوی وزیر امور خارجه کشورمان پاسخ داده شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: در جلسه فشرده‌ و فوق‌العاده‌ای که در کمیسیون امنیت ملی با حضور دکتر عراقچی و تیم مذاکره‌کننده برگزار شد، همه زوایای موضوع مورد بررسی قرار گرفت. سؤالاتی که از سوی اعضای کمیسیون امنیت ملی و حتی نمایندگانی غیر از اعضای این کمیسیون که در این جلسه حاضر بودند مطرح شد، از سوی وزیر امور خارجه کشورمان پاسخ داده شد. با وجود این همچنان ابهاماتی وجود دارد، بویژه درباره نبود ضمانت اجرایی در تفاهمنامه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، یا ارتباط این تفاهمنامه با «اسنپ‌بک» و فعال شدن مکانیسم ماشه. این اشکالات درحالی مطرح شد که بیشتر به نظر می‌رسد این دو موضوع در دو مسیر جداگانه قرار دارند. به عنوان مثال از جمله این سؤالات که از سوی برخی از نمایندگان مطرح شد این بود که اگر جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود در این توافق جدید با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پایبند باشد، آیا آنان مکانیسم ماشه را فعال خواهند کرد یا خیر؟ این‌ سؤال می‌تواند سایر مباحث و موضوعاتی که در این جلسه مطرح شده را بیان کند. از سوی دیگر، ممکن است داخل کشور برخی افراد بیش از حد به این موضوع بپردازند و ادعا کنند که ما در مذاکرات با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شکست خورده‌ایم یا با این توافق مشکلاتی برای کشور ایجاد شده است. دکتر عراقچی در جلسه با کمیسیون امنیت ملی به این انتقادات نیز پاسخ داد. به هر حال باید در نظر داشت که پذیرش اصل مذاکره از سوی ایران دستاورد و مسأله مهمی است. زیرا این امر باعث می‌شود برخی کشورها در دنیا نتوانند ادعا کنند که ایران از گفت‌وگو سر باز می‌زند یا از آن طفره می‌رود، حتی اگر هیچ تضمین عینی برای آینده هم وجود نداشته باشد.

درباره این ادعای منتقدان که بازرسان آژانس هر زمان بخواهند می‌توانند برای بازرسی به مراکز هسته‌ای ایران بیایند، باید گفت این موضوع صحت ندارد. بازرسی‌های بازرسان حتماً باید با مصوبه و اجازه شورای عالی امنیت ملی انجام شود. در مورد مراکزی که در بمباران‌ها آسیب دیده‌اند و چه مراکزی که آسیب ندیده‌اند، در همه این موارد سازوکارها و چهارچوب‌هایی برای فعالیت بازرسان آژانس تعیین شده است. به عبارت دیگر شورای عالی امنیت ملی باید اجازه آن را صادر کند، این اجازه به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام شود و در مرحله بعد بازرسان برای بازدید از تأسیسات وارد ایران شوند. همچنین بحث شد که اگر طرف مقابل به تعهدات خود پایبند نباشد، ایران نیز از توافق خارج خواهد شد. در واقع، در این تفاهمنامه هیچ ضمانت اجرایی برای طرف ایرانی تعریف نشده است و عمل کردن ایران به این تفاهم منوط به تحقق سایر شروط و شرایط است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس

 


نظرات

آخرین اخبار
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
بارش باران و رعد و برق در 18 استان
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ در هتل واشنگتن هیلتون+ فیلم تیراندازی
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان