×
سیاسی
شناسه خبر : 245254
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/24 ساعت 10:49
بین نمایندگان مجلس و عراقچی چه گذشت؟

فداحسین مالکی

بین نمایندگان مجلس و عراقچی چه گذشت؟

در جلسه فشرده‌ و فوق‌العاده‌ای که در کمیسیون امنیت ملی با حضور دکتر عراقچی و تیم مذاکره‌کننده برگزار شد، همه زوایای موضوع مورد بررسی قرار گرفت. سؤالاتی که از سوی اعضای کمیسیون امنیت ملی و حتی نمایندگانی غیر از اعضای این کمیسیون که در این جلسه حاضر بودند مطرح شد، از سوی وزیر امور خارجه کشورمان پاسخ داده شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: در جلسه فشرده‌ و فوق‌العاده‌ای که در کمیسیون امنیت ملی با حضور دکتر عراقچی و تیم مذاکره‌کننده برگزار شد، همه زوایای موضوع مورد بررسی قرار گرفت. سؤالاتی که از سوی اعضای کمیسیون امنیت ملی و حتی نمایندگانی غیر از اعضای این کمیسیون که در این جلسه حاضر بودند مطرح شد، از سوی وزیر امور خارجه کشورمان پاسخ داده شد. با وجود این همچنان ابهاماتی وجود دارد، بویژه درباره نبود ضمانت اجرایی در تفاهمنامه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، یا ارتباط این تفاهمنامه با «اسنپ‌بک» و فعال شدن مکانیسم ماشه. این اشکالات درحالی مطرح شد که بیشتر به نظر می‌رسد این دو موضوع در دو مسیر جداگانه قرار دارند. به عنوان مثال از جمله این سؤالات که از سوی برخی از نمایندگان مطرح شد این بود که اگر جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود در این توافق جدید با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پایبند باشد، آیا آنان مکانیسم ماشه را فعال خواهند کرد یا خیر؟ این‌ سؤال می‌تواند سایر مباحث و موضوعاتی که در این جلسه مطرح شده را بیان کند. از سوی دیگر، ممکن است داخل کشور برخی افراد بیش از حد به این موضوع بپردازند و ادعا کنند که ما در مذاکرات با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شکست خورده‌ایم یا با این توافق مشکلاتی برای کشور ایجاد شده است. دکتر عراقچی در جلسه با کمیسیون امنیت ملی به این انتقادات نیز پاسخ داد. به هر حال باید در نظر داشت که پذیرش اصل مذاکره از سوی ایران دستاورد و مسأله مهمی است. زیرا این امر باعث می‌شود برخی کشورها در دنیا نتوانند ادعا کنند که ایران از گفت‌وگو سر باز می‌زند یا از آن طفره می‌رود، حتی اگر هیچ تضمین عینی برای آینده هم وجود نداشته باشد.

درباره این ادعای منتقدان که بازرسان آژانس هر زمان بخواهند می‌توانند برای بازرسی به مراکز هسته‌ای ایران بیایند، باید گفت این موضوع صحت ندارد. بازرسی‌های بازرسان حتماً باید با مصوبه و اجازه شورای عالی امنیت ملی انجام شود. در مورد مراکزی که در بمباران‌ها آسیب دیده‌اند و چه مراکزی که آسیب ندیده‌اند، در همه این موارد سازوکارها و چهارچوب‌هایی برای فعالیت بازرسان آژانس تعیین شده است. به عبارت دیگر شورای عالی امنیت ملی باید اجازه آن را صادر کند، این اجازه به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام شود و در مرحله بعد بازرسان برای بازدید از تأسیسات وارد ایران شوند. همچنین بحث شد که اگر طرف مقابل به تعهدات خود پایبند نباشد، ایران نیز از توافق خارج خواهد شد. در واقع، در این تفاهمنامه هیچ ضمانت اجرایی برای طرف ایرانی تعریف نشده است و عمل کردن ایران به این تفاهم منوط به تحقق سایر شروط و شرایط است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس

 


نظرات

آخرین اخبار
وقوع یک حادثه دریایی در نزدیکی دبی
پایگاه هوایی آمریکا در عربستان سعودی هدف حمله قرار گرفت
ریزش سنگین 1.3 تریلیون دلاری بازارهای سهام آمریکا در یک روز
پیام فرمانده نیروی قدس سپاه به مقاومت اسلامی یمن
ایران می‌تواند از جنگ قدرتمندتر خارج شود
جزئیات سی و یکمین روز عملیات وعده صادق 4
حمله هوایی به شمال استان بابل عراق/ منطقه «جرف‌النصر» هدف قرار گرفت
گفت‌وگوی فیدان و گوترش درخصوص تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ ایران
سازمان هواپیمایی:حمله به هواپیمای ایرانی حامل دارو جنایت جنگی است
عراقچی: ایران به عربستان سعودی احترام می‌گذارد و آن را کشوری برادر می‌داند
واکنش سفارت ایران در وین به اظهارات مارک روبیو
رشد 4,5 دلاری قیمت نفت آمریکا در یک روز
ماجرای هدف قرار گرفتن مرکز فرماندهی مخفی آمریکا در امارات
قالیباف: غلط می‌کند کسی ملت ما را تهدید کند
آوانوس سیمونیان؛ اولین شهید مسیحی جنگ رمضان در اصفهان
انهدام تیم تروریستی وابسته به منافقین
کمک‌های بشردوستانه عتبه امام حسین(ع) به تهران رسید
کاخ سفید: دیپلماسی اولویت ماست!
هواشناسی؛ این استان‌ها منتظر بارش رحمت الهی باشند
ایران «پایداری» را به یک دستاورد سیاسی و معنوی تبدیل کرده است
شوک نامتقارن جنگ علیه ایران به اقتصاد جهانی
قدردانی الیاس حضرتی از عملکرد رسانه‌ها در شرایط جنگی
انتقاد رئیس‌جمهور کره جنوبی از عواقب جنگ؛ خواب از چشمانم ربوده شده
تصویب طرح اعدام اسرای فلسطینی توسط کنست
مقاومت آماده مقابله و دفع تهدیدات است
قلعه‌نویی: نتیجه در بازی دوستانه برای ما ملاک نیست.
روایت گاردین از بمباران مدرسه‌ میناب: «هیچ چیز باقی نمانده»
در ایام جنگ چند نفر ازدواج کردند؟
پاسخ ایران از نظر شدت و گستره، آمریکا را به‌چالش کشید
متلاشی شدن راهبرد آمریکا در مقابله با تاکتیک‌های ایران
مرتس: امیدواریم که راه‌هایی برای پایان فوری جنگ پیدا کنیم
تحقیقات گسترده درباره جنایات آمریکا و اسرائیل انجام شود
حمله پهپادی به مقر پیشین سازمان ملل در سلیمانیه عراق
رهبران اروپایی خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شدند
یونیفل از کشته شدن 2 نظامی‌اش در لبنان خبر داد
انهدام 3 دستگاه تانک مرکاوا توسط حزب‌الله
درخواست مقاومت عراق برای اخراج فوری اشغالگران آمریکا
انتخابات شوراها در شرایط جنگی چگونه انجام خواهد شد؟
مخالفت اکثریت یهودیان آمریکا با جنگ علیه ایران
دیدار اولیانوف با گروسی درباره وضعیت خلیج فارس
اعتبار تعمیرات جزئی اماکن بخش خصوصی آسیب‌دیده از جنگ تامین شد
سی شب ایستادگی؛ خیابان‌ها همچنان در اختیار مردم
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله تهران، شیراز، بوشهر، اهواز، تبریز و کرج
واکنش عارف به تهدید اعزام سرباز به خارک
شکار سومین پهپاد در آسمان استان البرز
نورویدئو | بادهای هرمز، قطار تسلیحات را منحرف کرد
دیگر برای چه کار‌هایی باید اجازه بگیریم؟ برای دستشویی رفتن!
هذیان‌گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
تصادف زنجیره‌ای 30 خودرو در آزادراه قزوین-زنجان
گلوگاه پتروشیمی عربستان در تیررس پاسخ ایران