×
اقتصادی
شناسه خبر : 245154
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/06/23 ساعت 17:15
سخنان رئیس‌جمهور عملی نشود، فرصت بزرگی از دست خواهد رفت

رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران:

سخنان رئیس‌جمهور عملی نشود، فرصت بزرگی از دست خواهد رفت

رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اهمیت رسمی شدن بیانات رئیس‌جمهور در سفر به اردبیل، این اظهارات را به‌عنوان یک سرمایه ارزشمند برای تاریخ اقتصادی کشور معرفی کرد و هشدار داد که باقی ماندن آن‌ها در حد حرف، فرصت‌های مهم توسعه را از دست می‌دهد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بر اساس آنچه که فرج‌الله معماری (رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران) نامه خود خطاب به مسعود پزشکیان را در اختیار این خبرگزاری قرار داد، وی ضمن قدردانی از سخنان رئیس جمهوری در سفر شهریورماه خود به اردبیل، خواستار تدوین و تصویب این دیدگاه‌ها در قالب یک سند رسمی راهبردی و ابلاغ آن به همه دستگاه‌های اجرایی شد.

وی در این نامه‌ تاکید کرده است که سخنان او در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اردبیل، فراتر از یک سخنرانی متعارف بوده و بازتابی از اندیشه‌های راهبردی در عرصه حکمرانی کشور است.

معماری همچنین با اشاره به شرایط ویژه دولت چهاردهم در مواجهه با فشار تحریم‌ها، محدودیت‌های مالی و سیاسی و جنگ اقتصادی و نظامی، ضمن اینکه پیشنهاد کرده تا این دیدگاه‌ها پس از بررسی کارشناسی، در قالب یک سند رسمی تصویب و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شود تا مبنای عمل واحد و هماهنگ قرار گیرد، تاکید کرده است که چنین اقدامی می‌تواند موجب انسجام سیاست‌ها، افزایش کارآمدی دولت، ارتقای اعتماد عمومی و تسهیل در اجرای برنامه‌های کلان کشور شود.

این فعال اقتصادی در پایان نامه خود ابراز امیدواری کرده که با اهتمام رئیس‌جمهور، اندیشه‌های راهبردی مطرح‌شده از سطح گفتار به عرصه عمل ارتقا یافته و به چارچوبی پایدار در نظام حکمرانی تبدیل شود؛ مدلی که می‌تواند امید و اعتماد عمومی را تقویت و اقدام دولت چهاردهم را در تاریخ ایران ماندگار سازد.

سخنان رئیس‌جمهور عملی نشود، فرصت بزرگی از دست خواهد رفت

در همین رابطه، فرج‌الله معماری، رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: سخنان رئیس‌جمهور، فراتر از یک موضع‌گیری مقطعی است و ظرفیت آن را دارد که مبنای تحول در حکمرانی اقتصادی کشور قرار گیرد؛  اجرای این اصول می‌تواند اعتماد عمومی را تقویت کرده و مسیر حرکت دولت چهاردهم را روشن‌تر سازد.

- پیرامون نامه‌ای که به رئیس‌جمهور نوشته‌اید، پرسشی که مطرح است این است که این اقدام از جایگاه فعالان اقتصادی چه دیدگاهی دارد؟

بنده معتقدم آنچه در سخنان رئیس‌جمهور در سفر استان اردبیل مطرح شد، فراتر از یک نگاه دولتی یا اجرایی است و مستقیماً با حیات بخش خصوصی و آینده اقتصاد ملی پیوند دارد؛ بنابراین در قال این نامه، خواستم این پیام را شفاف منتقل کنم که از منظر یک فعال اقتصادی، این دیدگاه‌ها قابل توجه، قابل تأمل و شایسته پشتیبانی جدی است. فعالان اقتصادی ضمن استقبال از چنین رویکردی،  همراهی کامل را خواهند داشت.

امروز کشور ما در موقعیتی پیچیده قرار دارد؛ از یک‌سو تحولات بین‌المللی و فشارهای بیرونی بر اقتصاد اثرگذار است و از سوی دیگر در داخل با انباشت ناترازی‌ها و ضعف‌های مزمن ناشی از سیاست‌گذاری غیر اصولی و سوءمدیریت مواجهیم. ناترازی در انرژی، نظام بانکی، بودجه عمومی و حتی در سیاست‌های ارزی و تجاری، نشانه‌هایی از این وضعیت است.

بیانات رئیس‌جمهور در سفر استان اردبیل، نقطه مقابل همین مسیرهای پرخطا بود،  سخنانی مبتنی بر مدیریت علمی منابع، شفافیت، چابک‌سازی دولت و سپردن تصدی‌ها به بخش خصوصی. این سخنان به باور من ظرفیت آن را دارد که مبنای تحول و دگرگونی در حکمرانی اقتصادی قرار گیرد و نه صرفاً به‌عنوان بخشی از یک سفر استانی فراموش شود.

- انتظار بخش خصوصی از دولت چهاردهم در قبال این بیانات، چیست؟

انتظار بنده و بسیاری از فعالان اقتصادی این است که این سخنان فراتر از سطح یک سفر استانی، به جایگاه یک سند عملیاتی و الزام‌آور برای تمامی دستگاه‌ها ارتقا یابد. اقتصاد کشور دیگر توان ادامه آزمون و خطا را ندارد و هر تأخیر، هزینه‌های مضاعفی بر دوش اقتصاد ملی تحمیل خواهد کرد. اگر این مبانی در سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی نهادینه شود، می‌توان به اصلاح واقعی ساختارها و عبور از چرخه ناترازی‌های مزمن امید بست.

به بیان دیگر، امروز ضرورت اصلاح ساختار و نظام حکمرانی اقتصادی جدی‌تر از هر زمان دیگری است. به‌ویژه در شرایط تحریم‌ها و جنگ اقتصادی و نظامی، اجرای این اصول نه‌تنها می‌تواند مسیر حرکت دولت را روشن‌تر سازد، بلکه اعتماد عمومی را نیز تقویت کرده و سرمایه اجتماعی لازم برای عبور از بحران‌ها را فراهم می‌آورد.

- پیام به رئیس‌جمهور و دیگر مسئولان اجرایی و نظارتی کشور در این خصوص چیست؟

این سخنان، سرمایه‌ای برای تاریخ اقتصادی کشور است. لازم است دانشگاه‌ها، مراکز علمی و پژوهشی، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای نظارتی، این رویکرد را نه صرفاً به‌عنوان شعاری مقطعی، بلکه به‌عنوان مبنایی بنیادین مورد نقد، بررسی و پشتیبانی قرار دهند. اگر چنین نگاهی به حکمرانی نهادینه شود، اعتماد عمومی افزایش خواهد یافت، مشارکت بخش خصوصی تقویت می‌شود و همگرایی ملی در مسیر توسعه پایدار شکل خواهد گرفت. اما اگر همچون گذشته در سطح گفتار باقی بماند، بی‌تردید فرصت بزرگی از دست خواهد رفت.

امید است با اهتمام ریاست جمهوری، بعنوان یک الگو ، اندیشه‌های راهبردی در حکمرانی از سطح گفتار به صحنه عمل ارتقا یافته و به چارچوبی پایدار در نظام حکمرانی کشور تبدیل شود؛ مدلی که ضمن تقویت امید و اعتماد عمومی، می‌تواند اقدام دولت چهاردهم را در تاریخ ایران به‌عنوان الگویی ماندگار در عرصه حکمرانی اقتصادی به ثبت برساند.

موضوعات اقتصادی که پزشکیان در سفر به اردبیل بر آن‌ها تأکید کرده، به‌ شرح زیر است:

ضرورت ایستادگی کشور بدون اتکا به فروش نفت و استفاده از ظرفیت‌های داخلی،

تکیه بر سرمایه انسانی، تولیدکنندگان و متخصصان داخلی به جای وابستگی به مرکز،

لزوم تغییر نگرش مدیریتی و اعتماد به توان مردم استان‌ها،

تأکید بر اینکه دولت به تنهایی قادر به حل همه مشکلات نیست و نیاز به مشارکت مردمی، مساجد و سمن‌ها وجود دارد،

طرح محله‌محوری برای جلب مشارکت مردمی در حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی،

ضرورت مدیریت علمی و کارشناسی در حوزه اقتصاد و توسعه،

تأکید بر مهار بحران آب و انرژی با صرفه‌جویی و بهره‌گیری درست از منابع،

لزوم نقشه‌راه بلندمدت ۵۰ تا ۶۰ ساله برای توسعه استان‌ها،

مبارزه با مدیریت قوم‌گرایانه و جناحی و واگذاری امور به افراد متخصص،

جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی برای توسعه زیرساخت‌ها، 

برنامه برای گسترش خطوط ریلی به پارس‌آباد و مناطق دیگر با همکاری سرمایه‌گذاران خارجی و

تأکید بر آموزش صحیح به‌عنوان ریشه حل مشکلات فقر و بیکاری در آینده.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دادگاه فرانسه درخواست تجدید نظر سارکوزی را رد کرد
واکنش طالبان به پاکستان: تجاوز را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم
تصویب محدودیت سنی برای شبکه‌های اجتماعی
انجام اولین پرواز مستقیم «کیش – دوشنبه» از فردا
آغاز جشنواره جهانی فیلم فجر با اکران«زیر درختان زیتون»
رئیس‌جمهور سابق برزیل به 27 سال زندان محکوم شد
حساب‌های کاربری سربازان زیر ذره بین ارتش اسرائیل
آزمون بزرگ ساپینتو مقابل الوصل+ ترکیب تیم استقلال/الوصل راه را گم کرد
پروازهای لوفت‌هانزا به ایران از 26 دی‌ماه برقرار می‌شود
انفجار انبار مهمات در ادلب سوریه
دولت برای اصلاحات احتمالی در مصوبه بنزین به نفع مردم آمادگی دارد
کاتس: امنیت کشورش تضمین نشود، «هیچ آرامشی» در لبنان وجود نخواهد داشت
شیخ نعیم قاسم: دور باطل تجاور آمریکایی-اسرائیلی به پایان خواهد رسید
نتانیاهو از حضور مکرر در دادگاه شکایت کرد!
لاریجانی: حاضریم یک «کارت سفید» به پاکستانی‌ها بدهیم
آلودگی هوا تا اواسط هفته آینده در تهران می ماند
سهمیه بندی سوخت صنایع و معادن براساس فرمول جدید
فرانسه و غرب در چهارراه انتخاب حقیقت و توهم
مهلت 24 ساعته سازمان بازرسی به تأمین اجتماعی برای بیمه تکمیلی بازنشستگان
پیروزی پُرگل ایران مقابل پاناما در جام جهانی فوتسال بانوان
عراقچی: کشورهای غربی باید به علت تامین سلاح‌های شیمیایی پاسخگو باشند
انتخابی جام ملت‌های زیر 17 سال آسیا؛ ایران صدرنشین ماند
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای طرح‌های مهار گازهای مشعل
آغاز تولید انبوه موشک هایپرسونیک YKJ-1000 در چین
قیمت کارخانه‌ای برخی خودروها افزایش یافت+ جدول قیمتها
عارف: هدف دولت رسیدن به کسری بودجه صفر است
شیوع آنفلوانزا مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان را غیرحضوری کرد
2 کشته و 3 مصدوم در واژگونی مرگبار سمند
افزایش 4 برابری عرضه کالابرگ در دولت چهاردهم
رفع هرگونه محدودیت‌ و موانع اقتصادی بین ایران و پاکستان
برگزاری مراسم روز بسیج در حسینیه امام خمینی(ره)
«قتل وکیل» در مقابل دادگستری شهریار تکذیب شد
اوکراین تا پایان سال جاری 5 میلیارد دلار کمک مالی دریافت می‌کند
ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی ایران از مرز سه هزار مگاوات گذشت
وقوع انفجاری مهیب در ادلب سوریه
انتظار از علم ، استمداد از دانشگاه
نتانیاهو شایسته نخست‌وزیری نیست
وزیر اقتصاد: کسری بودجه را امسال کاهش می‌دهیم
قیمت طلا و سکه چهار شنبه 5 آذر ماه + جدول
تداوم آلودگی هوای پایتخت؛ 25 ایستگاه در وضعیت «قرمز»
آزمایش‌ تسلیحات هسته‌ای را از سر نگیرید
سفر وزیر امور خارجه به پاریس
انهدام دو کارگاه گسترده جعل گذرنامه و بازداشت 10 کلاهبردار
نیروی دریایی ارتش دریا را از صحنه تهدید به میدان اقتدار بدل ساخته است
هشدار کمبود دارو و شیرخشک در ماه های آینده
قتل هولناک یک وکیل مقابل دادگستری شهریار
تهران آلوده‌ترین شهر جهان شد
افت شاخص‌های بورس | کاهش 21 هزار واحدی شاخص کل تهران
غزه شاهد خلق بزرگترین فاجعه بشری
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهار شنبه5 آذر 1404
X
آگهی تبلیغاتی