×
بین الملل
شناسه خبر : 245052
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/06/23 ساعت 10:07
بیانیه نیویورک و معمای فلسطین

نورنیوز بررسی می کند؛

بیانیه نیویورک و معمای فلسطین

تصویب «بیانیه نیویورک» با رأی مثبت 142 کشور در سازمان ملل، به‌ظاهر گامی در مسیر صلح فلسطین است؛ اما دلایل امتناع ایران و چند کشور اسلامی نشان می‌دهد این سند نه به ریشه‌های بحران می‌پردازد و نه حقوق بنیادین ملت فلسطین را تضمین می‌کند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: بیانیه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک درباره حل مسالمت‌آمیز مسئله فلسطین، با استقبال اکثریت اعضا روبه‌رو شد. اما نگاهی دقیق‌تر نشان می‌دهد این سند بیش از آنکه راهکاری برای پایان دادن به بحران هشتاد ساله فلسطین باشد، ابزاری برای مدیریت سیاسی و نمادین موضوع است. مسئله اصلی این است که حتی در صورت پذیرش راه‌حل دو دولت، واقعیت اشغالگری اسرائیل، گسترش شهرک‌های صهیونیستی و از میان رفتن پیوستگی جغرافیایی فلسطین، مانعی بنیادین در برابر تشکیل یک کشور مستقل باقی می‌ماند. این وضعیت عملاً موجب می‌شود بیانیه نیویورک بیشتر جنبه نمایشی داشته باشد تا کارکرد واقعی.

نادیده گرفتن ریشه‌های تاریخی و سیاسی

یکی از ضعف‌های اصلی این بیانیه، تمرکز بر رخدادهای اخیر به‌ویژه ۷ اکتبر به‌عنوان نقطه آغاز بحران است؛ درحالی‌که بحران فلسطین ریشه در اشغال سازمان‌یافته و سیاست‌های آپارتایدی اسرائیل دارد که از دهه‌ها پیش آغاز شده است. چنین روایت ناقصی، آگاهانه یا ناخودآگاه، رژیم اشغالگر را از مسئولیت تاریخی خود مبرا کرده و تقصیر را به‌طور متوازن میان فلسطینیان و اسرائیل تقسیم می‌کند. این رویکرد نه‌تنها با واقعیت‌های میدانی فاصله دارد، بلکه با اصول حقوق بین‌الملل در زمینه «حق تعیین سرنوشت» و «حق دفاع مشروع» در تضاد آشکار است.

چرا ایران و متحدانش امتناع کردند؟

امتناع ایران، عراق، تونس، افغانستان و بنین از شرکت در رأی‌گیری، بیانگر نوعی اعتراض راهبردی بود. این کشورها تأکید دارند که صلح واقعی تنها از طریق رفع اشغال و بازگرداندن حقوق غیرقابل سلب فلسطینیان حاصل خواهد شد. ایران به‌ویژه با طرح ابتکار «برگزاری همه‌پرسی آزاد میان ساکنان اصلی فلسطین» که در سازمان ملل نیز ثبت شده است، نشان داده که به دنبال راهکاری واقعی و پایدار است. از نگاه تهران، بیانیه نیویورک با نادیده گرفتن این ابتکار و تأکید یک‌سویه بر خلع سلاح مقاومت، عملاً در خدمت تثبیت اشغالگری است.

پیامدهای ژئوپلیتیکی و آینده مسئله فلسطین

بیانیه نیویورک اگرچه با رأی مثبت گسترده همراه بود، اما مخالفان اصلی آن، یعنی آمریکا و اسرائیل، بیش از پیش در انزوا قرار گرفتند. این نشان می‌دهد که جامعه جهانی در ظاهر به دنبال پایان دادن به بحران است، اما اختلاف دیدگاه درباره «چگونگی» حل مسئله همچنان باقی است. حذف موضوع خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای، سکوت درباره جنایات مداوم اسرائیل و بی‌توجهی به واقعیت‌های میدانی، همه نشانه‌هایی است که تردیدها درباره کارآمدی این سند را افزایش می‌دهد. در نهایت، صلح پایدار تنها زمانی محقق خواهد شد که راه‌حلی عادلانه بر پایه رفع اشغال، احترام به حقوق بین‌الملل و پذیرش اراده واقعی ملت فلسطین تدوین شود.

 

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واکنش فیفا به ویزا ندادن به کادر 9 نفره ایران
ایران آمادۀ نخستین پرتاب از پایگاه فضایی چابهار
دوشنبه؛ آغاز اعلام برندگان جایزه نوبل 2025
رئیس پلیس آگاهی فراجا خبرداد؛ کشف بیش از 4 هزار خودرو سرقتی در یک سال
خسروی رکورد جهان را شکست و هفتمین طلایی ایران شد
برنامه رقابت وزنه‌برداران ایران در مسابقات قهرمانی جهان مشخص شد
رئیس کمیسیون اروپا: فرصت پایان دادن به جنگ غزه مغتنم شمرده شود
پاسخ حماس ترامپ را به نوبل می رساند؟
سرنگونی 314 پهپاد اوکراینی توسط روسیه در 24 ساعت گذشته
چرا ترامپ پاسخ حماس را پذیرفت؟
واقعیت‌های داخلی سازی صنعت خودرو
اعلام برنامه بازی های مرحله مقدماتی فوتبال نوجوانان آسیا
تصادف، انفجار، مسمومیت دانشجویان؛ ناکامی سیاست«نگهداشت نخبگان» در ایران
عارف: جنگ 12 روزه، نبرد عِلم با عِلم بود
دبیرکل فدراسیون طیور: تخم‌مرغ داریم، ارز نداریم!
«امید ایران» شعار کاروان ایران برای بازی‌های کشورهای اسلامی
تحلیلگر اسرائیلی: طرح ترامپ «لیست آرزوهای» کابینه نتانیاهو را بر باد داد
ثبت 17 اثر تاریخی در لیست آثار واجد ارزش تاریخی‌فرهنگی مازندران
اردوغان: حماس آمادگی خود را به صلح نشان داده است
حماس: مصر میزبان کنفرانس فلسطینی درباره آینده غزه خواهد بود
معوقات کمک‌هزینه و حق پرستاری معلولان پرداخت می‌شود
اوکراین: پهپاد و عوامل نفوذی، سلاح جدید مسکو در تقابل با اروپاست
نتانیاهو بدون وزیران دارایی و امنیت داخلی جلسات مشاوره اضطراری برگزار کرد
دریافت کپی مدارک هویتی از مردم ممنوع است
نامه‌ وزیر ورزش برای تعلیق ورزش رژیم صهیونیستی
راهبرد «تفرقه بینداز و حکومت کن» در نسخه جدید اسرائیلی
واکنش محمود عباس به توقف جنگ در غزه
مذاکره با دستیار ایتالیایی مدنظر قلعه‌نویی در دبی
جزئیات مرحله جدید پیش‌فروش سکه + لینک سایت سفارش
پیام تبریک سرلشکر حاتمی به مناسبت هفته فرماندهی انتظامی
پزشکیان: ادعاهای غربی‌ها علیه فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بی‌اساس است
وزیر دفاع : در برابر جنگ شناختی باید هوشیار باشیم
برندگان جایزه نوبل از دوشنبه اعلام می‌شوند
تمدید مهلت ثبت نام در هشتمین مرحله فروش اینترنتی ایران خودرو + جدول قیمت
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 12 مهر + جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 12 مهر 1404+جدول
قهرمان ووشو پس از مرگ نیز قهرمان ماند
نبرد داغ فولاد و تراکتور در اهواز
سهم ایران در رونق گردشگری پسا کرونا کجاست؟
آمادگی روسیه برای همکاری با ایران در ساخت ایستگاه بین المللی در ماه
پوستر بازی فولاد برای تقابل با تراکتور منتشر شد
وزیر دفاع آمریکا رئیس ستاد نیروی دریایی را برکنار کرد
«گروسی» نسبت به خطر هسته‌ای در نیروگاه «زاپوریژیا» هشدار داد
اهدای کبد و قرنیه‌های کودک مشهدی به بیماران نیازمند
اتلتیک بیلبائو در کنار مردم غزه می‌ایستد
پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به 181 هزار مستاجر
نورنما | وقتی یک معلم آیندت رو میسازه!
ناصر کنعانی: پاسخ حماس به طرح ترامپ مسئولانه و هوشمندانه بود
آغاز اولین انتخابات پارلمانی سوریه پس از اسد
جهش شاخص کل بورس در ابتدای هفته
X
آگهی تبلیغاتی