×
بین الملل
شناسه خبر : 245035
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/06/23 ساعت 09:52
پیام‌ حمله رژیم اسرائیل به قطر برای کشورهای منطقه از نگاه ژنرال لبنانی

پیام‌ حمله رژیم اسرائیل به قطر برای کشورهای منطقه از نگاه ژنرال لبنانی

کارشناس مسائل نظامی و راهبردی لبنانی معتقد است حملات هوایی رژیم صهیونیستی به دوحه با هدف ترور رهبران مقاومت فلسطین نبود، بلکه اهداف دیگری را دنبال می‌کرد.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ ژنرال «منیر شحاده» هماهنگ کننده سابق دولت لبنان در سازمان ملل (یونیفیل) و رئیس سابق دادگاه نظامی این کشور با اشاره به حمله اخیر رژیم صهیونیستی به قطر اظهار داشت: پس از اظهارات چند هفته پیش «توماس باراک»، فرستاده آمریکا در یک شبکه ماهواره‌ای مشخص شد که از زمان طوفان الاقصی، اسرائیل دیگر توافقنامه «سایکس-پیکو» را که بر اساس آن کشورهای عربی به کشورها و مرزبندی های کنونی تقسیم بندی شدند، به رسمیت نمی‌شناسد. وقتی آقای باراک این را می‌گوید، بدان معناست که اسرائیل دیگر هیچ یک از مرزهای کشورهای همسایه خود را به رسمیت نمی‌شناسد.

وی ادامه داد: من معتقدم که حملات هوایی اسرائیل به دوحه با هدف ترور رهبران مقاومت فلسطین نبوده، بلکه تجاوزی به توافقنامه سایکس-پیکو، حمله‌ای به کشورهای عربی و پیامی به همه این کشورها مبنی بر اینکه دیگر هیچ خط قرمز یا ممنوعیتی وجود ندارد، بوده است.

کارشناس نظامی و راهبردی لبنانی تصریح کرد، رژیم اسرائیل پایتخت‌های کشورهای عربی را بمباران خواهد کرد و اسرائیل بزرگ به تدریج در حال شکل‌گیری است. اگر این سکوت اعراب ادامه یابد، اسرائیل در همه جهات گسترش خواهد یافت تا اسرائیل بزرگ تحقق یابد.

حمله به دوحه پیامی به ترکیه است

وی اظهار داشت: من همچنین معتقدم که بمباران قطر پس از آن صورت گرفت که اسرائیل انبارهای مهمات سوریه در حمص و پالمیرا را بمباران کرد. این انبارها حاوی مهماتی بودند که ترکیه در اختیار حاکمیت سوریه قرار داده بود تا بتواند کنترل خود را بر خاک سوریه گسترش دهد.

سرتیپ منیر شحاده تصریح کرد: بمباران انبارها در حمص و پالمیرا و بمباران قطر، همچنین پیامی برای این دو کشور دارد که به طور جدی با پروژه اسرائیل برای تجزیه سوریه مخالف هستند. ترکیه نمی‌تواند تجزیه سوریه را بپذیرد، زیرا تجزیه سوریه کل منطقه را تجزیه خواهد کرد. تجزیه سوریه به معنای ایجاد یک دولت کُردی در شمال شرقی سوریه خواهد بود. ما می‌دانیم که درگیری کردها و ترکیه تا کجا پیش رفته است.  بنابراین، خطر استراتژیک و ملی برای ترکیه در صورت تأسیس یک دولت کردی در شمال شرقی سوریه، عراق و حتی کردهای ایران را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین، دو کشوری که بیشترین مخالفت را با پروژه تجزیه سوریه دارند، ترکیه و قطر هستند. حمله به دوحه همچنین پیامی برای این دو کشور به همراه دارد.

ژنرال منیر شحاده گفت ما تکرار می‌کنیم که پیام به همه کشورهای عربی این است که اسرائیل می‌تواند به هر مکانی در اطراف خود دست پیدا کند و چراغ سبز آمریکا را برای وحشیگری در سراسر منطقه به منظور دستیابی به رویای خود، یعنی اسرائیل بزرگ دارد.

اسرائیل به کشورهای عربی حمله کرده نه ایران

ژنرال بازنشسته لبنانی در خصوص ضرورت وجود یک اقدام جمعی از سوی کشورهای اسلامی عنوان داشت: در مورد کشورهای عربی، ما مطلع شدیم که به زودی اجلاس سران عرب برگزار خواهد شد. من معتقدم که نتیجه‌ای از این اجلاس حاصل نخواهد شد. یعنی باید یک اقدام امنیتی فوری توسط کشورهای عربی صورت می‌گرفت، به این معنی که این کشورهای عربی باید به سمت شرق یعنی به چین یا روسیه روی می‌آوردند تا با آنها هماهنگی امنیتی صورت دهند، زیرا تمام پایگاه‌های آمریکایی مستقر در منطقه قادر به محافظت از کشورهای عربی نبوده‌اند.

وی در ادامه توضیح داد: ما می‌دانیم که آمریکا دهه‌هاست که در ذهن کشورهای عربی این ایده را القا می‌کند که ایران شیطان و محور شرارت است. بنابراین، به بهانه اینکه از این کشورها در برابر آن محافظت کند، پایگاه‌های نظامی را در تمام کشورهای عربی احداث کرد. با این حال، این اسرائیل بود که این کشورها را بمباران کرد و پایگاه‌های آمریکایی نتوانستند از قطر در برابر حملات محافظت کنند.

ژنرال منیر شحاده در پایان گفت: پس نقش این پایگاه‌ها چیست؟ آمریکا در تمام کشورهای عربی، به ویژه کشورهای خلیج فارس، مستقر شده است. هدف آن محافظت از این کشورها در برابر تجاوز خارجی نیست، بلکه محافظت از رژیم‌های عربی در برابر مردمشان است، زیرا آمریکا مادر فتنه و کودتاها است.


ایسنا
اخبار مرتبط
مجازات نشدن اسرائیل یعنی ادامه تجاوزها
یکشنبه 1404/06/23 ساعت 20:15
رئیس دیده بان خاورمیانه بیان کرد؛
مجازات نشدن اسرائیل یعنی ادامه تجاوزها
رئیس دیده‌بان خاورمیانه هشدار داد اگر اسرائیل بابت حمله به دوحه مجازات نشود، تجاوزات بیشتری را علیه دیگر کشورها تکرار خواهد کرد. وی این اقدام را نقض آشکار قوانین بین‌المللی و تهدیدی علیه دیپلماسی قطر دانست.
شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابود نشد
یکشنبه 1404/06/23 ساعت 13:11
شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابود نشد
معاون سابق وزارت امورخارجه آمریکا با انتقاد از خروج یک‌جانبه واشنگتن از برجام، ابراز امیدواری کرد که کشورش به مسیر دیپلماسی با ایران بازگردد، چراکه از نظر او، این روش بهتری است.
بیانیه‌ پارلمان‌های عربی و آفریقا در محکومیت حملات رژیم صهیونیستی
جمعه 1404/06/21 ساعت 16:56
بیانیه‌ پارلمان‌های عربی و آفریقا در محکومیت حملات رژیم صهیونیستی
پارلمان‌های عربی و آفریقا در نشست فوق‌العاده قاهره، حملات رژیم صهیونیستی به قطر و ادامه جنگ غزه را محکوم کرده و آن را نقض آشکار قوانین بین‌المللی دانستند. آنها خواستار توقف فوری جنگ و اصلاح سازوکارهای سازمان ملل شدند تا امنیت جهانی تضمین شود.
ترکیه ممکن است هدف بعدی حملات اسرائیل باشد
جمعه 1404/06/21 ساعت 12:10
هشدار رسانه های اسرائیلی:
ترکیه ممکن است هدف بعدی حملات اسرائیل باشد
یک رسانه صهیونیستی هشدار داد، پس از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به دوحه، احتمال دارد آنکارا به هدف بعدی تل‌آویو تبدیل شود؛ اقدامی که در صورت وقوع می‌تواند «فاجعه‌ای راهبردی» با تبعات فراتر از حمله به قطر باشد و بحرانی منطقه ای را رقم بزند.
نظرات

آخرین اخبار
واردات برنج نامرغوب ممنوع شد
ماجرای سفر محرمانه رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل به امارات
24 خرداد؛ آغاز مهلت رفع نقص دستیاری+ اعلام زمان آزمون
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی درگذشت/ دبیر انجمن مجسمه‌سازان درباره او می گوید
ادعای تلگراف: ترامپ به‌دنبال امضای تفاهم با ایران پیش از نشست گروه هفت است
سخنگوی وزارت خارجه: تفاهم نامه اسلام آباد بر خاتمه جنگ تمرکز دارد
پیام طارمی در آستانه سفر به آمریکا : ورزش را از سیاست جدا کنید
ادعای جنجالی برادرزاده ترامپ درباره وضعیت سلامت ذهنی او
اکران «نیم‌شب» در میان تجمع مردمی میدان ولیعصر (عج)
سرمربی سابق پرسپولیس هدایت دهوک عراق را برعهده گرفت
حزب‌الله: توافق احتمالی ایران و آمریکا مسیر لبنان را تغییر می‌دهد
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
واکنش ستاد حقوق بشر به تخریب زیرساخت‌های آب در جنوب کشور
تلف شدن آهوهای ایرانی در تجاوز آمریکا به جزیره خارک
دیدار غریب آبادی با سفیران چین و روسیه در تهران
نورنما | جزیره مارو، ناشناخته ای زیبا در هرمزگان!
23 استان درگیر تنش آبی هستند
مجموعه پیراهن‌های جام جهانی با نام کودک شهید فلسطینی رونمایی شد
جزئیات جلسات ویژه برای تسریع اعلام نتایج کنکور و دانشجو-معلم
نخست‌وزیر پاکستان: 24 ساعت آینده توافق تاریخی امضا می‌شود
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران
وزیر نیرو: با صرفه‌جویی مردم، جیره‌بندی آب نخواهیم داشت
مصر و پاکستان به نتایج سازنده مذاکرات ایران و آمریکا امیدوار شدند
مرگ روزانه 53 نفر در تصادفات؛ چه شهرهایی در صدر تلفات جاده‌ای قرار دارند؟
قالیباف: تا پای جان برای پیروزی نهایی ایران ایستاده‌ایم
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
توانیر: برق مشترکان پرمصرف بدون اغماض قطع می‌شود
تغییرات جدید در کنکور؛آزمون جامع جایگزین امتحانات تأثیرگذار می‌شود؟
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجار کنترل‌شده در محدوده مبارکه
وزش باد شدید و گردوخاک در تهران تا کی ادامه دارد؟
تابلوی سبز بورس تهران؛ ثبت رکورد جدید در بازار سهام
جزئیات اختلال گسترده در 4 بانک کشور؛ احتمال حمله سایبری
ضرب‌الاجل جدید جمهوری‌خواهان به ترامپ برای پایان جنگ
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 خرداد 1405 +جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 23 خرداد؛ سقوط 7 هزار تومانی دلار در سایه توافق
تهران 1000 واگن کم دارد؛ بحران جدی در متروی پایتخت
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 23 خرداد 1405
جهش احتمالی قیمت تخم‌مرغ؛ نرخ واقعی اعلام شد
کنترل مصرف برق مشترکان پرمصرف آغاز شد
تصاویر ماهواره‌ای ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز را رد کرد+ فیلم
تسهیلات بانکی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در راه است