×
بین الملل
شناسه خبر : 244998
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/22 ساعت 22:35
دوحه، میزبان نشست اضطراری سران کشورهای عربی و اسلامی خواهد بود

دوحه، میزبان نشست اضطراری سران کشورهای عربی و اسلامی خواهد بود

روز دوشنبه دوحه، پایتخت قطر میزبان نشست اضطراری سران کشورهای عربی و اسلامی خواهد بود تا حمله بی‌سابقه رژیم صهیونیستی به خاک قطر را بررسی کند.

نورنیوز - گروه بین الملل: روز دوشنبه، 24 شهریور ماه قطر میزبان نشست اضطراری سران کشورهای عربی و اسلامی خواهد بود تا حمله بی‌سابقه رژیم صهیونیستی به خاک قطر را بررسی کند.

 این تحول که از سوی محافل سیاسی به‌عنوان نقطه عطفی خطرناک در ماهیت منازعات منطقه توصیف شده، می‌تواند به تصمیمات سرنوشت‌سازی از جمله احتمال تعلیق روابط با رژیم صهیونیستی به‌ویژه در حوزه اقتصادی تا زمان پایان تجاوز به نوار غزه منجر شود.

یک منبع آگاه مصری در این باره به روزنامه قطری العربی الجدید گفت: عبدالفتاح السیسی، رئیس‌ جمهور مصر، در این نشست شرکت خواهد کرد. به گفته این منبع، حضور مصر نشان‌دهنده اهمیت وحدت موضع کشورهای عربی و اسلامی در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی است و قاهره بر این باور است که نشست پیشِ‌رو باید به تصمیماتی درخور حجم تجاوز منجر شود و اعتبار دوباره‌ای به اقدام مشترک عربی ببخشد.

العربی الجدید گزارش داد که در برابر سران کشورهای عربی و اسلامی چند مسیر احتمالی از جمله محکومیت صریح حمله رژیم صهیونیستی به قطر به‌عنوان سابقه‌ای خطرناک علیه حاکمیت کشورهای عربی و اسلامی، تحرک هماهنگ دیپلماتیک در شورای امنیت، سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی و اسلامی برای فشار بر رژیم صهیونیستی و الزام آن به پاسخگویی، بررسی اقدامات اقتصادی و رسانه‌ای، حتی تا سطح تحریم، برای افزایش هزینه تجاوز و تأکید بر لزوم عبور از اختلافات داخلی عربی – اسلامی در مواجهه با تهدیدهای مشترک وجود دارد.

این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که خاورمیانه درگیر موجی از تنش‌های فزاینده میان رژیم صهیونیستی و برخی قدرت‌های عربی و اسلامی است. تحلیلگران بر این باورند که اجلاس پیشِ‌رو آزمونی جدی برای توانایی کشورهای عربی و اسلامی در گذار از مرحله محکومیت به مرحله اقدام عملی خواهد بود.

منابع مصری همچنین تأکید کرده‌اند که قاهره این نشست را فرصتی برای بازگرداندن تعادل به صحنه عربی و یادآوری اینکه امنیت قطر بخشی جدایی‌ناپذیر از امنیت ملی عربی و اسلامی است می‌داند.

احتمال می‌رود خروجی نشست ترکیبی از تصمیمات نمادین و اجرایی از جمله صدور محکومیت دسته‌جمعی، آغاز مسیر دیپلماتیک مشترک در سازمان ملل و حتی بازنگری در روابط تجاری با رژیم صهیونیستی است که میزان آن به سطح اجماع کشورهای حاضر بستگی خواهد داشت.

به گفته ناظران، حضور مصر در سطح سران، آزمونی برای نقش منطقه‌ای قاهره است؛ چرا که مصر پرجمعیت‌ترین کشور عربی و بازیگری بانفوذ سیاسی و نظامی محسوب می‌شود، اما در عین حال با شبکه‌ای پیچیده از تعهدات بین‌المللی و منطقه‌ای مواجه است. حضور السیسی در این اجلاس، حامل پیامی روشن است: قاهره می‌خواهد ابتکار عمل را بازپس گیرد و از موضع منفعل به جایگاه تصمیم‌ساز بازگردد.

در همین زمینه، «محمد حجازی»، معاون اسبق وزیر خارجه مصر، در گفت‌وگو با العربی الجدید پیشنهاد کرد که از دل این اجلاس، یک اجتماع کوچک‌تر متشکل از مصر، ترکیه، عربستان، ایران و تعدادی از کشورهای خلیج فارس، الجزایر و مراکش شکل بگیرد تا مقدمه‌ای برای تأسیس نظام امنیت و همکاری منطقه‌ای مشابه اعلامیه هلسینکی ۱۹۷۵ در اروپا باشد.

او تأکید کرد که خاورمیانه تنها منطقه جهان است که فاقد چنین چارچوبی است و همین خلأ آن را از زمان وعده بالفور تا معامله قرن در معرض پروژه‌های مشکوک قرار داده است.

حجازی افزود که انتقال این نشست‌ها به نیویورک در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل می‌تواند به صدور یک اعلامیه سیاسی الزام‌آور برای پایه‌گذاری امنیت و ثبات منطقه‌ای منجر شود.


نظرات

آخرین اخبار
محکومیت نیم میلیارد دلاری متا به دلیل آسیب به سلامت کودکان
راز سلامت نوزادان؛ چرا شیردهی تا دو سالگی توصیه می‌شود؟
تولید 16 ویروس با کمک هوش مصنوعی!
شیرینی‌های طبیعی؛ عامل پنهان در بزرگ‌تر شدن مغز انسان
سازمان ملل؛ چشم‌انتظار نتایج مذاکرات ایران و عمان
وداع اهالی سینما با مریم همتیان؛ بازیگری که پس از 2 سال مبارزه با سرطان درگذشت
تبعات اقتصادی جنگ ترامپ علیه ایران برای آمریکایی‌ها
پزشکیان: مذاکره را به رهبری تحمیل نکردیم؛ این ادعا ناشی از نشناختن رهبری است
حریق مجتمع مسکونی اهواز مهار شد
جو کنت: تهدید هسته‌ای ایران یک پروپاگانداست
رایزنی امنیتی بغداد و ریاض؛ دیدار نخست‌وزیر عراق با رئیس دستگاه اطلاعات عربستان
حملات به کشتی‌های اماراتی در تنگه هرمز
پیام عراقچی به همسایگان ایران
برنامه خاموشی برق آذربایجان شرقی فردا شنبه 17 مرداد
تصویب لایحه تحریم ایران و روسیه از سوی سنای آمریکا
خیز وزنه‌برداران دختر فارس برای سکوی آسیایی
گمانه‌زنی درباره صدای مهیب در پایتخت روسیه
عیادت اهالی فرهنگ از استاد ایرج
حمله یمن به تجمعات نظامی سعودی
تداوم فشار حداکثری آمریکا علیه ایران
تصادف زنجیره‌ای در آزادراه تهران-قم
حمله پهپادی به کشتی ترکیه‌ای
مقاومت عراق پاسخ به حمله عربستان و آمریکا را به تعویق انداخت
همتی: اقتصاد ایران با فروپاشی فاصله زیادی دارد
غنائم خیالی؛ واکنش بقائی به صحبت‌های ترامپ
آئروفلوت پروازهای مسکو-ابوظبی را از سر می‌گیرد
اسحاق دار: توافق مکه به ثبات منطقه کمک می‌کند
انفجار مهیب شهر المخا یمن را لرزاند
هشدار بانک آمریکایی درباره افت شدید ذخایر نفت آمریکا
شباب الاهلی گزینه میزبانی آسیایی استقلال شد
بازگشت مهران مدیری به تلویزیون؛ شصت‌چی پس از ماه صفر می‌آید
اردوغان: توافق‌نامه مکه علیه هیچ کشوری نیست
رمان «مدیر مدرسه» جلال آل‌احمد سریال می‌شود
برنامه خاموشی برق تهران فردا 17 مرداد اعلام شد+ جزییات
روزی که وزیر دفاع اسکورت خبرنگاران شد
واکنش فدراسیون فوتبال آرژانتین به آینده مسی در تیم ملی
استاد منتقد جنگ غزه در پرونده علیه دانشگاه مینه‌سوتا پیروز شد
توقف پروژه 400 میلیون دلاری ترامپ در کاخ سفید با حکم دادگاه
برنامه خاموشی برق کهکیلویه و بویر احمد شنبه 17 مرداد اعلام شد
پشت توافق ریاض، چه کسی از معادله حذف می‌شود؟
پرو و مکزیک روابط دیپلماتیک را از سر گرفتند
دفتر حفاظت منافع ایران: ترامپ التماس توافقی را می‌کند که خودش ویران کرد
المشاط: تمام جهان را هم بسیج کنی فایده‌ای برایت نخواهد داشت
چای داغ بالای 65 درجه خطر سرطان مری را افزایش می‌دهد
یونیسف: 330 کودک قربانی شیوع ابولا در کنگو شدند
آتش‌بس 30 تا 60 روزه
پالایشگاه نفت مهم اسلواکی دچار حریق شد
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم سمپاد
کانال سوئز چگونه ابرقدرت‌ها را تغییر داد؟
هیچ مدرسه مینابی نباید با مشکل آب و برق آغاز به کار کند