×
سیاسی
شناسه خبر : 244871
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/22 ساعت 10:41
ایران و تونس پس از سال‌ها؛ احیای همکاری‌های اقتصادی و گردشگری

ایران و تونس پس از سال‌ها؛ احیای همکاری‌های اقتصادی و گردشگری

سفر سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، به تونس با استقبال رسمی مقامات این کشور همراه بود. دو طرف بر احیای کمیسیون مشترک اقتصادی بعد از سال‌ها، تقویت همکاری‌های گردشگری، ایجاد پرواز مستقیم دائمی و توسعه روابط تجاری و سیاسی توافق کردند و مسائل منطقه‌ای نیز بررسی شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: سفیر ایران در تونس اظهار کرد: در جریان سفر وزیر امور خارجه به تونس، قرار بر این شد که نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، بعد از سال‌ها بار دیگر به‌زودی برگزار شود.

«میرمسعود حسینیان» سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس  درباره سفر «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران به این کشور توضیحاتی را ارائه کرد.

حسینیان با بیان اینکه «وزیر امور خارجه ایران و هیأت همراه بامداد روز چهارشنبه هفته گذشته وارد تونس شدند و در همان فرودگاه، با آنکه زمان ورود ایشان دیرهنگام بود، مورد استقبال وزیر خارجه تونس قرار گرفتند و از ایشان در پاویون جمهوری فرودگاه تونس با تشریفات کامل استقبال شد»، اظهار کرد: صبح روز چهارشنبه، آقای عراقچی با آقای «قیس سعید» رئیس‌جمهور تونس دیدار و رایزنی کردند که این دیدار حدود یک ساعت و نیم به طول انجامید.

وی با اشاره به آشنایی رئیس‌جمهور تونس به‌عنوان یک استاد دانشگاه با تاریخ و تحولات ایران در طی سال‌های گذشته، گفت: در این دیدار، رئیس‌جمهور تونس حدود ۲۰ دقیقه در ارتباط با تاریخ ایران و مسائل مرتبط با آن با آقای عراقچی صحبت کردند و این خود باعث نزدیک شدن دیدگاه‌ها به یکدیگر شد. در ادامه نیز در ارتباط با مسائل دوجانبه و آخرین تحولات منطقه و جهان اسلام، رایزنی و گفت‌وگو شد.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران با اشاره به پیشرفت‌هایی که در روابط دو کشور ایران و تونس طی دو سال گذشته در حوزه‌های دیپلماسی، آموزشی و بهداشتی ایجاد شده است، گفت: طی دو سال گذشته، چهار وزیر تونس در حوزه‌های مختلف به ایران سفر کرده‌اند و هیأت‌هایی نیز از ایران به تونس آمده‌اند. در دیدار آقای عراقچی با رئیس‌جمهور تونس، بر افزایش تماس‌ها و رایزنی‌ها بین دو کشور در سطوح مختلف تأکید شد.

حسینیان در ادامه گفت: رئیس‌جمهور تونس در این دیدار، حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران را به‌شدت محکوم کرد. یکی از مباحثی که در این دیدار مورد بحث و رایزنی قرار گرفت، موضوع فلسطین و غزه بود. رئیس‌جمهور تونس، عادی‌سازی روابط کشورهای اسلامی و عربی با رژیم صهیونیستی را خیانت بزرگی دانست و بر این موضوع تأکید کرد که باید یک دولت مستقل فلسطینی در کل خاک فلسطین با پایتختی قدس شریف ایجاد شود.

حسینیان همچنین گفت: در این دیدار بر وحدت امت اسلامی و جهان اسلام تأکید شد. آقای عراقچی نیز در این دیدار، از مواضع مقامات تونس، از جمله رئیس‌جمهور این کشور، در محکومیت حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران، تشکر و قدردانی کرد.

سفیر ایران در تونس همچنین با اشاره به دیدار سید عباس عراقچی با «محمدعلی النفطی» وزیر خارجه این کشور عربی-اسلامی، اظهار کرد: در این جلسه، در ارتباط با مباحث دوجانبه، گفت‌وگوهای وسیعی بین دو طرف صورت گرفت.

وی در این ارتباط افزود: در طول دو ماه گذشته، پرواز مستقیم بین ایران و تونس به‌صورت چارتری ایجاد شده است و در روزهای یکشنبه و چهارشنبه این پروازها انجام می‌شود. با توجه به لغو روادید ۱۵ روزه بین دو کشور، در این مدت تعدادی از ایرانیان—که پیش‌بینی می‌کنیم حدود ۱۰۰۰ نفر بوده باشند—برای گردشگری در قالب تور به تونس سفر کرده‌اند. در جریان دیدار وزرای خارجه دو کشور، بر این موضوع تأکید شد که پرواز مستقیم دائمی بین دو کشور ایجاد شود و سازوکارهایی برای این موضوع اندیشیده شود.

حسینیان با بیان اینکه «مناسبات سیاسی دو کشور در حال حاضر در سطح خوبی قرار دارد، ولی تعاملات اقتصادی دو کشور در وضعیت مناسبی قرار ندارد و علت آن، بُعد مسافت از نظر جغرافیایی و همچنین عدم آشنایی تجار دو کشور با ظرفیت‌های یکدیگر است»، ادامه داد: تونس در زمینه تولید روغن زیتون و خرما جزو کشورهای اول دنیا است و ما در این زمینه می‌توانیم همکاری‌های خوبی با تونس داشته باشیم.

سفیر ایران در تونس همچنین خبر داد که «در این دیدار، قرار بر این شد که کمیسیون مشترک اقتصاد دو کشور، بعد از سال‌ها، به‌زودی بار دیگر به ریاست وزرای تجارت دو کشور در تهران برگزار شود».

حسینیان تصریح کرد: در دیدار وزرای خارجه دو کشور همچنین تأکید شد که همکاری‌های دو کشور در حوزه گردشگری و جهانگردی افزایش پیدا کند.
سفیر ایران در تونس همچنین با بیان اینکه در این دیدار، «وزرای خارجه دو کشور حملات رژیم صهیونیستی به قطر را محکوم کردند و بر این موضوع تأکید کردند که هیچ کشوری در منطقه از توطئه‌های رژیم صهیونیستی در امان نیست»، گفت: آقای عراقچی همچنین در این دیدار، توضیحاتی را نیز در مورد توافق اخیر ایران با آژانس، که در جریان سفر ایشان به قاهره ایجاد شد، به وزیر خارجه تونس ارائه داد.
وی افزود: وزیر خارجه در این سفر، که مصادف با روز ولادت پیامبر اسلام (ص) انجام شد، از مسجد «زیتونه» تونس بازدید کرد و با مفتی تونس دیدار و گفت‌وگو داشت. در نهایت، شامگاه چهارشنبه، با بدرقه وزیر خارجه تونس، این کشور را به مقصد تهران ترک کردند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
ما و دیپلماسی معلقِ ترامپ
سقوط سنگین ارزش بازار سهام چین ؛ کارگزارها تنبیه شدند
پربیننده‌ترین خبر روز چین ؛ استقبال عجیب از استخدام چوپان
واکنش انصارالله یمن به شهادت فرمانده بزرگ گردان‌های القسام
پاسخ قالیباف به تبریک سران قوا: صبح پیروزی بر استکبار جهانی نزدیک است
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 7 خرداد ؛ آیا ریزش‌ها فرصت خرید است؟
مدل حکمرانی آیت‌الله خامنه‌ای؛ ثبات در میانه تلاطم
رسانه‌های نوین و همزیستی شبکه‌ای در ایران
سرلشکر عبداللهی: شهید محمد شیرازی امین و مورد اعتماد ویژه رهبری بود
بقایی: آمریکا با نقض آتش‌بس و تعرض به بندرعباس، قانون‌شکنی را عادی‌سازی می‌کند
چه سرطان‌ها با تشخیص زودهنگام قابل پیشگیری هستند؟
نمایندگان ایران در کشتی فرنگی نوجوانان آسیا فینالیست شدند
آمار ورودی مسافران به گیلان در عید قربان اعلام شد
پژواک پسر ایران، ماکان نصیری در ایروان پیچید
صدور احکام جدید بازنشستگان تأمین اجتماعی از هفته آینده ؛ زمان واریز مابه‌التفاوت
چگونه استارلینک ابزار جنگ ارتش آمریکا علیه ایران شد؟
جزئیات نامه زلنسکی به ترامپ و کنگره آمریکا
شهادت 4 عضو یک خانواده درحمله پهپادی در جنوب لبنان
کویت آماج حملات موشکی و پهپادی قرار گرفت
بیانیه حماس درپی حملات اسرائیل به جنوب لبنان
آخرین وضعیت راه‌ها؛ ترافیک روان در چالوس، هراز و فیروزکوه
آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
آتش‌سوزی مرگبار در خوابگاه دخترانه ؛ 10 دانش‌آموز جان باختند
چه کسانی از ثبت‌نام در کنکور 1405 محروم شدند؟/ ضوابط جدید سنجش
جنایت هولناک در رامسر؛ چاقوی پسر بر گلوی پدر و مادر
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 7 خرداد+ وضعیت استان ها
گزارشگر ویژه سازمان ملل دوباره در لیست تحریم قرار گرفت
ماجرای درگیری در تنگه هرمز و انفجارهای بندرعباس و سیریک در بامداد پنجشنبه چه بود؟
ترامپ: عمان را منفجر می کنیم
کمک نظامی 28 میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به اوکراین
چگونه فرزندانی امن در شبکه‌های اجتماعی تربیت کنیم؟
چین ربات می‌سازد، هر 15 دقیقه یکی!
تشخیص سرطان پوست با تتوی هوشمند
هشدار؛ امکان سرقت اثر انگشت از عکس‌های سلفی
لایک‌ها و کامنت‌ها چگونه مغز ما را شرطی می‌کنند؟
چطور چاقی، مغز را سال‌ها پیرتر نشان می‌دهد؟
یک راه طبیعی برای کاهش درد و تقویت عضلات در آرتروز زانو
ارائه پیش‌نویس تفاهم با ایران به نتانیاهو و رهبران منطقه
آمریکا برای بازسازی ذخایر تسلیحاتی چقدر زمان نیاز دارد؟
میدل ایست آی: ایران برنده جنگ است
هگست: ایرانی‌ها هنوز موشک دارند/نفتکش‌های ایرانی در معرض خطرند!
فرودگاه بین‌المللی اصفهان فعالیت خود را آغاز کرد
البرادعی خطاب به انگلیس: حمایت از تهاجم علیه ایران نگران‌کننده است
اعزام مین‌روب به دریای مدیترانه از سوی هلند
دمای هوا در مشهد به زودی به 40 درجه می رسد
گفتگو وزیران امور خارجه ایران و فرانسه در مورد خاتمه جنگ
روبیو ادعاهای تازه‌ای علیه ایران مطرح کرد
تأثیر جنگ علیه ایران بر اقتصاد بحرین
سفیر ایران در سئول: هیچ دخالتی در حادثه کشتی کره‌جنوبی نداشتیم
تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های اقتصادی تأکید کردند