×
اجتماعی
شناسه خبر : 244827
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/22 ساعت 02:00
افراد چاق، حدود 10 سال کمتر عمر می کنند

افراد چاق، حدود 10 سال کمتر عمر می کنند

چاقی ریشه بسیاری از بیماری‌هاست، دیابت نوع 2، فشار خون، کبد چرب، نازایی، بیماری‌های مفاصل و استخوان و بسیاری از انواع سرطان‌ها، در اثر چاقی ایجاد می‌شوند. چاقی خطر سکته قلبی و مغزی را شش تا هفت برابر بیشتر می‌کند، همچنین افراد چاق، حدود 10 سال، طول عمر کمتری نسبت به افراد با وزن نرمال دارند.

نورنیوز- گروه اجتماعی : دبیر اجرایی جامعه جراحان ایران، نسبت به پیامدهای ناشی از روند چاقی درکشور هشدار داد و گفت: روند افزایش اضافه وزن و چاقی در کشور نگران‌کننده شده و باید نسبت به کنترل این وضعیت حساس‌تر شد.

دکتر ابوالفضل افشارفرد جمعه ۲۱ شهریور در حاشیه کنفرانس ملی درمان چاقی از طریق «اسلیو گاسترکتومی» که در سالن همایش‌های بیمارستان شمال آمل برگزار شد،  اظهار کرد: آمار و میزان چاقی در ایران بالاست و این معضل در دهه اخیر بسیار افزایشی بوده است.

وی افزود: کم تحرکی، استفاده بیش از حد شهروندان از وسایل ماشینی، آپارتمان‌نشینی و تغییر سبک تغذیه به سمت فست‌فود، از دلایل مهمی است که درافزایش چاقی و اضافه وزن افراد در کشور تأثیرگذار بوده است.

وی با اشاره به برخی رفتارهای غیرقابل قبول از سوی برخی افراد که حتی برای خرید نان به فاصله یک یا دو کوچه همجوار با محل سکونت حتی حاضر نیستند پیاده‌روی کنند و این مسافت کوتاه را با خودرو پیمایش می‌کنند، گفت: در یک نمونه از این دست رفتارها، سکته قلبی باعث مرگ شهروندی شده بود که اصرار به تکرار این عادت هر روزه خود داشت.

دبیر اجرایی جامعه جراحان ایران همچنین با بیان اینکه زندگی ماشینی امروز هرچند باعث افزایش سطح رفاه عمومی شده است اما شهروندان با وجود اطلاع از مضرات کم‌تحرکی، همچنان اصرار برعادت‌های اشتباه خود دارند، گفت: شیوه و رفتارهای بد که بصورت سیستمی نسل به نسل درحال تکرار است، باید تغییر کند.

افشارفرد، با تأکید بر اینکه فرهنگ و سبک زندگی ماشینی و کم‌تحرکی افراد باید تغییر کند، تصریح کرد: تا دهه‌های گذشته بازی بچه‌ها در کوچه‌ها و تحرک آنها بواسطه بازی‌های کودکانه تأثیر بسیار زیادی در سلامت آنها داشت، اما در حال حاضر بواسطه روی‌آوردن به زندگی ماشینی و کم‌تحرکی، اضافه وزن و چاقی همه سنین را تهدید می‌کند.

وی با بیان اینکه از حدود یک دهه قبل سازمان جهانی بهداشت، یکی از مسائل عمده سلامت انسان‌ها را مسئله چاقی کودکان قلمداد کرده است، افزود: مسئله عمده بشر اکنون چاقی کودکان است، چون کودکان دیگر مثل قبل فعالیت‌های بدنی ندارند و بیشتر پای تلویزیون، رایانه و موبایل نشسته‌اند و با در اختیار داشتن مواد غذایی و خوراکی فراوان بیشتر تغذیه‌هایشان چیپس و پفک و انواع فست‌فودها شده است.

دبیراجرایی جامعه جراحان ایران تأکید کرد: با توجه به وضعیت فعلی، تغییرسبک زندگی و نوع تغذیه امر بسیاری ضروری است و باعث می‌شود، روند شتابان چاقی در افراد بخصوص کودکان کنترل شود.

دکتر افشارفرد، درباره مضرات چاقی، گفت: چاقی ریشه بسیاری از بیماری‌هاست، دیابت نوع ۲، فشار خون، کبد چرب، نازایی، بیماری‌های مفاصل و استخوان و بسیاری از انواع سرطان‌ها، در اثر چاقی ایجاد می‌شوند.

وی افزود: چاقی خطر سکته قلبی و مغزی را شش تا هفت برابر بیشتر می‌کند، همچنین افراد چاق، حدود ۱۰ سال، طول عمر کمتری نسبت به افراد با وزن نرمال دارند.


کلید واژگان
سرطانچاقیاضافه_وزن
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
ایران از شرکت‌های روس برای مشارکت در هاب غذایی دعوت کرد
معاون رئیس‌جمهور: کنسرسیوم‌های تبلیغاتی گردشگری باید در سطح جهانی شکل بگیرد
نمایندگان اقوام و مذاهب ایران در ژنو: تنوع فرهنگی کشور سرمایه وحدت ملی است
حماس رژیم صهیونیستی را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد
مطابق ماده 10 قانون، ثبت ادعاهای ملکی در سامانه الزامی شد
مرگ دو کارگر در حادثه سقوط کامیون به گودال در تهران
اسموتریچ: رئیس ستاد ارتش اسرائیل جایگاه خود را بداند
پوتین: به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر کریمه و دونباس، نکته کلیدی در مذاکرات با آمریکاست
ماندگاری هوای آلوده تهران تا اواسط هفته آینده
ایران با خانواده جان‌باختگان حادثه آتش‌سوزی در چین ابراز همدردی کرد
پیشنهاد برنامه میراث فرهنگی ایران به آسیا
افشای مسکو: آمریکا در فیلیپین برای جنگ اوکراین نیرو جذب می‌کند
عون: پاسخ عملی برای طرح‌های پیشنهادی مذاکره دریافت نکرده‌ام
کیف پنجاه میلیاردی طلا در کنارک به صاحبش بازگردانده شد
قانون جدید کنست، مجوزی برای شهرک‌سازی و خرید اراضی در کرانه باختری است
وزرات خارجه ایران اقدام سیاسی استرالیا علیه سپاه پاسداران را بدعتی مجرمانه دانست
لوکاشنکو: اروپا را پیروز مناقشه اوکراین نمی‌دانیم
رونمایی ماکرون از طرح جدید خدمت سربازی در فرانسه
حادثه بهمن در در اشتوبای اتریش؛ اعضای تیم ملی سالم هستند
بیانیه وزارت خارجه پاکستان درباره سفر لاریجانی به اسلام‌آباد
سلسله حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و نقض مکرر آتش بس
شکست کامل نتانیاهو در همه جبهه ها به روایت هاآرتص
ادامه سریال فرار از زندان در فرانسه
مذکرات مرحله دوم آتش‌بس در غزه به بن‌بست کامل رسید
ماجرای صدای تیراندازی در افسریه چه بود؟
هشدار جدی پلیس تهران؛«حتی یک سرقت» هم غیرقابل‌قبول است
هشدار جدی به خریداران ملک؛ پرداخت پول در بنگاه ممنوع شد
40 درصد خودروهای پلاک تهران معاینه فنی را خارج از شهر می‌گیرند
شکرگذاری یا سوگواری؛ جدال بر سر تاریخ
ابلاغ شیوه‌نامه آژانس‌های جذب / فصلی نو در سرمایه‌گذاری خارجی
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 6 آذر + جدول
آلاینده‌ها تا اواسط هفته میهمان پایتخت هستند
قهرمان موتورسواری جهان به تهران آمد
13 مصدوم در واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان همدانی
حماس خواستار توقف کشتار اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی شد
لاریجانی: جنگ 12 روزه از سال‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود
تاکید پوتین بر تقویت توان نظامی «سازمان پیمان امنیت جمعی»
تهران در آستانه یک جهش بزرگ ؛ وعده 500 کیلومتر مترو در 5 سال
اگر دانش‌آموز و دانشجوی سالم نداشته باشیم، آموزش به درد نمی‌خورد
مرگ دو کارگر در کارگاه ترشی‌سازی کاشان
ویروس آنفلوآنزا در کودکان تهاجمی‌تر شده است
وقوع دو تصادف مرگبار در زنجان به همراه کشته و مصدوم
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 6 آذر 1404
پوتین بر اهمیت توسعه سامانه‌های پدافند هوایی تاکید کرد
ممنوعیت تردد در جنگل‌های سوادکوه تا بارش‌های پاییزی
X
آگهی تبلیغاتی