×
سیاسی
شناسه خبر : 244826
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/21 ساعت 23:44
ایران هیچ‌گاه تقاضای دریافت سامانه «اس-400» از روسیه نداشته است

سفیر ایران در روسیه ؛

ایران هیچ‌گاه تقاضای دریافت سامانه «اس-400» از روسیه نداشته است

کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، در گفت‌وگویی مهم اعلام کرد که ایران هیچ‌گاه از روسیه سامانه پدافندی اس-400 درخواست نکرده و ادعاهای مربوط به تماس نتانیاهو با پوتین پیش از جنگ و لو دادن سامانه‌های دفاعی ایران را رد کرد. وی تاکید کرد که این اظهارات بی‌اساس و به ضرر منافع ملی است.

نورنیوز-گروه سیاسی: سفیر ایران در مسکو تاکید کرد که ایران هیچ‌گاه تقاضای دریافت سامانه «اس-۴۰۰» از روسیه نداشته است. 

«کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در گفت‌وگویی، با اشاره به برخی از مطالب مطرح شده در فضای مجازی در مورد همکاری‌های نظامی ایران در روسیه گفت: بزرگواری در توییتر نوشته بود که چرا روسیه به ایران جنگنده «سوخو-۳۵» و سامانه پدافندی «اس-۴۰۰» نداده است، در حالی که ایران هیچ‌گاه تقاضای اس-۴۰۰ از روسیه نکرده است. 

جلالی در ادامه گفت: عزیز دیگری آمد و مدعی شد که نتانیاهو سه روز قبل از جنگ به پوتین زنگ زده و اعلام کرده که ما می‌خواهیم عملیات در ایران انجام دهیم، این ادعاها نیز کاملاً کذب بود و وزارت خارجه روسیه دو صفحه یادداشت اعتراضی در ارتباط به این سخنان به ما داد و تاکید کرد که بر اساس چه مستنداتی چنین حرف‌هایی گفته شده است؟ 

وی ادامه داد: من به عنوان سفیر ایران از نمایندگان نظامی کشور در سفارتمان و نمایندگان نظامی روسیه در ایران در این ارتباط تحقیق کردم که آیا چنین چیزی بوده که مشخص شد مطلقاً چنین چیزی نبوده است 

وی تاکید کرد: روس‌ها نیز گفتند که این موضوع کاملا خلاف است و اگر سه روز قبل ما اطلاع داشتیم این سوال در ذهن شهروندانمان در ایران پیش می‌آید که چرا به آنها زودتر نگفتیم که از خودشان صیانت کنند و ایران را ترک کنند. 

جلالی گفت: یک نفر دیگر از همکاران سابق من در تلویزیون مدعی شد که شب واقعه آقای نتانیاهو به پوتین زنگ زده که کار جمهوری اسلامی ایران تمام است این موضوع نیز خلاف واقع است و من به این دوست مان زنگ زدم و به سخنان وی اعتراض کردم‌.

جلالی گفت: من به آن دوست عزیز به شوخی گفتم که یا نتانیاهو به شما چنین حرفی را زده یا پوتین و یا اینکه جعل خبر است و ما در واقع چنین خبری را نداریم. 

سفیر ایران در روسیه افزود: عزیز دیگری گفتند که روس‌ها نظام پدافندی ما را لو داده‌اند. از ایشان پرسیدند که این خبر است یا تحلیل؟ که گفتند هم تحلیل است هم اطلاع. این خیلی حرف بزرگی است؛ در شرایطی که روابط دو کشور در حال گسترش است و گفت‌وگوهای سطح بالا بین دو کشور برقرار است. مطرح کردن چنین موضوعی خیلی بد است و از دیگر سو موجب کاهش حیثیتی برای کشور می‌شود. من از دوستان نظامی پرسیدم، دوستان نظامی اساساً چنین ادعایی را رد کردند و گفتند که پدافند نظامی کشور در یک جای ثابتی نیست که این‌ها بخواهند به آن حمله کنند.

وی ادامه داد: همچنین آن عزیز بزرگوار گفتند که روس به ما اس-۴۰۰ نداده‌اند. در حالی که من در اینجا در همین تلویزیون می‌گویم اگر کسی سندی دارد که ایران تقاضای اس-۴۰۰ از روسیه کرده باشد آن را ارائه کند. ما تقاضایی نکردیم و وقتی این موضوع در فضای رسانه‌ای کشور نیز مطرح شد، روس‌ها به ما گفتند که شما خود خریدار اس-۴۰۰ نبوده‌اید و تقاضایی در این زمینه نداشته‌اید.

جلالی با بیان اینکه «به نظرم این روند به نفع کشور نیست» گفت: من بارها گفته ام که ما روسوفیل و یا آنگلوفیل نیستیم، ما سربازان منافع ملی جمهوری اسلامی و مردم کشور هستیم و باید منافع ملی کشور را پیگیری کنیم. 

سفیر ایران افزود: مقام معظم رهبری تاکید کردند که ما می‌خواهیم روابط متوازنی با همه جا داشته باشیم و این روابط منحصر به یک کشور و یا دو کشور نیست. 

دیپلمات ایرانی ادامه داد: اما در دنیای فعلی نگاه کنید که ما در وضعیتی قرار داریم که بحث اسنپ‌بک و بازگشت تحریم‌ها مطرح شده است. ما باید در این وضعیت با چه کسانی ائتلاف کنیم؟ آیا ائتلاف‌شکنی به نفع مصالح ملی کشور است؟ اگر به نفع کشور نیست، نباید چنین مسیری را طی کنیم.


نظرات

آخرین اخبار
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
حزب‌الله: رهبر انقلاب پیامی به شیخ نعیم قاسم ارسال کردند
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد