×
بین الملل
شناسه خبر : 244821
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/21 ساعت 23:16
تصمیم‌گیری درباره مکانیسم ماشه در شورای امنیت انجام خواهد شد

سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد:

تصمیم‌گیری درباره مکانیسم ماشه در شورای امنیت انجام خواهد شد

سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که تصمیم‌گیری درباره مکانیسم ماشه در شورای امنیت انجام خواهد شد. این در حالی است که ایران و آژانس به توافق تازه‌ای درباره نظارت‌ها رسیده‌اند و اروپا در تلاش برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل است.

نورنیوز-گروه بین الملل: استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: دبیرکل سازمان ملل از توافق اخیر ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی استقبال می کند.

سخنگوی سازمان ملل در پاسخ به این سوال که ایران و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای به یک توافق اولیه در زمین نظارت‌ها و دسترسی به تاسیسات هسته‌ای ایران دست یافتند اما سه کشور اروپایی مکانیزم ماشه را فعال کردند و از آنجا که سازمان ملل در این روند نقش داشته است آیا این مکانیزم پیش خواهد رفت یا خیر؟ پاسخ داد: دبیرکل سازمان ملل عضوی از برجام نیست اما پیام او روشن بوده است مبنی بر اینکه طرف‌ها باید از این زمان برای دیپلماسی استفاده کنند.

دوجاریک افزود: دبیرکل سازمان ملل همچنین از توافق اخیر ایران و آژانس استقبال می‌کند. اما شورای امنیت سازمان ملل در خصوص مکانیزم ماشه تصمیم‌گیری خواهد کرد.

همکاری‌های ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی  در پی حملات اسرائیل و آمریکا علیه تاسیسات هسته‌ای ایران به حالت تعلیق درآمد و  مجلس شورای اسلامی تیرماه قانونی را در این زمینه به تصویب رساند که بر اساس آن، دولت موظف است تا زمان تحقق شروط مشخص‌شده در متن مصوبه، همکاری‌های خود با آژانس را متوقف سازد.پس از آن، مذاکراتی میان دو طرف درباره نحوه ازسرگیری‌ همکاری‌ها شکل گرفت که سرانجام ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ۱۸ شهریور درباره نحوه تعامل در وضعیت جدید به تفاهم رسیدند.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان پس از امضای توافق اعلام کرد: گام‌های عملی توافق‌شده برای اجرای پادمان‌ها به طور کامل با قانون مجلس شورای اسلامی ایران منطبق است؛ به نگرانی‌های ایران می‌پردازد و چارچوبی برای استمرار همکاری فراهم می‌سازد. آنچه ما انجام داده‌ایم، در عین حال که حقوق مسلم ما را تضمین می‌کند، همکاری با آژانس را ذیل یک چارچوب توافق‌شده حفظ می‌نماید.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: این توافق یک سازوکار عملی برای همکاری برقرار می‌کند که هم شرایط استثنائی امنیتی ایران و هم الزامات فنی آژانس را بازتاب می‌دهد.

سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه  ۶ شهریور ماه جاری روند ۳۰ روزه موسوم به «مکانیسم ماشه» را برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل متحد آغاز کردند  که چنانچه ظرف ۱۰ روز پس از اعلان فعال سازی مکانیسم ماشه، هیچ کشوری، پیش‌نویس چنین قطعنامه‌ای را ارائه ندهد، مسئولیت ارائه آن بر عهده رئیس شورای امنیت است که قطعنامه ای ارائه کند. کره‌جنوبی به عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه جاری میلادی (سپتامبر ۲۰۲۵) روز دوشنبه به وقت واشنگتن پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به اعضای این شورا ارائه کرد اما هنوز زمان رای‌گیری درباره آن مشخص نیست.

 سه کشور اروپایی که تاکنون به تعهدات برجامی خود عمل نکرده اند، گفته اند که در طول ۳۰ روز آینده آماده مذاکره با جمهوری اسلامی ایران درباره توافق هسته‌ای هستند که می‌تواند روند بازگشت تحریم‌ها را متوقف کند.

روسیه نیز به همراه چین، پیش نویس قطعنامه ای را برای از سرگیری مذاکرات تهیه کرده اند. «دیمیری پولیانسکی» سفیر و معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل درباره پیش نویس قطعنامه پیشنهادی روسیه تمدید فنی مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت درباره ایران و برجام گفت: این پیش نویس مربوط به تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ است و در واقع روسیه و چین به عنوان اعضای پاسخگو در برجام می‌خواهند فضای تنفس بیشتری برای دیپلماسی ایجاد و امکان پیگیری فعالانه برای حل دیپلماتیک این موضوع فراهم کنند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین وضعیت فعالان ناوگان صمود در زندانهای رژیم صهیونیستی
رد طرح دموکرات‌ها برای پایان دادن به «تعطیلی دولت» توسط سنای آمریکا
رایزنی دیپلمات ارشد ایرانی با اعضای شورای روابط خارجی مصر
ضربه سخت رزمندگان مقاومت فلسطین به ارتش رژیم صهیونیستی
افزایش غافلگیرکننده تورم در ترکیه
لیبرمن: ایرانی‌ها روز به روز قابلیت‌های دفاعی خود را افزایش می‌دهند
افشاگری هاآرتص از بازارگرمی مجازی اسرائیل برای ربع پهلوی
حماس پاسخ خود به طرح ترامپ را به میانجی‌ها تحویل داد
واکنش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به بازداشت صدها فعال صلح در ناوگان صمود
آمریکا به یک شناور ونزوئلایی حمله کرد
محمود عباس: یک سال پس از پایان جنگ غزه، انتخابات برگزار خواهد شد
پیش‌فروش جدید سکه با تاریخ ضرب قدیمی در هفته آینده
اعتراضات ضدصهیونیستی گسترده در لهستان
آسمان هند و چین به‌روی هم باز شد
مردم کدام استان‌ها پولدارترند؟
رسانه صهیونیستی: پاسخ حماس به پیشنهاد ترامپ آغاز مذاکرات فشرده خواهد بود
ترافیک 13کیلومتری در محور رشت-قزوین
قائم‌پناه: الحاق ایران به پالرمو و CFT نتیجه عملکرد پزشکیان است
پایان تلخ یک سریال دیگر / سریال «جزر و مد» متوقف شد
حماس: حمله بن‌گویر به فعالان الصمود نماد انحطاط اخلاقی اسرائیل است
هاشمیان: موقعیت‌های بسیار خوبی خلق کردیم
سانحه بالگرد هلال‌احمر در اشترانکوه/فوت دو نفر /صدور دستور قضائی+ جزئیات و اسامی
کوبا خواستار آزادی فوری عناصر ناوگان صمود شد
قالیباف: فرهنگ شهادت منطقی زنده برای امروز و فردای ایران است
توضیحات رئیس دانشگاه تهران از حادثه انفجار دانشکده فنی/پیگیری از سوی وزیر علوم + فیلم
یک‌ سوم کارکنان دولت آمریکا خانه‌نشین شدند
جدول لیگ برتر ایران در پایان دیدارهای امروز هفته ششم لیگ برتر ایران
نتایج دیدار‌های امروز + برنامه بازی‌های باقی‌مانده هفته ششم لیگ برتر ایران
سازمان ملل: صحبت از منطقه امن در جنوب غزه مضحک است
جوانان مراکشی علیه فساد: «اصلاحات در بهداشت و آموزش یا استعفا»
پایان بازی پرسپولیس (1) - گل گهر (1) + فیلم
تحریم رژیم صهیونیستی توسط صدها سازمان و شخصیت فرهنگی بلژیک و هلند
سردار قاآنی: حزب‌الله لبنان در یک‌سال گذشته قدرت‌نمایی کرد
عمان خواستار فشار بین‌المللی بر اسرائیل شد
شکایت بین‌المللی به علت تجاوز به ناوگان صمود علیه تل‌آویو
نامزدی یک یهودی در انتخابات پارلمانی سوریه
واکنش حماس به شجاعت عناصر کاروان صمود در برابر وزیر صهیونیست
واکنش وزیر خارجه پاکستان به طرح ترامپ درباره غزه
کاروان ایران موفق به کسب 10 مدال پارادوومیدانی از رقابت‌های جهانی شد
اولین پیروزی خانگی ملوانان با شکست خیبر رقم خورد
پیروزی مقتدرانه بانوان ایران مقابل میزبان رقابت‌ها، ازبکستان + دیدار بعدی
تمدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه برای یک سال دیگر
نخستین باخت پیکان در رفسنجان/ فرار مس از قعر جدول
تداوم حملات هوایی روسیه و اوکراین به زیرساخت‌های انرژی
گفت‌وگوی محرمانه کاخ سفید با لاپید درباره طرح ترامپ
اورژانس تهران: 4فوتی و 33 مصدوم امار نهایی سقوط اتوبوس به دره
استقرار سامانه پدافند هوایی در ونزوئلا در مقابل تحرکات نظامی آمریکا
برکناری دادستان‌های مرتبط با پرونده حمله فرودگاه کابل در آمریکا
مهلت ترامپ به حماس برای توافق تا 6 عصر یکشنبه به وقت واشنگتن
زلزله به 30 بنای تاریخی اردستان آسیب زد
X
آگهی تبلیغاتی