×
بین الملل
شناسه خبر : 244821
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/21 ساعت 23:16
تصمیم‌گیری درباره مکانیسم ماشه در شورای امنیت انجام خواهد شد

سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد:

تصمیم‌گیری درباره مکانیسم ماشه در شورای امنیت انجام خواهد شد

سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که تصمیم‌گیری درباره مکانیسم ماشه در شورای امنیت انجام خواهد شد. این در حالی است که ایران و آژانس به توافق تازه‌ای درباره نظارت‌ها رسیده‌اند و اروپا در تلاش برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل است.

نورنیوز-گروه بین الملل: استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: دبیرکل سازمان ملل از توافق اخیر ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی استقبال می کند.

سخنگوی سازمان ملل در پاسخ به این سوال که ایران و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای به یک توافق اولیه در زمین نظارت‌ها و دسترسی به تاسیسات هسته‌ای ایران دست یافتند اما سه کشور اروپایی مکانیزم ماشه را فعال کردند و از آنجا که سازمان ملل در این روند نقش داشته است آیا این مکانیزم پیش خواهد رفت یا خیر؟ پاسخ داد: دبیرکل سازمان ملل عضوی از برجام نیست اما پیام او روشن بوده است مبنی بر اینکه طرف‌ها باید از این زمان برای دیپلماسی استفاده کنند.

دوجاریک افزود: دبیرکل سازمان ملل همچنین از توافق اخیر ایران و آژانس استقبال می‌کند. اما شورای امنیت سازمان ملل در خصوص مکانیزم ماشه تصمیم‌گیری خواهد کرد.

همکاری‌های ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی  در پی حملات اسرائیل و آمریکا علیه تاسیسات هسته‌ای ایران به حالت تعلیق درآمد و  مجلس شورای اسلامی تیرماه قانونی را در این زمینه به تصویب رساند که بر اساس آن، دولت موظف است تا زمان تحقق شروط مشخص‌شده در متن مصوبه، همکاری‌های خود با آژانس را متوقف سازد.پس از آن، مذاکراتی میان دو طرف درباره نحوه ازسرگیری‌ همکاری‌ها شکل گرفت که سرانجام ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ۱۸ شهریور درباره نحوه تعامل در وضعیت جدید به تفاهم رسیدند.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان پس از امضای توافق اعلام کرد: گام‌های عملی توافق‌شده برای اجرای پادمان‌ها به طور کامل با قانون مجلس شورای اسلامی ایران منطبق است؛ به نگرانی‌های ایران می‌پردازد و چارچوبی برای استمرار همکاری فراهم می‌سازد. آنچه ما انجام داده‌ایم، در عین حال که حقوق مسلم ما را تضمین می‌کند، همکاری با آژانس را ذیل یک چارچوب توافق‌شده حفظ می‌نماید.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: این توافق یک سازوکار عملی برای همکاری برقرار می‌کند که هم شرایط استثنائی امنیتی ایران و هم الزامات فنی آژانس را بازتاب می‌دهد.

سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه  ۶ شهریور ماه جاری روند ۳۰ روزه موسوم به «مکانیسم ماشه» را برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل متحد آغاز کردند  که چنانچه ظرف ۱۰ روز پس از اعلان فعال سازی مکانیسم ماشه، هیچ کشوری، پیش‌نویس چنین قطعنامه‌ای را ارائه ندهد، مسئولیت ارائه آن بر عهده رئیس شورای امنیت است که قطعنامه ای ارائه کند. کره‌جنوبی به عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه جاری میلادی (سپتامبر ۲۰۲۵) روز دوشنبه به وقت واشنگتن پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به اعضای این شورا ارائه کرد اما هنوز زمان رای‌گیری درباره آن مشخص نیست.

 سه کشور اروپایی که تاکنون به تعهدات برجامی خود عمل نکرده اند، گفته اند که در طول ۳۰ روز آینده آماده مذاکره با جمهوری اسلامی ایران درباره توافق هسته‌ای هستند که می‌تواند روند بازگشت تحریم‌ها را متوقف کند.

روسیه نیز به همراه چین، پیش نویس قطعنامه ای را برای از سرگیری مذاکرات تهیه کرده اند. «دیمیری پولیانسکی» سفیر و معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل درباره پیش نویس قطعنامه پیشنهادی روسیه تمدید فنی مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت درباره ایران و برجام گفت: این پیش نویس مربوط به تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ است و در واقع روسیه و چین به عنوان اعضای پاسخگو در برجام می‌خواهند فضای تنفس بیشتری برای دیپلماسی ایجاد و امکان پیگیری فعالانه برای حل دیپلماتیک این موضوع فراهم کنند.


نظرات

آخرین اخبار
تکذیب قاطع تهران؛ ادعاهای اسرائیل درباره باکو بی‌اساس است
پرسه‌زنی هواپیماهای جاسوسی آمریکا در آسمان عراق
سیاستمدار پیشین آلمان از ترامپ و نتانیاهو به‌شدت انتقاد کرد
پایان تعلیق: از تحریم تا جنگ
دروازه‌بان سابق پرسپولیس درگذشت
انتقاد دو مقام نظامی سابق از عملکرد دولت نتانیاهو
شمایل تنظیم‌گری تنگه هرمز پس از جنگ
پشت پرده ماجرای جلیقه ضدگلوله نتانیاهو فاش شد
ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
طلای جهانی پس از افت روز گذشته، دوباره صعودی شد
آغاز هفته آینده با بارش؛ پیش‌بینی رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید
کشتی‌های آمریکایی اهداف مشروع خواهند بود
چرا ترامپ پس از تهدید به جنگ با اعلام آتش‌بس یک‌طرفه، عقب نشینی کرد؟
امروز آخرین مهلت ثبت‌نام وام ودیعه مسکن متاهلی و وام تحصیلی دانشجویان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 2 اردیبهشت 1405 + جدول
قطب نمای انرژی جهان در حال چرخش به سمت راکتورهای هسته ای است
نورنما | 2 اردیبهشت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
جام جهانی 2026؛ میزبان مکزیکی در تعقیب رؤیای عبور از یک هشتم نهایی
بازار خودرو قفل شد؛ معاملات به صفر رسید
سازمان ملل: تمدید آتش‌بس میان آمریکا و ایران گامی مهم برای کاهش تنش است
سپاه: دشمن به «خلا شناختی» رسید؛ پاسخ «آنی و قاطع» به هر تهدید جدید
دیپلماسی نشانه ضعف نیست، مسئولیتی ملی برای بازگرداندن حاکمیت است
حزب‌الله «خط زرد» تعیین‌شده در جنوب لبنان را به رسمیت نمی‌شناسد
اقتصادنگار | اقتصاد ایران در مواجهه با جنگ چقدر آماده بود؟
چرا نباید از هوش مصنوعی مشورت پزشکی بگیریم؟
مقام مستعفی دولت ترامپ: آمریکا باید مانند ریگان نیروهایش را از خاورمیانه خارج کند
جاسوس موساد صبح امروز به دار مجازات آویخته شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 2 اردیبهشت 1405 + جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 2 اردیبهشت + وضعیت استان‌ها
شانس 2 طلا و یک برنز تیم محمد بنا در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
مقام مسئول در مجلس: نظر مشاوران رئیس لزوما اعلام موضع رئیس مجلس نیست
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی