×
اجتماعی
شناسه خبر : 244775
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/21 ساعت 19:40
تعیین تکلیف 98 درصد واحدهای مسکونی آسیب‌دیده تهران در جنگ

تعیین تکلیف 98 درصد واحدهای مسکونی آسیب‌دیده تهران در جنگ

شهردار تهران از تعیین تکلیف 98 درصد واحدهای مسکونی آسیب‌دیده در جنگ اخیر خبر داد و تأکید کرد این موفقیت بدون استفاده از منابع نفتی و با تکیه بر مردم و ظرفیت‌های درون‌شهری محقق شده؛ مدلی که حالا در حوزه حمل‌ونقل، انرژی و آب نیز دنبال می‌شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: علیرضا زاکانی روز جمعه با اشاره به وجود هشت هزار و ۴۵۲ واحد مسکونی آسیب‌دیده در جنگ ۱۲ روزه به ارائه آمار تفکیک‌شده‌ای از روند بازسازی واحدها پرداخت و اظهار کرد: در تهران پنج هزار و ۲۴۰ واحد دارای آسیب جزئی در حد تخریب درب و پنجره بودند که از این میزان پنج هزار و ۲۳۴ واحد (۹۹٪) بازسازی شده‌اند. همچنین میزان واحدهای با آسیب متوسط (دیوارهای تخریب شده، ستون‌های سالم) ۲ هزاز و ۵۴۵ واحد، می‌باشد که فرآیند بازسازی ۲ هزار و ۴۵۹ واحد (۹۷ درصد) تمام شده یا در حال اتمام هستند.

وی افزود: از ۶۷ واحد با آسیب شدید که در آن شاهد تخریب ستون های ساختمان بوده‌ایم، عملیات مقاوم سازی ۵۹ واحد (۸۸ درصد) آغاز شده است. علاوه‌ بر این ۶۰۰ واحد نیازمند تخریب و نوسازی کامل می‌باشند که فرآیند نوسازی ۵۱۵ واحد (۸۶ درصد) تعیین تکلیف شده و عملیات بازسازی آن که حدود ۲ سال طول می‌کشد، آغاز شده است.

زاکانی سپس به حمایت از خانواده‌هایی که واحدهای مسکونی آنان غیرقابل سکونت شده اشاره کرد و گفت: ۵۷۵ خانوار نیازمند اسکان موقت هستند که شرایط اسکان برای ۵۳۳ خانوار (۹۵ درصد) تعیین تکلیف شده است. به صورت ماهانه هزینه اجاره مسکن به آنان پرداخت می‌شود یا در واحدهای اجاره‌ای شهرداری مستقر شده‌اند.

وی ادامه داد: در اوج بحران، ۴۹۴ خانوار در هتل‌های اجاره‌ای شهرداری ساکن بودند که اکنون ۲۲۱ خانوار ترخیص شده و ۲۷۳ خانوار منتظر اتمام بازسازی واحدهای خود هستند.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه این بازسازی‌ها «بدون دریافت ریالی» از منابع عمومی انجام شده، گفت: این موفقیت با «دست در دست دولت گذاشتن» و «تکیه به ملت» به دست آمده است.

وی این مدل را «الگویی جدید و مبتنی بر ظرفیت‌های شهر و با تکیه به مردم» خواند و افزود: در طول جنگ ۱۲ روزه و پس از آن بند ناف خدمت به مردم را از چاه نفت بریدیم.

زاکانی با بیان اینکه این الگو در سایر حوزه‌های کشور نیز قابل تکثیر است، گفت: اگر امروز حمل و نقل عمومی، معیشت مردم، مسکن، آب، انرژی یا آموزش و پرورش با مشکل مواجه هستند، می‌توان با الگوهای جدید و تکیه به ظرفیت مردم و بدون اتکا به نفت، آن‌ها را سامان داد.

شهردار تهران در ادامه، دستاوردهای مدیریت شهری در حوزه حمل و نقل عمومی با به‌کارگیری الگوهای جدید مالی را برشمرد و گفت:طول خطوط فعال مترو از ۲۶۹ کیلومتر در آغاز مدیریت شهری ششم به ۳۰۸ کیلومتر و تعداد ایستگاه‌ها از ۱۴۱ به ۱۶۰ ایستگاه افزایش یافته است. هم‌چنین با انعقاد تفاهم‌نامه‌های جدید برای احداث ۱۶۵ کیلومتر خط جدید (شامل خطوط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱)، طول شبکه مترو ظرف ۶ سال به حدود ۵۰۰ کیلومتر و تعداد ایستگاه‌ها به ۳۰۲ ایستگاه خواهد رسید.

وی تصریح کرد: این سعه عظیم «بدون اینکه از منابع عمومی استفاده کنیم» و با استفاده از ظرفیت شرکت‌های خارجی و داخلی و تسویه از طریق واگذاری املاک در حال انجام است.

زاکانی به ارائه گزارشی در حوزه توسعه واگن‌های مترو پایتخت پرداخت و گفت: با انعقاد قرارداد برای خرید ۱۱۸۳ واگن مترو، ظرف سه سال به اندازه ۲۵ سال گذشته واگن به ناوگان مترو افزوده خواهد شد. از مهرماه امسال، تحویل واگن‌های ساخت داخل نیز آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: از زمان آغاز بکار این مدیریت، ۲۰۱۰ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اضافه شده و تا پایان سال، سه هزار دستگاه دیگر نیز اضافه خواهد شد که در مجموع پنج هزار دستگاه اتوبوس جدید خواهد بود. ۸۰ درصد از هزینه این اتوبوس‌ها (حدود ۴ هزار و ۸۰۰ دستگاه) بدون استفاده از منابع عمومی و از طریق منابع شهر تامین شده است.

شهردار تهران گفت: با الگوهای جدید، همکاری و همیاری می‌توان مدیریت کشور را به گونه‌ای دیگر دنبال کرد.

زاکانی سپس با تشریح الگوهای مصرف، موضوع آب را به عنوان نمونه ای از مسائل قابل حل با مشارکت مردم مطرح کرد.

وی با بیان اینکه سالانه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب در تهران مصرف می‌شود، گفت: اگر این رقم را بر سرانه متعارف ۱۳۰ لیتر در روز تقسیم کنیم، این میزان آب برای جمعیتی بیش از جمعیت کنونی تهران کافی است که نشان‌دهنده ظرفیت موجود است.

شهردار تهران علت اصلی مشکلات را نه در کمبود منابع، که در «مدیریت قبل از منزل و مدیریت در منزل» دانست و افزود: علت ناترازی چیست؟ علت در این هست که باید به مردم تکیه کرد. اگر به مردم تکیه کنید و آنها را سهیم کنید، از آب به عنوان یک گلوگاه توسعه شهری استفاده نمی‌کنید.

زاکانی از آمادگی شهرداری تهران برای همکاری با دولت در سه حوزه آب، انرژی و مسکن خبر داد و گفت: حاضریم دست به دست بدیم تا در حوزه آب، انرژی و مسکن تهران خدمتگزار باشیم.

وی همچنین به تفاهم‌نامه شهرداری با دولت شهید رئیسی در زمینه تنظیم بازار و کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: اخیراً مجدد به دولت محترم پیشنهاد کردیم تا در حوزه تامین کالاهای اساسی بهترین خدمت رو حتی درب منزل به مردم ارائه کنیم.

زاکانی خاطرنشان کرد: ما در کشور بن‌بست نداریم. راه حل عبور از مشکلات، الگوهای جدید، تکیه بر مردم و شریک کردن آنها در سرمایه‌های کشور است. تا همه ثروتمند بشوند و با ظرفیت‌های موجود میشود این کار را کرد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گران‌ترین و ارزان‌ترین اینترنت جهان در 2025
گروسی: ایران در پی سلاح هسته‌ای نیست/ گزارش من باعث حمله نشد
جزئیات اجرای طرح حذف چهار صفر از پول ملی
مهران نکویی مجد هشتمین طلایی ایران شد
ادعای دروغ اسرائیل درباره کاهش تعداد حملات هوایی در غزه
مجازات حبس در انتظار متخلفان خودروهای پلاک مخدوش
خط قرمز نتانیاهو برای اجرای طرح ترامپ
کدام استان‌ها بیشتریم مصرف بنزین را دارند؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(93) « بهرمان»
گوشت‌های مغولی بالاخره آلوده است یا نیست!
بیانیه حزب‌الله لبنان در حمایت از موضع حماس درباره طرح ترامپ
نامه‌ آیت‌الله سبحانی به رییس قوه قضاییه درباره قانون مهریه
روبیو: حماس با کلیات طرح پساجنگ غزه موافقت کرده است
دستور عارف بر تأمین فوری ارز نهاده‌های دامی
واکنش فدراسیون فوتبال به قرارداد بازیکن عراقی سابق استقلال
استقلال – چادرملو | آخرین فرصت برای ساپینتو + ترکیب استقلال
نتانیاهو: اجازه نمی‌دهیم حماس یا تشکیلات خودگردان، غزه را کنترل کند
دوری 4 ماهه سردار آزمون از فوتبال
پرداخت مهریه باید عندالاستطاعه باشد نه عندالمطالبه+ سند
ارجاع پرونده‌های صدور گواهی حصر وراثت به ثبت احوال قانونی نیست
کسب اولین طلای تاریخ والیبال زنان ایران
تراکتور پرتماشاگرترین تیم لیگ نخبگان
معلمان از دادن تکالیف طولانی به دانش‌آموزان ابتدایی پرهیز کنند
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: ارتش در غزه باقی خواهد ماند
وزیر دفاع آلمان: در برابر تهدیدهای پهپادی بی‌دفاعیم
جهش خیره‌کننده ایران در فهرست IQ
فرمانده مرزبانی فراجا: مرزهای ایران در امنیت کامل است
کمتر از 50 متخصص طب سالمندی در کشور وجود دارد!
ارزش گمرکی آیفون 17 اعلام شد
کاهش قیمت دلار امروز یکشنبه 13 مهر 1404
خشک شدن 3 سد و بحران در 19 سد بزرگ کشور
پزشکیان: باید تعادل و تناسب را بین منابع و مصارف درنظر بگیریم
توزیع سود سهام عدالت بین 4 میلیون و 290 هزار ورثه قانونی + نحوه انتقال سهام عدالت متوفیان
ریزش قیمت مسکن در شمیرانات و پردیس
شروع بارورسازی ابرها از شمال غرب ایران
زمان و مکان برگزاری مذاکرات آتش‌بس جنگ غزه مشخص شد
اسرائیل بزرگترین بازنده عدم امضای توافق با حماس است
شمار قربانیان فرو ریختن مدرسه‌ در اندونزی افزایش یافت+تعداد جانباختگان
وزیر دفاع: فراجا نمونه پلیسی هوشمند و برخاسته از بطن جامعه است
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 13 مهر + جدول
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 13 مهر1404+ جدول
برگزارکنندگان قهوه‌پارتی مختلط در جزیره کیش بازداشت شدند
استقبال وزرای خارجه کشورهای اسلامی از پاسخ حماس به طرح صلح ترامپ
رکوردشکنی وزنه بردار مسلمان در قهرمانی جهان +فیلم
عراقچی: زیاده‌خواهی غرب مذاکرات را به بن‌بست کشاند
نورنما | تلاش شیر مادر در نجات فرزندش
جزئیات حمله موشکی بامداد امروز یمن به قدس اشغالی
دستگیری گرداننده کانال سیگنال‌دهی رمزارز جعلی با 11 میلیون عضو
ترامپ دستور اعزام 300 نیروی گارد ملی به شیکاگو را صادر کرد
سه خدمت مهم پلیس راهور در هفته نیروی انتظامی
X
آگهی تبلیغاتی