×
ورزشی
شناسه خبر : 244711
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/21 ساعت 13:10
ربات برکلی با مهارت بی‌نظیر در پینگ‌پنگ استاد شد+ فیلم

ربات برکلی با مهارت بی‌نظیر در پینگ‌پنگ استاد شد+ فیلم

گروه علمی و فناوری اعلام مرد: ربات انسان‌نمای HITTER با مهارت حیرت‌انگیز و حرکات طبیعی بیش از 100 ضربه متوالی را مثل یک بازیکن حرفه‌ای پاسخ می‌دهد و توانایی واکنش به توپ‌های غیرمنتظره را دارد.

نورنیوز-گروه ورزشی: دانشگاه برکلی اخیراً ویدیویی از آخرین دستاورد خود ربات انسان‌نمای پینگ‌پنگ (HITTER) منتشر کرده است که در آن این ربات با بازیکنان انسانی به رقابت می‌پردازد. 

ربات در اجرای حرکات خود مهارت قابل توجهی از خود نشان داد و در یک رالی بیش از ۱۰۰ ضربه، توپ را با دقتی نزدیک به حرکات انسانی بازمی‌گرداند. HITTER با بازوی چپ خود تعادل بدن را حفظ کرده و همزمان ضربات دقیق را اجرا می‌کرد، به‌گونه‌ای که حرکت‌هایش شباهت زیادی به بازیکنان حرفه‌ای داشت.

طراحی دو سیستمی

عملکرد چشمگیر HITTER به طراحی دو بخشی آن نسبت داده می‌شود که شیوه بازی انسان‌ها را شبیه‌سازی می‌کند.

در مرکز این سیستم یک برنامه‌ریز سطح بالا قرار دارد که نقش مغز ربات را ایفا می‌کند. این برنامه‌ریز با استفاده از دوربین‌های خارجی، موقعیت توپ را به‌صورت لحظه‌ای ردیابی کرده و پیش‌بینی می‌کند که توپ در کجا فرود خواهد آمد. سپس بر اساس این اطلاعات، مکان، سرعت و زمان‌بندی دقیق مورد نیاز برای بازگشت موفق توپ را محاسبه می‌کند.

سیستم مکمل یک محاسبه‌گر سطح پایین است که نقش بدن ربات را دارد. این بخش محاسبات برنامه‌ریز سطح بالا را به حرکات هماهنگ دست‌ها و پا‌های ربات تبدیل می‌کند.

HITTER همچنین با داده‌های حرکتی انسان آموزش دیده است، بنابراین قادر است حرکت‌هایی طبیعی و قابل درک داشته باشد. این ربات می‌تواند به‌صورت جانبی جابه‌جا شود، بچرخد و با روانی کامل راکت خود را حرکت دهد و به توپ‌هایی با سرعت تا ۵ متر بر ثانیه، در کمتر از یک ثانیه واکنش نشان دهد.

آموزش با استفاده از یادگیری تقویتی

آموزش یک ربات برای بازی پینگ‌پنگ چالش‌های خاصی دارد. این ورزش نیازمند تصمیم‌گیری‌های لحظه‌ای، هماهنگی دقیق و انطباق با ضربات غیرقابل پیش‌بینی است. پژوهشگران دانشگاه برکلی با ترکیب برنامه‌ریزی مبتنی بر مدل و یادگیری تقویتی این چالش را حل کردند.

برنامه‌ریز مبتنی بر مدل وظیفه پیش‌بینی مسیر توپ و تصمیم‌گیری را بر عهده دارد در حالی که یادگیری تقویتی حرکات HITTER را از طریق آزمایش و خطا بهبود می‌بخشد.

این ترکیب به ربات امکان داد که ضربات را به‌طور مؤثر بازگرداند و حرکات و تکنیک‌های انسانی را شبیه‌سازی کند، به‌گونه‌ای که حرکات آن به‌طور شگفت‌انگیزی طبیعی به نظر برسد.

قابلیت واکنش به شرایط غیرقابل پیش‌بینی

چارچوب HITTER روی یک پلتفرم ربات انسان‌نمای چندمنظوره، احتمالا Unitree G۱ در شرایط مسابقه واقعی آزمایش شد. در طول آزمایش‌ها، HITTER موفق شد در یک رالی ۱۰۶ ضربه متوالی با بازیکنان انسانی شرکت کند، دستاوردی که حتی برای بسیاری از بازیکنان آماتور هم چالش‌برانگیز است.

این سیستم همچنین توانایی انعطاف‌پذیری خود را با رقابت با یک ربات انسان‌نمای دیگر نشان داد و توانست تبادلات مداومی در رالی‌های متعدد حفظ کند.

پژوهشگران دانشگاه برکلی اعلام کردند که نتایج به دست آمده نشان می‌دهد HITTER قادر است با شرایط غیرقابل پیش‌بینی و سرعت مسابقه واقعی سازگار شود و تنها محدود به محیط‌های آزمایشگاهی نیست.

 

 


نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: هدف حمله بودم/ به جنگ با ایران مرتبط نبود
پیشروی نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب غرب سوریه
حفاظت از یوزپلنگ چه چالش‌هایی دارد؟
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
بارش باران و رعد و برق در 18 استان
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ در هتل واشنگتن هیلتون+ فیلم تیراندازی
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ