×
سیاسی
شناسه خبر : 244695
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/21 ساعت 12:21
تجاوز به قطر نشان داد غرب آسیا در آستانه پرتگاه است

هشدار ظریف:

تجاوز به قطر نشان داد غرب آسیا در آستانه پرتگاه است

وزیر خارجه پیشین ایران نوشت: تجاوز رژیم صهیونیستی به قطر ثابت کرد که «غرب آسیا در لبه پرتگاه قرار دارد و باید بین تجاوز بی‌پایان و طلوع همکاری واقعی انتخاب کند».

نورنیوز-گروه سیاسی: «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه پیشین ایران، در مقاله‌ای منتشرشده در روزنامه الاخبار لبنان، با اشاره به حمله اخیر رژیم صهیونیستی به قطر، هشدار داد که منطقه غرب آسیا در آستانه یک انتخاب تاریخی قرار دارد: ادامه تجاوزگری یا آغاز همکاری واقعی.

ظریف نوشت: «تجاوز بی‌شرمانه اسرائیل به قطر بدون هیچ شکی ثابت کرد که غرب آسیا در لبه پرتگاه قرار دارد و می‌بایست بین تجاوز بی‌پایان و طلوع همکاری واقعی انتخاب کند.»

وی با ترسیم تصویری از اقدامات اسرائیل در منطقه، از «نسل‌کشی مداوم در غزه» و «پاکسازی قومی سیستماتیک در کرانه باختری» گرفته تا «حملات روزانه علیه یمن، سوریه، لبنان و اکنون قطر» سخن گفت و این اقدامات را بخشی از «کارزار بی‌وقفه بی‌ثبات‌سازی» دانست.

ظریف تأکید کرد: «بمباران‌های اسرائیل هیچ خط قرمزی را رعایت نمی‌کنند. در ایران، ترور دانشمندان و حمله به تأسیسات ما به منزله اعمال آشکار تروریسم دولتی است. در قطر، تجاوز تروریستی علیه مذاکره‌کنندگان صلح نشان می‌دهد که صلح تنها تهدید وجودی برای اسرائیل است.»

او این اقدامات را فراتر از تصمیمات یک کابینه افراطی دانست و آن‌ها را بخشی از «استراتژی گسترده‌تر و محاسبه‌شده برای تسلیم‌سازی کل منطقه» توصیف کرد؛ استراتژی‌ای که ریشه در پروژه «اسرائیل بزرگ» دارد.

وزیر خارجه اسبق ایران در ادامه به تشریح ابعاد این پروژه پرداخت و آن را «طرحی توسعه‌طلبانه، نژادپرستانه و استعماری» خواند که با هدف تثبیت سلطه اسرائیل بر منطقه، از ابزارهایی چون «نسل‌کشی، پاکسازی قومی، الحاق و تحریف تاریخ» بهره می‌گیرد. وی افزود: «این توهم وحشیانه با هدف از بین بردن مبانی حقوق بین‌الملل و تضمین مصونیت کامل از طریق حمایت بی‌دریغ قدرت‌های غربی، به ویژه ایالات متحده، صورت می‌گیرد.»

ظریف با اشاره به سخنرانی سال گذشته نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل و رونمایی از «نقشه برکت» و «نقشه نفرین»، این اقدام را «پوششی برای طرح شرورانه بمباران کل منطقه» دانست و فهرستی از اقدامات اسرائیل را برشمرد و به کنایه نوشت این اقدامات «برکتی» است که برای غرب آسیا برنامه‌ریزی شده است.

ظریف نوشت: «قحطی به عنوان سلاح در غزه، آپارتاید، وحشیگری و غصب سرزمین در کرانه باختری، حملات روزمره علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی در سوریه، لبنان و یمن، تجاوز آشکار و ترور دانشمندان به همراه خانواده‌هایشان، همسایگان و رهگذران در ایران، بمباران هوایی مذاکره‌کنندگان صلح در قطر، گلوله‌باران نهادهای ملل متحد - از جمله مدارس و بیمارستان‌ها - و هدف قرار دادن و قتل عام صدها روزنامه‌نگار در حمله به ناوگان بشردوستانه صمود، «برکتی» را که این جنایتکار جنگی و همدستان و حامیانش برای غرب آسیا برنامه‌ریزی می‌کنند، به نمایش می‌گذارد.

در مقابل این چشم‌انداز، ظریف از طرح «منطقه‌ای قوی» سخن گفت؛ دیدگاهی جایگزین که بر پایه «عدالت، شفقت، همدلی، حاکمیت، تمامیت ارضی، عدم مداخله و تعاون» بنا شده و هدف آن «تقویت مشارکت‌های عادلانه برای ثبات منطقه‌ای» است.

وی تأکید کرد: «این امر مستلزم فراتر رفتن از محاسبات با حاصل جمع صفر و پذیرش هم‌افزایی است، جایی که همکاری، قدرت همه را چند برابر می‌کند.»

وزیر خارجه پیشین ایران با ترسیم دوگانه‌ای میان «تسلیم در برابر پروژه مخرب اسرائیل» و «ساختن آینده‌ای با امنیت و رفاه مشترک»، خواستار «ابتکارات جسورانه و آینده‌نگرانه» شد و پیشنهاد کرد که «انجمن گفتگوی مسلمانان غرب آسیا (ابتکار مودة)» برای مشورت‌های مداوم در حوزه‌های امنیتی، اقتصادی و فرهنگی ایجاد شود.

او همچنین به موضوع هسته‌ای پرداخت و با انتقاد از «متجاوز مسلح هسته‌ای» که فناوری صلح‌آمیز را امنیتی‌سازی کرده، بر ظرفیت‌های انرژی هسته‌ای در حل بحران‌های منطقه‌ای تأکید کرد. وی پیشنهاد داد که کشورهای منطقه با مشارکت در شبکه «مناره»، سرمایه‌گذاری‌های مشترک در زمینه‌های غنی‌سازی، مدیریت پسماند، همجوشی هسته‌ای و ایزوتوپ‌های پزشکی انجام دهند و از طریق هیئت نظارتی مشترک، شفافیت و اعتماد را تضمین کنند.

در پایان، ظریف «منطقه قوی» را چارچوبی برای تبدیل «فداکاری مقاومت» به «استراتژی» دانست و نوشت: «با خلق مشترک آینده‌ای الهام‌بخش برای غرب آسیا، کشورها و ملت‌های منطقه می‌توانند توهم وحشیانه قرون وسطایی اسرائیل بزرگ را خنثی کنند و خاورمیانه‌ای جدید عاری از تعصب، آپارتاید، تجاوز و سلاح‌های کشتار جمعی را تضمین کنند.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جدول لیگ برتر پس از انجام تک بازی امروز
نتایج سومین روز بازی‌های آسیایی جوانان بحرین اعلام شد
کارآگاه علوی پس از 17 سال به تلویزیون بازمی‌گردد
علت صدای انفجار در زنجان چه بود؟
نورنما | قدرت‌نمایی دختر دهه هشتادی ایران در مسابقات MMA بازی‌های آسیایی جوانان
آخرین جزییات از فوت ناگهانی دانش‌آموز ایلامی
فیلم روایت شکار پهپاد هرمس 900، از زبان شکارچی این پرنده
نحوه به روز رسانی دهک‌بندی یارانه‌بگیران اعلام شد+آدرس سامانه
سقز غرق در شادی+فیلم
برنامه تشییع پیکر واحد خاکدان اعلام شد
درگیری ارتش و پلیس آلمان با یکدیگر
کشتی آزاد امیدهای جهان؛ عظیمی طلا گرفت
نقض آتش‌بس در استان دروزی نشین؛ وزارت دفاع سوریه مرکز شهر السویدا را هدف قرار داد
انتخابات شهرداری نیویورک آغاز شد
حزب‌الله: سلاح خود را تحویل نمی‌دهیم
مصر، اتیوپی را به ایجاد سیل ساختگی با سد النهضه متهم کرد
ترامپ: برای کاهش تنش های تجاری به چین امتیازتی می دهیم
وقوع زلزله 5.5 ریشتری در شمال‌شرق چین
کامالا هریس ترامپ را مستبد خواند/او دوباره نامزد انتخابات می‌شود
تاثیر کاهش خرید نفت مسکو بر دهلی‌نو
یورش نیروهای ویژه اسرائیلی به شهر جنین
رضایت آمریکا از مذاکرات 5 ساعته با چین/ادامه مذاکرات تجاری از فردا
نجات مادر و کودک خردسال از گازگرفتگی
سینا خلیلی و ابوالفضل محمدنژاد فینالیست شد/مبارزه مهدی یوسفی برای مدال برنز
مکانیسم ماشه محصول تعلل در پیوستن به FATF بود
کانلی، نامزد طرفدار فلسطین رییس جمهور ایرلند می شود
عراقچی: بمب اتمی ایران، توانایی «نه گفتن» در برابر قدرت‌هاست
دلجویی مرزبانی سیستان‌ و بلوچستان از خانواده بانوی حادثه‌دیده در پایانه مرزی میلک
آمریکا با مصادره اموال روسیه به نفع اوکراین موافقت کرد
آبان گرم در انتظار پایتخت/ بارش فقط در ارتفاعات
هشدار دوم به بیمارستان‌های خصوصی برای تخلفات مالی
چرا ترامپ قادر به حذف ایران از جام جهانی نیست؟
ابلاغ برنامه وزارت اقتصاد برای رشد عدالت‌محور با 8 اولویت راهبردی و 6 ابرپروژه
واکنش سازمان ثبت احوال به انتشار آمار عجیب «نسبت طلاق به ازدواج»
بیش از 10 هزار شهید غزه ای زیر آوار است
جزئیات جدید از وضعیت ستاره والیبال ایران/پزشکان برای انتقال صابر کاظمی به قطر می‌روند
جاده چالوس یک‌طرفه شد
دموکرات‌ها ترامپ را به مخفی کاری متهم کردند
معرفی 90 اثر کتابی درباره جهان کودکی در ایران
تقدیر سپاه پاسداران از تولید سریال «پسران هور»
سیم‌پوز؛ راهکار پرداخت امن و بدون اینترنت برای کارتخوان‌های سیار
خداحافظی هاشمیان با بازیکنان پرسپولیس
اعمال قیمت جدید عوارض آزادراه تهران - شمال از امروز
اوپک آماده جبران کمبود احتمالی در بازار نفت
گسترش همکاری پژوهش های میراث فرهنگی ایران و چین
کورس شبانه در پایتخت برای یک سریال حادثه ساز شد
«گلزار» استعفا داد + عکس
تاجیکستان و ایران به دنبال لغو روادید دیپلمات‌ها و مقامات
رئیس‌جمهور سه عضو شورای‌ عالی فضایی را منصوب کرد
گل‌گهر(0) - تراکتور (5) | تحقیر خانگی تارتار به سر کردگی حسین‌زاده
X
آگهی تبلیغاتی