×
اجتماعی
شناسه خبر : 244672
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/21 ساعت 09:30
تهران در برابر زلزله مقاوم تر شد

تهران در برابر زلزله مقاوم تر شد

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران با اشاره به رشد دو و نیم برابری پایگاه‌های مدیریت بحران، برگزاری بیش از 1200 مانور، آموزش 800 هزار شهروند و افزایش چهار برابری نیروهای داوطلب «دوام» و افزایش مخازن اظطراری آب تهران به 205 مخزن، گفت: با وجود این پیشرفت‌ها، هنوز راه زیادی تا رسیدن به سطح مطلوب آمادگی در برابر زلزله مانده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: علی نصیری، در خصوص آمادگی تهران در برابر زلزله احتمالی، گفت: ما نسبت به گذشته آمادگی‌مان خیلی بیشتر شده است. ولی تا آنچه که مطلوب است، بسیار فاصله داریم. ما نسبت به چهار سال پیش واقعا آماده‌تر شده‌ایم. اگر به لحاظ پایگاه‌های مدیریت بحران که در اختیار کاربری مدیریت بحران است، بگویم، چهار سال پیش ۴۵ پایگاه بوده است و اکنون ۱۱۰ پایگاه شده و تقریبا ۲.۵ برابر رشد کرده است.

وی ادامه داد: در این ۴ سال، در شهر تهران بیش از ۱۲۰۰ تمرین و مانور اعم از دوربینی یا عملیاتی و محلی یا شهری و یا ملی با استانداردهای بالای جهانی و ارزیابی دانشگاهی و تخصصی برگزار شد. در حوزه تامین ماشین آلات جستجو و نجات و آواربرداری جدید، هم در آتش‌نشانی و خدمات شهری و پسماند، هم در اورژانس و بیمارستان‌ها و هم در مدیریت بحران، به روزرسانی انجام شده و ماشین آلات متعدد جدید اضافه شده است.

نصیری تصریح کرد: در همه دستگاه‌های امدادی تعداد زیادی نیروهای جدید و تازه نفس جذب شده‌اند. بیش از ۸۰۰ هزار نفر از شهروندان تهرانی در قالب پویش آموزش همگانی شهر آماده، آموزش دیده‌اند. این پویش رایگان با حمایت شورای اسلامی شهر تهران، با محوریت سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، و با مشارکت جدی هلال احمر و آتش‌نشانی به صورت مشترک به فرهنگ‌سازی در زمینه آمادگی در برابر حوادث می پردازد. 

وی در خصوص مخازن آب اضطراری (۱۰۰ متر مکعبی) نصب شده توسط آبفا در زیر بوستان‌های شهر تهران برای تامین حداقل ۳ لیتر آب شرب برای هر شهروند تهرانی تا ۳ روز پس از زلزله، گفت: چهارسال پیش این مخازن حدود ۲۷ مخزن بود. اکنون به ۲۰۵ مخزن اضطراری آب در شهر تهران رسیده است و البته تا ۵۴۰ مخزن باید پیش برود. 

 رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خاطرنشان کرد: نیروهای داوطلب واکنش اضطراری محلات (دوام) هم چهارسال پیش، ۱۴ هزار و ۲۰۰ نفر بودند ولی امروز تعداد این عزیزان از مرز ۵۶ هزار نفر عبور کرده است. یعنی عضوگیری دوامیان درچهار سال، چهار برابر شده است. نیروهای آموزش دیده‌ای که می‌توانند خودامدادی و منتخب‌شان با آموزش‌های تکمیلی می‌توانند دگر امدادی هم انجام بدهند. 

 علی نصیری در پاسخ به این سوال که آیا اقدامات صورت گرفته برای آماده بودن شهر تهران کافیست؟ تأکید کرد: این که ما بگوییم آیا این موارد کافی است، خیر کافی نیست. خیلی بیشتر از این موارد باید کار انجام شود. البته اخیرا، بودجه خوبی را شهردارتهران اختصاص دادند تا تجهیزات آوار برداری توسط معاونت خدمات شهری خریداری شود. ظرفیت‌های امدادی در اختیار دستگاه‌ها اعم از بخش دولتی و خصوصی نیز دارد لیست برداری می‌شود تا در لحظات نیاز، در دسترس باشد. 

 رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص وضعیت پیشرفت سامانه هشدار سریع زلزله هم گفت: ما تمام شتاب‌نگارهایی که این سامانه برای راه اندازی نیاز داشته‌ را نصب کرده‌ایم. چهار سال پیش در آغاز این دوره مدیریت شهری، تعداد این ایستگاه‌ها ۲۴ عدد بود، در حالی که امروز تمام ۵۰ ایستگاه نصب شده است. البته سامانه برای افتتاح به ۲ و نیم سال زمان نیاز دارد تا مسیر عملی آن چک و اطمینان لازم ایجاد شود؛ لذا با وجود تکمیل بخش‌های عمده‌ای از سامانه بومی و پیشرفته نرم افزاری تحلیل داده‌ها و نیز سخت افزارهای شتاب‌نگاری و ارتباطی آن، هنوز افتتاح نشده است.

وی ادامه داد: برای نهایی سازی و افتتاح سامانه هشدار سریع زلزله هم اخیرا قراردادی با پژوهشگاه بین المللی زلزله انجام داده‌ایم که قرار شده است تا موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران هم‌، ناظر آن باشد و این مسیر حرکت بر لبه‌های دانش را برای ارتقای کیفی زندگی شهروندان تهرانی با سرمایه‌گذاری شهرداری تهران و با بهره‌گیری از نخبگان داخلی با سرعت طی کنیم. همه این موارد مولفه‌های آمادگی است. ما رشد معنا داری نسبت به گذشته داشته‌ایم. اما این‌که اکنون زلزله بیاید و آیا همه چیز سر جای خودش است، خیر. ممکن است همه موارد سر جای خودش نباشد. مشکلات متعددی داشته باشیم و در حال تلاش هستیم با سرعت و یک به یک جلو برویم.

 نصیری در پایان با بیان این که با توجه به بودجه‌ محدودی که به این امور اختصاص داده می‌شود، تحولی اساسی نیاز دارد، گفت: در مدیریت زلزله، تمام دستگاه‌ها مشارکت دارند. در حوزه امداد و نجات، اسکان اضطراری و موقت، آب رسانی، تامین برق و سوخت، باز کردن راه‌ها و برقراری امنیت و تامین سلامت، همه دستگاه‌ها مشارکت دارند. سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران مسئول زلزله یا سیل نیست و هماهنگ کننده تلاش‌های دستگاه‌هاست و همه دستگاه‌ها در چارچوب قانون مدیریت بحران کشور وظایف تعریف شده‌ای دارند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
بارش برف و باران در جاده‌های 9 استان؛ تردد در محورهای شمالی روان است
آمریکا: دولتی متجاوز ، میزبانی نالایق
گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و هند
طنین «الله‌اکبر» در آسمان بارانی تهران؛ آغاز راهپیمایی روز جهانی قدس در سراسر کشور
تظاهرات گسترده مردم یونان علیه جنگ آمریکا علیه ایران
فلج شدن اقتصاد جهان با جهش قیمت نفت
آمار واحدهای مسکونی و تجاری تخریب شده در حملات اخیر اعلام شد
تنگه هرمز بسته شد؛ بحران سوخت جت در اروپا و افزایش تاریخی قیمت‌ها
ادامه حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در پایتخت و البرز
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 22 اسفند 1404
گزارش جنجالی؛ ناتوانی ویتکاف در درک پرونده هسته‌ای ایران، مانع توافق مؤثر
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 22 اسفند 1404 +جدول پخش
وزیر آموزش و پرورش: روز قدس نماد پیوند ایمان و اراده در برابر ظلم است
انبارها و سوله‌های همدان هدف حمله هوایی دشمن قرار گرفتند
هوای تهران سالم شد؛ شاخص کیفیت هوا روی عدد 65
حماس: آتش‌ زدن مسجد نابلس جنایتی ننگین و جنگ مذهبی است
حمله به ناوگان اورژانس؛ 14 شهید و 34 پایگاه تخریب شد
عمار حکیم حمله به مقرهای الحشد الشعبی را محکوم کرد
سی‌ان‌ان: آمریکا در حمله به ایران، تاثیر آن بر تنگه هرمز را دست‌کم گرفت
اقدامات آمریکا جهان را به “عصر تاریکی جدیدی” وارد کرده است
مقر الحشد الشعبی در کرکوک هدف حمله هوایی قرار گرفت
50 نظامی اسرائیلی در پی حملات موشکی حزب‌الله زخمی شدند
جان کری: نباید توانایی ایران را دست‌کم گرفت
رئیس پارلمان ترکیه: نتانیاهو، در بهترین حالت، به هیتلر دوم تبدیل خواهد شد، نه داوود دوم
مجوز 30 روزه آمریکا به کشورها برای خرید نفت از روسیه
توصیه مقتدرانه ترامپ: کشتی‌ها باید مقداری شجاعت نشان دهند و از تنگه هرمز عبور کنند!
البوسعیدی : آمریکا با جنگ به توافقی بهتر از آنچه از طریق مذاکره حاصل می‌شود، نخواهد رسید
مسیرهای ده‌گانهٔ راهپیمایی روز جهانی قدس در تهران اعلام شد
رابرت پاپ: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است
وال‌ استریت‌ ژورنال: قیمت نفت هم‌اکنون به سطحی نزدیک شده که به اقتصاد آسیب می‌زند
وزیر انرژی آمریکا: نیروی دریایی هنوز برای اسکورت نفتکش‌ها از تنگه هرمز آماده نیست
درخواست سناتور آمریکایی برای اخراج وزیر جنگ به دلیل حمله به مدرسه میناب
درخواست مقامات بخش انرژی آمریکا برای پایان فوری جنگ
آغاز موج 44 عملیات وعده صادق 4/شلیک انبوه موشکهای نقطه زن و فوق سنگین به شمال اراضی اشغالی
واکنش قالیباف به هدف قرار دادن هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی
موج43 عملیات وعده صادق4 /ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکاغیرعملیاتی شد
معافیت واردات کالا‌های اساسی از استان‌های مرزی
سازمان اطلاعات سپاه: نو داعشی‌ها ضربه‌ای دردناک خواهند خورد
ترکیه: اسرائیل به دنبال بی ثبات کردن دائمی منطقه است
آمریکا به شهروندانش برای ترک خاک عراق هشدار داد
پیام تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه عمان
دعوت آیت الله آملی لاریجانی برای حضور حماسی در راهپیمایی روز قدس
ایروانی: ادعای کناره گیری ایران از مذاکرات هسته‌ای کاملاً نادرست است
سردار فدوی: در آستانه تحقق پیروزی بزرگ در ماه رمضان هستیم
سقوط هواپیمای سوخت رسان آمریکا با شش کشته در غرب عراق
هشدار بی سابقه ایران درباره هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی
واکنش تیم ملی فوتبال و قلعه‌نویی به تهدید ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
توافق سران پاکستان و عربستان بر همکاری نزدیک برای صلح منطقه‌ای
سناتور آمریکایی: روند جنگ «بشدت فاجعه‌بار» پیش می‌رود
از مذاکرات هسته‌ای تا قیمت نفت؛ پاسخ عراقچی به 2 ادعای مقام‌های آمریکایی