×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 244567
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 16:27
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد

آکسیوس:

قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد

نخست‌وزیر قطر به کاخ سفید اطلاع داده که کشورش در پی تجاوزات رژیم صهیونیستی، اکنون مشارکت امنیتی خود با واشنگتن را بازنگری خواهد کرد.

 نورنیوز-گروه بین الملل: حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به قطر، بحران دیپلماتیک گسترده‌ای ایجاد کرده است؛ قطر واشنگتن را به «خیانت» متهم نمود، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هم بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را تحت فشار گذاشته و جامعه جهانی هم تجاوز این رژیم را محکوم کرده است.

وبگاه آمریکایی آکسیوس گزارش داد که نخست‌وزیر قطر به کاخ سفید اطلاع داده که کشورش پس از این «خیانت» مشارکت امنیتی خود با واشنگتن را بازنگری خواهد کرد و در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان افزود که رهبران منطقه خلیج فارس در حال بررسی واکنش هستند.

به گفته دو منبع آگاه، ترامپ هم از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خواسته متعهد شود که پس از حمله به اعضای جنبش حماس در دوحه، دوباره به قطر حمله نکند.

گزارش ها بر این ادعا است که نتانیاهو تا لحظه‌ای که موشک‌ها شلیک شدند نه با ترامپ و نه با هیچ یک از مشاوران ارشدش مشورت نکرده و این حمله کاخ سفید را خشمگین و رهبران منطقه و جهان را نگران کرد.

آکسیوس می‌نویسد، این حمله نه تنها به جایگاه جهانی رژیم صهیونیستی، بلکه احتمالا به اعتبار آمریکا نیز لطمه زد. اما نتانیاهو علنا عذرخواهی نکرده و حتی تهدید کرده است که ممکن است دستور حمله دیگری بدهد، بدون توجه به خواست ترامپ. مشاوران ترامپ واقعا از حمله به قطر – متحد نزدیک آمریکا و هفتمین کشوری که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ هدف بمباران رژیم صهیونیستی قرار گرفته – شوکه شدند.

ترامپ سه‌شنبه شب به خبرنگاران گفت: «از کل ماجرا راضی نیستم. از همه جوانب آن بسیار ناراضی بودم.»

یک منبع نزدیک به ترامپ به آکسیوس گفت که نحوه برخورد نتانیاهو و مشاور نزدیکش ران درمر با این موضوع «یادآور ناخوشایند» رفتاری بود که در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ باعث اصطکاک شده بود.

به گفته مقامات آمریکایی، ترامپ سه‌شنبه دو تماس تلفنی با نتانیاهو برای بحث درباره حمله به قطر داشت. در نخستین تماس، ترامپ از تصمیم رژیم صهیونیستی ابراز ناامیدی کرد و نسبت به هدف بلندمدت آن اظهار سردرگمی نمود.

ترامپ طبق گفته دو منبع آگاه به نتانیاهو گفت: «این غیر قابل قبول است. من می‌خواهم که آن را تکرار نکنید.»

ترامپ سپس امیر قطر و نخست‌وزیر قطر را در جریان قرار داد که هر دو به شدت خشمگین بودند.

یک مقام سابق آمریکایی گفت محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر قطر به مقامات آمریکایی گفته است که آنچه رخ داده را خیانتی از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا می‌داند.

به گفته یک منبع آگاه، آل‌ثانی به استیو ویتکاف، نماینده کاخ سفید گفت که پس از عملیات ایران و سپس حمله رژیم صهیونیستی در مدت شش ماه، قطر بازبینی عمیقی از مشارکت امنیتی خود با آمریکا انجام خواهد داد «و شاید شرکای دیگری بیابد» که در صورت لزوم امنیت آن را حمایت کنند.

کاخ سفید به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداد.

نتانیاهو در ویدئویی که چهارشنبه منتشر کرد، عقب‌نشینی نکرد و اشاره کرد که اگر رهبران حماس در قطر بمانند، در صدور دستور حمله دوم تردید نخواهد کرد.

او در ادامه لفاظی‌های خود خطاب به قطر و همه کشورهایی که نمایندگان حماس را در خود جای داده‌اند، گفت: «یا آنها را اخراج کنید یا به دست عدالت بسپارید. چون اگر شما این کار را نکنید، ما خواهیم کرد.»

نتانیاهو مدعی شد که حمله رژیم صهیونیستی به حماس در قطر مشابه تعقیب القاعده توسط آمریکا در افغانستان و پاکستان پس از ۱۱ سپتامبر است.

نتانیاهو گفت: «آمریکا پس از ۱۱ سپتامبر چه کرد؟ قول داد تروریست‌هایی را که این جنایت هولناک را مرتکب شدند، هر کجا که باشند، شکار کند. دیروز ما نیز بر همین اساس عمل کردیم.»

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که نتانیاهو پس از حملات ۷ اکتبر از قطر خواست رهبری تلاش‌های میانجی‌گری با حماس را بر عهده بگیرد و پیش‌تر سال‌ها انتقال پول از قطر به حماس را تسهیل کرده بود.

نخست‌وزیر قطر همچنین به سی‌ان‌ان گفت که نتانیاهو باید به دلیل نقض حقوق بین‌الملل با حمله به قطر و اجرای «تروریسم دولتی» محاکمه شود. او گفت قطر در حال بررسی واکنش با شرکای منطقه‌ای است، «کل منطقه خلیج در معرض خطر است.»

رهبران اروپا و بسیاری دیگر از کشورهای جهان نیز حمله رژیم صهیونیستی را محکوم کرده‌اند. جنبش حماس تاکید دارد که حمله رژیم صهیونیستی شکست خورده زیرا رهبران ارشد آن زنده مانده‌اند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
چرا بعد از رژیم دوباره چاق می‌شویم؟ پاسخ علم به یک پرسش قدیمی
راز تحول دریایی چین؛ وقتی ربات‌ها جای غواصان را می‌گیرند
راز حفظ جوانی فقط مکمل نیست؛ این عادت‌ها از کلاژن بدن محافظت می‌کنند
فاجعه کیهانی، سرنوشت نپتون را تغییر داد
بیماری‌هایی که از باز کردن دهان هویدا می‌شوند
برنج چینی در فضا جوانه زد
ویتامینی که کمبود آن خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد
نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی بار دیگر قطر را دشمنی خطرناک توصیف کرد
دستگیری عامل انتشار تصاویر پرتاب موشک‌های ایرانی
کشف انبار نان خشک در اراک
فرمان آماده‌باش در یمن؛ صنعا از مرحله جدید تقابل با عربستان خبر داد
یمن خط قرمز دریایی کشید؛ هشدار صنعا به کشتی‌های سعودی
رهبر انقلاب: صیانت از وحدت و پرهیز از تفرقه وظیفه همگانی است
پزشکیان: تداوم اقتدار ایران مدیون نجابت مردم است
رئیس فیفا زیر آتش انتقادات؛ فیگو خواستار کنار رفتن اینفانتینو شد
پایان جولان باند حرفه‌ای سارقان احشام در مازندران
پادکست | ناگفته هایی از جلسه دریاسالار شهید علی شمخانی با فرماندهان در روز نهم اسفند
جامعه مدرسین: آمریکا بر هیچ عهد و پیمانی متعهد نیست
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 15 مرداد + جدول به تفکیک شهرستان
مهران رکورد جهان را شکست؛ 266 هزار تردد در یک روز
تشویق به مذاکره درباره تنگه هرمز از سوی سازمان ملل
زمین‌لرزه 5.5 ریشتری جزیره هالماهرا اندونزی را لرزاند
رومانی برای مقابله با کمبود برق، نیروگاه 70 ساله‌اش را روشن کرد!
ماجرا و جزییات نصب سنگ مزار اکبر عبدی چه بود؟
بریکس به دنبال ارتقای خدمات آماری در عصر دیجیتال
تحلیل «فارن افرز» از نامیرایی محور مقاومت
بیش از 15 دستورکار در نشست اوراسیا؛ از بازار مشترک مالی تا توسعه تجارت
رایزنی ایران و عراق برای گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی
اتحادیه لیگ‌های اروپایی علیه اینفانتینو
محدودیت تردد در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
وزیر صمت راهی قرقیزستان شد
آیین بزرگداشت شهید خلبان مجید کاظمی در شیراز برگزار شد
یک کشتی دیگر در ساحل یمن هدف قرار گرفت
مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات سرکش گیلانغرب
بازگشت «آژانس دوستی»؛ فصل دوم سریال نوستالژیک به تولید نزدیک شد
رایزنی مصر و عراق برای احداث خط لوله نفت به دریای سرخ
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
دستگیری باند سرقت پراید با اعتراف به 30 فقره سرقت
واکنش«بی‌بی» به نشست امان؛ مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
اعتصاب گسترده در استان‌های جنوبی یمن در اعتراض به وضعیت امنیتی و اقتصادی
سقوط صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح در 8 ماه گذشته
بیانیه پایانی نشست امان؛ کشورهای عربی و اسلامی خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شدند
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
گام بزرگ دولت در توسعه گردشگری؛ اعتبار تسهیلات بومگردی 2 برابر شد
حشدالشعبی هرگونه درگیری در سامراء را رد کرد
اوکراین به دنبال یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ
تعیین تکلیف امتحانات نهایی معوق؛ ویژه دانش‌آموزان 4 استان و غایبین موجه
آغاز موج بازگشت زائران اربعین؛ 24 کشته و 154 مصدوم در سوانح رانندگی
واکنش «ونس» به ریاست‌جمهوری یک مسلمان