×
سیاسی
شناسه خبر : 244541
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 14:20
رشد همکاری‌های استراتژیک ایران و چین در اوج روابط دوطرفه

رشد همکاری‌های استراتژیک ایران و چین در اوج روابط دوطرفه

تحولات اخیر در نشست سازمان همکاری شانگهای و رژه بزرگ سوم سپتامبر چین، همراه با سفر رئیس‌جمهور ایران به پکن، نشان‌دهنده اوج گرفتن مناسبات راهبردی تهران و پکن است که همسوتر و مستحکم‌تر از همیشه به پیش می‌رود.

نورنیوز-گروه سیاسی: صرف نظر از رخدادهای ناخوشایند و بی ثبات کننده که با سرعتی بی سابقه در یک قرن اخیر در گوشه و کنار جهان بویژه در منطقه خاورمیانه با دخالت ویرانگر برخی قدرتهای خارج از منطقه، درحال رخ دادن است و ایران هم از تَرکش های مستقیم و غیرمستقیم این دخالت های مخرب مصون نبوده است، به هرحال برخی اقدامات و موضع گیری های اخیر ایران در روزها و هفته های گذشته، حکایت از آن دارد که در میانه تمام این تحولات، جایگاه چین در سیاست خارجی ایران و راهبردهای اصولی و بلندمدت این کشور، جایگاهی ویژه و کاملا مستقل از هرگونه رخدادهای منطقه ای و بین المللی و اقدامات طرف های ثالث است.

سفارت جمهوری اسلامی ایران به تازگی در خبری اعلام کرده است که بخش زبان چینی شبکه اجتماعی "ایکس"(توئیتر سابق) دفتر آیت الله سیدعلی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به زبان چینی رسما راه اندازی شده است؛ صفحه ای که صرفا برای مردم و دولت چین بعنوان مخاطب خاص آن ایجاد شده است. این خبر اگرچه در نگاه اول، یک خبر عادی به نظر برسد، اما پیام های عمیق حاکی از تمایل بیش از پیش ایران برای تقویت همسویی و دوستی راهبردی با چین به عنوان یک کشور با ویژگی های برجسته صلح جویی، طرفدار توسعه و پیشرفت مشترک و عادلانه برای تمام بشریت و مخالف جنگ، مخالف سلطه جویی و مخالف مداخله درامور داخلی کشورهاست.

براساس گزارش CGTN، این ویژگی ها که در واقع، بخشی از اصلی ترین محورهای سخنرانی های شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در رویدادهای مختلف داخلی، منطقه و بین المللی و پایه و اساس ابتکارات مهم مطرح شده از سوی وی از جمله ابتکار "حکمرانی جهانی" و یا "سرنوشت مشترک برای همه بشریت" محسوب می شود، حرف دل عالی ترین مقامات نظامی جمهوری اسلامی هم هست و موجب تقویت همسویی و هم راستایی دو کشور بیش از هر زمان دیگر شده است.

آیت الله سیدعلی خامنه ای رهبر معظم ایران که به درستی به ظرفیت ها و توانمندی های عظیم شرق و جهان جنوب عمیقا معتقد است و بارها دولت های مختلف ایران را به توجه بیشتر به رویکرد «نگاه به شرق» تشریق و ترغیب کرده است، اخیر نیز همزمان با آغاز سفر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران به چین برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای و هشتادمین سالگرد پیروزی چین در جنگ مقاومت علیه تجاوز ژاپن و جنگ جهانی ضدفاشیسم، اولین پیام خود در بخش زبان چینی صفحه دفتر رهبری در شبکه اجتماعی ایکس را منتشر کرد و دراین پیام ، از ایران و چین به عنوان دو کشور و تمدن باستانی در دو سوی قاره آسیا با تاریخی عمیق و ریشه دار نام برد و با این پیام خود، عملات حمایت قاطع خویش را از سفر پزشکیان به چین و برنامه های مختلف او در این سفر اعلام کرد.

بعد از پایان سفر پزشکیان هم، پیام دیگری در صفحه رسمی دفتر رهبری ایران در شبکه ایکس به زبان چینی منتشر شد و  نوشت که سفر رئیس جمهوری ایران به چین، یک سفر عالی بود که زمینه ها را برای رویدادهای مهم موردنیاز کشورمان چه از نظر اقتصادی و چه سیاسی ایجاد کرد و نتایج حاصل از آن باید تداوم یابد.

همچنین مسعود پزشکیان در سفر به چین، در سخنرانی هایش در نشست سران سازمان همکاری شانگهای و نشست سازمان همکاری شانگهای پلاس، به صراحت از ابتکار جدید رئیس جمهوری چین مبنی بر "حکمرانی جهانی" بطور قاطع حمایت کرد زیرا خود او نیز عمیقا به این موضوع به عنوان یکی از اصلی ترین نیازهای امروز جهان برای اصلاح نظام حکمرانی کنونی ، اعتقاد دارد.

باورهای قلبی رئیس جمهوری چین برای ضرورت تقویت صلح ، پایان دادن به جنگ ها از طریق راه های مسالمت آمیز، رفتار برابر، عادلانه و با احترام متقابل میان کشورها، به اشتراک گذاشتن ظرفیت ها و توانمندی ها با دیگر کشورها برای کمک به توسعه مشترک همه بشریت و ... ، در واقع باورهایی همسو با خواسته و تاکیدهای مکرر مقامات عالی ایران است و این همسویی، در سفر اخیر رئیس پزشکیان به چین، سخنرانی های او و حضور او در مراسم رژه تاریخی سوم سپتامبر و نیز در نگاه ویژه حمایتی رهبر ایران به این سفر، بیش از هر زمان دیگر به وضوع دیده می شود.

همچنین ایران بارها در تاکید کرده است که به "چین واحد" کاملا پایبند است و جزیره تایوان را همواره بخشی جداناپذیر از چین واحد می داند.

این روزها با وجود ترافیک شدید دیپلماسی ایران در حوزه گفت و گوها با آژانس بین المللی انرژی اتمی و اروپا با هدف یافتن راه حلی برای مسئله هسته ای و خنثی کردن فشارهای غرب، رسانه ها و محافل سیاسی ایران همچنان بر اهمیت موضوع سفر اخیر پزشکیان به چین و نگاه ویژه رهبر ایران به این سفر متمرکز هستند.

برگزاری رویدادهایی نظیر "مدرسه تابستانه چین" در ایران که تابستان امسال برای سومین سوال متوالی با ابتکار نهادهای غیردولتی ایران (اندیشکده اندیشکده مطالعات راهبردی ایران و چین)  و با همکاری نهادهای پژوهشی، مدنی، علمی و آکادمیک و حضور شخصیت های برجسته ای مثل محمدجواد ظریف صاحب نام ترین و محبوب ترین دیپلمات ایران برگزار شد، دلیل دیگری برای تقویت مسیر همسویی ایران و چین است.

درخت کهن و تنومند مناسبات دوستانه و راهبردی کشورها و تمدن های غنی مثل ایران و چین، ریشه عمیق و محکم در تاریخی چند هزار ساله دارد و نگاه خردمندانه و هوشیارانه رهبران دو کشور، این مناسبات همراه با حفظ احترام متقابل و منافع برد-برد را بیش از پیش تحکیم و تقویت بخشیده و طوفان های غربی، هرگز حریف این درخت تنومند نخواهند بود.


اخبار مرتبط
بخشی از قرارداد 25 ساله ایران و چین وارد مرحله اجرا شد
یکشنبه 1404/09/09 ساعت 22:54
بخشی از قرارداد 25 ساله ایران و چین وارد مرحله اجرا شد
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت بخشی از برنامه همکاری جامع 25 ساله میان ایران و چین رسماً وارد فاز عملیاتی شده و پروژه‌های مشترک در حوزه‌های اقتصادی، انرژی و زیرساخت در حال آغاز است.
چین: با فعال‌سازی مکانیسم ماشه مخالفیم
پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 22:38
چین: با فعال‌سازی مکانیسم ماشه مخالفیم
نماینده چین در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بیانیه‌ای تاکید داشت که جامعه بین‌المللی باید به اجماع تازه‌ای برای حل درست موضوع هسته‌ای ایران از راه‌های سیاسی و دیپلماتیک برسد.
وزیر دفاع: همکاری ایران و چین قدرت دفاعی دو کشور را افزایش می‌دهد
پنج‌شنبه 1404/06/13 ساعت 18:50
وزیر دفاع: همکاری ایران و چین قدرت دفاعی دو کشور را افزایش می‌دهد
وزیر دفاع ایران، با اشاره به قدرت‌نمایی نظامی چین در جریان رژه ارتش چین به مناسبت هشتادسالگی پایان جنگ جهانی دوم، تأکید کرد که همکاری دفاعی ایران با کشورهای دوست مانند چین می‌تواند به ارتقای توانمندی‌های دفاعی کشور کمک کند.
راه‌اندازی نخستین قطار کانتینری دو سربار میان چین و ایران+ فیلم
دوشنبه 1403/05/01 ساعت 13:46
راه‌اندازی نخستین قطار کانتینری دو سربار میان چین و ایران+ فیلم
راه‌اندازی نخستین قطار کانتینری دو سر بار میان چین و ایران گامی است برای بهره‌برداری از راهگذار ریلی چین- ایران- اروپا.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اسلامی: سازمان انرژی اتمی در حمله نظامی هیچ تلفاتی نداشت
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت شایعه استعفای برخی از وزرا را تکذیب کرد
باران در تهران تا پنجشنبه
اختصاص 200 لیتر سهمیه مازاد بنزین برای تاکسی‌های اینترنتی
آمار تجرد قطعی در کشور7 برابر شده است
رئیس رژیم صهیونیستی: شهردار نیویورک اسرائیل را علنی تحقیر می‌کند
اختصاص 800 میلیون دلار به اوکراین در بودجه دفاعی آمریکا
نامه نگاری فدراسیون فوتبال با فیفا بابت حاشیه های بازی ایران - مصر
تلاش رونالدو برای پیوستن محمد صلاح به النصر
مدارس اردبیل غیر حضوری شد
امام‌جمعه عالی‌شهر استعفا داد
امیر قطر به عربستان رفت
نورنما | تار عنکبوت غول پیکر
67 هزار لیتر سوخت قاچاق در چابهار کشف شد
تنها راه اصلاح حکمرانی اقتصادی، جا نماندن از اقتصاد دیجیتال است
قیمت طلا و سکه امروزدوشنبه 17 آذر 1404+ جدول
مادورو: ونزوئلا تنها نیست
فصل پنجم جنگ و روایت وارونه آمریکا از شکست
تهران و باکو مسیر گفت‌وگو را برای حل و فصل هرگونه سوء تفاهم انتخاب کردند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه17 آذر1404+ جدول
غریب‌آبادی: خسارت بسیار سنگینی به رژیم صهیونیستی در جنگ وارد کردیم
اعمال جریمه طرح زوج‌وفرد از در منازل؛ ترافیک سنگین در معابر تهران
جهش 31 هزار واحدی شاخص کل و ثبت رکورد تاریخی 3.48 میلیونی
اعتماد ایرانیان خارج، ستون راهبرد سرمایه‌گذاری دولت چهاردهم است
یک کشته و یک مصدوم در حادثه امروز معدن اسفندقه کرمان
اوسمار: پرسپولیس در نیم فصل دوم باید بهتر شروع کند تا به قهرمانی برسد
هوای شهرها گروگان دود مازوت؛ کمبود گاز یا سوء مدیریت؟
افزایش رقم کالابرگ سه دهک اول به 620 هزارتومان
پلیس راهور: طرح زوج و فرد شامل ناوگان عمومی نمی‌شود
زلنسکی مذاکرات با آمریکا را «سازنده» خواند
مدعی ثروت 50 میلیارد دلاری، نتوانست اقساط خرید برج انصاری را بپردازد!
بانک مرکزی: در ایران 5 میلیون نفر در معاملات رمز ارز فعال هستند
زمان جلسه کمیته اخلاق درباره زنوزی مشخص شد
مبلغ عیدی کارگران در سال 1405 اعلام شد+جزییات و نحوه محاسبه
اتفاق عجیب؛ بازی ایران و مصر " در جام جهانی
پروازها از پنج نقطه ایران به شارجه آغاز شد
قزاقستان از برنامه سفر پزشکیان به آستانه خبر داد
برای رصد جذاب‌ترین شهاب‌باران امسال آماده شوید
دیدار عراقچی با الهام علی‌اف در باکو؛ تحکیم روابط ایران و آذربایجان
جزئیات و علت تصادف مرگبار خانواده معاون رئیس جمهور اعلام شد+ پای خودروی دیگری در میان نیست
در یکسال گذشته از پنج مورد سقط جنین بی مورد جلوگیری شد
کاهش 37 درصدی ترافیک تهران با اجرای محدودیت‌های آلودگی هوا
واکنش آیت‌الله فاضل لنکرانی به سخنان سلیمانی اردستانی درباره حضرت زهرا(س)
مطالبات انباشته‌ فرهنگیان در حال پیگیری است
ترامپ: زلنسکی حتی طرح صلح پیشنهادی من را نخوانده است
نقشه راه واشنگتن برای پیاده سازی «نظم ترامپی»
تغییر مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران
جزئیات جدید از دستگیری جاسوس اسرائیل در کرج
ایکس حساب کاربری کمیسیون اروپا را حذف کرد
امنیت ملی آمریکا و تنگه هرمز
X
آگهی تبلیغاتی