×
حوادث
شناسه خبر : 244540
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 14:10
یک شهرک مسکونی اصفهان به دلیل فرونشست تخلیه شد

یک شهرک مسکونی اصفهان به دلیل فرونشست تخلیه شد

بیت‌الهی تاکید کرد: پدیده فرونشست در این مناطق به حدی جدی است که از 285 مدرسه واقع در این مناطق 40 مدرسه تخلیه شده‌ است. چندین آثار تاریخی در این مناطق اصفهان به صورت کاملا مشهود و ملموس ترک خورده‌اند.

نورنیوز-گروه حوادث: علی بیت اللهی، رییس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به جدی بودن خطر فرونشست در شهر اصفهان گفت: یک شهرک مسکونی و ۴٠ مدرسه به دلیل فرونشست به طور کامل تخلیه شدند.

علی بیت‌الهی، رییس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به نگرانی‌ها درباره جدی بودن خطر فرونشست در شهر اصفهان با توجه به فرونشست خیابان هشت بهشت اظهار داشت:  بدون تردید امروز پرخطرترین شهر از لحاظ فرونشست زمین، اصفهان است. علت فرونشست در اصفهان مانند تهران، مشهد و سایر شهرها همان موضوع برداشت بی رویه آب‌های زیرزمینی بوده، اما اصفهان با یک پدیده تشدید کننده مواجه شده، آن هم قطع دائمی جریان زاینده رود است. 

وی ادامه داد: همانطور که می‌دانیم فلسفه و بنای توسعه شهر اصفهان از گذشته، زاینده رود بوده‌ و عامل تغذیه سفره‌های زیرزمینی کل شهر اصفهان، زاینده رود است. اما از اواسط دهه ٩٠ با تشدید بی‌آبی و قطع موقت و چند ماه یکبار زاینده رود شروع می‌شود و متاسفانه از سال ٩٧ و ٩٨ به یک جریان قطع دایمی زاینده رود می‌رسیم.  وقتی آب در سطح زمین جاری نباشد به زیرزمین هم نفوذ نمی‌کند و سفره‌های زیرزمینی تغذیه ندارند و علاوه بر اینها برداشت‌های زیرزمینی هم ادامه دارد. از سوی دیگر جمعیت بالای ٣ میلیون نفر را این هاله فرونشستی در برگرفته ‌است.

رییس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره مناطقی که در اصفهان تحت تأثیر فرونشست قرار می‌گیرند، گفت: کل محدوده شهر  اصفهان تحت تاثیر این پدیده هستند و اصفهان تنها شهری است که تا این وسعت تحت تأثیر فرونشست قرار دارد. همچنین مناطق به سمت شمال اصفهان یعنی مناطق ٢،٩، ١٠ و ١۴ بیشتر تحت تأثیر فرونشست قرار دارند چراکه نوع خاک اصفهان در این مناطق متفاوت و ریزدانه بودن رسوبات در این مناطق بیشتر است . 

بیت‌الهی تاکید کرد: پدیده فرونشست در این مناطق به حدی جدی است که از ٢٨۵ مدرسه واقع در این مناطق ۴٠ مدرسه تخلیه شده‌است. چندین آثار تاریخی در این مناطق به صورت کاملا مشهود و ملموس ترک خورده‌اند.  

وی افزود: این تخلیه تنها محدود به مدارس نمی‌شود و در سمت شمال اصفهان یک شهرک به طور کامل تخلیه شد و در محلاتی شاهد آن بودم که دیوارهای اتاق‌های خانه‌های شکاف‌هایی داشتند که دست من به راحتی از بین شکاف‌ها عبور می‌کرد و این میزان شکاف و جدی بودن خطر را نشان می‌دهد. هرچند عده‌ای از سر ناچاری در این خانه‌ها زندگی می‌کنند اما این ساختمان‌ها با این شکاف و ترک خوردگی‌ها مقاومتی ندارند و زندگی در این خانه ریسک بسیار بالایی دارد.

رییس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تاکید کرد: موضوع ناراحت کننده این است که با توجه به شرایط موجود هیچ اقدام عاجل و اثرگذاری انجام نمی‌شود. مطالعات بسیار گسترده‌ای در خصوص فرونشست اصفهان انجام داده‌ایم و در چند زمینه باید اقدام عاجل انجام شود، اول اینکه در بالادست سد زاینده‌رود باغاتی که به صورت غیر مجاز توسعه داده شده که بخش عمده  آب زاینده رود را برداشت می‌کنند، باید این باغات تعیین تکلیف شوند. اگر جریان آب حداقلی در زاینده رود جریان داشته باشد می‌تواند در کاهش شدت فرونشست تاثیر مثبت بگذارد. 

بیت‌الهی ادامه داد: چاه‌هایی که آب کشی بسیار بالایی دارند را کلاسه بندی کردیم و اعلام شده با نصب کنتورهای هوشمند حداقل ١٠ درصد بهره‌برداری از این چاه‌ها کاهش پیدا کند. همچنین تغذیه مصنوعی چاه‌های زیرزمینی باید انجام شود و تجربه‌های موفقی از این راهکار در بسیاری از کشورها وجود دارد که می‌توان از آن استفاده کرد. 

وی گفت : تمام این اقدامات قابلیت اجرا را دارند و می‌توان در برنامه کوتاه مدت هم این اقدامات را به اجرا رساند و هزینه این اقدامات هم بالا نیست و تمام این اقدامات در ژاپن، شانگهای، تایوان و اندونزی و آمریکا انجام شده و جواب مثبت هم داده است.


اخبار مرتبط
هیولای فرونشست در اصفهان دهان باز کرد
دوشنبه 1404/06/24 ساعت 09:10
نورنیوز از زمینه‌ها و پیامدهای فرونشست در مناطق مختلف کشور گزارش می‌دهد؛
هیولای فرونشست در اصفهان دهان باز کرد
وقتی استاندار اصفهان هشدار می‌دهد که «دیگر فرونشست را زلزله خاموش نمی‌نامیم، بلکه آتش‌فشانی است که فوران کرده»، در حقیقت پرده از بحرانی برمی‌دارد که نه صرفاً یک تهدید زیست‌محیطی عادی، بلکه خطری برای بقای یک تمدن چند هزار ساله است.
359 دشت ایران در خطر فرونشست هستند
پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 13:35
359 دشت ایران در خطر فرونشست هستند
منابع آبی ایران با برداشت 150 میلیارد مترمکعبی از آب‌های زیرزمینی به شدت تخریب شده‌اند؛ این مسئله فرونشست زمین در بیش از 359 دشت را به دنبال داشته و نگرانی کارشناسان را درباره آینده غیرقابل بازگشت این بحران افزایش داده است.
فرونشست زمین در تهران با آماری نگران‌کننده + فیلم
چهارشنبه 1404/06/05 ساعت 19:47
فرونشست زمین در تهران با آماری نگران‌کننده + فیلم
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران اعلام کرد که آمار دقیق فرونشست زمین در پایتخت محرمانه است اما تأکید کرد وضعیت بسیار نگران‌کننده و وحشتناک است.
نظرات

آخرین اخبار
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟