×
حوادث
شناسه خبر : 244540
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 14:10
یک شهرک مسکونی اصفهان به دلیل فرونشست تخلیه شد

یک شهرک مسکونی اصفهان به دلیل فرونشست تخلیه شد

بیت‌الهی تاکید کرد: پدیده فرونشست در این مناطق به حدی جدی است که از 285 مدرسه واقع در این مناطق 40 مدرسه تخلیه شده‌ است. چندین آثار تاریخی در این مناطق اصفهان به صورت کاملا مشهود و ملموس ترک خورده‌اند.

نورنیوز-گروه حوادث: علی بیت اللهی، رییس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به جدی بودن خطر فرونشست در شهر اصفهان گفت: یک شهرک مسکونی و ۴٠ مدرسه به دلیل فرونشست به طور کامل تخلیه شدند.

علی بیت‌الهی، رییس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به نگرانی‌ها درباره جدی بودن خطر فرونشست در شهر اصفهان با توجه به فرونشست خیابان هشت بهشت اظهار داشت:  بدون تردید امروز پرخطرترین شهر از لحاظ فرونشست زمین، اصفهان است. علت فرونشست در اصفهان مانند تهران، مشهد و سایر شهرها همان موضوع برداشت بی رویه آب‌های زیرزمینی بوده، اما اصفهان با یک پدیده تشدید کننده مواجه شده، آن هم قطع دائمی جریان زاینده رود است. 

وی ادامه داد: همانطور که می‌دانیم فلسفه و بنای توسعه شهر اصفهان از گذشته، زاینده رود بوده‌ و عامل تغذیه سفره‌های زیرزمینی کل شهر اصفهان، زاینده رود است. اما از اواسط دهه ٩٠ با تشدید بی‌آبی و قطع موقت و چند ماه یکبار زاینده رود شروع می‌شود و متاسفانه از سال ٩٧ و ٩٨ به یک جریان قطع دایمی زاینده رود می‌رسیم.  وقتی آب در سطح زمین جاری نباشد به زیرزمین هم نفوذ نمی‌کند و سفره‌های زیرزمینی تغذیه ندارند و علاوه بر اینها برداشت‌های زیرزمینی هم ادامه دارد. از سوی دیگر جمعیت بالای ٣ میلیون نفر را این هاله فرونشستی در برگرفته ‌است.

رییس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره مناطقی که در اصفهان تحت تأثیر فرونشست قرار می‌گیرند، گفت: کل محدوده شهر  اصفهان تحت تاثیر این پدیده هستند و اصفهان تنها شهری است که تا این وسعت تحت تأثیر فرونشست قرار دارد. همچنین مناطق به سمت شمال اصفهان یعنی مناطق ٢،٩، ١٠ و ١۴ بیشتر تحت تأثیر فرونشست قرار دارند چراکه نوع خاک اصفهان در این مناطق متفاوت و ریزدانه بودن رسوبات در این مناطق بیشتر است . 

بیت‌الهی تاکید کرد: پدیده فرونشست در این مناطق به حدی جدی است که از ٢٨۵ مدرسه واقع در این مناطق ۴٠ مدرسه تخلیه شده‌است. چندین آثار تاریخی در این مناطق به صورت کاملا مشهود و ملموس ترک خورده‌اند.  

وی افزود: این تخلیه تنها محدود به مدارس نمی‌شود و در سمت شمال اصفهان یک شهرک به طور کامل تخلیه شد و در محلاتی شاهد آن بودم که دیوارهای اتاق‌های خانه‌های شکاف‌هایی داشتند که دست من به راحتی از بین شکاف‌ها عبور می‌کرد و این میزان شکاف و جدی بودن خطر را نشان می‌دهد. هرچند عده‌ای از سر ناچاری در این خانه‌ها زندگی می‌کنند اما این ساختمان‌ها با این شکاف و ترک خوردگی‌ها مقاومتی ندارند و زندگی در این خانه ریسک بسیار بالایی دارد.

رییس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تاکید کرد: موضوع ناراحت کننده این است که با توجه به شرایط موجود هیچ اقدام عاجل و اثرگذاری انجام نمی‌شود. مطالعات بسیار گسترده‌ای در خصوص فرونشست اصفهان انجام داده‌ایم و در چند زمینه باید اقدام عاجل انجام شود، اول اینکه در بالادست سد زاینده‌رود باغاتی که به صورت غیر مجاز توسعه داده شده که بخش عمده  آب زاینده رود را برداشت می‌کنند، باید این باغات تعیین تکلیف شوند. اگر جریان آب حداقلی در زاینده رود جریان داشته باشد می‌تواند در کاهش شدت فرونشست تاثیر مثبت بگذارد. 

بیت‌الهی ادامه داد: چاه‌هایی که آب کشی بسیار بالایی دارند را کلاسه بندی کردیم و اعلام شده با نصب کنتورهای هوشمند حداقل ١٠ درصد بهره‌برداری از این چاه‌ها کاهش پیدا کند. همچنین تغذیه مصنوعی چاه‌های زیرزمینی باید انجام شود و تجربه‌های موفقی از این راهکار در بسیاری از کشورها وجود دارد که می‌توان از آن استفاده کرد. 

وی گفت : تمام این اقدامات قابلیت اجرا را دارند و می‌توان در برنامه کوتاه مدت هم این اقدامات را به اجرا رساند و هزینه این اقدامات هم بالا نیست و تمام این اقدامات در ژاپن، شانگهای، تایوان و اندونزی و آمریکا انجام شده و جواب مثبت هم داده است.


اخبار مرتبط
هیولای فرونشست در اصفهان دهان باز کرد
دوشنبه 1404/06/24 ساعت 09:10
نورنیوز از زمینه‌ها و پیامدهای فرونشست در مناطق مختلف کشور گزارش می‌دهد؛
هیولای فرونشست در اصفهان دهان باز کرد
وقتی استاندار اصفهان هشدار می‌دهد که «دیگر فرونشست را زلزله خاموش نمی‌نامیم، بلکه آتش‌فشانی است که فوران کرده»، در حقیقت پرده از بحرانی برمی‌دارد که نه صرفاً یک تهدید زیست‌محیطی عادی، بلکه خطری برای بقای یک تمدن چند هزار ساله است.
359 دشت ایران در خطر فرونشست هستند
پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 13:35
359 دشت ایران در خطر فرونشست هستند
منابع آبی ایران با برداشت 150 میلیارد مترمکعبی از آب‌های زیرزمینی به شدت تخریب شده‌اند؛ این مسئله فرونشست زمین در بیش از 359 دشت را به دنبال داشته و نگرانی کارشناسان را درباره آینده غیرقابل بازگشت این بحران افزایش داده است.
فرونشست زمین در تهران با آماری نگران‌کننده + فیلم
چهارشنبه 1404/06/05 ساعت 19:47
فرونشست زمین در تهران با آماری نگران‌کننده + فیلم
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران اعلام کرد که آمار دقیق فرونشست زمین در پایتخت محرمانه است اما تأکید کرد وضعیت بسیار نگران‌کننده و وحشتناک است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
طلای آبشده بخریم یا نه؟
پیروزی «بابیش ترامپیست» در انتخابات جمهوری چک
امکان رزرو نام کاربری در واتس‌اپ فراهم می‌شود
نوراینفو | تمرینات ساده برای جلوگیری از آلزایمر
هر 40 دقیقه یک زن ایرانی به سرطان سینه مبتلا می‌شود
خوراکی‌هایی برای مفاصل سالم و قوی
مرز خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد لرزید
عضو ارشد جنبش انصارالله یمن: سلاح یمن، سلاح حماس است
رفع مشکل تردد کامیون‌های ایرانی در مرز افغانستان
حماس: یک بالگرد رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادیم
افتتاح رسمی بیست و دومین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی
حماس و ابتکار مقاومت؛ تغییر معادله قدرت در نبرد فلسطین
افزایش بیش از پنج‌برابری سرانه دانش‌آموزی در دولت چهاردهم
واریز 65 همت سود برای 29.5 میلیون سهام‌دار در نیمه اول سال
24 بازیکن به اردوی تیم ملی دعوت شدند
نتانیاهو: از داخل و خارج برای توقف جنگ غزه تحت فشار بوده‌ام
جدول هفته ششم لیگ برتر بعد از تساوی صدرنشین و فولاد
بن ‌گویر، نتانیاهو را تهدید کرد
استاندار تهران خبر داد، برگزاری مراسم هفته تهران با محوریت هویت شهری
8000 نفر در غزه زیر آوارها هستند
ترامپ: نتانیاهو در غزه زیاده‌ روی کرد
نتایج نهایی کارشناسی ارشد 1404 اعلام شد+لینک سایت
واگذاری 2500 مسکن در 15 شهر کشور به نخبگان
زمستان بدون خاموشی؛پر شدن ذخایر نفت‌گاز نیروگاهی
شورش در گرجستان؛ حمله معترضان به کاخ ریاست‌جمهوری + فیلم
دستورالعمل کارگزاران رمزپول تصویب شد
آرسنال موقتاً صدرنشین پریمیر لیگ شد + جدول لیگ برتر انگلیس
رونمایی طرح تقویت محله محوری تا پایان پاییز
بازداشت 175 نفر در تظاهرات لندن
سپاهان 0 - 0 ذوب آهن | تساوی و تقسیم امتیازات در داربی اصفهان + خلاصه بازی
ابلاغ دستورالعمل جایگزینی فیبرنوری با کابل مسی به مخابرات
برگزاری کنفرانس فلسطینی درباره آینده غزه در مصر
چلسی(2)- لیورپول(1)؛ سومین شکست پیاپی لیورپول + خلاصه بازی
ثبت نام ایران خودرو از 4.5 میلیون نفر گذشت
ترامپ :حماس باید سریع اقدام کند
توفان مدارس منطقه سیستان را تعطیل کرد
مقام صهیونیستی: مذاکرات آتش‌بس فقط چند روز طول می کشد
کاهش نسبی دما از فردا یکشنبه در تهران
فولاد(0) - تراکتور (0) | نبرد داغ اهواز هم برنده نداشت! + خلاصه بازی
دولت آمریکا به دنبال پذیرش تنها 7500 پناهجو/پیشنهاد 2500 دلاری برای ترک داوطلبانه
شیخ نعیم قاسم: طرح ترامپ برای غزه پر از خطرات است
علیپور موضع بازیکنان را مشخص کرد
ورود عارف به پرونده قاچاق مس و ترخیص تلفن همراه
سقوط پهپاد اسرائیلی در شرق لبنان
هیات حماس امشب به قاهره می‌رود
واکنش فیفا به ویزا ندادن به کادر 9 نفره ایران
ایران آمادۀ نخستین پرتاب از پایگاه فضایی چابهار
دوشنبه؛ آغاز اعلام برندگان جایزه نوبل 2025
رئیس پلیس آگاهی فراجا خبرداد؛ کشف بیش از 4 هزار خودرو سرقتی در یک سال
خسروی رکورد جهان را شکست و هفتمین طلایی ایران شد
X
آگهی تبلیغاتی