×
اجتماعی
شناسه خبر : 244525
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 13:00
سخنگوی کمیسیون انرژی: مجلس قصد تغییر یا اصلاح قیمت بنزین و گازوییل را ندارد

سخنگوی کمیسیون انرژی: مجلس قصد تغییر یا اصلاح قیمت بنزین و گازوییل را ندارد

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: شبکه انتقال ما حدود 12 درصد و شبکه‌ی توزیع حدود 15 درصد تلفات دارد و میانگین جهانی این رقم حدود 5 درصد است. این در حالی است که هر یک درصد کاهش تلفات شبکه‌ای، معادل افزایش 800 مگاوات به ظرفیت تولید ماست.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سید اسماعیل حسینی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در خصوص ناترازی‌های موجود در حوزه‌ی انرژی، اظهار داشت: ریشه این ناترازی‌ها به این وزیر و دولت باز نمی‌گردد، بلکه حاصل ترک فعل‌ها و سوء نظارت‌هایی است که در گذشته صورت گرفته و ما را به وضعیت کنونی رسانده است. حل این مشکل نیز تدریجی خواهد بود و مستلزم اقداماتی جدی در حوزه‌های تولید، بهینه‌سازی مصرف و اقتصاد انرژی است که متأسفانه تا کنون کم‌کاری‌هایی در این زمینه‌ها وجود داشته است.

وی افزود: البته انتقاداتی نیز در خصوص ضرورت مدیریت بهینه‌تر در زمینه‌هایی مانند اعمال خاموشی‌ها، کاهش تلفات شبکه، توسعه‌ی انرژی‌های تجدیدپذیر و ساماندهی ماینر‌ها و انشعابات غیرمجاز وجود دارد که این موارد را به دولت منعکس کرده‌ایم؛ اما با این حال، فضای کلی را به سمت استیضاح وزیر نمی‌بینم.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: مجلس در حال حاضر برنامه‌ای برای اصلاح قیمت بنزین و گازوئیل ندارد، چرا که اختیار این موضوع در دست دولت است و مجلس در این زمینه ورود نمی‌کند. تنها برنامه‌ی موجود، عرضه‌ی بنزین سوپر با قیمت آزاد برای افرادی است که تمایل و توانایی استفاده از آن را دارند.

وی در رابطه با احتمال قطعی گاز و برق در زمستان هشدار داد: ما در زمستان گذشته برای تأمین برق با مشکل مواجه شدیم، چرا که اکثر نیروگاه‌های ما حرارتی و مبتنی بر گاز هستند و ما در تأمین گاز مورد نیاز آنها با چالش رو‌به‌رو بودیم. پیش‌بینی ما این است که اگر برنامه‌های کمیسیون برای تأمین گاز و افزایش ذخایر نفت و گاز و نفت کوره محقق شود، مشکلی پیش نخواهد آمد؛ اما از طرفی، مصرف ما سالیانه در حال افزایش است و لذا پیش‌بینی می‌شود که مصرف در زمستان امسال نیز افزایش یابد. واقعیت موجود را نمی‌توان کتمان کرد و همچنان صرفه‌جویی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

سخنگوی کمیسیون انرژی در خصوص گسترش نیروگاه‌های تجدیدپذیر اظهار داشت: دولت در ۱۱ ماه اخیر حدود ۸۰۰ مگاوات به ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر کشور افزوده است؛ اما نکته‌ی حائز اهمیت این است که کشور‌هایی به سمت تجدیدپذیر‌ها رفته‌اند که ابتدا تکلیف مصرف خود را روشن کرده‌اند. یعنی تا زمانی که از طریق سازمان بهینه‌سازی مصرف، تکلیف بهینه‌سازی مصرف را مشخص نکنیم، چگونه می‌توانیم انتظار داشته باشیم که با احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی، تولید را افزایش دهیم؟ به باور من، پیش از هر اقدامی در حوزه‌ی تجدیدپذیرها، باید تکلیف بهینه‌سازی مصرف را مشخص کنیم، چرا که انرژی خورشیدی پرهزینه است و نباید به راحتی هدر رود. ما ۲.۳ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی را برای توسعه‌ی ۷ هزار مگاوات انرژی خورشیدی در نظر گرفته‌ایم.

سخنگوی کمیسیون انرژی همچنین در خصوص میزان هدررفت در حوزه‌ی برق گفت: شبکه انتقال ما حدود ۱۲ درصد و شبکه‌ی توزیع حدود ۱۵ درصد تلفات دارد، در حالی که میانگین جهانی این رقم حدود ۵ درصد است. این در حالی است که هر یک درصد کاهش تلفات شبکه‌ای، معادل افزایش ۸۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید ماست.


نظرات

آخرین اخبار
راز طول عمر در وزنه‌ها؛ ورزش قدرتی عمر را افزایش می‌دهد
هشدار برای کلاهبرداری به نام سریال «وحشی»
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون
پشت‌پرده خرید جنجالی اف-35 از آمریکا
ایران ادعای ترامپ درباره نشست دوحه را رد کرد
لگدکوب شدن غرور ملی در آمریکا
قتل مادربزرگ برای تأمین هزینه عروسی مجلل
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم