×
سیاسی
شناسه خبر : 244506
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 11:55
آمادگی همکاری ایران با آژانس مشروط به رعایت حقوق مشروع خود

آمادگی همکاری ایران با آژانس مشروط به رعایت حقوق مشروع خود

نماینده ایران در وین در نشست عصر دیروز شورای حکام آژانس تاکید کرد که در صورت هرگونه اقدام غیرقانونی علیه ایران نباید انتظار داشت که ایران به اجرای اقدامات عملی توافق شده در قاهره ادامه دهد.

نورنیوز-گروه سیاسی: رضا نجفی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در وین در نشست عصر روز گذشته شورای حکام آژانس (19شهریور 1404) ذیل دستورکار اجرای پادمان در ایران تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تا زمان حمله غیرقانونی به تاسیساتش همواره بالاترین سطح شفافیت و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را داشته است. 

نجفی با استناد به آمار منتشر شده توسط آژانس، یادآور شد که بیش از 72 درصد از کل فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس در کشورهایی که موافقتنامه پادمان را اجرا می‌کنند، در ایران انجام شده و بیش از 22 درصد از کل بازرسی‌های آژانس در سال 2024 مربوط به تأسیسات هسته‌ای ایران بوده است، در حالی که این تأسیسات تنها سه درصد از ظرفیت جهانی را شامل می‌شوند.

سفیر ایران تصریح کرد: همراه با این همکاری بی‌سابقه و نظارت دائمی آژانس بر هر گرم مواد هسته‌ای و هر سانتریفیوژ در ایران، گزارش رسمی مدیرکل آژانس در ژوئن 2025، پیش از حملات اخیر، علیرغم نقص‌هایش،  هیچ‌گونه اشاره‌ای هم  به انحراف مواد هسته‌ای یا عدم پایبندی ایران ندارد. حتی جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز همزمان اذعان کرد که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است. با این وجود، ایالات متحده و سه کشور اروپایی (E3) در نشست ژوئن 2025، قطعنامه‌ای سیاسی علیه ایران به تصویب رساندند.

وی تأکیدکرد: در شرایطی که ایران اطلاعات محرمانه و حاوی جزئیات درباره تأسیسات هسته‌ای خود در اختیار آژانس قرار داده بود، این شفافیت حداکثری از سوی سایرین مورد سوءاستفاده قرار گرفت و به تهدید امنیت سایت‌ها، تأسیسات و حتی دانشمندان هسته‌ای ایران انجامید.

نجفی با محکوم‌کردن اعتراف آشکار رئیس‌جمهور آمریکا به مسئولیت حملات علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران گفت: این اعتراف نقض فاحش حقوق بین‌الملل و ضربه‌ای جدی به اعتبار و مشروعیت رژیم عدم اشاعه و ان پی تی است. وی افزود: اینکه به اصطلاح امین معاهده ان‌پی‌تی (آمریکا) چنین حملاتی را نه تنها توجیه بلکه به آن افتخار کند، اصول بنیادین ان پی تی، از جمله استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را به چالش می‌کشد.

سفیر و نماینده دائم ایران همچنین به اظهارات تحریک‌آمیز برخی مقامات اروپایی از جمله صدر اعظم آلمان اشاره کرد که حملات اسرائیل را «کار کثیفی از طرف بقیه» توصیف کرده است.

وی افزود: این‌گونه مواضع نه‌تنها حمایت علنی از یک عمل تجاوزکارانه علیه تأسیسات صلح‌آمیز تحت پادمان است، بلکه به معنای چشم‌پوشی از مسئولیت‌های حقوقی و بین‌المللی E3 در قبال ان‌پی‌تی و قطعنامه‌های کنفرانس عمومی آژانس و شورای امنیت است.

سفیر ایران در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با وجود این شرایط استثنایی و تهدیدات مستمر، همچنان با حسن نیت با آژانس در مسیر تفاهم در خصوص «گام‌های عملی» همکاری کرده است. وی توضیح داد: پس از چندین دور مذاکرات فنی در تهران و وین، پیش‌نویس تنظیم و نهایتاً توسط وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مدیرکل آژانس در قاهره امضا شد.

وی تأکید کرد: ایران آماده است در چارچوب قانون مصوب مجلس، همکاری‌های خود را با آژانس ادامه دهد، مشروط بر آنکه امنیت، حقوق و منافع مشروع کشور در چارچوب توافقات پادمانی و شرایط ویژه کنونی به‌طور کامل رعایت گردد.

نماینده ایران همچنین تاکید کرد که در صورت هرگونه اقدام غیرقانونی علیه ایران از  جمله تکرار تجاوز یا بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده ، نباید انتظار داشت که ایران به اجرای اقدامات عملی توافق شده در قاهره ادامه دهد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دو دوپینگی جدید کدام یک از ورزشکاران هستند؟
پزشکیان: داشتن زندگی آسان در گرو کنار گذاشتن تجملات است
اقدام نظامی ترامپ در ونزوئلا عواقب جدی دارد
بعد از بانک آینده، نوبت به ادغام موسسه ملل رسید
پاسخ ضرغامی به اظهارات پزشکیان در مورد رهبر معظم انقلاب
راهبرد هوشمندانه ایران در برابر مهار‌سازی غرب
مجارستان: ما وارد جنگ اوکراین نمی شویم
غرب به دنبال تهیه دستورالعمل جدیدی برای نظارت بازرسان آژانس در ایران
ارتش اسرائیل به دنبال یک «طرح اضطراری» برای غزه است!
واشنگتن در پی توجیه حملات به قایق‌ها در کارائیب است
هشدار ایران نسبت به پیامدهای تحرکات نظامی آمریکا در منطقه کارائیب
رزمایش جدید آمریکا در ترینیداد و توباگو
عباس اقلامی منتقد سینما درگذشت
آغاز طرح جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده+ جزئیات ارائه تسهیلات
کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی
یک وبسایت ملی از آزمایش بمب هسته‌ای در آمریکا خبر داد
ابرناکی و کاهش دمای تهران تا دوشنبه
چند میلیون جوان زیر 20 سال ازدواج‌ نکرده اند؟
ایران پنجمین وارد کننده طلای جهان شد
دیدار تراکتور – پرسپولیس در جام حذفی به تعویق افتاد
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می شود+ فیلم
قائم‌پناه: منافع مردم را وجه‌المصالحه نمی‌کنیم
رشد 6600 واحدی شاخص بورس
ربیعی: مقابله با بازماندگی از تحصیل برنامه اصلی دولت است
سفر «بن سلمان» به واشنگتن با هدف دریافت تضمین‌های امنیتی
سقوط یک پهپاد اسرائیلی در لبنان
رتبه ایران در اینترنت موبایل 3 پله صعود کرد
دستورالعمل بازنشستگی ویژه مادران شاغل با 20 سال سابقه ابلاغ شد
بازداشت سلطان چک‌های بلامحل؛ اعتراف به کلاهبرداری 12 هزار میلیارد تومانی
دستور رییس‌جمهور برای تقویت مبادلات مرزی سیستان و بلوچستان
قالیباف: بی‌اخلاقی در عرصه سیاسی به دلیل عدم توجه به اصالت فرهنگی است
عزل هیئت ‌مدیره موسسه ملل به دلیل ناترازی مالی
کلمبیا 17 جنگنده از سوئد می‌خرد
نقره؛ ستاره‌ پنهان بازار ایران
چهار کشته در تصادف مرگبار محور سنندج – مریوان
هشدار هلال‌احمر در پی ورود سامانه بارشی به کشور
«مولوی نقشبندی» به‌طور مشروط آزاد شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 24 آبان + جدول
جزئیات جنایت خانوادگی هولناک در ارومیه ؛ قاتل خودکشی کرد
توقیف نفتکش متخلف Talara توسط نیروی دریایی سپاه در سواحل مکران
رسیدگی قاطعانه به پرونده فوت کودک ایرانشهری
آغاز تغییرات قرمزها؛ آقای گل به پرسپولیس بازگشت
احتمال ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت ضعیف است
30 درصد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی بی‌سوادند
نشست کاخ سفید درباره ونزوئلا؛ ترامپ: تصمیم گرفته شده ‌است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 24 آبان 1404
افشایز رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
1500 واحد مسکونی برای کارکنان انتظامی با نوآوری در مصرف آب و انرژی افتتاح شد
افزایش شکایات ناشی از جراحی‌های زیبایی غیرمجاز
آمریکا یک بمب اتمی غیرمسلح را آزمایش کرد
X
آگهی تبلیغاتی