×
سیاسی
شناسه خبر : 244506
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 11:55
آمادگی همکاری ایران با آژانس مشروط به رعایت حقوق مشروع خود

آمادگی همکاری ایران با آژانس مشروط به رعایت حقوق مشروع خود

نماینده ایران در وین در نشست عصر دیروز شورای حکام آژانس تاکید کرد که در صورت هرگونه اقدام غیرقانونی علیه ایران نباید انتظار داشت که ایران به اجرای اقدامات عملی توافق شده در قاهره ادامه دهد.

نورنیوز-گروه سیاسی: رضا نجفی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در وین در نشست عصر روز گذشته شورای حکام آژانس (19شهریور 1404) ذیل دستورکار اجرای پادمان در ایران تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تا زمان حمله غیرقانونی به تاسیساتش همواره بالاترین سطح شفافیت و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را داشته است. 

نجفی با استناد به آمار منتشر شده توسط آژانس، یادآور شد که بیش از 72 درصد از کل فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس در کشورهایی که موافقتنامه پادمان را اجرا می‌کنند، در ایران انجام شده و بیش از 22 درصد از کل بازرسی‌های آژانس در سال 2024 مربوط به تأسیسات هسته‌ای ایران بوده است، در حالی که این تأسیسات تنها سه درصد از ظرفیت جهانی را شامل می‌شوند.

سفیر ایران تصریح کرد: همراه با این همکاری بی‌سابقه و نظارت دائمی آژانس بر هر گرم مواد هسته‌ای و هر سانتریفیوژ در ایران، گزارش رسمی مدیرکل آژانس در ژوئن 2025، پیش از حملات اخیر، علیرغم نقص‌هایش،  هیچ‌گونه اشاره‌ای هم  به انحراف مواد هسته‌ای یا عدم پایبندی ایران ندارد. حتی جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز همزمان اذعان کرد که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است. با این وجود، ایالات متحده و سه کشور اروپایی (E3) در نشست ژوئن 2025، قطعنامه‌ای سیاسی علیه ایران به تصویب رساندند.

وی تأکیدکرد: در شرایطی که ایران اطلاعات محرمانه و حاوی جزئیات درباره تأسیسات هسته‌ای خود در اختیار آژانس قرار داده بود، این شفافیت حداکثری از سوی سایرین مورد سوءاستفاده قرار گرفت و به تهدید امنیت سایت‌ها، تأسیسات و حتی دانشمندان هسته‌ای ایران انجامید.

نجفی با محکوم‌کردن اعتراف آشکار رئیس‌جمهور آمریکا به مسئولیت حملات علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران گفت: این اعتراف نقض فاحش حقوق بین‌الملل و ضربه‌ای جدی به اعتبار و مشروعیت رژیم عدم اشاعه و ان پی تی است. وی افزود: اینکه به اصطلاح امین معاهده ان‌پی‌تی (آمریکا) چنین حملاتی را نه تنها توجیه بلکه به آن افتخار کند، اصول بنیادین ان پی تی، از جمله استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را به چالش می‌کشد.

سفیر و نماینده دائم ایران همچنین به اظهارات تحریک‌آمیز برخی مقامات اروپایی از جمله صدر اعظم آلمان اشاره کرد که حملات اسرائیل را «کار کثیفی از طرف بقیه» توصیف کرده است.

وی افزود: این‌گونه مواضع نه‌تنها حمایت علنی از یک عمل تجاوزکارانه علیه تأسیسات صلح‌آمیز تحت پادمان است، بلکه به معنای چشم‌پوشی از مسئولیت‌های حقوقی و بین‌المللی E3 در قبال ان‌پی‌تی و قطعنامه‌های کنفرانس عمومی آژانس و شورای امنیت است.

سفیر ایران در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با وجود این شرایط استثنایی و تهدیدات مستمر، همچنان با حسن نیت با آژانس در مسیر تفاهم در خصوص «گام‌های عملی» همکاری کرده است. وی توضیح داد: پس از چندین دور مذاکرات فنی در تهران و وین، پیش‌نویس تنظیم و نهایتاً توسط وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مدیرکل آژانس در قاهره امضا شد.

وی تأکید کرد: ایران آماده است در چارچوب قانون مصوب مجلس، همکاری‌های خود را با آژانس ادامه دهد، مشروط بر آنکه امنیت، حقوق و منافع مشروع کشور در چارچوب توافقات پادمانی و شرایط ویژه کنونی به‌طور کامل رعایت گردد.

نماینده ایران همچنین تاکید کرد که در صورت هرگونه اقدام غیرقانونی علیه ایران از  جمله تکرار تجاوز یا بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده ، نباید انتظار داشت که ایران به اجرای اقدامات عملی توافق شده در قاهره ادامه دهد.


نظرات

آخرین اخبار
نورنما | خروپف بامزه یک مرغ مگس‌خوار
عاصم منیر در راه تهران؛ فرمانده ارتش پاکستان چه پیامی از آمریکا دارد؟
هشدار پلیس درباره تصادفات شهریور؛ 1600 نفر در یک ماه جان باختند
ایران روی صندلی؛ زنگ خطر زیر پوست شهر
سرلشکر عبداللهی: رشادت‌های کادردرمان در حافظه تاریخی ملت ایران جاودانه شده است
واریز حقوق بازنشستگان آغاز شد؛ این حروف امروز اول شهریور حقوق می‌گیرند
آغاز فروش خودروهای وارداتی از امروز/جزییات+ لینک و جدول
آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان؛ رکورد 10 ماهه صندوق‌های رمزارز شکست
تلفات بی‌سابقه گرمای تابستانی در اروپا
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز یکشنبه 1 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
رشد 69 درصدی تسهیلات بانکی در 4 ماه نخست سال
مبلغ انتقال مهدی طارمی به الوصل مشخص شد
سید حسن خمینی: سیاستمدارانی که از خوف دشنام سخن نمی‌گویند خائن هستند
برنامه قطعی برق ایلام امروز یکشنبه 1 شهریور اعلام شد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز یکشنبه 1 شهریور اعلام شد + جدول
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول
قیمت یورو امروز یکشنبه 1 شهریور چقدر شد؟
جدول قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 1 شهریور
ادعای افسر آمریکایی درخصوص توصیه هسته‌ای به ترامپ درباره ترکیه
قیمت طلا امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار
قیمت دلار امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول قیمت انواع ارز
پزشکیان: در جنگ تمام‌عیار اقتصادی و نظامی هستیم/ دنیا در برابر قدرت ایران حیرت کرد
کاهش متقاضیان کنکور در سال‌های اخیر؛ امسال تغییرمحسوسی در ظرفیت پذیرش نیست
واکنش غریب‌آبادی به درخواست از فرانسه و انگلیس برای اقدام علیه اسرائیل
مدار دیپلماسی | ایران وعراق از پیوند مردمی تا نظم جدید منطقه
ترکیب احتمالی استقلال برای دیدار با سپاهان؛ یک تغییر در ترکیب آبی‌ها
اقتصاد دفاع؛ از تاب‌آوری زنجیره تامین تا بهره‌وری قدرت
سهمیه کارت سوخت سیستان و بلوچستان تغییر کرد؛ جزئیات سهمیه 160 لیتری
ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق
آیا حمله اسرائیل به پایگاه سوریه برای تحریک ترکیه انجام شد؟
سیاه‌نمایی از ایران
برنامه کامل بازی‌های امروز لیگ برتر؛ ساعت بازی استقلال و سپاهان + جدول لیگ
مجید آدینه اعدام شد؛ جزئیات پرونده مردی که با سلاح و تجهیزات جنگی در کرج بازداشت شد
سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی
جدول پخش زنده بازی‌های امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ ؛ از استقلال و سپاهان تا بارسلونا
دشمن تازه نتانیاهو کیست؛ آنکارا یا بحران داخلی؟
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 1 شهریور 1405+ وضعیت استانها
محافظت از فرسودگی زودرس مغز با چند راهکار ساده
قطعی برق مازندران امروز یکشنبه 1 شهریور + لینک
قطعی برق کرمان امروز یکشنبه اول شهریور + لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز یکشنبه اول شهریور + جدول
برنامه قطعی برق تهران امروز یکشنبه اول شهریور اعلام شد
درک جدید از چرخه‌های زندگی کهکشان‌های رادیویی
کدام اندام‌ها دچار پیری زودرس می‌شوند؟
پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی با کاهش کلسترول بد
کشفی عجیب درباره الماس که می‌تواند آینده انرژی پاک را تغییر دهد
حذف کامل قند از رژیم کم‌چرب چه بلایی سر روده می‌آورد؟
بهترین ساعت برای خوردن شام؛ کاهش خطر دیابت و بیماری قلبی با یک تغییر ساده
خون دماغ چه زمانی خطرناک است؟ هشدار اورژانس درباره خونریزی بینی
گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه ایران و فرمانده ارتش پاکستان درباره تحولات غرب آسیا