×
سیاسی
شناسه خبر : 244506
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 11:55
آمادگی همکاری ایران با آژانس مشروط به رعایت حقوق مشروع خود

آمادگی همکاری ایران با آژانس مشروط به رعایت حقوق مشروع خود

نماینده ایران در وین در نشست عصر دیروز شورای حکام آژانس تاکید کرد که در صورت هرگونه اقدام غیرقانونی علیه ایران نباید انتظار داشت که ایران به اجرای اقدامات عملی توافق شده در قاهره ادامه دهد.

نورنیوز-گروه سیاسی: رضا نجفی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در وین در نشست عصر روز گذشته شورای حکام آژانس (19شهریور 1404) ذیل دستورکار اجرای پادمان در ایران تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تا زمان حمله غیرقانونی به تاسیساتش همواره بالاترین سطح شفافیت و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را داشته است. 

نجفی با استناد به آمار منتشر شده توسط آژانس، یادآور شد که بیش از 72 درصد از کل فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس در کشورهایی که موافقتنامه پادمان را اجرا می‌کنند، در ایران انجام شده و بیش از 22 درصد از کل بازرسی‌های آژانس در سال 2024 مربوط به تأسیسات هسته‌ای ایران بوده است، در حالی که این تأسیسات تنها سه درصد از ظرفیت جهانی را شامل می‌شوند.

سفیر ایران تصریح کرد: همراه با این همکاری بی‌سابقه و نظارت دائمی آژانس بر هر گرم مواد هسته‌ای و هر سانتریفیوژ در ایران، گزارش رسمی مدیرکل آژانس در ژوئن 2025، پیش از حملات اخیر، علیرغم نقص‌هایش،  هیچ‌گونه اشاره‌ای هم  به انحراف مواد هسته‌ای یا عدم پایبندی ایران ندارد. حتی جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز همزمان اذعان کرد که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است. با این وجود، ایالات متحده و سه کشور اروپایی (E3) در نشست ژوئن 2025، قطعنامه‌ای سیاسی علیه ایران به تصویب رساندند.

وی تأکیدکرد: در شرایطی که ایران اطلاعات محرمانه و حاوی جزئیات درباره تأسیسات هسته‌ای خود در اختیار آژانس قرار داده بود، این شفافیت حداکثری از سوی سایرین مورد سوءاستفاده قرار گرفت و به تهدید امنیت سایت‌ها، تأسیسات و حتی دانشمندان هسته‌ای ایران انجامید.

نجفی با محکوم‌کردن اعتراف آشکار رئیس‌جمهور آمریکا به مسئولیت حملات علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران گفت: این اعتراف نقض فاحش حقوق بین‌الملل و ضربه‌ای جدی به اعتبار و مشروعیت رژیم عدم اشاعه و ان پی تی است. وی افزود: اینکه به اصطلاح امین معاهده ان‌پی‌تی (آمریکا) چنین حملاتی را نه تنها توجیه بلکه به آن افتخار کند، اصول بنیادین ان پی تی، از جمله استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را به چالش می‌کشد.

سفیر و نماینده دائم ایران همچنین به اظهارات تحریک‌آمیز برخی مقامات اروپایی از جمله صدر اعظم آلمان اشاره کرد که حملات اسرائیل را «کار کثیفی از طرف بقیه» توصیف کرده است.

وی افزود: این‌گونه مواضع نه‌تنها حمایت علنی از یک عمل تجاوزکارانه علیه تأسیسات صلح‌آمیز تحت پادمان است، بلکه به معنای چشم‌پوشی از مسئولیت‌های حقوقی و بین‌المللی E3 در قبال ان‌پی‌تی و قطعنامه‌های کنفرانس عمومی آژانس و شورای امنیت است.

سفیر ایران در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با وجود این شرایط استثنایی و تهدیدات مستمر، همچنان با حسن نیت با آژانس در مسیر تفاهم در خصوص «گام‌های عملی» همکاری کرده است. وی توضیح داد: پس از چندین دور مذاکرات فنی در تهران و وین، پیش‌نویس تنظیم و نهایتاً توسط وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مدیرکل آژانس در قاهره امضا شد.

وی تأکید کرد: ایران آماده است در چارچوب قانون مصوب مجلس، همکاری‌های خود را با آژانس ادامه دهد، مشروط بر آنکه امنیت، حقوق و منافع مشروع کشور در چارچوب توافقات پادمانی و شرایط ویژه کنونی به‌طور کامل رعایت گردد.

نماینده ایران همچنین تاکید کرد که در صورت هرگونه اقدام غیرقانونی علیه ایران از  جمله تکرار تجاوز یا بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده ، نباید انتظار داشت که ایران به اجرای اقدامات عملی توافق شده در قاهره ادامه دهد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین وضعیت فعالان ناوگان صمود در زندانهای رژیم صهیونیستی
رد طرح دموکرات‌ها برای پایان دادن به «تعطیلی دولت» توسط سنای آمریکا
رایزنی دیپلمات ارشد ایرانی با اعضای شورای روابط خارجی مصر
ضربه سخت رزمندگان مقاومت فلسطین به ارتش رژیم صهیونیستی
افزایش غافلگیرکننده تورم در ترکیه
لیبرمن: ایرانی‌ها روز به روز قابلیت‌های دفاعی خود را افزایش می‌دهند
افشاگری هاآرتص از بازارگرمی مجازی اسرائیل برای ربع پهلوی
حماس پاسخ خود به طرح ترامپ را به میانجی‌ها تحویل داد
واکنش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به بازداشت صدها فعال صلح در ناوگان صمود
آمریکا به یک شناور ونزوئلایی حمله کرد
محمود عباس: یک سال پس از پایان جنگ غزه، انتخابات برگزار خواهد شد
پیش‌فروش جدید سکه با تاریخ ضرب قدیمی در هفته آینده
اعتراضات ضدصهیونیستی گسترده در لهستان
آسمان هند و چین به‌روی هم باز شد
مردم کدام استان‌ها پولدارترند؟
رسانه صهیونیستی: پاسخ حماس به پیشنهاد ترامپ آغاز مذاکرات فشرده خواهد بود
ترافیک 13کیلومتری در محور رشت-قزوین
قائم‌پناه: الحاق ایران به پالرمو و CFT نتیجه عملکرد پزشکیان است
پایان تلخ یک سریال دیگر / سریال «جزر و مد» متوقف شد
حماس: حمله بن‌گویر به فعالان الصمود نماد انحطاط اخلاقی اسرائیل است
هاشمیان: موقعیت‌های بسیار خوبی خلق کردیم
سانحه بالگرد هلال‌احمر در اشترانکوه/فوت دو نفر /صدور دستور قضائی+ جزئیات و اسامی
کوبا خواستار آزادی فوری عناصر ناوگان صمود شد
قالیباف: فرهنگ شهادت منطقی زنده برای امروز و فردای ایران است
توضیحات رئیس دانشگاه تهران از حادثه انفجار دانشکده فنی/پیگیری از سوی وزیر علوم + فیلم
یک‌ سوم کارکنان دولت آمریکا خانه‌نشین شدند
جدول لیگ برتر ایران در پایان دیدارهای امروز هفته ششم لیگ برتر ایران
نتایج دیدار‌های امروز + برنامه بازی‌های باقی‌مانده هفته ششم لیگ برتر ایران
سازمان ملل: صحبت از منطقه امن در جنوب غزه مضحک است
جوانان مراکشی علیه فساد: «اصلاحات در بهداشت و آموزش یا استعفا»
پایان بازی پرسپولیس (1) - گل گهر (1) + فیلم
تحریم رژیم صهیونیستی توسط صدها سازمان و شخصیت فرهنگی بلژیک و هلند
سردار قاآنی: حزب‌الله لبنان در یک‌سال گذشته قدرت‌نمایی کرد
عمان خواستار فشار بین‌المللی بر اسرائیل شد
شکایت بین‌المللی به علت تجاوز به ناوگان صمود علیه تل‌آویو
نامزدی یک یهودی در انتخابات پارلمانی سوریه
واکنش حماس به شجاعت عناصر کاروان صمود در برابر وزیر صهیونیست
واکنش وزیر خارجه پاکستان به طرح ترامپ درباره غزه
کاروان ایران موفق به کسب 10 مدال پارادوومیدانی از رقابت‌های جهانی شد
اولین پیروزی خانگی ملوانان با شکست خیبر رقم خورد
پیروزی مقتدرانه بانوان ایران مقابل میزبان رقابت‌ها، ازبکستان + دیدار بعدی
تمدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه برای یک سال دیگر
نخستین باخت پیکان در رفسنجان/ فرار مس از قعر جدول
تداوم حملات هوایی روسیه و اوکراین به زیرساخت‌های انرژی
گفت‌وگوی محرمانه کاخ سفید با لاپید درباره طرح ترامپ
اورژانس تهران: 4فوتی و 33 مصدوم امار نهایی سقوط اتوبوس به دره
استقرار سامانه پدافند هوایی در ونزوئلا در مقابل تحرکات نظامی آمریکا
برکناری دادستان‌های مرتبط با پرونده حمله فرودگاه کابل در آمریکا
مهلت ترامپ به حماس برای توافق تا 6 عصر یکشنبه به وقت واشنگتن
زلزله به 30 بنای تاریخی اردستان آسیب زد
X
آگهی تبلیغاتی