×
بین الملل
شناسه خبر : 244503
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 11:40
ترامپ عامل ترور چارلی کرک را چپ رادیکال‌ دانست

ترامپ عامل ترور چارلی کرک را چپ رادیکال‌ دانست

ترور «چارلی کرگ»، متحد نزدیک ترامپ، موجی از شوک و نگرانی را درباره خشونت سیاسی در آمریکا برانگیخت. ترامپ در واکنشی خشمگینانه، چپ رادیکال را مقصر دانست، کرک را « کشته حقیقت» خواند و وعده سرکوب سخت داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا پس از ترور متحد راست‌گرای خود، چارلی کرک، به «چپ رادیکال» حمله کرد و پس از قتلی که ترس از بدتر شدن خشونت سیاسی در ایالات متحده را برانگیخته است، قول سرکوب داد.

کرک تنها ۳۱ سال سن داشت و صدایی قدرتمند در سیاست محافظه‌کاران به شمار می‌رفت و تنها چند ساعت پس از مرگش، ترامپ با چهره‌ای گرفته پشت میزش در دفتر بیضی‌شکل نشست تا پیام تند و تیزی را منتقل کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، او در ویدئویی که در وب‌سایت تروث سوشال خود منتشر کرد، گفت: «این لحظه‌ای تاریک برای آمریکا است.»

ترامپ، چارلی کرک را «کشته راه حقیقت» خواند، و گفت: «سال‌هاست که چپ‌های رادیکال، آمریکایی‌های فوق‌العاده‌ای مانند چارلی را با نازی‌ها و بدترین قاتلان و جنایتکاران جهان مقایسه می‌کنند. این نوع لفاظی مستقیما مسئول تروریسمی است که امروز در کشورمان شاهد آن هستیم. دولت من تک تک کسانی را که در این جنایت و سایر خشونت‌های سیاسی نقش داشته‌اند، از جمله سازمان‌هایی که آن را تأمین مالی و از آن حمایت می‌کنند، پیدا خواهد کرد.»

کرک که دو فرزند داشت، هنگام سخنرانی در مراسمی در دانشگاه «یوتا ولی» از ناحیه گردن مورد اصابت گلوله قرار گرفت. فیلمی از صحنه نشان می‌دهد که او در حال سخنرانی برای جمعیت زیادی است که ناگهان صدای شلیک گلوله‌ای بلند می‌شود.

بازرسان گفتند که معتقدند گلوله‌ای که او را کشته، از پشت‌بام دانشگاه و توسط فردی با لباس سیاه شلیک شده است، که ظاهراً یک قتل هدفمند بوده است.

در مورد عملیات تعقیب و گریز هم سردرگمی به وجود آمد. در ابتدا «کش پاتل»، مدیر اف‌بی‌آی توییت کرد که فرد مورد نظر بازداشت شده اما یک ساعت بعد او سخنانش را پس گرفت و در ایکس نوشت: «فرد مورد نظر پس از بازجویی توسط مأموران قانون آزاد شده است. تحقیقات ما ادامه دارد.»

ترامپ هم با نشان دادن اهمیت بسیار زیاد کرک در حلقه اطرافیانش، دستور داد پرچم‌های ساختمان‌های دولتی - از جمله کاخ سفید - تا روز یکشنبه به حالت نیمه‌افراشته درآیند.

دونالد ترامپ گفت: «هیچ‌کس قلب جوانان ایالات متحده آمریکا را بهتر از چارلی درک نمی‌کرد. او مورد علاقه و تحسین همه، به ویژه من، بود و اکنون دیگر در میان ما نیست.»

«اسپنسر کاکس»، فرماندار یوتا، به خبرنگاران گفت که قتل کرک «یک ترور سیاسی» بود. کاکس که جمهوری‌خواه است، از آمریکایی‌ها خواست که در حالی که ملت آماده می‌شود تا سالگرد تأسیس خود در سال ۱۷۷۶ را جشن بگیرد، از خشونت فاصله بگیرند.

«جیسون چافتز»، نماینده سابق کنگره یوتا، که در این تجمع حضور داشت، به فاکس نیوز گفت که تیراندازی در حالی رخ داده است که کرک در حال انجام یک جلسه پرسش و پاسخ با جمعیت بوده است.

چافتز که به وضوح می‌لرزید، به این شبکه گفت: «سوال اول درباره مذهب بود. او حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ادامه داد. جالب اینجاست که سوال دوم درباره تیراندازان تراجنسیتی، تیراندازان دسته‌جمعی بود و در این بحبوحه، صدای شلیک گلوله بلند شد.»

چارلی کرک متحد نزدیک رئیس‌جمهور آمریکا بود و نفوذ زیادی در سیاست ایالات متحده داشت و حمایت از ترامپ را در بین رأی‌دهندگان جوان تقویت می‌کرد؛ عاملی کلیدی در بازگشت جمهوری‌خواهان به قدرت در سال گذشته.

خبر این تیراندازی، موجی از وحشت را در سراسر طیف سیاسی ایالات متحده برانگیخت. چهره‌های چپ نیز این حمله را محکوم کردند و خواستار آرامش شدند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در پلتفرم ایکس نوشت: «در کشور ما جایی برای این نوع خشونت وجود ندارد. باید همین حالا پایان یابد.»

«گوین نیوسام»، فرماندار کالیفرنیا هم که بارها در مقابل چهره‌های راست‌گرا مانند کرک قرار گرفته است، این حمله را «منزجرکننده، نفرت‌انگیز و سزاوار سرزنش» خواند.

«گابریل گیفوردز»، نماینده سابق کنگره آمریکا هم که سابقا خودش از یک سوء قصد جان سالم به در برده، گفت که از این حمله «وحشت‌زده» شده است. گیفوردز گفت: «جوامع دموکراتیک همیشه اختلافات سیاسی خواهند داشت، اما ما هرگز نباید اجازه دهیم آمریکا به کشوری تبدیل شود که با این اختلافات با خشونت مقابله می‌کند.»

قتل کرک سه ماه پس از آن رخ داد که مردی در مینه‌سوتا، یک نماینده آمریکایی دموکرات و همسرش را در خانه‌شان به ضرب گلوله کشت.


نظرات

آخرین اخبار
آغاز سی وسومین موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های خیبر شکن
واژگونی تریلی و اتوبوس یزد–کرج درجاده نائین
ایران ادعای قطر مبنی بر حمله به خاک این کشور را رد کرد
تیراندازی دسته‌جمعی در یک مدرسه در کانادا
افشای اطلاعات 50 خلبان اسرائیل توسط حنظله
آغاز تغییرات با آزادی زندانیان سیاسی ملی اندیش
اعتراف سنتکام به استفاده از کشورهای همسایه ایران برای شلیک موشک‌های برد کوتاه
پرواز همای: فقط مردم ایران می‌توانند سرنوشت خاکشان را رقم بزنند
برنامه امتحانات نهایی مدارس در خرداد 1405 اعلام شد
ابعاد دیپلماتیک تجاوزات آمریکا و اسرائیل
کیفیت ناسالم هوا، گروه های حساس در خانه بمانند
بارش برف زمستانی هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد
ملاحظات یکسان‌سازی نرخ ارز
زندگی در تهران زیر سایه‌ جنگ ادامه دارد
پنج شهید و یک مجروح در حمله صهیونی آمریکایی به یک خانه مسکونی در اراک
پنج نکته درباره جنگ، جامعه و رهبری
انهدام یک فروند پهپاد هرمس در بروجرد
رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی برای حفظ سلامت عمومی
جزئیات بسته حمایتی برای تولیدکنندگان اعلام شد
سناتورهای دموکرات خواستار تحقیقات بی‌طرف در مورد فاجعه میناب شدند
دمشق: سوریه مستقیما تحت تأثیر پیامدهای جنگ در منطقه قرار دارد
سفیر ایران: تجاوز آمریکا و اسرائیل وضعیت خطرناکی برای غیرنظامیان ایجاد کرده است
وضعیت کشورهای عرب خلیج فارس پس از جنگ چگونه خواهند بود؟
حزب‌الله لبنان از انجام 24 عملیات نظامی در یک روز خبر داد
سناتور آمریکایی: ترامپ و وزیر جنگش مسئول کشته شدن 175 نفر در میناب هستند
اجرای 37 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
جزئیات تماس تلفنی پوتین و ترامپ اعلام شد
سامانه‌های تاد آمریکا در خاورمیانه آسیب دیدند
مقام سابق پنتاگون: رهبر جدید ایران فرقی با رهبر قبلی ندارد
اسرائیل آدرس‌های داده شده توسط اینترنشنال در ایران را هدف قرار می‌دهد
انجمن خودروسازی آمریکا: قیمت هر گالن بنزین طی 10 روز 16.4٪ افزایش یافته است
علی مطهری: انتخاب آیت الله سید مجتبی خامنه ای تصمیم درستی بود
درخواست مشاوران ترامپ برای تدوین طرح خروج از جنگ
فرار آمازون و مایکروسافت از مراکز داده خلیج فارس
بازدید شبانه عارف از ایستگاه‌های بازرسی فراجا در تهران
پایانی برای جنگ وجود ندارد
در پی حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران بیش از 1٬255 نفر شهید شدند
خبرنگار الجزیره در تهران: تلاش ویتکاف برای برقراری ارتباط با عراقچی
افسر اطلاعاتی آمریکا : جنگ را در همان روز اول باختیم
سخنگوی سپاه: ترامپ در تلاش است تا با دروغ و فریب، فشار روانی به ایران بیاورد
5 سال زندان برای انتشار تصاویر حملات موشکی ایران در اسرائیل
حزب الله مرکز توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی را موشکباران کرد
حزب‌الله برای اولین بار پایگاه «زیپوریت» در شرق حیفا را موردهدف قرار داد
مخالفت عراق برای استفاده ار آسمان و خاک خود برای حمله به همسایگان
انتقاد شدید اسپانیا از موضع رئیس کمیسیون اروپا در قبال جنگ علیه ایران
پاسخ قاطع سردار نائینی به یاوه‌گویی‌های ترامپ برای فرار از فشار جنگ
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
حمله پهپادی به کنسولگری امارات در کردستان عراق
شلیک همزمان موشک از ایران و لبنان به شمال فلسطین اشغالی
گفت‌وگوی تلفنی امیر قطر و نخست‌وزیر کانادا با محوریت تحولات منطقه