×
بین الملل
شناسه خبر : 244503
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 11:40
ترامپ عامل ترور چارلی کرک را چپ رادیکال‌ دانست

ترامپ عامل ترور چارلی کرک را چپ رادیکال‌ دانست

ترور «چارلی کرگ»، متحد نزدیک ترامپ، موجی از شوک و نگرانی را درباره خشونت سیاسی در آمریکا برانگیخت. ترامپ در واکنشی خشمگینانه، چپ رادیکال را مقصر دانست، کرک را « کشته حقیقت» خواند و وعده سرکوب سخت داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا پس از ترور متحد راست‌گرای خود، چارلی کرک، به «چپ رادیکال» حمله کرد و پس از قتلی که ترس از بدتر شدن خشونت سیاسی در ایالات متحده را برانگیخته است، قول سرکوب داد.

کرک تنها ۳۱ سال سن داشت و صدایی قدرتمند در سیاست محافظه‌کاران به شمار می‌رفت و تنها چند ساعت پس از مرگش، ترامپ با چهره‌ای گرفته پشت میزش در دفتر بیضی‌شکل نشست تا پیام تند و تیزی را منتقل کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، او در ویدئویی که در وب‌سایت تروث سوشال خود منتشر کرد، گفت: «این لحظه‌ای تاریک برای آمریکا است.»

ترامپ، چارلی کرک را «کشته راه حقیقت» خواند، و گفت: «سال‌هاست که چپ‌های رادیکال، آمریکایی‌های فوق‌العاده‌ای مانند چارلی را با نازی‌ها و بدترین قاتلان و جنایتکاران جهان مقایسه می‌کنند. این نوع لفاظی مستقیما مسئول تروریسمی است که امروز در کشورمان شاهد آن هستیم. دولت من تک تک کسانی را که در این جنایت و سایر خشونت‌های سیاسی نقش داشته‌اند، از جمله سازمان‌هایی که آن را تأمین مالی و از آن حمایت می‌کنند، پیدا خواهد کرد.»

کرک که دو فرزند داشت، هنگام سخنرانی در مراسمی در دانشگاه «یوتا ولی» از ناحیه گردن مورد اصابت گلوله قرار گرفت. فیلمی از صحنه نشان می‌دهد که او در حال سخنرانی برای جمعیت زیادی است که ناگهان صدای شلیک گلوله‌ای بلند می‌شود.

بازرسان گفتند که معتقدند گلوله‌ای که او را کشته، از پشت‌بام دانشگاه و توسط فردی با لباس سیاه شلیک شده است، که ظاهراً یک قتل هدفمند بوده است.

در مورد عملیات تعقیب و گریز هم سردرگمی به وجود آمد. در ابتدا «کش پاتل»، مدیر اف‌بی‌آی توییت کرد که فرد مورد نظر بازداشت شده اما یک ساعت بعد او سخنانش را پس گرفت و در ایکس نوشت: «فرد مورد نظر پس از بازجویی توسط مأموران قانون آزاد شده است. تحقیقات ما ادامه دارد.»

ترامپ هم با نشان دادن اهمیت بسیار زیاد کرک در حلقه اطرافیانش، دستور داد پرچم‌های ساختمان‌های دولتی - از جمله کاخ سفید - تا روز یکشنبه به حالت نیمه‌افراشته درآیند.

دونالد ترامپ گفت: «هیچ‌کس قلب جوانان ایالات متحده آمریکا را بهتر از چارلی درک نمی‌کرد. او مورد علاقه و تحسین همه، به ویژه من، بود و اکنون دیگر در میان ما نیست.»

«اسپنسر کاکس»، فرماندار یوتا، به خبرنگاران گفت که قتل کرک «یک ترور سیاسی» بود. کاکس که جمهوری‌خواه است، از آمریکایی‌ها خواست که در حالی که ملت آماده می‌شود تا سالگرد تأسیس خود در سال ۱۷۷۶ را جشن بگیرد، از خشونت فاصله بگیرند.

«جیسون چافتز»، نماینده سابق کنگره یوتا، که در این تجمع حضور داشت، به فاکس نیوز گفت که تیراندازی در حالی رخ داده است که کرک در حال انجام یک جلسه پرسش و پاسخ با جمعیت بوده است.

چافتز که به وضوح می‌لرزید، به این شبکه گفت: «سوال اول درباره مذهب بود. او حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ادامه داد. جالب اینجاست که سوال دوم درباره تیراندازان تراجنسیتی، تیراندازان دسته‌جمعی بود و در این بحبوحه، صدای شلیک گلوله بلند شد.»

چارلی کرک متحد نزدیک رئیس‌جمهور آمریکا بود و نفوذ زیادی در سیاست ایالات متحده داشت و حمایت از ترامپ را در بین رأی‌دهندگان جوان تقویت می‌کرد؛ عاملی کلیدی در بازگشت جمهوری‌خواهان به قدرت در سال گذشته.

خبر این تیراندازی، موجی از وحشت را در سراسر طیف سیاسی ایالات متحده برانگیخت. چهره‌های چپ نیز این حمله را محکوم کردند و خواستار آرامش شدند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در پلتفرم ایکس نوشت: «در کشور ما جایی برای این نوع خشونت وجود ندارد. باید همین حالا پایان یابد.»

«گوین نیوسام»، فرماندار کالیفرنیا هم که بارها در مقابل چهره‌های راست‌گرا مانند کرک قرار گرفته است، این حمله را «منزجرکننده، نفرت‌انگیز و سزاوار سرزنش» خواند.

«گابریل گیفوردز»، نماینده سابق کنگره آمریکا هم که سابقا خودش از یک سوء قصد جان سالم به در برده، گفت که از این حمله «وحشت‌زده» شده است. گیفوردز گفت: «جوامع دموکراتیک همیشه اختلافات سیاسی خواهند داشت، اما ما هرگز نباید اجازه دهیم آمریکا به کشوری تبدیل شود که با این اختلافات با خشونت مقابله می‌کند.»

قتل کرک سه ماه پس از آن رخ داد که مردی در مینه‌سوتا، یک نماینده آمریکایی دموکرات و همسرش را در خانه‌شان به ضرب گلوله کشت.


نظرات

آخرین اخبار
قهوه؛ راهی برای درمان سرطان و دیابت
کشف ارتباط شگفت‌انگیز مغز و قلب در بهبود پس از سکته قلبی
کشف راز یک قاتل نامرئی
یک سلبریتی به فضا می‌رود
کرملین: مقامات اروپایی درک درستی از چالش‌های جهان ندارند
سفر رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی به آمریکا
فرمان امیر کویت برای تغییرات در کابینه
تأکید بارزانی و فرمانده قسد بر تحکیم صلح و ثبات سوریه
تمدید ساعت کاری دفاتر ازدواج در نیمه شعبان
هشدار باشگاه پرسپولیس با انتشار یک بیانیه مبهم!
مدودف: قدرت در اروپا توسط گروهی از دیوانه‌ها قبضه شده است
ورود کاروان‌های نظامی آمریکایی از سوریه به عراق
نرخ منفی سرمایه‌گذاری بحرانی آشکار در صنعت نفت ایران
تعداد شهدای جنگ غزه به 71795 نفر رسید
ایران حملات تروریستی در بلوچستان پاکستان را به شدت محکوم کرد
عراقچی: ایران برای توافق عادلانه و منصفانه یا دفاع در برابر تجاوز آماده است
دولت به هرگونه ابهام در زمینه مشخصات جان‌باختگان حوادث اخیر رسیدگی می‌کند
اعلام آمادگی ترامپ برای مذاکره با ایران
روایت سفیر ایران در ریاض از تلاش برای آتش‌افروزی در منطقه
دیدارهای جداگانه سفرای قطر، ارمنستان و هند با معاون قوه قضائیه
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی این بار به «الزهرانی»
چراغ قرمز صمت مقابل خودروسازان
پاپ خواستار گفت‌وگو بین آمریکا و کوبا شد
تنفسی قبل از یک تقابل یا….؟!
هدفگذاری نرخ رشد اقتصادی 8 درصد؛ میزان تحقق منفی 0.6 درصد!
مصاحبه اختصاصی نورنیوز سونیا پوریامین مجری نشست های خبری جشنواره 44ام فیلم فجر
اعتراف رسانه انگلیسی به برداشت غلط غرب نسبت به تحولات ایران
نماینده ویژه آمریکا در امور عراق برکنار شد/ ساویا: کذب است/وزیرخارجه عراق: خبر درست است
انتقال 450 داعشی از سوریه به عراق
ترامپ: به امید توافق با ایران هستم
انصارالله: تجاوز علیه ایران یا یمن به یک منطقه محدود نخواهد شد
مذاکرات اوکراین در ابوظبی به‌ تعویق افتاد
ساپینتو: نمی‌توانیم به تنهایی با همه مشکلات بجنگیم
توضیح سرپرست دادسرای امور جنایی تهران درباره فوت 2 دانشجوی پزشکی
ترامپ بر سر دوراهی؛ عواقب فاجعه‌بار حمله به‌ایران یا بی‌آبروی عقب‌نشینی
مبینا نعمت‌زاده تنها طلایی تکواندوی بانوان ایران در تورنمنت امارات
گزارش تصویری | روز دوم چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر
عارف: دولت از اقتدار خود استفاده خواهد کرد
تکذیب مخالفت شورای فرهنگی زنان و خانواده درباره گواهینامه موتورسیکلت بانوان
پاسخ ایران به هرگونه شرارت دشمن پشیمان‌کننده خواهد بود
اسرائیل فعالیت «پزشکان بدون مرز» در غزه را پایان داد
ایران صدرنشین آسیا شد
حزب‌الله اتهامات وزارت کشور سوریه را رد کرد
اسرائیل به‌دنبال مهندسی افکار عمومی ایران است
کاخ سفید: ترامپ در مورد اخراج مهاجران جدی است
بررسی دلایل افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در کمیسیون صنایع مجلس
عراقچی: در صورت شکست مذاکرات، آماده جنگ هستیم
تاکید مصر و عربستان بر ضرورت توقف تنش‌ها در منطقه
دیدار معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهدای حوادث اخیر
کاپیتان آبی‌پوشان پایتخت مصدوم شد