×
اجتماعی
شناسه خبر : 244473
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 09:46
عفو شامل حال مجرمان کلان اقتصادی نخواهد شد

عفو شامل حال مجرمان کلان اقتصادی نخواهد شد

به گفته معاون قضایی قوه قضاییه، در عفو معیاری اخیر، جرایم کلان اقتصادی در زمره موارد مستثنا قرار دارند و شامل بخشودگی نمی‌شوند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: حجت‌الاسلام مظفری در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره عفو معیاری ۱۴۰۴ اظهار کرد: تا به حال روش سنتی این‌گونه بود که در هر مناسبتی فهرستی از محکومان تهیه می‌شد و در این روش حدود ۲ تا ۳ هزار نفر مشمول عفو می‌شدند و این لیست برای تایید خدمت مقاوم معظم رهبری ارسال می‌شد.

وی افزود: ریاست قوه قضاییه به مناسبت میلاد رسول اکرم و امام صادق (ع) که اقتضا می‌کرد جنبه رحمانیت نظام نشان داده شود و هم به مناسبت پیروزی در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی به دست آمد یک اقدام جدید و تحولی انجام دادن تا افراد بیشتری تحت شمول عفو و یا تخفیف مجازات قرار گیرند بنابراین دستور دادند تعدادی از مسئولان عالی قوه قضاییه معیارهایی را تعیین کردند که مقامات قضایی در استان‌ها این معیارها را با شرایط زندانیان و محومانی که پرونده آنها تا دیروز قطعی شده تطبیق دهند.

معاون قضایی قوه قضاییه ادامه داد: علت روی آوردن به عفو معیاری عمدتا تلاش برای شمول تعداد زیادی بوده است، معیارها متعدد است و در چند بخش تنظیم شده است.

مظفری افزود: یکی از معیارها این است که افرادی که در حال تحمل حبس هستند، بخشی از مجازات را تحمل کرده باشند که احساس شود برای ادامه تحمل حبس و کیفر نیازی نیست زیرا هدف نظام قضایی جمهوری اسلامی این است که افراد اصلاح شوند، وقتی که بخشی از مجازات اعمال و آن شرایط احساس شد نیازی بری اعمال کیفر تا آخر وجود ندارد.

وی تاکید کرد: در اول تمام بندهای ۱۳ گانه قسمت اول این دستورالعمل آمده است که به عنوان مثال یک سوم، یک دوم، یک پنجم این کیفرها تحمل شده باشد و حالت ندامت و پشیمانی فرد هم به دست آید.جرایم مختلف شرایط مختلف دارد.

معاون قضایی قوه قضاییه بیان کرد: برخلاف برنامه‌های قبلی که در مناسبت‌ها تنظیم می‌شد در این دستورالعمل برای محکومان مربوط به جرایم امنیتی هم تخفیف و عفو لحاظ شده است؛ این هم به جهت اینکه در این مدتی که اینها تحمل حبس کردند یعنی باید ۵ سال از محکومیت قطعی آنها سپری شده باشد و معلوم شود که در این مدت هیچ‌گونه رویکرد خلاف مصالح کشور نداشتند و هیچ اقدامی در این جهت نداشتند و بلکه در جهت مصالح کشور و همسو با انسجام ملی حرکت کردند؛ به ویژه اگر در ین جنگ ۱۲ روزه در کنار ملت و مسیر کشور حرکت کرده باشند یکی از شاخصه‌های دستورالعمل شمول عفو برای این افراد است که تعدادی از اینها مشمول عفو قرار می‌گیرند.

وی یادآور شد: بر اساس این عفو، محکومان امنیتی که ظرف ۵ سال که از قطعیت محکومیتشان می‌گذرد و هیچگونه موضع‌گیری خلاف منافع کشور نداشته باشند و در جهت منافع دشمنان کشور اقداماتی انجام نداده باشند مشمول این عفو قرار می‌گیرند. همچنین محکومانی که در زمان ارتکاب به جرم زیر ۱۸ سال سن داشتند، مردان بالای ۷۰ سال و زنان بالای ۶۰ سال که تحمل کیفر زندان برای آنها سخت باشد نیز مشمول این عفو خواهند شد.

مظفری تاکید کرد: محکومان دارای بیماری صعب‌العلاج و یا لاعلاج نیز مشمول این عفو خواهند شد. در بخش محکومیت‌های جزای نقدی نیز با توجه به اینکه تعدادی از محکومان توانایی پرداخت مبلغ محکومیت خود را ندارند به شرطی که مدتی از حبس خود را تحمل کرده باشند و بابت بخشی از آن در حال تحمل حبس باشند باقی حبس آنها مشمول رفت اسلامی و عفو خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا محکوم جرایم اقتصادی نیز مشمول عفو می شوند گفت: در بخش پایانی این عفو به مستثنیات اشاره شده است که مشمول عفو نمی‌شوند، عمدتا جرایمی که امنیت جانی و اقتصادی و روانی جامعه را به خطر می اندازند، جزو استثنا هستند، جرایم کلان اقتصادی نیز جزو مستثنیات است و مشمول عفو نمی‌شود.

معاون قضایی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که بعد از اعلام خبر عفو، در فضای مجازی گمانه‌ زنی‌هایی در رابطه با آزاد برخی از افراد خاص شده است، آیا این افراد مشمول عفو می شوند گفت: در این دستورالعمل اسم هیچ کس قید نشده و اصلا دستورالعمل معیاری این است که معیارها بیان شده است، در دستورالعمل‌های سنتی که سابقا تنظیم می‌شد اسم افراد می‌آمد. احتمال دارد افرادی که گمانه زنی‌هایی درباره آنها در جامعه دست به دست می‌شود با این شرایط تطبیق کنند و مشمول عفو باشند و احتمال هم دارد که اینگونه نباشد.

وی ادامه داد: افرادی که به جهت جرایمی که مستوجب حد است یعنی مجازات حدی دارند، از شمول عفو مستثنی هستند. برخی از افرادی که گمانه زنی روی آنها وجود دارد به عقیده من شامل عفو نمی‌شوند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
غریب‌آبادی: نگرانی غرب در این برهه که ایران غنی‌سازی انجام نمی‌دهد، چیست؟
پیش‌بینی بارش برف در ارتفاعات مازندران
فحاشی تند پسر بایدن علیه ترامپ
5 کشته در تصادف دلخراش جاده حمزه ـ دزفول
مایک هاکبی: گسترش توافق‌نامه ابراهیم به زودی عملی خواهد شد
برندگان عکاسی ماکرو با تلفن همراه
گلستان در محاصره آتش؛ سومین روز سوختن جنگل‌ها
زیان انباشته موسسه ملل به 65 هزار میلیارد تومان رسید
شایعه استعفای عارف تکذیب شد
حمایت اکثریت آلمانی‌ها از بازگشت سربازی اجباری
کاهش پذیرش دانشجو در دانشگاه تهران
ایران با 57 گل مالدیو را درهم کوبید
تغییر ساعت بازی استقلال و کشت و صنعت پادیاب در جام حذفی
هفته دیزاین تهران لغو شد
هشدار هواشناسی برای نیمه شمالی و غربی تهران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 25 آبان 1404+ جدول
هک‌شدن دوربین‌های ترافیکی تهران صحت ندارد
واکنش رژیم صهیونیستی به پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت
پزشکیان: نارضایتی مردم از کیفیت خدمات اداری، پذیرفتنی نیست
صعود 5 ووشوکار ایران به دیدار نهایی / شهربانو منصوریان برنز گرفت
73 درصد زندانیان زن، مادر هستند
اراک رسما میزبان شهرآورد پایتخت شد
بیشتر زعفران ایران با برند سایر کشورها عرضه می شود
آمریکا ارائه زیردریایی اتمی به کره‌جنوبی را مشروط کرد
بدهی ارزی دولت به واردکنندگان برنج 12 ماهه شد
پیام کتبی عراقچی به نخست‌وزیر قطر
قیمت دلار و سایرارزها امروز یکشنبه 25 آبان 1404
سرقت جواهرات 1.2 میلیون دلاری در فرانسه
فرمانده کل ارتش: به طور مستمر ارتقاء مولفه‌های قدرت دفاعی را دنبال می‌کنیم
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 25 آبان + جدول
واژگونی خودروی سرویس مدرسه در نهاوند 6 مصدوم برجا گذاشت
در صورت تصویب قطعنامه شورای حکام، رویکرد ایران بازنگری می‌شود
اشتغال کارکنان با ماهیت مشاغل دورکار تایید می‌شود
محل آرامستان‌های جدید تهران محرمانه شد
تب زر در آسیا؛ ایران در خط طلایی رقابت
قتل خانوادگی در آذربایجان شرقی
جمعیت دانش‌آموزی کشور سالانه حدود 75 همت هزینه نیاز دارد
زمین‌گیر شدن باند حرفه‌ای موبایل‌قاپی سعادت‌آباد با شلیک پلیس
حرکت آهسته بورس به سمت بالا
تماس تلفنی پوتین با نتانیاهو و گفتگو درباره غزه
جریمه 52 هزار خودرو فاقد معاینه فنی در تهران
تامین زمین برای ساخت 1.7 میلیون مسکن ملی در کشور
فردا؛ آغاز حراج پیش‌فروش سکه / فقط تا امشب فرصت واریز وجه
برای اولین‌بار در تاریخ به تاسیسات هسته‌ای یک کشور که تحت نظارت آژانس بود حمله شد
تبعات حقوقی اعتراف ترامپ
برقراری پرواز مستقیم تهران و کوالالامپور
طرح جدید ترافیکی تهران مورد پذیرش نیست
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (127) « تکاب»
معاون اول رئیس‌جمهور فردا به مسکو سفر می‌کند
عراقچی با معاون سیاسی مجلس لبنان دیدار کرد
X
آگهی تبلیغاتی