×
بین الملل
شناسه خبر : 244372
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/19 ساعت 18:10
اولیانوف: خواسته ایران برای دریافت تضمین درباره عدم تکرار تجاوزات کاملا موجه است

اولیانوف: خواسته ایران برای دریافت تضمین درباره عدم تکرار تجاوزات کاملا موجه است

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین گفت: خواسته ایران برای دریافت تضمین مبنی بر عدم تکرار حمله به تأسیسات هسته‌ای‌اش از سوی آمریکا و اسرائیل «کاملاً موجه» است.

نورنیوز-گروه بین الملل : میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین روز چهارشنبه در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و در دستورکار مربوط به «موافقت‌نامه پادمان ان‌پی‌تی با جمهوری اسلامی ایران» بیانیه‌ای را قرائت کرد. 

اولیانوف با اشاره به حملات تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران که تحت پادمان آژانس قرار داشتند، این اقدام را «نقض آشکار منشور سازمان ملل، اساسنامه آژانس و قوانین بین‌المللی» توصیف کرد و گفت: «فدراسیون روسیه به شدت این اقدامات غیرمسئولانه و تجاوزکارانه را محکوم می‌کند که به هنجارهای بین‌المللی ضربه زده است.»

او افزود: «با وجود این تخلفات، نه اعضای آژانس به صورت جمعی و نه دبیرخانه، تاکنون واکنش مناسبی به این تجاوز نشان نداده‌اند. در حالی‌که عاملان حملات همچنان ایران را تهدید به تکرار حملات علیه تهران می‌کنند و آژانس سکوت کرده است.»

به گفته اولیانوف، تأسیسات مورد هدف شامل مراکز غنی‌سازی فردو و نطنز، کارخانه قطعات سانتریفیوژ در اصفهان و رآکتور بازطراحی‌شده در اراک بوده است؛ مراکزی که تحت نظارت مستمر آژانس قرار داشتند، به طور منظم بازرسی می‌شدند و هیچ نگرانی از انحراف مواد هسته‌ای در آن‌ها وجود نداشت.

او خاطرنشان کرد که حتی تجهیزات آژانس در این مراکز نیز نابود شد، اما در گزارش‌های مدیرکل اشاره‌ای به خسارت وارده به آژانس نشده است.

نماینده روسیه تصریح کرد: «این حملات، رژیم عدم اشاعه هسته‌ای را تضعیف کرد و تعامل ایران و آژانس را با مشکلات جدی مواجه ساخت. هشدار داده بودیم که گزارش مدیرکل درباره ارزیابی جامع برنامه هسته‌ای ایران به تحریک آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه و همچنین قطعنامه ۱۲ ژوئن به تشدید تنش منجر خواهد شد؛ و همین‌گونه نیز شد، آن هم در بدترین شکل یعنی سناریوی نظامی.»

دیپلمات روس تأکید کرد که نظام پادمان‌ها به ابزار سیاسی و حتی نظامی در دست برخی کشورها تبدیل شده و افزود: «این تجاوز ضربه‌ای عظیم به رژیم جهانی عدم اشاعه هسته‌ای وارد کرد که پایه آن معاهده ان‌پی‌تی و نظام راستی‌آزمایی آژانس است.»

اولیانوف از ریاست آژانس خواست از این تجربه درس بگیرد و در آینده در ارزیابی‌ها و نتیجه‌گیری‌ها درباره موضوعات راستی‌آزمایی با دقت و احتیاط بیشتری عمل کند.

او همچنین خطاب به کشورهای عضو گفت: «از اقدامات مخرب و مداخله‌گرایانه در روند توافقات میان ایران و مدیرکل آژانس خودداری کنید. تجربه نشان داده هر تحریک غرب علیه ایران در آژانس، پیامدهای منفی به همراه داشته و این بار به سناریوی نظامی انجامیده است.»

او تأکید کرد که اکنون باید تلاش‌ها به مسیر سازنده هدایت شود و خواسته ایران برای دریافت تضمین مبنی بر عدم تکرار حمله به تأسیسات هسته‌ای‌اش از سوی آمریکا و اسرائیل «کاملاً موجه» است.

به گفته او، کشورهای عضو به‌ویژه متحدان واشنگتن و تل‌آویو باید در جهت ارائه چنین تضمینی از سوی این کشورها تلاش کنند، نه آنکه با سیاست‌های جنگ‌طلبانه آنان همراه شوند.

اولیانوف همچنین به سند غیررسمی آمریکا که در آژانس توزیع شده اشاره کرد و گفت: «این سند که واکنشی به پیش‌نویس قطعنامه کنفرانس عمومی با موضوع ممنوعیت هرگونه حمله یا تهدید به حمله علیه تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان آژانس است، مدعی شده اساسنامه آژانس چنین حملاتی را ممنوع نمی‌کند. این موضع در واقع چراغ سبزی به تداوم حملات علیه زیرساخت‌های هسته‌ای در ایران و سایر کشورهاست.»

دیپلمات روس، این اقدام را نشانه «نگرش مصرف‌گرایانه واشنگتن» دانست و گفت: «این غیرقابل قبول است. اما هنوز فرصت برای بازنگری وجود دارد. از همه کشورهای عضو می‌خواهیم از پیش‌نویس این قطعنامه حمایت کنند. این اقدام، گامی درست در راستای اجرای مأموریت آژانس و بهبود فضای کنونی خواهد بود.»


نظرات

آخرین اخبار
رئیس‌جمهوری کلمبیا: مکالمه با ترامپ آرامش‌بخش بود
قیمت طلا در بازار جهانی باز هم عقب نشست
پادکست | داستان یک رئیس جمهور غیر معمول
حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
امتحانات پایان ترم امیرکبیر یک هفته به تعویق افتاد
کشف شیپور جنگی بودیکا
اعتراضات گسترده در آمریکا در پی قتل یک زن توسط پلیس+ فیلم
معاون وزیر بهداشت: خون مورد نیاز مراکز درمانی تأمین شده است
خالق افسانه‌ای سگا درگذشت
دلسی رودریگس: ونزوئلا در آستانه بحرانی بی‌سابقه قرار دارد
هوای تهران در وضعیت قرمز
گواردیولا: قهرمانی سخت‌تر شده اما هنوز تسلیم نشده‌ایم
سرپرست فدراسیون کبدی منصوب شد
معامله تسلیحاتی پاکستان با عربستان
عراقچی راهی لبنان شد
وزارت خارجه: مواضع ترامپ ادامه فشار حداکثری علیه ایران است
8 کشته و 54 زخمی در درگیری خونین حلب
ترامپ: ونزوئلا با پول نفت فقط از محصولات آمریکایی خرید می‌کند
تداوم نقض آتش‌بس در غزه
کنکور 1405 فقط یک مرحله‌ای برگزار می‌شود
اجرای طرح زوج و فرد در تهران طی امروز از درب منازل
ترافیک سنگین در آزادراه‌های غرب تهران
اسرائیل در آستانه فروپاشی
ترامپ بودجه نظامی آمریکا را 500 میلیارد دلار افزایش داد
جنگ لبنان نزدیک است؟!
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 18 دی 1404+ جدول
پادکست | دعواهای خانوادگی؛ریشه ها و راه حل ها
2 کشته در تیراندازی مقابل کلیسایی در آمریکا
87 درصد اعراب با به‌رسمیت شناختن اسرائیل مخالفند
درخواست زلنسکی برای بازداشت رهبر چچن به روش ربایش مادورو
سالن‌های خالی سینما، زنگ خطری که باید شنید
وزیر کشور ونزوئلا از کشته شدن 100 نفر در حمله آمریکا خبر داد
واکنش سراسیمه ترامپ به قتل زن آمریکایی
به رسمیت شناختن اعتراض گامی ضروری است
سهام عدالت رکورد زد؛ سبدها میلیونی شدند
نشانه‌های تغییر ساختار حکمرانی انرژی
وزیر انرژی آمریکا: نفت ونزوئلا بدون سقف فروخته می‌شود
گاردین: رهبران اروپایی از خشم ترامپ می‌ترسند
یک مأمور پلیس در ملارد به شهادت رسید
شاخص آلودگی هوا در شهرهای صنعتی
پاسخ صریح سازمان ملل به ترامپ درباره نفت ونزوئلا
فرمان جنجالی ترامپ؛ پایان همکاری با ده‌ها نهاد بین‌المللی
رویای نفت 50 دلاری ترامپ
برنامه مسابقات ورزشی امروز 18 دی1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 18 دی 1404+ وضعیت استانها
درچه صورت درد در قفسه سینه نشانه مشکل قلبی است؟
سرماخوردگی حاصل هوای سرد نیست!
هشدار کارشناسان در خصوص افزایش خطر برخورد زباله‌های فضایی با هواپیماها
یک روش ساده برای کاهش ابتلا به آلزایمر
مجارستان: استقرار نیرو در اوکراین، خطر جنگ با روسیه را افزایش می‌دهد