×
سیاسی
شناسه خبر : 244367
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/19 ساعت 17:30
مجلس تعطیل نیست

مجلس تعطیل نیست

مرکز ارتباطات رسانه مجلس شورای اسلامی با تکذیب خبر تعطیلی مجلس تا 5 مهر، اعلام کرد که نمایندگان مجلس با حضور در کمیسیون‌ها و حوزه‌های انتخابیه، وظایف قانونی خود را ادامه می‌دهند و تعطیلی مجلس به معنی توقف تمامی فعالیت‌های نمایندگان نیست.

نورنیوز-گروه سیاسی : مرکز ارتباطات رسانه و امور فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پی انتشار خبری با عنوان "مجلس تا ۵ مهر تعطیل شد" با صدور اطلاعیه ای تصریح کرد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی وظایف متعدد قانونی از جمله حضور در حوزه انتخابیه و جلسات کمیسیون دارند و حضور در جلسات صحن علنی تنها یکی از این وظایف است.

به نقل از خانه ملت، مرکز ارتباطات رسانه و امور فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پی انتشار خبری با عنوان "مجلس تا ۵ مهر تعطیل شد" با صدور اطلاعیه ای تصریح کرد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی وظایف متعدد قانونی از جمله حضور در حوزه انتخابیه و جلسات کمیسیون دارند و حضور در جلسات صحن علنی تنها یکی از این وظایف است.

متن اطلاعیه به این شرح است: 

روز گذشته و پس از پایان صحن علنی مجلس شورای اسلامی، متاسفانه برخی رسانه‌ها، از تیتر خلاف واقع و تخریبی «مجلس تا ۵ مهر تعطیل شد» برای اطلاع‌رسانی زمان جلسه بعدی صحن علنی استفاده کردند. فارغ از اینکه رسانه‌ای که اولین بار چنین تیتری استفاده کرده و سایر رسانه‌های بازنشر کننده آیا عمدا و به قصد تخریب مجلس چنین محتوایی منتشر کرده‌اند یا سهوا و از روی بی‌اطلاعی از فرایندهای کاری نمایندگان؛ مرکز رسانه مجلس شورای اسلامی نکاتی را دراین باره به استحضار مردم عزیز و رسانه‌ها می‌رساند:

۱. نمایندگان مردم در مجلس با سه وظیفه مشخص و قانونی مواجه هستند: ۱- حضور در جلسات صحن ۲- حضور در جلسات کمیسیون‌های تخصصی ۳- حضور در حوزه‌های انتخابیه و گفت‌وگوی بی‌واسطه با مردم، نظارت بر انجام صحیح پروژه ها و رعایت قوانین حسب آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، شرکت در جلسات شوراهای استانی حسب قانون که بعضا بخاطر حضور نمایندگان در تهران، با تاخیر در برگزاری مواجه می شود.
به بیان دیگر، در طول یک ماه، جلسات صحن و کمیسیون‌های تخصصی به مدت سه هفته پیوسته برگزار می‌شود به نحوی که در هر هفته مجلس سه روز صحن علنی دارد و در ایام باقی مانده نیز جلسات کمیسیون‌های تخصصی، فراکسیون‌ها، جلسات مشورتی، حضور نمایندگان در دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی و... برگزار می‌شود و در هر ماه یک هفته نیز نمایندگان فرصت سرکشی به حوزه‌های انتخابیه و گفت‌وگو با مردم دارند. این حضور در حوزه انتخابیه تنها برای گفتگو با مردم نیست‌. بلکه حسب قانون، نمایندگان عضو شوراهای متعدد اقتصادی، اشتغال و اداری استانی، پیگیری قوانین و مصوبات مجلس در حوزه انتخابیه و پیگیری اجرای دقیق پروژه ها در راستای مصوبات بودجه سالانه مجلس هستند و گاهی به سبب حضور نمایندگان در تهران، برگزاری جلسات شوراها با تاخیر مواجه می شود.
ناگفته نماند در طول سال و در مواقعی چون بررسی و تصویب بودجه، برنامه توسعه پیشرفت، رای اعتماد به وزرا ممکن است جلسات صحن در طول یک ماه یا بیشتر پیوسته و حتی به صورت سه یا چهار شیفت در روز برگزار شود و حضور در حوزه های انتخابیه به دو تا سه هفته افزایش پیدا می کند.

۲. اگر مجلس بنا بود تعطیل شود، منطقا باید در طول جنگ ۱۲ روزه که تهدید رژیم صهیونی علیه نمایندگان و مجلس وجود داشت این اتفاق می‌افتاد درحالی که در تمام ایام جنگ، جلسات صحن و کمیسیون‌ها با وجود خطر بمباران و هشدارها برای تخلیه مجلس، برگزار  شد و حتی بررسی صلاحیت و رای اعتماد به وزیر پیشنهادی اقتصاد نیز در چنین شرایطی انجام شد.

۳. قطعا خبرنگاران پارلمانی که ما روزانه میزبان آن‌ها در مجلس شورای اسلامی هستیم، از این فرایند و امور اطلاع کافی دارند اما انتظار از رسانه‌های محترم این است که نسبت به انتشار اخبار تخصصی حوزه پارلمانی که خارج از مجلس و ساختار خبرنگار پارلمانی منتشر می‌شود دقت کافی و جدی داشته باشند.
این اولین بار نیست که بخش های غیرتخصصی پارلمانی با انتشار اخبار خلاف واقع منجر به بیان مطالب نادرست می کنند. در مثالی دیگر می توان به تصویب یا رد فوریت طرح ها و لوایح اشاره کرد. گاهی مجلس صرفا با فوریت یک لایحه یا طرح مخالفت می کند و معتقد است در فرایند عادی و جاری و بدون اولویت بررسی شود که از سوی برخی رسانه ها، رد اصل طرح یا لایحه بازتاب داده می شود.
باردیگر از مدیران و فعالان رسانه ای درخواست می شود ضمن توجه ویژه تر به حوزه ی مجلس، در انتشار اخبار و عناوین، به مفاهیم حقوقی آن توجه داشته باشند که بهترین مشاور در این زمینه، خبرنگاران پارلمانی خود آن رسانه ها هستند.


نظرات

آخرین اخبار
گچ نانویی در قالب آتل ارتوپدی
چگونگی بهبود اسیدهای چرب و آنتی‌اکسیدان تخم‌مرغ
تشخیص فیبروز کیستیک با یک برچسب
عارضه پنهان مصرف داروهای لاغری
نشت گاز کلر در استخر تبریز؛14 نفر مصدوم شدند
تدوین نسخه نهایی طرح مدیریت تنگه هرمز در دستور کار مجلس
سازی که برای وطن کوک است
اعزام هوایی تیم‌های عملیاتی برای مهار آتش در مناطق سخت‌گذر دزفول
سفر معنادار بارزانی به سوریه
توقیف کشتی روسی از سوی بریتانیا
بازیگر جوان سینما درگذشت+ علت فوت
تریلی در محور سبزوار-بردسکن به خاکستر تبدیل شد + فیلم
انتقاد نماینده کنگره از پنتاگون درباره جنگ ایران و اوکراین
پیام تسلیت سپاه در پی درگذشت مادر شهیدان آدمی
پیکر دریانورد جان‌باخته کشتی «آنا» به ایران بازگشت
کاهش 40 درصدی حوادث جاده‌های اربعین
نابغه پینگ‌پنگ ایران در مسابقات لائوس قهرمان شد
رایزنی ایران و عربستان بر سر کاهش تنش در منطقه
جزئیات کاهش ساعت اداری و دورکاری ادارات خوزستان در این روزها اعلام شد
هشدار قرمز حمله سایبری در سرزمین‌های اشغالی
شهادت سرباز ارتش در درگیری مرزی مریوان
برقراری دوباره پرواز مستقیم اصفهان-استانبول
در دیدار سفیر پاکستان با معاون وزیر خارجه ایران چه گذشت؟
تفاهم‌نامه، مرکز ثقل روابط خارجی ما در آینده خواهد بود
گزارش وال‌استریت از لابی امارات برای تشدید حملات علیه ایران
استارت بسکتبالیست‌ها با مانولوپولوس برای جام جهانی
زمان پخش سریال ماه عسل با بازی مرحوم اکبر عبدی اعلام شد
چهار تالاب سمنان در تصویب‌نامه هیأت وزیران ثبت رسمی شد+فیلم
بررسی قصور احتمالی دستگاه‌ها در حادثه مرگ 5 جوان در ساحل رامسر
عکس های منتخب ایران: یکشنبه 11 مرداد 1405
بیانیه وزارت خارجه در سالگرد شهادت اسماعیل هنیه
جزئیات تفاهم ایران و عمان درباره مدیریت و مسیر جدید تنگه هرمز
بندر شهید رجایی هوشمند می‌شود
یک سوم آمریکایی‌ها: اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شده است
تجاوز اشغالگران به قنیطره
عربستان ائتلاف دریایی تشکیل داد
ورود 586 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا
حماس: حملات اسرائیل به غزه برای برهم زدن آتش‌بس است
کشتی آزاد نوجوانان ایران روی سکوی دوم جهان ایستاد
پیام مصری به ویتکاف درباره چه بود؟
پیشرفت گفتمان ایران و عمان
رکورد تردد در پررفت‌وآمدترین روز پیاده‌روی اربعین
مرگ 10 زائر در تصادفات مسیر مهران؛ 465 نفر مصدوم شدند
فرش قرمز بغداد برای ناتو!
بوفون: به جای مانچینی باید کونته سرمربی ایتالیا می‌شد
سرمربی تیم فوتبال بانوان پرسپولیس معرفی شد
نابغه پینگ‌پنگ ایران رقیب هندی را شکست داد و قهرمان شد
بحران آتش در یونان؛ برخورد دو بالگرد امدادی در غرب آتن
پیام اربعینی نواب، مقاومت را عامل عزت ملت‌ها دانست
دومین مدال طلای عباسی در شنای غرب آسیا