×
سیاسی
شناسه خبر : 244367
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/19 ساعت 17:30
مجلس تعطیل نیست

مجلس تعطیل نیست

مرکز ارتباطات رسانه مجلس شورای اسلامی با تکذیب خبر تعطیلی مجلس تا 5 مهر، اعلام کرد که نمایندگان مجلس با حضور در کمیسیون‌ها و حوزه‌های انتخابیه، وظایف قانونی خود را ادامه می‌دهند و تعطیلی مجلس به معنی توقف تمامی فعالیت‌های نمایندگان نیست.

نورنیوز-گروه سیاسی : مرکز ارتباطات رسانه و امور فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پی انتشار خبری با عنوان "مجلس تا ۵ مهر تعطیل شد" با صدور اطلاعیه ای تصریح کرد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی وظایف متعدد قانونی از جمله حضور در حوزه انتخابیه و جلسات کمیسیون دارند و حضور در جلسات صحن علنی تنها یکی از این وظایف است.

به نقل از خانه ملت، مرکز ارتباطات رسانه و امور فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پی انتشار خبری با عنوان "مجلس تا ۵ مهر تعطیل شد" با صدور اطلاعیه ای تصریح کرد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی وظایف متعدد قانونی از جمله حضور در حوزه انتخابیه و جلسات کمیسیون دارند و حضور در جلسات صحن علنی تنها یکی از این وظایف است.

متن اطلاعیه به این شرح است: 

روز گذشته و پس از پایان صحن علنی مجلس شورای اسلامی، متاسفانه برخی رسانه‌ها، از تیتر خلاف واقع و تخریبی «مجلس تا ۵ مهر تعطیل شد» برای اطلاع‌رسانی زمان جلسه بعدی صحن علنی استفاده کردند. فارغ از اینکه رسانه‌ای که اولین بار چنین تیتری استفاده کرده و سایر رسانه‌های بازنشر کننده آیا عمدا و به قصد تخریب مجلس چنین محتوایی منتشر کرده‌اند یا سهوا و از روی بی‌اطلاعی از فرایندهای کاری نمایندگان؛ مرکز رسانه مجلس شورای اسلامی نکاتی را دراین باره به استحضار مردم عزیز و رسانه‌ها می‌رساند:

۱. نمایندگان مردم در مجلس با سه وظیفه مشخص و قانونی مواجه هستند: ۱- حضور در جلسات صحن ۲- حضور در جلسات کمیسیون‌های تخصصی ۳- حضور در حوزه‌های انتخابیه و گفت‌وگوی بی‌واسطه با مردم، نظارت بر انجام صحیح پروژه ها و رعایت قوانین حسب آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، شرکت در جلسات شوراهای استانی حسب قانون که بعضا بخاطر حضور نمایندگان در تهران، با تاخیر در برگزاری مواجه می شود.
به بیان دیگر، در طول یک ماه، جلسات صحن و کمیسیون‌های تخصصی به مدت سه هفته پیوسته برگزار می‌شود به نحوی که در هر هفته مجلس سه روز صحن علنی دارد و در ایام باقی مانده نیز جلسات کمیسیون‌های تخصصی، فراکسیون‌ها، جلسات مشورتی، حضور نمایندگان در دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی و... برگزار می‌شود و در هر ماه یک هفته نیز نمایندگان فرصت سرکشی به حوزه‌های انتخابیه و گفت‌وگو با مردم دارند. این حضور در حوزه انتخابیه تنها برای گفتگو با مردم نیست‌. بلکه حسب قانون، نمایندگان عضو شوراهای متعدد اقتصادی، اشتغال و اداری استانی، پیگیری قوانین و مصوبات مجلس در حوزه انتخابیه و پیگیری اجرای دقیق پروژه ها در راستای مصوبات بودجه سالانه مجلس هستند و گاهی به سبب حضور نمایندگان در تهران، برگزاری جلسات شوراها با تاخیر مواجه می شود.
ناگفته نماند در طول سال و در مواقعی چون بررسی و تصویب بودجه، برنامه توسعه پیشرفت، رای اعتماد به وزرا ممکن است جلسات صحن در طول یک ماه یا بیشتر پیوسته و حتی به صورت سه یا چهار شیفت در روز برگزار شود و حضور در حوزه های انتخابیه به دو تا سه هفته افزایش پیدا می کند.

۲. اگر مجلس بنا بود تعطیل شود، منطقا باید در طول جنگ ۱۲ روزه که تهدید رژیم صهیونی علیه نمایندگان و مجلس وجود داشت این اتفاق می‌افتاد درحالی که در تمام ایام جنگ، جلسات صحن و کمیسیون‌ها با وجود خطر بمباران و هشدارها برای تخلیه مجلس، برگزار  شد و حتی بررسی صلاحیت و رای اعتماد به وزیر پیشنهادی اقتصاد نیز در چنین شرایطی انجام شد.

۳. قطعا خبرنگاران پارلمانی که ما روزانه میزبان آن‌ها در مجلس شورای اسلامی هستیم، از این فرایند و امور اطلاع کافی دارند اما انتظار از رسانه‌های محترم این است که نسبت به انتشار اخبار تخصصی حوزه پارلمانی که خارج از مجلس و ساختار خبرنگار پارلمانی منتشر می‌شود دقت کافی و جدی داشته باشند.
این اولین بار نیست که بخش های غیرتخصصی پارلمانی با انتشار اخبار خلاف واقع منجر به بیان مطالب نادرست می کنند. در مثالی دیگر می توان به تصویب یا رد فوریت طرح ها و لوایح اشاره کرد. گاهی مجلس صرفا با فوریت یک لایحه یا طرح مخالفت می کند و معتقد است در فرایند عادی و جاری و بدون اولویت بررسی شود که از سوی برخی رسانه ها، رد اصل طرح یا لایحه بازتاب داده می شود.
باردیگر از مدیران و فعالان رسانه ای درخواست می شود ضمن توجه ویژه تر به حوزه ی مجلس، در انتشار اخبار و عناوین، به مفاهیم حقوقی آن توجه داشته باشند که بهترین مشاور در این زمینه، خبرنگاران پارلمانی خود آن رسانه ها هستند.


نظرات

آخرین اخبار
ورود الزیدی به آمریکا و اعلام اهداف سفر وی
فشار سناتورهای دموکرات بر کاخ سفید برای شفاف‌سازی درباره فاجعه میناب
بررسی راهکارهای تسهیل خدمات کنسولی در دیدار مقامات ایران و افغانستان
وزیر خارجه عمان: سیاست انزوای ایران شکست خورده است
نقض مجدد تفاهمات؛ واشنگتن محاصره دریایی ایران را کلید زد
آتش‌سوزی گسترده در ارتفاعات بلوار رسول اعظم(ص) شیراز
استارمر خواستار از سرگیری آتش‌بس ایران و آمریکا شد
بازداشت یک فرد مسلح در نزدیکی ساختمان کنگره آمریکا
توافق ایران و تاجیکستان بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقل و ترانزیت
استقلال در حال بررسی میزبانی از بازی‌های آسیایی در بصره
حمله پهپادی و موشکی یمن به فرودگاه ابها در پاسخ به بمباران صنعا
نقشه راه جدید ایران و روسیه برای اتصال شبکه‌های برق
اخبار جنگ در جنوب کشور؛ تکذیب خبر انفجار در لار و سیریک
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد
گفتگوی تلفنی وزرای امورخارجه ایران و قبرس
مخالفت قاطع سازمان بین‌المللی دریانوردی با طرح ترامپ برای دریافت عوارض از تنگه هرمز
سنتکام از آماده‌سازی برای اعمال مجدد محاصره دریایی خبر داد
شنیده شدن صدای انفجار در جده
تقویت پیوند اقتصادی ایران و چین
کریم آدیمی در یک‌قدمی نیوکمپ
کنایه عراقچی به ترامپ: در دریافت عوارض از تنگه هرمز ما منصف تر خواهیم بود!
وزیر آموزش و پرورش: بازنگری در محتوای آموزشی و کتاب‌ها آغاز شد
سقوط ذخایر استراتژیک نفت آمریکا
اعتراض گسترده در یمن به حمله عربستان به فرودگاه صنعاء
قدردانی عارف از عملکرد نهادهای امدادی در مراسم وداع رهبری
محکومیت حمله به فرودگاه صنعا توسط وزارت امور خارجه ایران
ائتلاف سعودی حمله موشکی یمن را تأیید کرد
انصارالله: حمله به فرودگاه صنعا، نقض آشکار حاکمیت یمن است
علی‌اف: جمهوری آذربایجان در حال بررسی خروج کامل از شورای اروپا است
تشدید تنش‌های سایبری؛ فنلاند سفیر روسیه را احضار کرد
واکنش باشگاه استقلال به شایعات جدایی یاسر آسانی
مکرون: اروپا باید برای دفاع از خود آماده باشد
واکنش وزیر صمت به قطعی برق صنایع
چرا وزارت صمت نقشی در تعیین قیمت‌ خودرو ندارد؟
بسته 120 میلیون یورویی اروپا برای تقویت پدافند هوایی مولداوی
تعطیلی فرودگاه‌های یمن
روسیه از تبادل جدید اسرا با اوکراین خبر داد
مجلس خبرگان: پیام راهبردی رهبر انقلاب یادآور پیوند ناگسستنی مسیر ملت با مکتب عاشورا بود
پزشکیان: ایران و روسیه یکجانبه‌گرایی و تلاش برای تحمیل اراده بر دیگر ملت‌ها را نمی‌پذیرند
ارتش متجاوز آمریکا: اجرای محاصره دریایی علیه ایران را از اواخر امروز آغاز می‌کنیم
تمهیدات ویژه مترو و اتوبوسرانی برای مراسم بزرگداشت «رهبر شهید»
هشدار هواشناسی تهران؛ خودداری از تردد غیر ضروری در فضای باز
ادعاهای ضدایرانی اروپا درباره تنگه هرمز
انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست‌های ترامپ
توضیحات بانک مرکزی درباره فرآیند واردات
پوتین: پیروزی در انتظار روسیه است
دعوت از قهرمانان 2010 برای حمایت از اسپانیا
ایران دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک در ماه ژوئن شد
قطر حملات به اردن، بحرین و کویت را محکوم کرد
تسهیلات ویژه گمرک برای ترخیص کالا ابلاغ شد