×
سیاسی
شناسه خبر : 244347
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/19 ساعت 15:40
فقط صحن علنی مجلس تعطیل است

فقط صحن علنی مجلس تعطیل است

مرکز ارتباطات رسانه و امور فرهنگی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: تعطیلی اعلام‌شده مربوط به جلسات علنی مجلس است و سایر فعالیت‌ها در جریان خواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: مرکز ارتباطات رسانه و امور فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پی انتشار خبری با عنوان «مجلس تا ۵ مهر تعطیل شد» با صدور اطلاعیه ای تصریح کرد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی وظایف متعدد قانونی از جمله حضور در حوزه انتخابیه و جلسات کمیسیون دارند و حضور در جلسات صحن علنی تنها یکی از این وظایف است.

متن اطلاعیه به این شرح است:

روز گذشته و پس از پایان صحن علنی مجلس شورای اسلامی، متأسفانه برخی رسانه‌ها، از تیتر خلاف واقع و تخریبی «مجلس تا ۵ مهر تعطیل شد» برای اطلاع‌رسانی زمان جلسه بعدی صحن علنی استفاده کردند. فارغ از اینکه رسانه‌ای که اولین بار چنین تیتری استفاده کرده و سایر رسانه‌های بازنشر کننده آیا عمداً و به قصد تخریب مجلس چنین محتوایی منتشر کرده‌اند یا سهواً و از روی بی‌اطلاعی از فرایندهای کاری نمایندگان؛ مرکز رسانه مجلس شورای اسلامی نکاتی را دراین باره به استحضار مردم عزیز و رسانه‌ها می‌رساند:

۱. نمایندگان مردم در مجلس با سه وظیفه مشخص و قانونی مواجه هستند: ۱- حضور در جلسات صحن ۲- حضور در جلسات کمیسیون‌های تخصصی ۳- حضور در حوزه‌های انتخابیه و گفت‌وگوی بی‌واسطه با مردم، نظارت بر انجام صحیح پروژه‌ها و رعایت قوانین حسب آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، شرکت در جلسات شوراهای استانی حسب قانون که بعضاً بخاطر حضور نمایندگان در تهران، با تأخیر در برگزاری مواجه می‌شود.

به بیان دیگر، در طول یک ماه، جلسات صحن و کمیسیون‌های تخصصی به مدت سه هفته پیوسته برگزار می‌شود به نحوی که در هر هفته مجلس سه روز صحن علنی دارد و در ایام باقی مانده نیز جلسات کمیسیون‌های تخصصی، فراکسیون‌ها، جلسات مشورتی، حضور نمایندگان در دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی و… برگزار می‌شود و در هر ماه یک هفته نیز نمایندگان فرصت سرکشی به حوزه‌های انتخابیه و گفت‌وگو با مردم دارند. این حضور در حوزه انتخابیه تنها برای گفتگو با مردم نیست‌. بلکه حسب قانون، نمایندگان عضو شوراهای متعدد اقتصادی، اشتغال و اداری استانی، پیگیری قوانین و مصوبات مجلس در حوزه انتخابیه و پیگیری اجرای دقیق پروژه‌ها در راستای مصوبات بودجه سالانه مجلس هستند و گاهی به سبب حضور نمایندگان در تهران، برگزاری جلسات شوراها با تأخیر مواجه می‌شود.

ناگفته نماند در طول سال و در مواقعی چون بررسی و تصویب بودجه، برنامه توسعه پیشرفت، رأی اعتماد به وزرا ممکن است جلسات صحن در طول یک ماه یا بیشتر پیوسته و حتی به صورت سه یا چهار شیفت در روز برگزار شود و حضور در حوزه‌های انتخابیه به دو تا سه هفته افزایش پیدا می‌کند.

۲. اگر مجلس بنا بود تعطیل شود، منطقاً باید در طول جنگ ۱۲ روزه که تهدید رژیم صهیونی علیه نمایندگان و مجلس وجود داشت این اتفاق می‌افتاد درحالی که در تمام ایام جنگ، جلسات صحن و کمیسیون‌ها با وجود خطر بمباران و هشدارها برای تخلیه مجلس، برگزار شد و حتی بررسی صلاحیت و رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی اقتصاد نیز در چنین شرایطی انجام شد.

۳. قطعاً خبرنگاران پارلمانی که ما روزانه میزبان آن‌ها در مجلس شورای اسلامی هستیم، از این فرایند و امور اطلاع کافی دارند اما انتظار از رسانه‌های محترم این است که نسبت به انتشار اخبار تخصصی حوزه پارلمانی که خارج از مجلس و ساختار خبرنگار پارلمانی منتشر می‌شود دقت کافی و جدی داشته باشند.

این اولین بار نیست که بخش‌های غیرتخصصی پارلمانی با انتشار اخبار خلاف واقع منجر به بیان مطالب نادرست می‌کنند. در مثالی دیگر می‌توان به تصویب یا رد فوریت طرح‌ها و لوایح اشاره کرد. گاهی مجلس صرفاً با فوریت یک لایحه یا طرح مخالفت می‌کند و معتقد است در فرایند عادی و جاری و بدون اولویت بررسی شود که از سوی برخی رسانه‌ها، رد اصل طرح یا لایحه بازتاب داده می‌شود.

باردیگر از مدیران و فعالان رسانه‌ای درخواست می‌شود ضمن توجه ویژه‌تر به حوزه‌ی مجلس، در انتشار اخبار و عناوین، به مفاهیم حقوقی آن توجه داشته باشند که بهترین مشاور در این زمینه، خبرنگاران پارلمانی خود آن رسانه‌ها هستند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها +خلاصه بازی
واکنش ایران به دلسوزی مزدورانه واشنگتن برای ایرانیان
مصر از طرح ترامپ برای برقراری صلح در سودان حمایت کرد
وزیر کار: قزوین پدر تجارت ایران است
باکو صادرات سوخت را به ارمنستان کلید زد
فرانسه میزبان کنفرانس بین‌المللی برای تقویت ارتش لبنان شد
هشدار مسکو به توکیو درباره رزمایش‌هایش با آمریکا
بانک‌مرکزی: 15 نفر 6 میلیارد دلار را ناپدید کردند
روسیه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تحولات غیرقابل پیش‌بینی پیرامون ونزوئلا شد
سرمای گزنده به جان آوارگان غزه افتاده است
فحاشی در ورزشگاه‌ها کار دست تیم‌ها می‌دهد
فرصتی که نباید عادی یا تشریفاتی شود
هشدار بانک مرکزی به وزارت صمت درباره اختلال در واردات در مقابل صادرات
جنجال سیاسی در رژیم صهیونیستی؛ نتانیاهو رئیس «کمیته سرپوش بر شکست هفتم اکتبر»
ظهور دوباره داعش در جنوب ادلب/ ایست‌های بازرسی مسلحانه با شعارهای داعشی‌ها
درخواست آذر منصوری برای استرداد لایحه تأمین امنیت زنان از مجلس
قیمت طلا در بازار تهران افزایش یافت
آزمون تصادف شرط تولید و واردات خودرو شد/ 30 درصد کاهش تصادف با ارتقای ایمنی
مخالفت63 درصدی مردم آمریکا با اقدام نظامی ترامپ در ونزوئلا
عراقچی: همکاری نزدیک‌تر مسکو - تهران اقدام مؤثرتر در برابر تحریم‌ها را امکان‌پذیر می‌کند
حمایت روسیه از تلاش برای عادی‌سازی گفت‌وگو میان آمریکا و ونزوئلا
مصرف گاز در بخش خانگی به 72 درصد رسید؛ افزایش 100 میلیون مترمکعبی در چهار روز
درخواست کمک مادورو از ارتش کلمبیا
ستاره پرسپولیس از بلیط دیدار با تراکتور حذف شد
مرگ دردناک دو جوان در پی حادثه سقوط خودرو در سد دز
اقدام جنجالی کاخ سفید: ممنوعیت ورود هواداران ایران و سه کشور دیگر به آمریکا
معیشت در محاصره قیمت‌ها
تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد نصب شد
پاکستان: به نیروی بین‌المللی غزه نمی‌پیوندیم؛ مسائل کارائیب باید مسالمت‌آمیز حل شود
قالیباف: نحوه اجرای کالابرگ هفته آینده بررسی می‌شود
احزاب مخالف، نخست‌وزیر ژاپن را در مورد تایوان تحت فشار گذاشتند
دیدار مقامات واشنگتن و مسکو در خاک آمریکا در جهت پایان یافتن جنگ اوکراین
آماده‌باش بیش از 25 هزار نیروی عملیاتی هلال‌احمر برای زمستان
رژیم صهیونیستی جنوب و شرق لبنان را هدف حملات هوایی قرار داد
نبرد میلیاردی برای چند دقیقه توجه نوجوان
پنج سد تامین کننده آب شرب تهران 165 میلیون مترمکعب آب دارند
اعزام نیروهای آمریکا به اکوادور؛ ونزوئلا خواستار نشست شورای امنیت شد
بن‌بست واشنگتن در تشکیل نیروی «تثبیت‌کننده» غزه
رایزنی وزیران خارجه چین و ونزوئلا و محکومیت «تاکتیک‌های قلدرمآبانه»
معاون آموزشی وزارت بهداشت منصوب شد
خالد مشعل: حماس هرگز خلع سلاح نمی‌شود
خاک سرخ، نیلگون خلیج‌فارس؛ جلوه‌های هرمز در رسانه‌های جهان
بارش برف در محورهای کشور؛ ممنوعیت تردد بدون زنجیر چرخ در جاده‌های کوهستانی
برف شدید عامل لغو بازی دوستانه آلومینیوم و تیم امید شد
دستیار ترامپ: نبوغ و زحمت آمریکایی‌ها صنعت نفت ونزوئلا را ایجاد کرد
کشف 600 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای آبی بوشهر
کارت سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی حذف نمی‌شود
ونزوئلا گردان‌های رزمی کارگری را برای مقابله با تهدیدهای آمریکا تشکیل داد
بن‌بست دیپلماسی ترامپ؛ درگیری مرزی تایلند و کامبوج ادامه دارد
X
آگهی تبلیغاتی