×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 244303
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/19 ساعت 11:53
اسرائیل از خطوط قرمز عبور کرد/ حتی متحدان آمریکا در امان نیستند

الاخبار:

اسرائیل از خطوط قرمز عبور کرد/ حتی متحدان آمریکا در امان نیستند

پایتخت قطر عصر روز سه‌شنبه صحنه حمله هوایی گسترده رژیم صهیونیستی بود؛ حمله‌ای که نشست رهبران حماس را هدف گرفت و تلاشی آشکار برای تخریب مسیر میانجی‌گری قطر و مصر ارزیابی شد. این عملیات بدون هماهنگی و رضایت آمریکا ممکن نبوده و به همین دلیل پرسش‌های جدی درباره عمق تبانی واشنگتن و تل‌آویو ایجاد کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی درباره تجاوز سه‌شنبه رژیم صهیونیستی به پایتخت قطر نوشت: روز گذشته دشمن صهیونیستی تلاش تازه‌ای برای ترور خارج از اراضی فلسطینی انجام داد و مقر نشست رهبری جنبش حماس در دوحه، پایتخت قطر را هدف قرار داد. این اقدام در چارچوب راهبرد «قطع سرها» که از آغاز جنگ علیه غزه علیه نیروهای مقاومت در منطقه دنبال می‌کند، صورت گرفت.

این عملیات که با نام عبری «قله آتش» شناخته شد، تنها یک حمله امنیتی ـ نظامی نبود بلکه تلاشی آشکار برای تخریب مسیر میانجی‌گری موجود بود و کانال قطری، که خود آمریکا از آن حمایت می‌کرد و در تلاش برای تدوین توافقی جهت آتش‌بس و تبادل اسرا میان دشمن و حماس بود، را مستقیماً هدف قرار داد.

الاخبار نوشته ناکامی عملیات ترور چیزی از شدت، خطر و پیامدهای آن نمی‌کاهد؛ چراکه وقوع چنین حمله‌ای نشان‌دهنده رسیدن سطح بی‌پروایی اسرائیل به مراحل بسیار پیشرفته است، هرچند حتی اگر با روش‌ها و شیوه‌های کمتر آشکار و بی‌شرمانه انجام می‌گرفت، وقوع آن قابل پیش‌بینی بود.

بر اساس تأکید منابع آگاه به «الاخبار»، مقامات مصری که با قطر در امر میانجی‌گری مشارکت دارند، طی دو هفته گذشته با مسئولان حماس درباره خطرات امنیتی تهدیدکننده رهبران این جنبش در خارج از اراضی فلسطینی، به‌ویژه در لبنان و ترکیه، گفت‌وگو کرده بودند. با این حال، اجرای عملیات ترور در داخل قطر و به این شکل آشکار، شوکی برای دوحه و قاهره به شمار آمد، به‌ویژه آنکه واشنگتن تنها ۱۰ دقیقه پس از وقوع حمله، قطری‌ها را مطلع کرد و این برخلاف ادعاهای واشنگتن مبنی بر اطلاع‌رسانی پیش از حمله است.

رسانه لبنانی نوشته ادعای «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه تصمیم به اجرای ترور پس از عملیات ضد صهیونیستی در قدس گرفته شده است، مضحک به نظر می‌رسد؛ چراکه «ایال زامیر» رئیس ستاد ارتش اسرائیل، بیش از یک هفته پیش، رهبران حماس در خارج را تهدید کرده و تلویحاً به قصد رژیم اشغالگر برای حذف آنها اشاره کرده بود و این تهدیدی قدیمی ـ جدید بود که از نخستین روز جنگ علیه نوار غزه مطرح بوده است.

طبق این گزارش، دست‌کم ۱۰ جنگنده رژیم صهیونیستی در این حملات مشارکت داشتند و پس از طی مسافت حدود ۱۸۰۰ کیلومتر و عبور از حریم هوایی اردن، سوریه، عراق و عربستان، ۱۰ موشک دقیق به سوی ساختمانی در دوحه شلیک کردند که میزبان نشست هیئت سیاسی حماس بود.

الاخبار در ادامه نوشت: حتی اگر واشنگتن این موضوع را انکار کند، اجرای چنین عملیاتی در کشوری در حاشیه خلیج (فارس) و هم‌پیمان آمریکا بدون رضایت ضمنی و موافقت واشنگتن ممکن نیست، وجود پایگاه نظامی آمریکا در العُدید، به دلایل امنیتی و عملیاتی، مستلزم آگاهی قبلی فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا از این حمله است.

فرمانده جدید ستاد فرماندهی مشترک آمریکا تنها چند روز پیش از این عملیات به تل‌آویو سفر کرده و با مقامات ارشد نظامی و امنیتی این رژیم دیدار کرده بود؛ سفری که طبق روال معمول پیش از عملیات‌های بزرگ اسرائیل در خارج از اراضی اشغالی انجام می‌شود.

الاخبار در ادامه می‌نویسد: حتی اگر فرض شود که ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر بی‌اطلاعی قبلی و ناتوانی از «انجام کاری» صحیح باشد، پرسش این است که موضع ایالات متحده در قبال این تجاوز چه خواهد بود؟ آیا در شورای امنیت از استفاده از «وتو» علیه هرگونه اقدام احتمالی علیه رژیم اشغالگر خودداری خواهد کرد، با توجه به اینکه قطر ـ هم‌پیمان راهبردی آمریکا ـ مهم‌ترین پایگاه نظامی این کشور در خاورمیانه را در خاک خود میزبانی می‌کند؟ و چگونه می‌تواند این حمله اسرائیل را توجیه کند در حالی که میانجی‌گری قطر ـ مصر در مرحله‌ای پیشرفته برای بررسی پیشنهاد آتش‌بس و تبادل اسرا قرار داشت؛ پیشنهادی که استیو ویتکاف، فرستاده ویزه آمریکا در امور غرب آسیا هفته گذشته به پاریس برد و توسط رئیس‌جمهور آمریکا اعلام شد؟

نتانیاهو در بیانیه‌ای رسمی تأکید کرد که پس از حملات قدس و غزه، به دستگاه‌های امنیتی دستور آماده‌باش برای هدف قرار دادن رهبران حماس داده است. وی افزود که رهبری حماس «کشتار هفتم اکتبر» را سازمان‌دهی کرده و همچنان عملیات علیه اسرائیل، از جمله حمله اخیر در قدس، را بر عهده می‌گیرد.

او تصریح کرد که حمله در قطر با مشارکت نیروی هوایی و با موافقت رؤسای دستگاه‌های امنیتی انجام شد و سران حماس در هیچ‌کجا در امان نخواهد بود. وی رهبران حماس را به تعقیب در هر نقطه از جهان تهدید کرد.

در مقابل، جنبش حماس با محکوم کردن شدید این حمله، آن را «جنایتی فجیع و تجاوزی آشکار» و نقض حاکمیت قطر دانست که در کنار مصر نقش میانجی را ایفا می‌کند.

حماس در بیانیه خود اعلام کرد که این حمله هیئت مذاکره‌کننده‌اش را هدف قرار داد که مشغول بررسی جزئیات پیشنهاد اخیر آمریکا بودند، اما تلاش شکست خورد. این جنبش تأکید کرد که دشمن بدون توجه به سرنوشت زندانیان صهیونیست در دست مقاومت به دنبال ناکام‌گذاشتن تمام تلاش‌های آتش‌بس است.

حماس همچنین آمریکا را به دلیل حمایت دائمی از جنایات رژیم اشغالگر در این جنایت شریک دانست و بار دیگر بر شروط خود شامل توقف تجاوز، خروج کامل از نوار غزه، تبادل واقعی اسرا و آغاز بازسازی غزه تأکید کرد.

قطر نیز بار دیگر در واکنش رسانه‌ای شدید، این عملیات را «تروریسم دولتی» توصیف کرد و «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست‌وزیر و وزیر خارجه این کشور تأکید کرد که دوحه در برابر حاکمیت خود کوتاه نخواهد آمد و با تشکیل تیمی حقوقی، اقدامات بازدارنده‌ای علیه این حمله اتخاذ خواهد کرد.

وی افزود: «نتانیاهو منطقه را به مرحله‌ای غیرقابل بازگشت سوق می‌دهد» و او را «یاغی» توصیف کرد که می‌کوشد خاورمیانه را به شکلی فاجعه‌بار بازآفرینی کند.

او تصریح کرد که کشورش پیش از حمله مطلع نشده بود و تنها ۱۰ دقیقه پس از انفجارها تماسی از یک مقام آمریکایی دریافت کرده است.

در داخل سرزمین‌های اشغالی، شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که برخی مقامات ارشد نظامی و دولتی زمان‌بندی این عملیات را «نامناسب» دانسته و ترجیح می‌دادند فرصت‌های موجود برای مذاکرات با وساطت قطر به پایان برسد. شبکه «کان» نیز گزارش داد که رئیس ستاد ارتش، رئیس موساد، رئیس اطلاعات نظامی و رئیس شورای امنیت داخلی این رژیم، همگی نسبت به زمان‌بندی عملیات اعتراض داشتند.

در واشنگتن نیز طبق گزارش آکسیوس، مشاوران ترامپ مدعی شدند که رژیم صهیونیستی پیش از حمله با آمریکا مشورت نکرده و ایالات متحده با تأخیر در جریان قرار گرفته است. آنها افزودند که آمریکا پرواز جنگنده‌های رژیم صهیونیستی را از طریق رادارها رصد کرده بود، اما اطلاع‌رسانی رسمی از سوی تل‌آویو دیرهنگام انجام شد؛ موضوعی که موجب نارضایتی واشنگتن از عملیاتی شد که در جریان میانجی‌گری آمریکا صورت گرفت.

روزنامه «اسرائیل هیوم» نیز به نقل از منابع اطلاعاتی نوشت که ایده هدف قرار دادن رهبران حماس در قطر از یک سال پیش مطرح بوده اما به دلیل اختلاف با آمریکایی‌ها رد شده بود، تا اینکه سرانجام «چراغ سبز» احتمالا پس از سفر اخیر «ران درمر» وزیر امور راهبردی رژیم اشغالگر به آمریکا داده شد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا