×
بین الملل
شناسه خبر : 244276
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/19 ساعت 10:31
جنگنده‌های ناتو برای رهگیری پهپادهای روسی به آسمان لهستان رفتند

پس از هشدار نیروی هوایی اوکراین؛

جنگنده‌های ناتو برای رهگیری پهپادهای روسی به آسمان لهستان رفتند

جنگنده‌های ناتو پس از هشدار نیروی هوایی اوکراین درباره ورود پهپادهای روسیه به حریم هوایی لهستان، برای حفاظت از این منطقه به پرواز درآمدند. پهپادهای انتحاری روسی از سمت شرق وارد لهستان و مولداوی شده‌اند و یک فروند پهپاد در نزدیکی زاموشچ منهدم شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه‌های غربی گزارش دادند که پس از هشدار نیروی هوایی اوکراین مبنی بر ورود پهپادهای روسیه به حریم هوایی لهستان، جنگنده‌های ناتو به پرواز درآمده‌اند تا از آسمان این کشور محافظت کنند و پهپادهای روس را رهگیری کنند.

طبق گزارش‌ها، حداقل ۱۲ فروند پهپاد انتحاری مدل «گران-۲» از سمت شرق وارد آسمان لهستان شده‌اند که یکی از آن‌ها در نزدیکی شهر زاموشچ منهدم شده است. همچنین پهپادهای روس وارد آسمان مولداوی نیز شده‌اند.

هواپیماهای سوخت‌رسان و جاسوسی ناتو از جمله یک هواپیمای سوخت‌رسان هلندی و یک هواپیمای جاسوسی ایتالیایی از پایگاه‌های ناتو در منطقه به منظور حمایت از عملیات رهگیری به پرواز درآمده‌اند.

لهستان به عنوان عضو ناتو و یکی از حامیان کلیدی اوکراین، ضمن فعال کردن سیستم‌های دفاع هوایی و راداری، در وضعیت آماده‌باش کامل قرار گرفته است.

مسکو همچنان حملات پهپادی خود را علیه اوکراین ادامه می‌دهد و این تحولات نگرانی‌ها از گسترش تنش در مرزهای ناتو و روسیه را افزایش داده است.

نخست‌وزیر لهستان: پهپادهای روس را سرنگون کردیم/درخواست ورشو از ناتو

 مقام‌های لهستانی امروز اعلام کردند که این کشور و متحدانش در ناتو، پهپادهای روسی را که در جریان تهاجم به اوکراین حریم هوایی لهستان را نقض کرده بودند، سرنگون کردند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس خبر داد که دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان، در رسانه‌های اجتماعی نوشت: دیشب حریم هوایی لهستان توسط تعداد زیادی از پهپادهای روسی نقض شد. پهپادهایی که تهدید مستقیمی ایجاد می‌کردند، سرنگون شدند. نیروهای مسلح لهستان سه‌شنبه شب و بامداد چهارشنبه به دلیل "حملات هوایی گسترده علیه اهداف واقع در اوکراین" توصیف کردند، در حالت آماده‌باش قرار داشتند. ولادیسلاو کوسینیاک -کامیش (Władysław Kosiniak-Kamysz)، وزیر دفاع لهستان نیز در تارنمای ایکس نوشت که "بیش از ۱۰ شیء" وارد حریم هوایی لهستان شدند و مواردی که خطری برای امنیت لهستان محسوب می‌شدند، خنثی شدند. وی از فرماندهی هوایی ناتو و نیروی هوایی و فضایی سلطنتی هلند برای حمایت از این اقدام با جنگنده‌های اف-۳۵ تشکر کرد. برنارد بلاشچوک (Bernard Blaszczuk)، دهیار روستای ویریکی در منطقه لوبلین، به رسانه محلی تی وی پی اینفو (TVP Info) گفت که یک خانه مورد اصابت "موشک یا پهپاد قرار گرفته است". او گفت که افرادی در داخل ساختمان بودند؛ اما هیچ کس آسیب ندید.

براساس اعلام نخست وزیر لهستان، پدافند هوایی اوکراین ۳۸۶ پهپاد و ۲۷ موشک کروز را رهگیری یا در ناوبری آنها ایجاد اختلال کرده است. وی عنوان کرد که دستکم هشت پهپاد دشمن از مرز اوکراین عبور کرده و به سمت جمهوری لهستان ادامه مسیر دادند و اینکه ظرف شب گذشته ۱۹ بار حریم هوایی لهستان نقض شد و بیشتر پهپادهای روس از فراز بلاروس وارد لهستان شدند. لهستان همچنین از ناتو خواسته تا ماده ۴ را فعال کند.

در ماده ۴ «سازمان پیمان آتلانتیک شمالی» آمده است: «هر زمان که به نظر هر یک از اعضای ناتو، تمامیت ارضی، استقلال سیاسی یا امنیت هر یک از اعضا مورد تهدید قرار بگیرد، طرف‌ها با یکدیگر مشورت خواهند کرد».

فرودگاه شوپن ورشو نیز با اشاره به بسته شدن حریم هوایی به دلیل عملیات نظامی، پروازها را برای چند ساعت به حالت تعلیق درآورد. کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز امروز گفت که نشانه‌های اولیه دال بر این است که حادثه دیشب عمدی بوده است. در همین حال نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که در جریان تهاجم هوایی دیشب، روسیه ۴۱۵ فروند انواع پهپاد و همچنین ۴۲ فروند موشک کروز و یک فروند موشک بالستیک شلیک کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید