×
بین الملل
شناسه خبر : 244276
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/19 ساعت 10:31
جنگنده‌های ناتو برای رهگیری پهپادهای روسی به آسمان لهستان رفتند

پس از هشدار نیروی هوایی اوکراین؛

جنگنده‌های ناتو برای رهگیری پهپادهای روسی به آسمان لهستان رفتند

جنگنده‌های ناتو پس از هشدار نیروی هوایی اوکراین درباره ورود پهپادهای روسیه به حریم هوایی لهستان، برای حفاظت از این منطقه به پرواز درآمدند. پهپادهای انتحاری روسی از سمت شرق وارد لهستان و مولداوی شده‌اند و یک فروند پهپاد در نزدیکی زاموشچ منهدم شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه‌های غربی گزارش دادند که پس از هشدار نیروی هوایی اوکراین مبنی بر ورود پهپادهای روسیه به حریم هوایی لهستان، جنگنده‌های ناتو به پرواز درآمده‌اند تا از آسمان این کشور محافظت کنند و پهپادهای روس را رهگیری کنند.

طبق گزارش‌ها، حداقل ۱۲ فروند پهپاد انتحاری مدل «گران-۲» از سمت شرق وارد آسمان لهستان شده‌اند که یکی از آن‌ها در نزدیکی شهر زاموشچ منهدم شده است. همچنین پهپادهای روس وارد آسمان مولداوی نیز شده‌اند.

هواپیماهای سوخت‌رسان و جاسوسی ناتو از جمله یک هواپیمای سوخت‌رسان هلندی و یک هواپیمای جاسوسی ایتالیایی از پایگاه‌های ناتو در منطقه به منظور حمایت از عملیات رهگیری به پرواز درآمده‌اند.

لهستان به عنوان عضو ناتو و یکی از حامیان کلیدی اوکراین، ضمن فعال کردن سیستم‌های دفاع هوایی و راداری، در وضعیت آماده‌باش کامل قرار گرفته است.

مسکو همچنان حملات پهپادی خود را علیه اوکراین ادامه می‌دهد و این تحولات نگرانی‌ها از گسترش تنش در مرزهای ناتو و روسیه را افزایش داده است.

نخست‌وزیر لهستان: پهپادهای روس را سرنگون کردیم/درخواست ورشو از ناتو

 مقام‌های لهستانی امروز اعلام کردند که این کشور و متحدانش در ناتو، پهپادهای روسی را که در جریان تهاجم به اوکراین حریم هوایی لهستان را نقض کرده بودند، سرنگون کردند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس خبر داد که دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان، در رسانه‌های اجتماعی نوشت: دیشب حریم هوایی لهستان توسط تعداد زیادی از پهپادهای روسی نقض شد. پهپادهایی که تهدید مستقیمی ایجاد می‌کردند، سرنگون شدند. نیروهای مسلح لهستان سه‌شنبه شب و بامداد چهارشنبه به دلیل "حملات هوایی گسترده علیه اهداف واقع در اوکراین" توصیف کردند، در حالت آماده‌باش قرار داشتند. ولادیسلاو کوسینیاک -کامیش (Władysław Kosiniak-Kamysz)، وزیر دفاع لهستان نیز در تارنمای ایکس نوشت که "بیش از ۱۰ شیء" وارد حریم هوایی لهستان شدند و مواردی که خطری برای امنیت لهستان محسوب می‌شدند، خنثی شدند. وی از فرماندهی هوایی ناتو و نیروی هوایی و فضایی سلطنتی هلند برای حمایت از این اقدام با جنگنده‌های اف-۳۵ تشکر کرد. برنارد بلاشچوک (Bernard Blaszczuk)، دهیار روستای ویریکی در منطقه لوبلین، به رسانه محلی تی وی پی اینفو (TVP Info) گفت که یک خانه مورد اصابت "موشک یا پهپاد قرار گرفته است". او گفت که افرادی در داخل ساختمان بودند؛ اما هیچ کس آسیب ندید.

براساس اعلام نخست وزیر لهستان، پدافند هوایی اوکراین ۳۸۶ پهپاد و ۲۷ موشک کروز را رهگیری یا در ناوبری آنها ایجاد اختلال کرده است. وی عنوان کرد که دستکم هشت پهپاد دشمن از مرز اوکراین عبور کرده و به سمت جمهوری لهستان ادامه مسیر دادند و اینکه ظرف شب گذشته ۱۹ بار حریم هوایی لهستان نقض شد و بیشتر پهپادهای روس از فراز بلاروس وارد لهستان شدند. لهستان همچنین از ناتو خواسته تا ماده ۴ را فعال کند.

در ماده ۴ «سازمان پیمان آتلانتیک شمالی» آمده است: «هر زمان که به نظر هر یک از اعضای ناتو، تمامیت ارضی، استقلال سیاسی یا امنیت هر یک از اعضا مورد تهدید قرار بگیرد، طرف‌ها با یکدیگر مشورت خواهند کرد».

فرودگاه شوپن ورشو نیز با اشاره به بسته شدن حریم هوایی به دلیل عملیات نظامی، پروازها را برای چند ساعت به حالت تعلیق درآورد. کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز امروز گفت که نشانه‌های اولیه دال بر این است که حادثه دیشب عمدی بوده است. در همین حال نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که در جریان تهاجم هوایی دیشب، روسیه ۴۱۵ فروند انواع پهپاد و همچنین ۴۲ فروند موشک کروز و یک فروند موشک بالستیک شلیک کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون
پشت‌پرده خرید جنجالی اف-35 از آمریکا
ایران ادعای ترامپ درباره نشست دوحه را رد کرد
لگدکوب شدن غرور ملی در آمریکا
قتل مادربزرگ برای تأمین هزینه عروسی مجلل
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم
افضل مقیمی، چهره ماندگار زبان‌شناسی ایران، درگذشت
ترکیب گل‌گهر برای دیدار با چادرملو
کشف 48 هزار قرص مخدر در خان‌یونس
زمان ثبت‌نام اربعین اعلام شد