×
اقتصادی
شناسه خبر : 244233
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/19 ساعت 05:00
افشاگری مدیر سابق واتساپ: امنیت میلیاردها کاربر در خطر است

افشاگری مدیر سابق واتساپ: امنیت میلیاردها کاربر در خطر است

مدیر امنیتی سابق واتساپ با مطرح کردن اتهامات نقض حریم خصوصی، علیه شرکت متا شکایت رسمی کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: یکی از مدیران ارشد سابق امنیت سایبری واتساپ شکایتی علیه متا (شرکت مادر) تنظیم کرد و مدعی شد که این شرکت نقایص امنیتی داخلی اپلیکیشن را نادیده گرفته و میلیاردها کاربر را در معرض خطر قرار داده است.

او می‌گوید متا به‌شکل سیستماتیک قوانین امنیت سایبری را نقض و به‌خاطر گزارش این مشکلات، علیه او اقدامات تلافی‌جویانه کرده است.

عطاءالّله بیگ که از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ به‌عنوان مدیر امنیت واتساپ فعالیت داشت، ادعا می‌کند حدود ۱٬۵۰۰ مهندس بدون نظارت کافی، دسترسی نامحدودی به داده‌های کاربران داشته‌اند؛ موضوعی که احتمالاً حکم دولتی آمریکا و جریمه‌ی ۵ میلیارد دلاری سال ۲۰۲۰ این شرکت را نقض می‌کند.

بیگ متا را متهم کرده که مشکل هک و سرقت روزانه بیش از ۱۰۰٬۰۰۰ حساب کاربری را برطرف نکرده و به‌جای توجه به راه‌حل‌های پیشنهادی او، رشد تعداد کاربران را در اولویت قرار داده است.

طبق این شکایت ۱۱۵ صفحه‌ای، بیگ از طریق تست‌های امنیتی داخلی دریافته بود که مهندسان واتساپ می‌توانستند داده‌های کاربران، ازجمله اطلاعات تماس، آدرس‌های IP و عکس‌های پروفایل را «بدون شناسایی یا برجای گذاشتن ردپا» جابه‌جا کنند یا به سرقت ببرند.

بیگ تأکید دارد که این نگرانی‌ها را بارها به مدیران ارشد، ازجمله ویل کت‌کارت، مدیر واتساپ و مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، اطلاع داده بود.

در واکنش به این ادعاها، کارل ووگ، معاون ارتباطات واتساپ، در بیانیه‌ای نوشت: «متأسفانه سناریویی آشنا است که در آن یک کارمند سابق به‌دلیل عملکرد ضعیف اخراج می‌شود و سپس با طرح ادعاهای تحریف‌شده، تلاش‌های تیم ما را زیر سؤال می‌برد.»

بیگ مدعی است که پس از گزارش‌های اولیه‌اش در سال ۲۰۲۱، با اقدامات تلافی‌جویانه‌ی فزاینده‌ای مانند دریافت بازخوردهای منفی عملکرد، هشدارهای شفاهی و در نهایت، اخراج در سال ۲۰۲۵ به بهانه‌ی «عملکرد ضعیف» مواجه شد.

در مقابل، متا تأکید می‌کند که اخراج بیگ صرفاً به‌خاطر عملکرد ضعیف او بوده و چندین مهندس ارشد به‌طور مستقل، پایین‌تربودن سطح کار او از انتظارات را تأیید کرده‌اند. متا می‌گوید اداره‌ی ایمنی و بهداشت شغلی وزارت کار آمریکا پیش‌تر شکایت اولیه‌ی بیگ را رد و اعلام کرده بود که متا هیچ اقدام تلافی‌جویانه‌ای علیه او انجام نداده است.


اخبار مرتبط
ترجمه فوری به واتس‌اپ اضافه شد
چهارشنبه 1404/07/02 ساعت 10:27
ترجمه فوری به واتس‌اپ اضافه شد
شرکت «متا»، روز سه‌شنبه، اعلام کرد که برای تسهیل مکالمات بین زبانی در میان بیش از سه میلیارد کاربر واتس‌اپ، قابلیت ترجمه برای این سرویس پیام‌رسان معرفی می‌کند.
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 17:46
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
کمیته پارلمانی فرانسه پس از اعلام تهدیدات جدی علیه سلامت نوجوانان، پرونده‌ای کیفری علیه تیک‌تاک گشود. این شبکه اجتماعی به دلیل محتوای آسیب‌رسان برای کاربران جوان، تحت پیگرد قضائی قرار گرفته است. تحقیقات در دادستانی پاریس ادامه دارد.
هک هدفمند واتس‌اپ
شنبه 1404/06/08 ساعت 14:05
هک هدفمند واتس‌اپ
واتس‌اپ اعلام کرده که باگ امنیتی در اپلیکیشن‌های اپل این پیام‌رسان که برای هک کاربران دستگاه‌های اپل استفاده می‌شد، ترمیم شده است. این آسیب‌پذیری‌ها به مهاجمین اجازه می‌دادند که داده‌های کاربران را از طریق واتس‌اپ سرقت کنند.
برخورد قاطع واتس‌اپ با کلاهبرداران سایبری
پنج‌شنبه 1404/05/16 ساعت 23:10
برخورد قاطع واتس‌اپ با کلاهبرداران سایبری
شرکت متا اعلام کرد که در 6 ماهه نخست سال 2025، بیش از 6.8 میلیون حساب واتس‌اپ را به دلیل فعالیت‌های مرتبط با کلاهبرداری مسدود کرده است. این اقدام بخشی از سیاست‌های پیشگیرانه متا برای مقابله با شبکه‌های تبهکاری سازمان‌یافته در جنوب شرق آسیا عنوان شده است.
نظرات

آخرین اخبار
میدان انقلاب آماده خداحافظی با شاگردان قلعه‌نویی
رقابت داوطلبان دکتری داروسازی به تعویق افتاد
آغاز ثبت‌سفارش بدون انتقال ارز برای محصولات پتروشیمی
زمان‌بندی دقیق لیگ نخبگان آسیا و سطح دو اعلام شد
کرملین: توقف جنگ در اوکراین به اراده زلنسکی بستگی دارد
ادعاهای نمایشی جدید ترامپ برای تهران
غرق شدن مشکوک کشتی اتمی روسیه در نزدیکی اسپانیا
ضربه اطلاعاتی به شبکه منافقین در ازنا
لبخند در پکن، زلزله در نظم جهانی
عدم تمایل پکن به میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن
پخش زنده تقابل جذاب سفید و قرمزهای تیم ملی از شبکه سوم
آمریکا به دنبال ایجاد پایگاه نظامی در جزیره گرینلند
مهلت AFC و بن‌بست فدراسیون برای تعیین سرنوشت لیگ نیمه‌تمام
ترامپ کوبا را «کشوری شکست‌خورده» نامید/ احتمال حمله قریب‌الوقوع نظامی آمریکا
گزارش گوگل از تهدید تازه هوش مصنوعی برای امنیت سایبری جهان
چرا کشورهای بزرگ روی الیاف طبیعی سرمایه‌گذاری می‌کنند؟
دستورالعمل اضطراری سازمان جهانی بهداشت درباره مهار هانتاویروس
تاثیر غیرمنتظره قهوه بر واکنش قشر حرکتی مغز
شکایت رسمی ایران از آمریکا در دیوان داوری لاهه
امکان بخشودگی 100 درصدی برخی جرایم مالیاتی برای فعالان بازار طلا
تعیین تکلیف ساعات کاری بر اساس مصوبه هیئت وزیران
جزئیات تمدید بخشودگی جرایم مالیاتی در سال 1405
ادامه حاشیه در پرونده فساد نتانیاهو با ترک ناگهانی جلسه دادگاه
شوک به رئال مادرید ؛ امباپه در آستانه جدایی
تشکیل قرارگاه مشترک پلیس و تعزیرات برای کنترل بازار
تحلیل نخست‌وزیر اسبق عراق از اقتصاد مقاومتی ایران
بحرین 3 نفر را به اتهام همکاری با ایران به حبس ابد محکوم کرد
ادعای سفیر آمریکا: امارات به «گنبد آهنین» مجهز شد
آلن ایر: ادعای ترامپ درباره ایران یا سوءتفاهم است یا دروغ
والدین مهم‌ترین عامل اضطراب کودکان هستند
ترس عجیب رئیس جمهور آمریکا ؛ ترامپ پرندگان را با پهپاد اشتباه گرفت
هشدار درباره پیامدهای ادامه بسته ماندن بورس
انتقاد بولتون از مدیریت ترامپ در بحران ایران و تنگه هرمز
وزیر کار: عدالت در دسترسی، شرط رونق مشاغل خانگی است
قطع انگشت به بهانه چشم چرانی در مهمانی خانوادگی
نابودی ویروس کرونا و آنفلوانزا با امواج صوتی
واگذاری 4500 کودک بی‌سرپرست در جنگ به خانواده‌ها
ثبت‌نام بیش از 500 هزار داوطلب در آزمون سمپاد 1405
گزارش وزارت کشور از حادثه اصفهان و تدابیر امنیتی در جلسه کمیسیون امنیت ملی
هشدار هواشناسی برای 27 استان
توقف موقت انتقال قطارهای چینی به ایران
قیمت گوشت ، مرغ و تخم مرغ امروز 22 اردیبهشت 1405 + جدول نرخ‌ها
تیم ملی وزنه‌برداری ایران راهی قهرمانی آسیا شد
بازیگر نامدار آثار شکسپیر و «جنگ ستارگان» درگذشت
بقایی: ایران بر مذاکرات با محوریت «پایان جنگ» تاکید دارد
تمدید خدمات رایگان مترو و اتوبوسرانی پایتخت تا 27 اردیبهشت‌
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 22 اردیبهشت 1405+ جدول
انتقاد نمایندگان از موج گرانی؛ مطالبه ورود قاطع دیوان محاسبات
جزئیات پرونده جنجالی همکاری شهردار کالیفرنیا با چین
کریدورهای جدید ایران در مسیر ارزآوری منطقه‌ای