×
سیاسی
شناسه خبر : 244213
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/18 ساعت 22:24
عراقچی: ایران همکاری پادمانی با آژانس را با چارچوب جدید ادامه می‌دهد

عراقچی: ایران همکاری پادمانی با آژانس را با چارچوب جدید ادامه می‌دهد

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ایران با ایجاد چارچوب جدید، همکاری خود در اجرای تعهدات پادمانی هسته‌ای را ادامه می‌دهد، تاکید کرد: حاکمیت، امنیت و حقوق هسته‌ای کشور قابل سازش نیست.

نورنیوز-گروه سیاسی:  سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مناسبت نهایی‌شدن تفاهم راجع به نحوه تعامل ایران-آژانس سخنانی را مطرح کرد.

مشروح این سخنان به شرح ذیل است:

اجازه بدهید سخنم را با چند کلمه درباره تازه‌ترین اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل آغاز کنم؛ اقدامی که امروز بعدازظهر در دوحه با هدف قرار دادن مذاکره‌کنندگان فلسطینی صورت گرفت.

ما این اقدام تروریستی و تجاوزکارانه را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کنیم و همبستگی کامل خود را با ملت فلسطین و همچنین با دولت قطر، که حاکمیت و تمامیت ارضی آن به‌طور آشکار توسط رژیم اسرائیل نقض شده است، اعلام می‌داریم.

مراتب تسلیت صمیمانه خود را به خانواده‌ها و به همه فلسطینیان به‌خاطر شهادت کسانی که در نتیجه این اقدام بزدلانه تروریستی اسرائیل به شهادت رسیده‌اند، ابراز می‌کنم.

ما از شورای امنیت سازمان ملل و کل جامعه بین‌المللی درخواست می‌کنیم که فوراً اقداماتی را برای متوقف ساختن رژیم اسرائیل از ارتکاب جنایات بیشتر در غزه و نجات جهان از تهدید بی‌سابقه‌ای که این رژیم برای صلح و امنیت جهانی ایجاد کرده است، به عمل آورند.

مایلم سخنم را با ابراز تشکر و قدردانی از مصر، دوست من وزیر بدر عبدالعاطی، به خاطر مساعی جمیله ایشان طی هفته‌های اخیر و همچنین به دلیل میزبانی امروز آغاز کنم.

امروز نشانه یک گام مهم در تداوم و پایداری حسن نیت جمهوری اسلامی ایران در راستای حل و فصل هرگونه مسأله مرتبط با برنامه هسته‌ای صرفاً صلح‌آمیز خود از طریق دیپلماسی و گفت‌وگو است. علیرغم قرار گرفتن در معرض حملات غیرقانونی و جنایتکارانه، ایران همچنان بر استیفای حقوق مسلم خود برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای طبق معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) پایدار مانده و در عین حال آمادگی خود را برای مشارکت در گفت‌وگوی واقعی و معنادار به منظور اجرای تعهدات مربوطه خویش نشان داده است.

اعمال تجاوزکارانه فاقد هرگونه توجیه که در فاصله ۱۳ تا ۲۴ ژوئن ۲۰۲۵ رخ داد و تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان ما را هدف قرار داد، آشکارا غیرقانونی و جنایتکارانه بود. رژیم‌های ایالات متحده و اسرائیل باید در قبال تمامی تلفات انسانی و خسارات مادی وارده مسئول شناخته شده و پاسخگو باشند. ملت ایران این اعمال جنایتکارانه را هرگز نه فراموش خواهد کرد و نه خواهد بخشید.

این حملات غیرقانونی و تداوم تهدید به اقدامات بیشتر، شرایطی را که ایران بر اساس آن با آژانس همکاری می‌کرد، به‌طور بنیادین دگرگون ساخته است. ادامه همکاری در شرایطی که تأسیسات تحت پادمان ما به طور عمدی هدف قرار گرفته و تخریب می‌شد، دیگر امکان‌پذیر نبود.

در واکنش به این وضعیت خطیر، مجلس شورای اسلامی ایران قانونی را به تصویب رساند که به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حکم می‌کند. این قانون بیانگر حق حاکمیتی ملت ایران در صیانت از امنیت خود، کرامت و دستاوردهای علمی هسته‌ای خود در برابر تهدیدهای مستمر است. این اقدام انتخاب ما نبود، بلکه پیامد مستقیم اقدامات غیرقانونی علیه تأسیسات تحت پادمان ایران بود. هیچ ملت مسئولی زمانی که زیرساخت‌های هسته‌ای صرفاً صلح‌آمیز آن عمداً هدف قرار گرفته، نمی‌تواند کار را به روال عادی ادامه دهد.

چارچوب موجود موافقت‌نامه پادمان‌های معاهده NPT میان ایران و آژانس که برای شرایط عادی طراحی شده است در عمل پاسخگوی وضعیت بی‌سابقه‌ای که بر اثر اقدامات غیرقانونی ایالات متحده و اسرائیل ایجاد شده نیست. هیچ سابقه‌ای از همکاری میان آژانس و یک دولت عضو در شرایطی که تأسیسات تحت پادمان آن به طور عمدی مورد حمله و آسیب قرار گرفته باشد وجود ندارد.

بر همین اساس، ایران و آژانس وارد سلسله مذاکرات فشرده‌ای با هدف ایجاد یک سازوکار جدید برای اجرای تعهدات پادمانی ایران و تضمین تداوم همکاری شدند. این مذاکرات بر پایه درک مشترک صورت گرفت که فعالیت‌های پادمانی باید حفظ شود، در حالی که نگرانی‌های امنیتی مشروع ایران نیز مورد توجه قرار گیرد.

امروز، من و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دور نهایی مذاکرات را برای نهایی‌سازی تفاهم در خصوص نحوه اجرای تعهدات پادمانی ایران در پرتو تحولات ناشی از اقدامات غیرقانونی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران برگزار کردیم و موفق شدیم آن را نهایی کنیم.

گام‌های عملی توافق‌شده برای اجرای پادمان‌ها به طور کامل با قانون مجلس شورای اسلامی ایران منطبق است؛ به نگرانی‌های ایران می‌پردازد و چارچوبی برای استمرار همکاری فراهم می‌سازد. آنچه ما انجام داده‌ایم، در عین حال که حقوق مسلم ما را تضمین می‌کند، همکاری با آژانس را ذیل یک چارچوب توافق‌شده حفظ می‌نماید. این توافق یک سازوکار عملی برای همکاری برقرار می‌کند که هم شرایط استثنایی امنیتی ایران و هم الزامات فنی آژانس را بازتاب می‌دهد.

همچنین تضمین می‌کند که همکاری به نحوی ادامه یابد که حاکمیت ملی ایران مورد احترام قرار گیرد و الزامات راستی‌آزمایی آژانس تأمین شود.

با این حال، همکاری ما نمی‌تواند از واقعیات عینی موجود در میدان و ضرورت صیانت از حقوق و امنیت مردم ما منفک گردد.

پیام روشن است: ایران هرگز در خصوص حاکمیت، حقوق یا امنیت خود سازش نخواهد کرد. در عین حال، ایران با دستیابی به توافق با آژانس برای امکان‌بخشی به تداوم همکاری، علیرغم اقدامات غیرقانونی، خویشتنداری و مسئولیت‌پذیری خود را به نمایش می‌گذارد.

ما از آژانس و جامعه بین‌المللی انتظار داریم که به حقوق بین‌الملل پایبند بوده و این حملات را محکوم کنند. همکاری مسیر یک‌طرفه نیست. در برابر تعهدات ایران، آژانس نیز مسئولیت‌های مشخصی دارد و ما انتظار داریم به طور کامل به آنها پایبند باشد و بی‌طرفی، استقلال و حرفه‌ای‌گری خود را حفظ کند.

تأکید می‌کنم که در صورت هرگونه اقدام خصمانه علیه ایران از جمله بازگرداندن قطعنامه‌های لغوشده شورای امنیت سازمان ملل متحد، ایران این گام‌های عملی را پایان یافته تلقی خواهد کرد.

متشکرم.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
9 عادت ساده و روزمره برای عملکرد بهتر مغز
صرفه جویی 50 درصدی در مصرف آب و انرژی با دوش هوشمند
مواد غذایی کپک زده حاوی قوی ترین سموم بیماری زا
زباله‌های سمی به‌جامانده از ارتش آمریکا بلای جان آب و خاک افغانستان
مدیرعامل پیشین استقلال درگذشت
مدارس نوبت صبح کدام شهرهای خوزستان فردا غیر حضوری شد؟/تاخیر فعالیت ادارات
اولین مدال دختران وزنه‌برداری ایران/ صدیقی برنزی شد
لاریجانی: از امضای توافق راهبردی پاکستان و عربستان استقبال می‌کنیم
جدول رده‌بندی توزیع مدال‌ها در پایان روز ششم بازی های آسیایی جوانان
انجام فاز نخست فرآیند گزیر بانک سابق آینده
تردد در آزادراه کرج – قزوین ممنوع می‌شود
عکس های منتخب ایران ؛ سه شنبه 6 آبان 1404
حملات سنگین به غزه
چراغپور : هاشمیان، خودش را قربانی کرد
گزارشگر سازمان ملل: آتش‌بس مانع حملات مرگبار اسرائیل به غزه نشده است
زمین لرزه اندونزی را لرزاند
پیام تبریک وزیر امور خارجه در پی قهرمانی تیم هندبال دختران
اعطای درجه سپهبدی به شهید علی شادمانی
آخرین جزییات از سفر پژمان جمشیدی به ترکیه
روابط ایران و پاکستان می‌تواند به سطح شراکت راهبردی ارتقا یابد
القسام تحویل جسد نظامی صهیونیست را به تعویق انداخت
کشورهای نوردیک برای مصادره اموال روسیه توافق کردند
آزادکار ایران طلا گرفت
دستور نتانیاهو برای حملات شدید و فوری به نوار غزه
درآمدهای میلیارد دلاری خانواده ترامپ از محل رمزارزها
اسب ایرانی در مسابقه جایزه بزرگ فرانسه اول شد
کشته شدن یک نظامی اسرائیلی در جنوب غزه
آخرین وضعیت انتقال بانک آینده از زبان مدیرعامل بانک ملی
تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری تهران رأی نیاورد
حماس اعلام کرد: اسرائیل مانع اصلی برای یافتن اجساد در غزه
عقب‌نشینی رئیس جمهور لبنان از خلع سلاح حزب‌الله
سازمان بنادر و دریانوردی تحقیق و تفحص می شود
انحصار حق پخش زنده مسابقات ورزشی در هاله ای از ابهام
روسیه و هند برای تولید سوخوسوپر جت توافق کردند
الهی به مدال نقره کشتی آزاد رسید
چرا سایت روزنامه هم‌میهن از دسترس خارج شد؟
فوتسال پسران به فینال رسید
عون بر ضرورت توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی تاکید کرد
آمریکا به 4 شناور دیگر را در کارائیب حمله کرد
125 بار نقض آتش‌بس در غزه از سوی رژیم اسرائیل
افزایش پروازهای عتبات از امروز
رایزنی وزیر کشور پاکستان با لاریجانی درباره گسترش همکاری‌های راهبردی
ترامپ: ژاپنی‌ها دوست آمریکا هستند/ پیروز هر جنگی خواهیم‌بود
جولانی وارد عربستان شد/دیدار و گفت‌وگوی جولانی با بن فرحان در ریاض
قلعه‌نویی: می‌دانم مشکلات زیادی داریم + فیلم
نتانیاهو در محاصره واقعیت و رسوایی
جان باختن 2 غیرنظامی در حمله به اتوبوس در مسیر سویدا–دمشق
صدها نویسنده «نیویورک تایمز» را تحریم کردند
شعام: ورود به بخش مدیریتی فوتبال در حوزۀ وظایف ما نیست
ارز کالاهای اساسی و اقلام دارویی تامین شد
X
آگهی تبلیغاتی