×
اقتصادی
شناسه خبر : 244122
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/18 ساعت 15:38
درخواست 270  شرکت برای واردات خودرو

درخواست 270 شرکت برای واردات خودرو

رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان خودرو اعلام کرد سهم خودروهای وارداتی کمتر از 10 درصد بازار است و 270 شرکت برای دریافت مجوز واردات خودرو درخواست داده‌اند.

نورنیوز - گروه اقتصادی:‌ هادی سلیمانی ملکان، رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان خودرو گفت: واردات حدود ۷۰ تا ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال به هیچ‌وجه تولید داخلی را تضعیف نمی‌کند بلکه در بازار ۱.۵ میلیون دستگاهی ایران، سهم واردات کمتر از ۱۰ درصدی دارد.

هادی سلیمانی ملکان روز سه شنبه در نشست خبری با اشاره به اهمیت ایجاد فضای رقابتی در بازار خودرو کشور با واردات اظهار داشت: در پنج ماه امسال حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار خودروی خارجی وارد کشور شده است.

وی ادامه داد: بر اساس برآوردها حدود هشت هزار خودرو نیز به دلایل مختلف از جمله تخصیص ارز، فرایندهای تمدید و ثبت سفارش در گمرکات متوقف مانده است که شرکت های واردکنننده در صدد ترخیص هستند.

رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به اینکه در حال حاضر، واردات خودرو به عنوان فعالیتی ضروری و لازم برای تقویت رقابت در بازار پذیرفته شده است، گفت: در حالی که چند سال پیش این موضوع ناپذیرفته بود و واردات خودرو معادل جرم نانوشته تلقی می‌شد.

وی افزود: در سال‌های اخیر، با تلاش‌های نظام حکمرانی و نقش فعالان صنعت و رسانه‌ها، از جمله ایجاد نظام پلکانی در قانون بودجه با اولویت‌هایی مانند قانون هوای پاک و حمایت از حقوق مصرف‌کننده سالانه به صورت میانگین ۷۰ هزار خودروی خارجی وارد کشور می شود.

ملکان بر اهمیت رفع موانع وارداتی، شفاف‌سازی آمار و اطلاعات خودرو تأکید کرد و گفت: انتشار ماهانه آمار مدل‌های خودروهای تولیدی و وارداتی می‌تواند به فعالان بازار کمک کند تا تصمیمات بهتری بگیرند و بازار رقابتی‌تر شود، اما تاکنون این موضوع محقق نشده است.

درخواست ۲۷۰ شرکت برای دریافت مجوز واردات خودرو

وی افزود: از جمله محدودیت‌های در فرآیند واردات، زمان‌بر بودن تخصیص ارز و هزینه‌های مالی سنگین است که باعث کاهش حاشیه سود فعالان می شود از این رو باید فرآیندهای عرضه و مجوز واردات تسهیل و شفاف‌تر شود و محدودیت‌های غیرضروری برداشته شود، زیرا این محدودیت‌ها باعث توقف فعالیت‌های اقتصادی و کاهش رقابت می‌شود.

رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به اینکه درخواست مجوز واردات خودرو گفت: در جلسه اخیر سازمان بازرسی اعلام شد که ۲۷۰ شرکت برای دریافت مجوز واردات خودرو درخواست داده‌اند که تاکنون حدود ۱۳۰ شرکت موفق به اخذ مجوز شدند.

وی افزود:در خصوص واردات خودروهای کارکرده و خودروهای ایرانیان خارج از کشور نیز تلاش های برای نقش مشورتی صورت گرفته است اکنون تحویل خودروهای جانبازان با سرعت خوبی در حال اجرا است، هرچند هنوز محدودیت‌هایی وجود دارد.

هیچ ثبت سفارش یا سهمیه جدیدی برای شرکت‌ها ابلاغ نشده بود

ملکان با بیان اینکه با همکاری و تعامل، گره‌های موجود در مسیر واردات و بازار خودرو باز می شود گفت: از ابتدای سال، هیچ ثبت سفارش یا سهمیه جدیدی برای شرکت‌ها ابلاغ نشده بود، و سهمیه‌های مربوط به پاییز و زمستان سال ۱۴۰۳ که در ماه‌های پایانی سال گذشته اعلام شده بود است.

وی عنوان کرد: تمامی این خودروها از محل سهمیه‌های سال قبل و نیمه دوم سال ۱۴۰۳ تامین شده است. در نتیجه، اگر سهمیه‌ها مجدداً باز نشوند، تداوم فعالیت شرکت‌ها با مشکل مواجه خواهد شد ضمن اینکه در جلسه‌ای که دیروز با حضور سازمان بازرسی و مسئولان وزارت صنعت برگزار شد، تأکید شد که سهمیه‌های ارزی و بودجه‌ای تا پایان هفته جاری ابلاغ شود هرچند برخی شرکت‌ها هنوز سهمیه نگرفته‌اند.

رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان خودرو خاطر نشان کرد: در فاز اول، شرکت‌هایی با ظرفیت کمتر یا نوپا، سهمیه حداقلی دریافت کرده‌اند و در فاز بعدی، شرکت‌های با سابقه و ظرفیت بیشتر سهمیه خواهند گرفت. گزارش‌های ارائه شده نشان می‌دهد که بودجه‌ای در نظر گرفته شده است که می‌تواند پاسخگوی نیازهای شرکت‌ها باشد، اما هنوز جدول رتبه‌بندی و میزان واردات نهایی اعلام نشده است.

به گفته وی، در بخش حمایت از تولید داخلی، پیشنهاد شده است که تعرفه‌های وارداتی کاهش یابد تا تولیدکنندگان بتوانند با هزینه‌های کمتری فعالیت کنند، اما این حمایت نباید به قیمت فشار بر مصرف‌کننده تمام شود. ارز وارداتی که شرکت‌ها استفاده می‌کنند، در حال حاضر حدود ۱۰۰ تومان است، در حالی که هزینه واقعی و نرخ بازار بالاتر است، و این اختلاف باعث کاهش سودآوری تولیدکنندگان شده است.

رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان خودرو به تأثیر نوسانات نرخ ارز بر قیمت خودرو اشاره کرد و گفت: در یک سال و نیم گذشته، نرخ ارز بیش از صددرصد افزایش یافته است، اما با وجود این، قیمت خودروهای مدل بالای بازار کاهش یافته است، زیرا قیمت‌ خودروهای دست دوم کاهشی بوده از این رو بازار به سمت تعادل حرکت می‌کند.

همچنین، فروش خودروهای وارداتی به صورت اقساطی و با بهره‌های بانکی بالا، چالش‌های دیگری برای فعالان این حوزه ایجاد کرده است.

وی گفت: اصلاح ساختارهای حکمرانی، کاهش مداخلات غیرضروری در فعالیت‌های اجرایی، و اتخاذ سیاست‌های متعادل و هوشمندانه از جمله موارد مهم است که می تواند مشکلات صنعت خودرو را حل و فصل و منافع ملی را حداکثری کند.

ملکان با اشاره به اینکه تمرکز دولت در سال جاری بر مدیریت منابع ارزی و سیاست‌های ارزی است گفت: با وجود محدودیت‌های ارزی موجود در کشور، بر این باور هستیم که اگر سهمیه ارزی در هفته جاری اختصاص داده شود، قطعاً واردات خودرو نسبت به سال گذشته کاهش نخواهد یافت.

وی ابراز کرد: در هشت ماه گذشته تنها یک بار عرضه خودروهای وارداتی در سامانه صورت گرفت که اگر فعالیت‌های مربوط به واردات تسریع شود زودترین زمان ممکن برای ورود خودروها به بازار، سه تا چهار ماه زمان می برد. ضمن اینکه، اگر فعالیت‌های تجاری تسریع شود بازار خودرو همچنان به فعالیت و تداوم خود ادامه خواهد داد، اما چالش‌هایی مانند هزینه‌های اضافی و محدودیت‌های صادرات، بر روند واردات و بازار تأثیرگذار خواهند بود.


اخبار مرتبط
مخالفت دوباره شورای رقابت با ورود خودرو  به بورس
سه‌شنبه 1404/06/18 ساعت 11:21
مخالفت دوباره شورای رقابت با ورود خودرو به بورس
سخنگوی شورای رقابت بار دیگر مخالفت این نهاد با عرضه خودرو در بورس کالا را اعلام کرد. وی با استناد به مصوبه 543 و اختیارات فصل نهم اصل 44 تأکید کرد: هرگونه اقدام خارج از این دستورالعمل مغایر قانون است و می‌تواند موجب اخلال در بازار و گمراهی سهامداران شود.
سه هفته تا ورود خودروهای خارجی به بورس + جزئیات مهم برای خریداران
سه‌شنبه 1404/06/18 ساعت 11:15
سه هفته تا ورود خودروهای خارجی به بورس + جزئیات مهم برای خریداران
رئیس سازمان بورس اعلام کرد که عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا در حال طی مراحل اداری است و پیش‌بینی می‌شود این روند حداکثر تا سه هفته آینده آغاز شود. پذیرش خودروهای خارجی منوط به موجودی انبارها و رعایت ضوابط بورس کالا است و برخی مدل‌ها پیش‌تر تأیید شده‌اند.
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه18 شهریورماه 1404 + جدول
سه‌شنبه 1404/06/18 ساعت 11:00
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه18 شهریورماه 1404 + جدول
در بازار امروز 18 شهریور 1404، قیمت برخی خودروهای داخلی افزایش یافت اما پیکاپ‌های مونتاژی سقوط قیمتی سنگینی را تجربه کردند. کاهش نرخ ارز و عرضه محصولات در بورس، بازار خودرو را با نوسانات متناقض مواجه کرده است.
چرا عرضه خودرو در بورس کالا به نفع مصرف‌کنندگان نیست؟
دوشنبه 1404/06/17 ساعت 23:40
چرا عرضه خودرو در بورس کالا به نفع مصرف‌کنندگان نیست؟
مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از عرضه خودرو در بورس کالا تأکید کرد که این روش نه تنها به شفافیت و تعادل بازار کمک نکرده، بلکه مشکلات تازه‌ای را هم در پی داشته است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
افزایش بیش از پنج‌برابری سرانه دانش‌آموزی در دولت چهاردهم
واریز 65 همت سود برای 29.5 میلیون سهام‌دار در نیمه اول سال
24 بازیکن به اردوی تیم ملی دعوت شدند
نتانیاهو: از داخل و خارج برای توقف جنگ غزه تحت فشار بوده‌ام
جدول هفته ششم لیگ برتر بعد از تساوی صدرنشین و فولاد
بن ‌گویر، نتانیاهو را تهدید کرد
استاندار تهران خبر داد، برگزاری مراسم هفته تهران با محوریت هویت شهری
8000 نفر در غزه زیر آوارها هستند
ترامپ: نتانیاهو در غزه زیاده‌ روی کرد
نتایج نهایی کارشناسی ارشد 1404 اعلام شد+لینک سایت
واگذاری 2500 مسکن در 15 شهر کشور به نخبگان
زمستان بدون خاموشی؛پر شدن ذخایر نفت‌گاز نیروگاهی
شورش در گرجستان؛ حمله معترضان به کاخ ریاست‌جمهوری + فیلم
دستورالعمل کارگزاران رمزپول تصویب شد
آرسنال موقتاً صدرنشین پریمیر لیگ شد + جدول لیگ برتر انگلیس
رونمایی طرح تقویت محله محوری تا پایان پاییز
بازداشت 175 نفر در تظاهرات لندن
سپاهان 0 - 0 ذوب آهن | تساوی و تقسیم امتیازات در داربی اصفهان + خلاصه بازی
ابلاغ دستورالعمل جایگزینی فیبرنوری با کابل مسی به مخابرات
برگزاری کنفرانس فلسطینی درباره آینده غزه در مصر
چلسی(2)- لیورپول(1)؛ سومین شکست پیاپی لیورپول + خلاصه بازی
ثبت نام ایران خودرو از 4.5 میلیون نفر گذشت
ترامپ :حماس باید سریع اقدام کند
توفان مدارس منطقه سیستان را تعطیل کرد
مقام صهیونیستی: مذاکرات آتش‌بس فقط چند روز طول می کشد
کاهش نسبی دما از فردا یکشنبه در تهران
فولاد(0) - تراکتور (0) | نبرد داغ اهواز هم برنده نداشت! + خلاصه بازی
دولت آمریکا به دنبال پذیرش تنها 7500 پناهجو/پیشنهاد 2500 دلاری برای ترک داوطلبانه
شیخ نعیم قاسم: طرح ترامپ برای غزه پر از خطرات است
علیپور موضع بازیکنان را مشخص کرد
ورود عارف به پرونده قاچاق مس و ترخیص تلفن همراه
سقوط پهپاد اسرائیلی در شرق لبنان
هیات حماس امشب به قاهره می‌رود
واکنش فیفا به ویزا ندادن به کادر 9 نفره ایران
ایران آمادۀ نخستین پرتاب از پایگاه فضایی چابهار
دوشنبه؛ آغاز اعلام برندگان جایزه نوبل 2025
رئیس پلیس آگاهی فراجا خبرداد؛ کشف بیش از 4 هزار خودرو سرقتی در یک سال
خسروی رکورد جهان را شکست و هفتمین طلایی ایران شد
برنامه رقابت وزنه‌برداران ایران در مسابقات قهرمانی جهان مشخص شد
رئیس کمیسیون اروپا: فرصت پایان دادن به جنگ غزه مغتنم شمرده شود
پاسخ حماس ترامپ را به نوبل می رساند؟
سرنگونی 314 پهپاد اوکراینی توسط روسیه در 24 ساعت گذشته
چرا ترامپ پاسخ حماس را پذیرفت؟
واقعیت‌های داخلی سازی صنعت خودرو
اعلام برنامه بازی های مرحله مقدماتی فوتبال نوجوانان آسیا
تصادف، انفجار، مسمومیت دانشجویان؛ ناکامی سیاست«نگهداشت نخبگان» در ایران
عارف: جنگ 12 روزه، نبرد عِلم با عِلم بود
دبیرکل فدراسیون طیور: تخم‌مرغ داریم، ارز نداریم!
«امید ایران» شعار کاروان ایران برای بازی‌های کشورهای اسلامی
تحلیلگر اسرائیلی: طرح ترامپ «لیست آرزوهای» کابینه نتانیاهو را بر باد داد
X
آگهی تبلیغاتی