×
اجتماعی
شناسه خبر : 243969
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/18 ساعت 07:00
راه درمان پارکینسون چیست؟

راه درمان پارکینسون چیست؟

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که یک «کلاه» مجهز به امواج فراصوت می‌تواند پارکینسون را به صورت غیرتهاجمی درمان کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی : این دستگاه می‌تواند جایگزین تحریک عمقی مغز شود و همچنین ممکن است به درمان سندرم تورت، آلزایمر و افسردگی کمک کند.

به نقل از گاردین، یک مطالعه نشان داده است که یک کلاه فراصوت، روش‌های جدید بالقوه‌ای را برای درمان بیماری‌های عصبی بدون جراحی یا سایر روش‌های تهاجمی ارائه می‌دهد.

این دستگاه می‌تواند نواحی مغزی را ۱۰۰۰ برابر کوچکتر از سونوگرافی هدف قرار دهد و می‌تواند جایگزین رویکردهای موجود مانند تحریک عمیق مغز (DBS) در درمان بیماری پارکینسون شود. همچنین پتانسیل درمان بیماری‌هایی مانند افسردگی، سندرم تورت، درد مزمن، آلزایمر و اعتیاد را دارد.

برخلاف تحریک عمقی مغز (DBS) که نیازمند یک روش بسیار تهاجمی است که در آن الکترودها در اعماق مغز کاشته می‌شوند تا پالس‌های الکتریکی ارسال کنند، استفاده از امواج فراصوت پالس‌های مکانیکی را به مغز می‌فرستد.

اما تا به حال هیچ کس نتوانسته بود رویکردی ایجاد کند که بتواند آنها را به اندازه کافی دقیق ارائه دهد تا تأثیر معناداری داشته باشد. این یک کلاه با ۲۵۶ منبع است که درون یک اسکنر MRI جا می‌شود. در ابتدا قرار دادن آن روی سر، بزرگ و ترسناک است، اما بعد راحت می‌شود.

روش‌های فعلی تحریک عمیق مغز که روی بیماران پارکینسون استفاده می‌شوند، از قاب‌های فلزی سختی استفاده می‌کنند که برای نگه داشتن آنها به سر پیچ می‌شوند.

برای آزمایش این سیستم، محققان آن را روی هفت داوطلب اعمال کردند و امواج فراصوت را به ناحیه‌ای کوچک به اندازه یک دانه برنج در لوب زانویی جانبی (LGN)، مسیر کلیدی برای اطلاعات بصری که از چشم‌ها به مغز می‌رسد، هدایت کردند. امواج با دقت قابل توجهی به هدف خود رسیدند. همین به تنهایی خارق‌العاده بود و هیچ‌کس قبلا چنین کاری نکرده بود.

آزمایش‌های بعدی نشان داد که تعدیل لوب زانویی جانبی اثرات ماندگاری در قشر بینایی ایجاد می‌کند و فعالیت آن را کاهش می‌دهد. معادل آن در بیماران مبتلا به پارکینسون، هدف قرار دادن یک ناحیه کنترل حرکتی و ناپدید شدن لرزش‌ها است.

محققان در حال حاضر در مسیر آزمایش این سیستم روی نواحی مغزی مرتبط با پارکینسون، اسکیزوفرنی، بهبودی از سکته مغزی، درد، افسردگی و سایر بیماری‌ها هستند.

مطالعات بیشتری مورد نیاز است، اما هدف بلندمدت آنها اصلاح سیستم و تبدیل آن به یک ابزار بالینی کاربردی است؛ ابزاری که بتواند در آینده در کنار ایمپلنت‌های تهاجمی مغز قرار گیرد یا حتی جایگزین آنها شود.


اخبار مرتبط
حلقه گمشده بین پارکینسون و آسیب به سلول‌های مغزی کشف شد
سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 06:00
حلقه گمشده بین پارکینسون و آسیب به سلول‌های مغزی کشف شد
تحقیقات محققان آمریکایی، حلقه گمشده بین تجمع سمی پروتئین‌ها در بیماری نورودژنراتیو پارکینسون و مرگ سلول‌های حیاتی مغز را پیدا کرده است.
کشف یک عامل تشدیدکننده خطر پارکینسون
سه‌شنبه 1404/08/06 ساعت 04:00
کشف یک عامل تشدیدکننده خطر پارکینسون
متخصصان مغز و اعصاب در یک مطالعه جدید میان قرار گرفتن در معرض ماده «تری‌کلرواتیلن» (TCE) و افزایش اندک اما قابل اندازه‌گیری خطر ابتلا به پارکینسون، ارتباطی پیدا کرده‌اند.
چرا تشخیص زودهنگام تنبلی چشم در کودکان حیاتی است؟
جمعه 1404/06/21 ساعت 03:00
چرا تشخیص زودهنگام تنبلی چشم در کودکان حیاتی است؟
تنبلی چشم یکی از مشکلات شایع در کودکان است که در صورت عدم درمان به‌موقع، می‌تواند به کاهش دائمی بینایی منجر شود. تشخیص زودهنگام و درمان قبل از 10 سالگی، شانس بهبود بینایی کودک را افزایش می‌دهد.
راه اندازی اولین پایگاه اورژانس بانوان در تبریز
سه‌شنبه 1404/06/18 ساعت 15:51
راه اندازی اولین پایگاه اورژانس بانوان در تبریز
اولین پایگاه اورژانس ویژه بانوان در تبریز افتتاح شد؛ مرکزی که به گفته مسئولان با هدف ارتقای امنیت و سلامت بانوان فعالیت خود را آغاز کرده است. این پایگاه در فاز نخست از ساعت 8 صبح تا 8 شب خدمات فوریت‌های پزشکی ارائه می‌دهد و قرار است در آینده در سطح استان توسعه یابد.
چرا زنان بیشتر به بیماری ام‌اس مبتلا می‌شوند؟
سه‌شنبه 1404/06/18 ساعت 03:00
چرا زنان بیشتر به بیماری ام‌اس مبتلا می‌شوند؟
شیوع بیماری ام‌اس در زنان سه برابر مردان است و عمدتاً در سنین 20 تا 40 سالگی آغاز می‌شود. این درحالیست که فیزیوتراپی نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی بیماران دارد و ادامه درمان برای کنترل علائم حیاتی است.
نظرات

آخرین اخبار
حمید هیراد درگذشت
تحلیلگر سیا: ایران با انهدام رادارهای ارتش آمریکا، چشمان آن را نابینا کرده است
آلمان در سمت اشتباه تاریخ ایستاده است
«زیاد النخاله» خطاب به رهبر انقلاب: ملت‌های آزاده در کنار شما هستند
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/صدای انفجار در اهواز
11 شهید و 32 زخمی در جریان حملات جدید رژیم صهیونیستی به لبنان
بهای نفت از مرز 100 دلار گذشت؛ تنش در خلیج فارس و تداوم حملات هوایی
قطع برق در برخی مناطق کویت پس از حملات پهپادی
چرا به پیروزی خود اطمینان داریم ؟
غریب آبادی:‌ حمله به یک کشور مستقل، تجاوز عریان است
رئیس قوه قضاییه: مردم با حضور در خیابان‌ها دشمن را ناامید کردند
بقائی: ایران درس فراموش‌نشدنی به دشمن خواهد داد
بازگشایی محدود سینماها از جمعه
گسترش کم‌سابقه شبکه کالابرگ؛ بیش از 500 هزار فروشگاه به طرح پیوستند
موج 40 عملیات وعده صادق4 / شلیک موشک و پهپاد به پایگاه های هوایی رژیم صهیونیستی
سرلشکر صفوی:آمریکایی‌ها قطعا شکست خواهند خورد
سخنگوی دولت: ایران با همدلی پابرجا می‌ماند
کنترل استرس؛ گام های طلایی در شرایط اضطرار
جفری ساکس: آمریکا و اسرائیل یاغی شده‌اند
مسئولیت امروز همه نیروهای ملی مراقبت از ایران است
هشدار سفیر ایران در قبرس
فعالیت 6 هزار بانوی داوطلب در عملیات امدادرسانی به آسیب‌دیدگان
هشدار ایران به فائو:جنگ افروزان مسیرهای غذایی کشورها را به خطر انداخته‌اند
چگونه ایران خار چشم دشمن شد؟
جنگ ایران ابعاد جهانی پیدا کرده است
رویترز: هدف‌گیری مدرسه دخترانه میناب، نتیجه استفاده آمریکا از اطلاعات قدیمی بود
این حماسه را روایت کنید
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور به‌طور کامل برقرار است
لهستان: به درخواست ترامپ هم نیرو به ایران اعزام نخواهیم کرد
حمله پهپادی به یک میدان نفتی در سعودی
پیشنهاد انتقال بازی‌های ایران در جام جهانی به مکزیک
هدف دشمن از حمله به حافظان امنیت چیست؟
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
قیمت دلار توافقی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
نماز جمعه روز قدس به امامت آیت الله خاتمی اقامه می شود
شل و توتال: گازی برای تحویل نداریم
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
تعطیلی بنادر نفتی عراق
بارش برف و باران در محورهای 13 استان
تجاوز شبانه به شهرک‌های صنعتی رباط‌کریم
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز
مخالفت آمریکا با درخواست های اسکورت در تنگه هرمز
رئال با کولاک والورده، سیتی را تسلیم کرد
حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به سه واحد صنعتی در اراک
تلگراف: ترامپ دیگر قدرت متوقف کردن جنگ علیه ایران را ندارد
انتقاد شدید روسیه و چین از تصویب قطعنامه یکجانبه علیه ایران
بازی‌های موبایلی آرامش‌بخش و آفلاین، برای همه رده‌های سنی