×
بین الملل
شناسه خبر : 243957
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/17 ساعت 21:10
اقدام مشترک روسیه و افغانستان بر روی برخی طرح‌های اقتصادی

اقدام مشترک روسیه و افغانستان بر روی برخی طرح‌های اقتصادی

معاون سخنگوی طالبان اعلام کرد که همکاری اقتصادی میان روسیه و افغانستان به اوج خود رسیده و مذاکرات برای امضای توافق‌نامه‌های مهم در بخش‌های کلیدی اقتصاد افغانستان در حال انجام است.

نورنیوز-گروه بین الملل : معاون سخنگوی طالبان حکومت سرپرست افغانستان گفت: مسکو و کابل در حال کار بر روی توافقاتی در مورد تعدادی از پروژه‌ها در بخش‌های کلیدی اقتصاد افغانستان هستند.

حمدالله فطرت دوشنبه در گفت و گو با خبرگزاری ریانووستی با بیان اینکه همکاری بین مسکو و کابل به بالاترین سطح خود رسیده است، افزود: امیدوار هستیم در آینده نزدیک با روسیه در مورد تعدادی از پروژه‌ها توافق‌نامه امضا کند.

وی اظهار داشت: روسیه با به رسمیت شناختن (حکومت طالبان با عنوان) «امارت اسلامی» گامی واقعاً شجاعانه برداشته است. اکنون روابط سیاسی و اقتصادی بین کابل و مسکو به بالاترین سطح خود رسیده است، در حالی که همکاری در بخش‌های مختلف برای گسترش این روابط ادامه دارد.

معاون سخنگوی حکومت سرپرست افغانستان اظهار داشت: به رسمیت شناختن مقامات افغانستان توسط روسیه شرایط مساعدی را برای سرمایه‌گذاری روسیه در بخش‌های مختلف اقتصاد افغانستان ایجاد کرده است.
او افزود که سرمایه‌گذاران روسی و دولت روسیه پیش از این تمایل خود را برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف ابراز کرده‌اند.

فطرت گفت: چندین هیأت روسی از کابل بازدید و آمادگی خود را برای اجرای پروژه‌های خاص و سرمایه‌گذاری در بخش‌های کلیدی اعلام کردند؛ ما امیدواریم که در آینده نزدیک توافق‌نامه‌هایی میان مسکو و کابل امضا شود.

 روسیه ۱۲ تیرماه ۱۴۰۴ اعتبارنامه سفیر جدید افغانستان در مسکو را پذیرفت و بدین ترتیب نخستین کشوری لقب گرفت که حکومت طالبان را به رسمیت شناخته است.

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما معتقدیم که شناسایی رسمی امارت اسلامی افغانستان موجب شتاب در توسعه همکاری دوجانبه و سازنده میان کشورهای ما در حوزه‌های مختلف خواهد شد.

سفارت افغانستان در روسیه همان روز از آغاز به کار سفیر جدید در این نمایندگی دیپلماتیک خبر داده بود.

بر اساس این گزارش، مولوی گل حسن رسماً با برگزاری یک نشست معارفه با کارکنان سفارت افغانستان، فعالیت خود را در مسکو آغاز کرد.

پیش از این، دادستانی کل روسیه ۱۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ در درخواستی از دیوان عالی این کشور، خروج گروه طالبان حاکم بر افغانستان را از فهرست ممنوعه گروه‌های تروریستی خواستار شده بود.

دیوان عالی روسیه پنجشنبه ۲۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ ممنوعیت فعالیت گروه طالبان حاکم بر افغانستان را به حالت تعلیق درآورد و نام این گروه از فهرست گروه‌های تروریستی مسکو خارج شد.

پس از آن، رستم خبیبولین رئیس مرکز تجاری روسیه در افغانستان گفت: مسکو پس از خارج کردن طالبان از فهرست تروریستی و به رسمیت شناختن «امارت اسلامی» افغانستان تحت زمامداری این گروه، به دنبال تشکیل شورای سرمایه‌گذاری مشترک با کابل است.

دبیر شورای امنیت روسیه نیز هفتم شهریور ۱۴۰۴ در یادداشتی در یک روزنامه روس درباره هدف روسیه از به رسمیت شناختن حکومت طالبان نوشت:‌ این تصمیم با هدف افزایش همکاری بین کشورهای ما در حوزه‌های تجاری، اقتصادی و بشردوستانه، در زمینه تقویت امنیت منطقه‌ای، از جمله مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر اتخاذ شده است.

سرگئی شویگو تصریح کرد:‌ در عین حال، کابل به خوبی می‌داند که برای پیشرفت در مسائل اقتصادی، قبل از هر چیز، لازم است امنیت فعالان اقتصادی آماده ورود به بازار افغانستان تضمین شود.

وی تصریح کرد: درپی برآوردها، حدود ۲۰ سازمان تروریستی بین‌المللی در افغانستان در حال فعالیت هستند که در مجموع بیش از ۲۳ هزار شبه‌نظامی دارند و تهدیدی جدی برای منطقه و جهان محسوب می‌شوند.


نظرات

آخرین اخبار
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
وزیر نیرو: با صرفه‌جویی مردم، جیره‌بندی آب نخواهیم داشت
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران
مصر و پاکستان به نتایج سازنده مذاکرات ایران و آمریکا امیدوار شدند
مرگ روزانه 53 نفر در تصادفات؛ چه شهرهایی در صدر تلفات جاده‌ای قرار دارند؟
قالیباف: تا پای جان برای پیروزی نهایی ایران ایستاده‌ایم
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
توانیر: برق مشترکان پرمصرف بدون اغماض قطع می‌شود
تغییرات جدید در کنکور؛آزمون جامع جایگزین امتحانات تأثیرگذار می‌شود؟
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجار کنترل‌شده در محدوده مبارکه
وزش باد شدید و گردوخاک در تهران تا کی ادامه دارد؟
تابلوی سبز بورس تهران؛ ثبت رکورد جدید در بازار سهام
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
جزئیات اختلال گسترده در 4 بانک کشور؛ احتمال حمله سایبری
ضرب‌الاجل جدید جمهوری‌خواهان به ترامپ برای پایان جنگ
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 خرداد 1405 +جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 23 خرداد؛ سقوط 7 هزار تومانی دلار در سایه توافق
تهران 1000 واگن کم دارد؛ بحران جدی در متروی پایتخت
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 23 خرداد 1405
جهش احتمالی قیمت تخم‌مرغ؛ نرخ واقعی اعلام شد
کنترل مصرف برق مشترکان پرمصرف آغاز شد
تصاویر ماهواره‌ای ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز را رد کرد+ فیلم
تسهیلات بانکی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در راه است
جنجال بزرگ در جام جهانی 2026؛ کارت زردی که ناگهان برگشت
قیمت گوشت قرمز امروز 23 خرداد 1405 + جدول
سقوط هواپیما در هند
پوچتینو بعد از برد 4-1 آمریکا: این تازه شروع کار است
رئیس قوه قضاییه: وحدت ملی ایران جهانیان را مبهوت کرده است
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 خرداد 1405
میز خدمت پلیس زیر آسمان شهر
هدف طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی چیست؟
از بنزین تا نان؛ هرمز چگونه زندگی میلیاردها نفر را تغییر می‌دهد؟
تحرکات نظامی اسرائیل در مرز اردن؛ ایجاد پایگاه‌های تازه
زیان 14 میلیارد دلاری ترکیه از بحران انرژی و شوک تنگه هرمز
انقلاب در تولید برق خانگی
رایزنی امارات و ناتو برای تقویت همکاری‌های امنیتی و نظامی
سیاستمداران عراقی: کاهش تنش ایران و آمریکا به نفع ثبات عراق است
ناکامی جهان در رسیدن به هدف حذف کار کودکان
52 میلیون پیامک تخلفات رانندگی از آغاز جنگ
جزئیات جدید واردات خودرو در منطقه آزاد قصرشیرین اعلام شد
برخورد مرگبار قطار با خودرو در شرق قاهره
بنیان‌گذار آمازون: هوش مصنوعی خالق فرصت‌های شغلی جدید