×
سیاسی
شناسه خبر : 243950
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/17 ساعت 20:10
امضای توافقنامه 21 بندی سازمان گذرگاه‌های مرزی عراق با ایران

امضای توافقنامه 21 بندی سازمان گذرگاه‌های مرزی عراق با ایران

سازمان گذرگاه‌های مرزی عراق با امضای توافقنامه 21 بندی با ایران، همکاری‌های مرزی، امنیتی و تجاری را برای بهبود عملکرد معابر مشترک ارتقا داد.

نورنیوز-گروه سیاسی : سازمان گذرگاه های مرزی عراق اعلام کرد: برای بهبود وضعیت این معابر یک توافقنامه ۲۱ بندی با جمهوری اسلامی ایران امضا کرده است.

 سازمان گذرگاه های مرزی عراق با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: «عمر الوائلی» رئیس این سازمان ریاست پنجمین نشست مشترک گذرگاه‌های مرزی میان عراق و جمهوری اسلامی ایران را بر عهده داشت.

در این نشست، مدیرکل گمرک، مدیرکل امور سفر و مرزها در دستگاه اطلاعاتی، مدیرکل حمل‌ونقل زمینی، رئیس پلیس گمرک و معاون مدیرکل عملیات هیئت گذرگاه‌های مرزی عراق نیز الوائلی را همراهی کردند.

براساس این بیانیه، از سوی جمهوری اسلامی ایران، معاون امنیتی وزیر کشور و نمایندگانی از نهادهای مرتبط در این نشست حضور داشتند.

سازمان گذرگاه های مرزی عراق همچنین توضیح داد: چندین جلسه و گفت‌وگو برگزار شد که در یکی از آن‌ها، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران نیز حضور یافت و حمایت خود را از نتایج حاصل از مذاکرات اعلام کرد که در قالب صورت‌جلسه‌ای شامل ۲۱ بند تنظیم شد که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

۱. تقویت پیوندهای همکاری و هماهنگی میان گذرگاه‌های مرزی، توسعه روندهای مبادلات تجاری، ارتقای امنیت پایدار در تمامی گذرگاه‌های مرزی و پیگیری مصوبات نشست‌های سابق.

۲. در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر توافق شد که عملیات جست‌وجو و تحقیق درباره این جرائم با بهره‌گیری از روش‌های پیشرفته تشدید و هماهنگی اطلاعاتی مستمر میان دو طرف برقرار شود.

همچنین بر ضرورت جلوگیری از صادرات مواد ممنوعه از سوی جمهوری اسلامی ایران، مطابق با تقویم زراعی اعلام‌شده از سوی دولت عراق، تأکید شد؛ به‌طوری که طرف ایرانی پیش از موعد ممنوعیت، از این تصمیم مطلع شود.

۳. عدم افتتاح یا ایجاد هرگونه گذرگاه مرزی جدید توسط ایران، بدون هماهنگی و کسب موافقت از دولت عراق و سازمان گذرگاه‌های مرزی این کشور.

۴. تقویت نظارت و پیگیری، تبادل اطلاعات امنیتی و اطلاعاتی به منظور رصد تحرکات مشکوک در گذرگاه‌های مرزی با هدف جلوگیری از ورود افراد و تجهیزات تهدیدآمیز علیه امنیت.

۵. توافق شد که جمهوری اسلامی ایران، اطلاعات مربوط به بارنامه (مانیفست) کالاها شامل تمامی جزئیات مربوط به کالا، شماره رسید توزین و وزن محموله را به‌صورت الکترونیکی در اختیار گذرگاه‌های زمینی عراق قرار دهد.

همچنین دو طرف بر پذیرش متقابل اسناد و اطلاعات گمرکی و بهره‌گیری از سامانه‌های الکترونیکی برای تسهیل، ساده‌سازی و دقت‌بخشی به روند انجام معاملات تأکید کردند.

۶. تسریع روند واردات و صادرات مشروط به رعایت مقررات گمرکی و نظارتی.

همچنین در این نشست پیشنهاد طرف ایرانی درباره حمل مستقیم کالاها مورد بررسی قرار گرفت.

۷. حمایت از نشست‌های استانداران استان‌های مرزی هدف تقویت همکاری‌های دوجانبه و تلاش برای توسعه و بهسازی زیرساخت‌های گذرگاه‌های مرزی.

۸. مکلف شدن ایران به بررسی پیشنهاد عراق درباره تکمیل مراحل گمرکی کامیون‌های ایرانی در گذرگاه‌های «مندلی – سومار» و «المنذریه – خسروی»؛ به‌طوری‌که پس از انجام این مراحل، تبادل کالا در داخل گذرگاه صورت گیرد.

۹. تأکید بر رفتار محترمانه و حفظ کرامت انسانی، مهر کردن گذرنامه تمامی شهروندان ایرانی که از طریق گذرگاه‌های مرزی فدرال وارد عراق می‌شوند و خودداری از اتخاذ هرگونه تصمیم یا اقدام ناگهانی از سوی کارکنان گذرگاه‌های مرزی جز با هماهنگی متقابل میان طرفین.

۱۰. توافق بر سر فعالیت گذرگاه‌های مرزی دو کشور به‌صورت ۲۴ ساعته و در تمامی روزهای هفته، از جمله روز جمعه، و عدم دریافت هرگونه هزینه اضافی خارج از چارچوب‌های قانونی موجود با هدف جلوگیری از ایجاد تأثیر منفی بر روند مبادلات تجاری.

۱۱. بررسی دقیق رفت‌وآمدکنندگان و فعالان حوزه تجارت بر اساس یک برنامه الکترونیکی مورد تأیید میان دو گذرگاه و الزام آنان به همراه داشتن کارت‌های رسمی که حضور قانونی‌شان در گذرگاه را تأیید می‌کند.

۱۲. تأکید بر فعال‌سازی و افزایش تجارت فرامرزی (ترانزیت) از طریق خاک عراق.

۱۳. تکرار بند محوری اغلب صورت‌جلسات پیشین مبنی بر ضرورت بستن تمامی گذرگاه‌ها و معابر غیررسمی از سوی طرف ایرانی با هدف جلوگیری از پیامدهای منفی امنیتی و اقتصادی آنها برای دو کشور.

در این بیانیه همچنین آمده است: بندهای یادشده از اهمیت و ماهیت اساسی برخوردارند و نقش مهمی در ارتقای عملکرد گذرگاه‌های مرزی ایفا می‌کنند؛ زیرا ارتباط مستقیم با روند اجرایی در گذرگاه‌های مشترک دارند و پایه‌ای برای همکاری، هماهنگی و تبادل اطلاعات در راستای منافع دو کشور در حوزه‌های امنیتی و تجاری به شمار می‌آیند.


نظرات

آخرین اخبار
وال‌استریت ژورنال: مذاکرات ایران-آمریکا لغو شده/نیویورک تایمز: لغو نشده!
ورود هیأت‌های خارجی به ایران برای مراسم تشییع رهبر شهید از جمعه
واکنش نتانیاهو به اظهارات اردوغان
نزاع خانوادگی دو کشته بر جای گذاشت+ جزئیات حادثه
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدای حملات اسرائیل به 4247 نفر رسید
مهار آتش در میانکاله؛ پایان یک بحران زیست‌محیطی
انگلیس: اجرای توافق ایران و آمریکا برای امنیت منطقه ضروری است
سقوط مرگبار هواپیما در فرانسه+ جزئیات حادثه
انتشار جزئیات جدید از توافق چارچوب میان لبنان و اسرائیل
سرمربی کره‌جنوبی پس از ناکامی در جام جهانی استعفا کرد
بستری رایگان کودکان زیر 7 سال ادامه دارد
آغاز پیش‌فروش بلیت حمل و نقل عمومی برای مراسم تشییع رهبر شهید
حمله دوباره اسرائیل به لبنان؛ تشدید تنش در مرزهای جنوبی
سالروز بمباران شیمیایی سردشت؛ تأکید وزارت خارجه بر پیگیری عاملان جنایت
پلیس راه یزد خودروی راننده 13 ساله را متوقف کرد
انتخابات نیویورک از تغییر نگاه آمریکا به اسرائیل خبر می‌دهد
ابراز نگرانی مشترک پاکستان و عربستان از تشدید تنش‌های منطقه
انتظاری که از خبرگان داریم...
ورود 958 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا در یک روز
نتانیاهو برای حفظ کنترل حزب لیکود وارد نبردی سرنوشت‌ساز شد
ترافیک سنگین در محورهای کندوان و هراز؛ رانندگان با احتیاط تردد کنند
سفیر آمریکا: احتمال اقدام علیه زیرساخت‌های ایران در تنگه هرمز وجود دارد!
ایتالیا خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد
گزارش تصویری | زلزله ویرانگر در ونزوئلا
تجمع مخالفان توافق لبنان و رژیم صهیونیستی مقابل کاخ ریاست‌جمهوری
قدردانی وزیر ورزش از ملی‌پوشان؛ شما دل ملت ایران را شاد کردید
واکنش تند اسرائیل به ترکیه پس از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد
جنجال بزرگ جام جهانی 2026؛ شایعه تبانی در بازی اتریش و الجزایر و حذف ایران
تنبیه حذف از جام جهانی؛ پرواز چارتر تیم ملی اروگوئه لغو شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیستم
پیروزی ایران مقابل کوبا در لیگ ملت‌های والیبال
هشدار پلیس درباره وام‌های فوری در فضای مجازی؛ فریب تبلیغات را نخورید
توافق دولت لبنان با رژیم صهیونیستی محکوم و چیزی جز تسلیم نیست
قالیباف: پایان جنگ لبنان در صدر تفاهم‌نامه ایران و آمریکا قرار دارد
بروجردی: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس فوری و قاطع خواهد بود
زمان امتحانات دانشگاه تهران دوباره تغییر کرد+ جزئیات جدید