×
اجتماعی
شناسه خبر : 243798
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/17 ساعت 03:00
80 درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت؛

80 درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در یک نشست خبری آماری از تعداد کابرانی که از VPN استفاده می کنند ارایه داد و گفت: حدود 80 درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند و 70 درصد ترافیک کشور در بستر VPN ردوبدل می‌شود. این موضوع مهندسی ترافیک شبکه را به هم زده و موجب اختلال در کیفیت خدمات، امنیت سایبری و حتی توزیع متوازن بار شبکه شده است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: بهزاد اکبری امروز در نشست خبری با رسانه‌ها با اشاره به روند حملات سایبری در کشور گفت: حملات سایبری همواره ادامه‌دار بوده و بسته به رخدادهای مهم، شدت بیشتری به خود می‌گیرد. به‌طور مثال، در ایام "وعده‌های صادق" یا در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، شاهد اوج‌گیری شدید حملات بودیم که تا ۱۰ روز پس از پایان جنگ نیز ادامه داشت.

وی افزود: با وجود تداوم این تهدیدات، خوشبختانه ما توانستیم در دو مرحله با این حملات مقابله کنیم؛ بخشی از این اقدامات در خارج از کشور و بخش دیگر در داخل کشور و از طریق شبکه ملی زیرساخت انجام شده است. حملات سایبری از خارج شناسایی و متوقف شده و در مرحله دوم، هرگونه ترافیک مخرب در داخل شبکه نیز توسط سیستم‌های پیشرفته کشف و پاکسازی می‌شود. اکنون کمتر از ۲۰ ثانیه طول می‌کشد تا حملات شناسایی و پاسخ داده شوند.

راه اندازی سامانه هشدار امنیت سایبری

اکبری با اشاره به افزایش حملات دیداس (DDoS) و سایر حملات سایبری گفت: شبکه ما با استفاده از تکنولوژی‌های مختلف ترافیک مخرب را شناسایی و پاک‌سازی می‌کند. ما در حال آماده‌سازی سامانه‌ای هستیم که در هفته آینده هشدارهای امنیتی را به نهادهای مسئول اعلام خواهیم کرد و سپس این خدمات به صورت سرویس به اپراتورها ارائه می‌شود تا بتوانند آن را در اختیار سازمان‌ها قرار دهند.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به تغییر رویکرد این شرکت گفت: در سیاست‌های جدید، شرکت از یک ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی صرف، به یک بازیگر کلیدی در توسعه زیرساخت‌های دیجیتال کشور تبدیل خواهد شد. از جمله برنامه‌ها می‌توان به راه‌اندازی مراکز داده، ارائه زیرساخت‌های هوش مصنوعی و همکاری با صنایع برای هوشمندسازی اشاره کرد.

وی در پایان گفت: بیش از ۴ ترابیت ترافیک داخلی در مراکز IXP تبادل می شود و هم‌اکنون بیش از ۹۰ درصد ترافیک داخلی از طریق مرکز تبادل ترافیک تهران (IXP تهران) مبادله می‌شود و در مواقع پیک مثل رویدادهای ورزشی، این رقم به بیش از ۵ ترابیت بر ثانیه نیز می‌رسد. مراکز مشابهی در مشهد، تبریز، اصفهان و شیراز نیز راه‌اندازی شده‌اند که هزینه تبادل ترافیک را برای پلتفرم‌های داخلی کاهش داده‌اند.

پرداخت بدهی‌های ارزی و افزایش درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به بدهی‌های ارزی انباشته‌شده طی سال‌های گذشته تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ و به‌خصوص پس از وقایع سال ۱۴۰۱، درآمد اپراتورها و شرکت زیرساخت به شدت کاهش یافت. ما به طور ارگانیک سالی ۲۵ تا ۳۰ درصد رشد ترافیک داشتیم، اما در سه سال متوالی با کاهش چشمگیر روبرو شدیم.

وی ادامه داد: از سال گذشته با هدف تقویت توان ارزی شرکت، دو رویکرد را دنبال کردیم، افزایش فروش ریالی با تمرکز بر کیفیت خدمات و افزایش فروش ارزی از طریق ترانزیت داده. نتیجه این اقدامات، بازگشت رشد به ترافیک شبکه و افزایش قابل توجه درآمد شرکت و اپراتورها بوده است. در یک سال گذشته، حدود ۳۲ درصد رشد در ترافیک بین‌الملل و ۶۰ درصد افزایش فروش ترانزیت داده داشته‌ایم.

رویداد «ایران کریدور» و توسعه مسیرهای بین‌المللی

اکبری درباره تلاش‌های بین‌المللی شرکت گفت: در بهمن‌ماه گذشته و یک روز پیش از کنفرانس Capacity در دوبی، رویدادی تحت عنوان «ایران کریدور» برگزار کردیم که در آن ظرفیت‌های ایران برای ترانزیت منطقه‌ای به اپراتورهای بین‌المللی معرفی شد. نتیجه این رویداد افزایش قابل توجه تقاضا برای استفاده از مسیر ایران بوده به‌طوری‌که ۶۰ درصد فروش ترانزیت کل تاریخ شرکت در یک سال اخیر رشد داشته است.

وی همچنین افزود: مسیرهای ترانزیت ایران از مرزهای عراق، جنوب کشور، خلیج فارس، آذربایجان، ترکیه، ترکمنستان و افغانستان فعال شده‌اند. این رشد فروش، نه تنها بدهی‌های ارزی ما را کاهش داده، بلکه موجب ارتقای پهنای باند بین‌الملل بیش از ۲۰ درصد شده است.

توسعه فیبر نوری دریایی و راه‌اندازی مراکز بین‌المللی

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از آغاز پروژه توسعه فیبرنوری دریایی در خلیج فارس خبر داد و گفت: توافقات اولیه برای اجرای چند فیبر نوری دریایی انجام شده و امیدواریم تا سال آینده یکی از دو پروژه به بهره‌برداری برسد.

وی همچنین از برنامه شرکت برای توسعه نقاط حضور بین‌المللی در فرانکفورت، نیویورک و سایر مناطق با هدف مدیریت بهتر ترافیک و مقابله با حملات خبر داد و گفت: این طرح از سال گذشته وارد فاز اجرایی شده و در ماه‌های آینده نقاط جدید نیز به آن افزوده خواهد شد.

اثرات منفی استفاده گسترده از VPN بر کیفیت شبکه

اکبری در بخش دیگری از سخنان خود به استفاده گسترده از VPN در کشور اشاره کرد و گفت: حدود ۸۰ درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند و ۷۰ درصد ترافیک کشور در بستر VPN ردوبدل می‌شود. این موضوع مهندسی ترافیک شبکه را به هم زده و موجب اختلال در کیفیت خدمات، امنیت سایبری و حتی توزیع متوازن بار شبکه شده است.

وی افزود: در حالت عادی، ترافیک بر اساس موقعیت کاربر به نزدیک‌ترین مرکز محتوا هدایت می‌شود، اما با استفاده از VPN، ترافیک بیشتر از شمال کشور به سمت اروپا می‌رود که آسیب‌پذیری شبکه را افزایش می‌دهد.

آماده‌سازی مراکز داده در ۴ نقطه کشور برای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از آماده‌سازی چهار منطقه اصلی برای سرمایه‌گذاری در مراکز داده و زیرساخت‌های هوش مصنوعی خبر داد. این مناطق شامل منطقه پیام البرز، مشهد، فولادشهر اصفهان و آذربایجان (تبریز و ماکو) هستند که همگی از زیرساخت‌های لازم نظیر برق پایدار، فیبر نوری و اتصال چندمسیره برخوردارند.

وی تأکید کرد: تحریم‌ها مانعی جدی در مسیر جذب سرمایه‌گذاری خارجی هستند، اما زیرساخت‌های لازم برای ورود سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی کاملاً فراهم شده و برخی پروژه‌ها در حال اجرا یا بهره‌برداری هستند.


نظرات

آخرین اخبار
چطور فعالیت همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی را گزارش دهیم؟+ تصویر
پایگاه آمریکایی در عراق زیر آتش نیروهای مقاومت
آغاز برخورد با ایرانیان خارج‌نشین «همکار دشمن» از سوی قوه قضائیه
اجرای طرح‌های حمایتی در 12 استان برای مسافران
مقر فرماندهی ستاد ارتش اسرائیل، هدف حمله پهپادی حزب‌الله
اعلام تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای مراسم تشییع پیکر فرماندهان شهید
آغاز سی و پنجم موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های راهبردی فتاح، عماد، خیبر و قدر
مرتس: هیچ منفعتی از یک جنگ بی‌پایان نداریم
تاکید وزیر ارتباطات بر تقویت شبکه ارتباطی در استان‌های مهمان‌پذیر
تاکید قطر بر برقراری کانال‌های ارتباطی با ایران
سازمان اطلاعات سپاه: تعدادی از عوامل و عناصر وطن فروش دستگیر شدند
برلین: آمریکا برای یک راه‌حل دیپلماتیک آماده است؛ اما ایران نه
واکنش کابینه عربستان به حملات ایران به منافع آمریکایی‌ها
نامه ایران به سازمان ملل درباره شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
دومین تماس تلفنی پوتین و پزشکیان در طول جنگ
دریادار تنگسیری: شناورهای مرتبط با متجاوزان حق عبور از ‎تنگه هرمز را ندارند
فعال شدن ستاد مردمی حمایت و پشتیبانی از دفاع مقدس
صادق خرازی: رژیم صهیونسیتی بعد از ایران سراغ عربستان، امارات و ترکیه خواهد رفت
آخرین اخبار از کیفیت هوای تهران
بقائی: اکنون که لبنان مقاومت می‌کند، ناگهان به یاد «حقوق بین‌الملل» افتاده‌اند!
عارف در گفت‌وگو با الجزیره: به دفاع از کشور ادامه می‌دهیم
گزارش تصویری | حمله آمریکایی - صهیونیستی به بزرگراه شهید باقری تهران
اعلام تمهیدات ترافیکی تشییع پیکر مطهر شهدای جنگ رمضان
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
9 راهکار کاهش ترس و نگرانی در شرایط جنگ
متوسط قیمت بنزین در آمریکا به 3.54 دلار رسید
قالیباف: چشم در برابر چشم را حکم می کنیم
دیدار معاون وزارت خارجه روسیه و سفیر ایران در مسکو پیرامون جنگ علیه ایران
برطرف شدن بخشی از اختلال خدمات بانک سپه
وزیر کشور: امنیت مرزهای کشور تامین است
واریز مستمری اسفندماه مددجویان کمیته امداد
مقاومت یک تانک مرکاوا را منهدم کرد
سناتور آمریکایی: جنگ با ایران هدر دادن روزانه یک میلیارد دلار است
واشنگتن به دنبال طرح صلح سه‌جانبه میان لبنان، سوریه و اسرائیل
درگیری ایران جهانی می‌شود
تا زمان شکست ترامپ، ایران به مبارزه ادامه می‌دهد
هزینه مراکز روزانه، نگهداری فرزندان بهزیستی واریز شد
سردار شکارچی: آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند
انهدام بیش از 100 پهپاد و اف-15 آمریکا و رژیم صهیونیستی
تل‌آویو توانمندی‌های ایران را دست کم گرفته بود
نورنما | شهادت مولای متقیان علی (ع) تسلیت‌باد
ادعای ترامپ: ممکن است با ایران گفتگو کنم!
وزیر جنگ آمریکا: روسیه در جنگ با ایران دخالت نکن
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
تعطیلی مدارس و دور کاری اجباری؛ نتیجه افزایش شدید قیمت نفت
پیش‌بینی بارش باران در 28 استان کشور
ساعت کاری مراکز معاینه فنی شهر تهران اعلام شد
تولید روغن نباتی فله ممنوع شد