×
ورزشی
شناسه خبر : 243749
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/06/16 ساعت 19:46
16 شهریور شش‌تایی‌ترین روز سال برای پرسپولیس

16 شهریور شش‌تایی‌ترین روز سال برای پرسپولیس

16 شهریور سال 1352، روزی که برای همیشه در تاریخ فوتبال ایران ثبت شد؛ روزی که پرسپولیس با یک پیروزی شش‌گله، خاطره‌ای ماندگار به یادگار گذاشت.

نورنیوز-گروه ورزشی:  ۱۶ شهریور ۱۳۵۲ یکی از فراموش‌نشدنی‌ترین روزهای فوتبال ایران است. بی‌گمان فقط برای پرسپولیسی‌ها این‌گونه نیست.

درباره دربی شش‌تایی بارها و بارها صحبت شده است. مردانی که در فکر تاریخ‌نگاری نبودند ولی این کار را انجام دادند و در میان آن‌ها یکی بود که دلیل کافی داشت برای اینکه خونش به جوش بیاید. گذر زمان نشان داد، حق با او بود. زنده‌یاد همایون بهزادی برای آن روز کاری کرد کارستان.

اکنون ۵۲ سال از آن روز گذشته است و آن دربی هر سال گویی تازه‌تر از قبل می‌شود. در این میان البته پرسپولیس در گذشته به دام نیفتاده است. سرخ‌ها گذشته، حال و آینده‌شان پر از افتخار است و دربی‌های حماسی را کم رقم نزده‌اند.

و اما دربی شماره ۱۳ تنها بازی شش‌تایی ۱۶ شهریور نیست. جالب این است که یک سال بعد، تیم ملی کشورمان در نخستین سالگرد آن دربی، در نخستین مسابقه خود مقابل تیم ملی بحرین، با نتیجه ۶ بر صفر پیروز شد.

یازده سال بعد از آن پیکار بود که پرسپولیس یک بار دیگر خاطره بازی شش‌تایی را زنده کرد. این بار هم بازی در ورزشگاه آزادی بود. صحبت از بازی با شاهین در جام باشگاه‌های تهران در ۱۶ شهریور سال ۱۳۶۳ است. ۷۰ هزار تماشاگر به ورزشگاه آمده‌اند و از تیم محبوب خود فقط یک خواسته داشتند. آن‌ها شعار می‌دادند: «پرسپولیس؛ انتقام، انتقام».

ماجرا به مسابقات فصل قبل آن دوره بازمی‌گشت. مسابقه‌ای که جنجالی شد. پرسپولیس در بازی با شاهین، نیمه نخست را ناکام و شکست‌خورده به رختکن رفت. این مساله باعث تنش‌هایی روی سکوها شد. پرسپولیس در نیمه دوم یک پارچه آتش به زمین آمد و شکست دو بر یک را با پیروزی ۵ بر ۲ عوض کرد. با این وجود، کمیته انضباطی رأی به تکرار بازی داد. پرسپولیس در اعتراض به رأی در بازی شرکت نکرد و سه بر صفر بازنده اعلام شد. حالا یک سال پس از آن بازی، دو تیم دوباره روبه‌روی هم بودند. باز هم ۷ گل رد و بدل شد ولی این بار پرسپولیس با هت‌تریک علی پروین و گل‌های ناصر محمدخانی (در بیست‌وهفتمین سالروز تولدش گلزنی کرده بود)، حمید درخشان و غلام فتح‌آبادی با نتیجه ۶ بر یک به پیروزی رسید.

۱۶ شهریور همچنین سالروز تولد یکی از کامل‌ترین و بهترین مهاجمان تاریخ فوتبال ایران، یعنی ناصر محمدخانی است که در سال ۱۳۳۶ به دنیا آمد.


اخبار مرتبط
پرسپولیس بدون چند مهره کلیدی به مصاف فولاد می رود
دوشنبه 1404/06/17 ساعت 11:35
پرسپولیس بدون چند مهره کلیدی به مصاف فولاد می رود
پرسپولیس با چند غایب سرشناس آماده دیدار شنبه شب برابر فولاد است. محمد خدابنده‌لو و محمد عمری به دلیل مصدومیت، سرژ اوریه به دلیل عدم مجوز بازی، و احتمال غیبت سهیل صحرایی و یعقوب براجعه، هاشمیان را با بحران جدی در ترکیب روبه‌رو کرده است.
درویش: با وجود فشارها، پرسپولیس آماده ادامه رقابت‌هاست
جمعه 1404/06/14 ساعت 22:56
درویش: با وجود فشارها، پرسپولیس آماده ادامه رقابت‌هاست
مدیرعامل پرسپولیس می‌گوید هدف از ایجاد مشکلات و شایعات درباره بازیکنان و کادر تیم، تنها ایجاد استرس و خراب‌کردن روحیه پرسپولیس است. وی تاکید کرد که مسائل مالی، بیماری بازیکن اوریه و محرومیت پیروانی با پیگیری حل شده و تیم آماده ادامه مسابقات است.
هافبک پرسپولیس خانه‌نشین شد
جمعه 1404/06/14 ساعت 17:52
هافبک پرسپولیس خانه‌نشین شد
محمد خدابنده‌لو، هافبک تیم فوتبال پرسپولیس، به دلیل مصدومیت از ناحیه همسترینگ که در جریان دیدار تیم ملی ایران مقابل افغانستان در تورنمنت کافا رخ داد، دیدار هفته سوم سرخ‌پوشان مقابل فولاد را از دست خواهد داد.
نظرات

آخرین اخبار
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است