×
اجتماعی
شناسه خبر : 243694
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/17 ساعت 01:00
آیا اوتیسم با مصرف استامینوفن مرتبط است؟

آیا اوتیسم با مصرف استامینوفن مرتبط است؟

گزارش جنجالی وزیر بهداشت آمریکا درباره ارتباط احتمالی استامینوفن با اوتیسم، واکنش‌های گسترده علمی، اقتصادی و اجتماعی را برانگیخته و سهام برند تیلنول را نیز تحت‌تأثیر قرار داده است.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌«رابرت کندی جونیور»، وزیر بهداشت آمریکا، در حال آماده‌سازی برای انتشار یک گزارش رسمی در هفته‌های آتی است که به احتمال وجود ارتباط میان مصرف داروی «تیلنول»، با نام تجاری پاراستامول یا «استامینوفن» در دوران بارداری و افزایش خطر ابتلای کودکان به اوتیسم اشاره دارد.

این اقدام بحث‌های گسترده‌ای را در محافل پزشکی و اقتصادی برانگیخته است. بر اساس گزارشی تازه، کِنِدی قصد دارد درمانی مبتنی بر ویتامین‌ها را به‌عنوان یک گزینه احتمالی برای این اختلال تبلیغ کند. منابع مطلع به روزنامه «وال‌استریت ژورنال» گفته‌اند گزارش وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا که انتظار می‌رود همین ماه منتشر شود، به «کاهش سطح اسید فولیک با مصرف استامینوفن در دوران بارداری» به‌عنوان علل احتمالی اوتیسم اشاره خواهد کرد.

این منابع همچنین از اسید فولینیک، معروف به «لوکوورین»، به‌عنوان درمانی احتمالی برای کاهش علائم اوتیسم در برخی بیماران نام برده‌اند. این اعلامیه پیش رو، از هم‌اکنون تاثیر مستقیم بر بازارهای مالی گذاشته است و سهام شرکت کنویو، مالک برند تیلنول، در جریان معاملات با سقوط ۱۶ درصدی مواجه شد و در نهایت با حدود ۱۰ درصد کاهش تثبیت شد. این واکنش نشان‌دهنده حساسیت سرمایه‌گذاران به هر گونه خبر درباره ایمنی داروهای پرمصرف است.

در عین حال بحث علمی پیرامون ارتباط احتمالی میان استامینوفن و اوتیسم موضوع تازه‌ای نیست. برخی مطالعات محدود چنین ارتباطی را نشان داده‌اند، در حالی‌که پژوهش‌های گسترده‌تر از جمله تحقیق سوئدی با داده‌های بیش از ۲.۴ میلیون کودک، هیچ رابطه دقیق و روشنی نیافته‌اند. کارشناسان بر این باورند که بسیاری از پژوهش‌های پیشین دچار عوامل مداخله‌گر مانند زمینه ژنتیکی خانواده‌ها یا شرایط سلامتی مادر در دوران بارداری بوده‌اند.

نهادهای پزشکی معتبر از جمله کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان، تاکید دارند که استفاده از استامینوفن در دزهای متعادل همچنان برای زنان باردار ایمن محسوب می‌شود. این نهادها هشدار داده‌اند که خودداری از درمان تب یا درد، ممکن است مادر و جنین را در معرض خطر بیشتری قرار دهد. همچنین یادآور شده‌اند که سازمان غذا و داروی آمریکا تاکنون توصیه‌های خود را درباره این دارو تغییر نداده است.

شرکت کنویو نیز از ایمنی محصولات خود دفاع کرده و یادآور شده است که دادگاه‌های آمریکا پیش‌تر شکایت‌های جمعی والدینی را که مدعی ارتباط این دارو با اوتیسم بودند، به دلیل ناکافی بودن شواهد علمی رد کرده‌اند.

به گزارش ایندیپندنت، انتظار می‌رود انتشار این گزارش جدال تازه‌ای میان سیاست‌گذاران، پزشکان و پژوهشگران به راه بیندازد. این در حالی است که وزیر بهداشت آمریکا شخصیتی جنجالی، و در عین حال منتقدِ برخی از سیاست‌های سنتی بهداشتی شناخته می‌شود. با این حال، تا این لحظه اجماع علمی بر این است که استامینوفن همچنان گزینه‌ای نسبتا ایمن در دوران بارداری است، مشروط به آن‌که طبق دستورهای پزشکی مصرف شود.

منتقدان می‌گویند انتشار چنین گزارشی از سوی رابرت کندی جونیور، بیش از آن‌که بر شواهد علمی استوار باشد، می‌تواند جنبه سیاسی و رسانه‌ای داشته باشد. کندی که سال‌هاست به عنوان چهره‌ای بحث‌برانگیز در حوزه سلامت شناخته می‌شود، پیش‌تر نیز مواضعی جنجالی درباره واکسن‌ها و سیاست‌های بهداشتی دولت آمریکا اتخاذ کرده بود و همین پیشینه باعث شده بسیاری از متخصصان نسبت به نیت و پیامدهای گزارش تازه او تردید داشته باشند.

از سوی دیگر، موضوع به سرعت رنگ‌وبوی اجتماعی به خود گرفته است. والدین و خانواده‌هایی که فرزندانشان مبتلا به اوتیسم هستند، در فضای مجازی نسبت به این خبر واکنش‌های متناقضی نشان داده‌اند؛ برخی با امید به کشف راهی تازه برای درمان و برخی دیگر با نگرانی از ایجاد موجی تازه از فشار بر زنان باردار.

کارشناسان حوزه سلامت عمومی هشدار می‌دهند که تمرکز بیش از حد بر نقش یک داروی رایج مانند استامینوفن ممکن است توجه سیاست‌گذاران و افکار عمومی را از عوامل اصلی و چندبعدی اوتیسم منحرف کند.

آن‌ها تاکید می‌کنند که اوتیسم یک اختلال پیچیده با ریشه‌های ژنتیکی، محیطی و بیولوژیکی است و نباید به یک عامل منفرد فروکاسته شود. به باور این متخصصان، هرگونه تصمیم‌گیری عجولانه بر اساس یافته‌های محدود می‌تواند اعتماد عمومی به نظام سلامت را متزلزل کرده و حتی دسترسی بیماران به درمان‌های ضروری را با خطر مواجه کند.

با این حال رابرت اف‌کندی جونیور پیش از این نیز مدعی شده بود که این نهاد فدرال، کارگروهی را با مشارکت صدها دانشمند و پژوهشگر از سراسر جهان برای شناسایی دلایل افزایش موارد ابتلا به اوتیسم در این کشور، فعال کرده است.

بنابر گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، موارد بروز اوتیسم در ایالات متحده رو به افزایش است. طبق گزارشی از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا که در آوریل منتشر شد، در سال ۲۰۲۲ حدود یک کودک از هر ۳۱ کودک تا سن ۸ سالگی به اوتیسم مبتلا تشخیص داده شد، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰ یک کودک از هر ۳۶ کودک بود.


اخبار مرتبط
اوتیسم با مصرف استامینوفن در بارداری مرتبط نیست
جمعه 1404/08/23 ساعت 03:00
اوتیسم با مصرف استامینوفن در بارداری مرتبط نیست
مطالعه گسترده پژوهشگران دانشگاه لیورپول نشان می‌دهد هیچ ارتباط معناداری بین مصرف استامینوفن در دوران بارداری و خطر ابتلای کودک به اوتیسم یا اختلال کمبود توجه و بیش‌فعالی وجود ندارد.
محققان استنفورد علائم اوتیسم در موش‌ها را حذف کردند
چهارشنبه 1404/06/19 ساعت 04:00
محققان استنفورد علائم اوتیسم در موش‌ها را حذف کردند
محققان دانشگاه استنفورد در یک دستاورد علمی مهم، توانستند علائم اوتیسم را در موش‌ها کاملاً از بین ببرند و افق‌های تازه‌ای در تحقیقات مغزی و علوم اعصاب باز کنند.
بیماری‌های اوتیسم و ​​صرع مسیر مغزی مشترکی دارند
چهارشنبه 1404/06/12 ساعت 01:00
محققان دانشگاه استنفورد اعلام کردند
بیماری‌های اوتیسم و ​​صرع مسیر مغزی مشترکی دارند
محققان دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد ناحیه‌ای از مغز را شناسایی کرده‌اند که ممکن است رفتارهای مرتبط با اوتیسم را هدایت کند. آنها گزارش می‌دهند که کاهش فعالیت آن، علائم را در موش‌هایی که برای مدل‌سازی اوتیسم مهندسی شده‌اند، معکوس کرده است. این کشف، هدف جدیدی را برای درمان برجسته می‌کند و با تحقیقات صرع همپوشانی دارد.
رابطه احتمالی استامینوفن با اوتیسم و بیش‌فعالی در کودکان
یکشنبه 1404/06/09 ساعت 01:00
رابطه احتمالی استامینوفن با اوتیسم و بیش‌فعالی در کودکان
تحقیقات تازه حاکی از آن است که مصرف استامینوفن توسط مادران باردار می‌تواند ریسک بروز اختلالات مغزی مانند اوتیسم و بیش‌فعالی در کودکان را بالا ببرد و این موضوع نگرانی‌های علمی را برانگیخته است.
نظرات

آخرین اخبار
مرغ دولتی در راه است/ چگونه و از کجا مرغ با نرخ مصوب بخریم؟
خداحافظی با قیمت‌های دستوری؟ /برق ایران در مسیر واقعی شدن قیمت‌ها
سامانه جامع تجارت بازگشایی شد/بدون انتقال ارز کالای اساسی وارد کنید
معاملات برخط طلا و نقره زیر ذره بین شفافیت
بازداشت 10 صهیونیست در مرز سوریه
راز تجمع 23 غول نفتی در خارگ چیست؟
رهبر انقلاب دچار آسیب جدی نشده و وضعیت سلامت ایشان مطلوب است
مسکو تابع تصمیم تهران است
نوراینفو | هشت حقیقت مهم در مورد اثرات کمبود ویتامین B12
شکار «شکارچی»با پهپاد انتحاری حزب‌الله
شطرنج پنهان واشنگتن در بغداد امروز
8 غذایی که مغز را بعد از 50 سالگی جوان و سالم نگه می‌دارد
وزیر نیرو: در تولید برق کسری نداریم
عملیات سنگین مرزبانی علیه قاچاقچیان سوخت و موادمخدر
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 28 اردیبهشت ؛ توقف دلار در کانال 180 هزار تومان + جدول
قیمت گوشی امروز دوشنبه 28 اردیبهشت 1405 + جدول
واکنش پکن به انتخاب قالیباف به عنوان نماینده ویژه ایران در چین
شورای همکاری و آزمون بازتعریف امنیت خلیج فارس
آمریکا در متن جدید خود لغو موقت تحریم‌های نفتی ایران را پذیرفته است
جنایت خانوادگی در سایه سوءظن؛ شک پدر سنگدل فاجعه آفرید
24 درصد جانباختگان حوادث رانندگی افراد زیر 20 سال هستند
جزئیات تکان‌دهنده از قتل فجیع زن ایرانی در ترکیه ؛ راز جنایت در پیام واتساپ نهفته بود
لاوروف: غنی‌سازی صلح‌آمیز حق ایران است
موسویان: هدف غرب مدل لیبی برای ایران است
ماجرای میخ‌پاشی شبانه در اتوبان تهران – کرج چه بود؟
شناسایی و دستگیری عناصر وابسته به محور آمریکایی-صهیونی در سه استان کشور
رایزنی منطقه‌ای اسحاق دار با قطر و مصر درباره ایران و آمریکا
آغاز اجرای آزمایشی طرح شناسه‌دار کردن سوخت در تهران
کشف و ضبط سلاح و مهمات آمریکایی در مرزهای غربی کشور
جزئیات مصوبه جدید برای برگزیدگان المپیادهای علمی کشور
پادکست | ویژه برنامه روز بزرگداشت خیام نیشابوری
ایران رکورد تازه‌ای در فناوری نانو ثبت کرد
زمان‌بندی مصاحبه دکتری دانشگاه شریف اعلام شد
نورویدئو | پشت پرده تغییر ناگهانی رفتار ترامپ در چین
15 ملی‌پوش به اردوی تیم والیبال نشسته بانوان دعوت شدند
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 28 اردیبهشت ؛ آغاز ریزش قیمت ها +جدول
آخرین روز استفاده رایگان از مترو و اتوبوس در تهران اعلام شد
فاز جدید اصلاح مصرف بنزین از اول خرداد آغاز می‌شود
آخرین تصمیمات دولت در مورد تغییر سن بازنشستگی
تاکید پاکستان و قطر بر تقویت روند صلح در منطقه
بقایی در پاسخ به نورنیوز: رایزنی ها ومشورتهای نزدیک با دولت جدید عراق در حال انجام است
هاآرتص: 80 درصد فرار سربازان اسرائیلی به دلیل مشکلات روانی است
پزشکیان: از هر صدای تفرقه‌انگیز باید دوری کنیم
کاروان تیم ملی ایران راهی ترکیه شد
تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران معضل هر ساله کشاورزان
تاکید دولت بر مسئولیت‌پذیری و شفاف‌سازی با مردم
گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و رئیس‌جمهور کره جنوبی
جزئیات ریزش شدید بیت‌کوین و اتریوم در 24 ساعت گذشته
قیمت گوشت قرمز امروز 28 اردیبهشت 1405 + جدول
یمن: رژیم صهیونیستی تنها زبان زور را می‌فهمد