×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 243664
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/06/16 ساعت 11:45
اروپا به اوکراین دروغ می‌گوید، هیچ نیرویی برای نجات نمی‌آید

دیلی تلگراف:

اروپا به اوکراین دروغ می‌گوید، هیچ نیرویی برای نجات نمی‌آید

روزنامه چاپ لندن سران اروپایی را به دروغگویی به اوکراین متهم کرد و نوشت: کی‌یف به‌رغم کمک‌های غرب و آمریکا برای ادامه جنگ با مسکو در این نبرد تنهاست، درحالی‌که متحدان اروپایی‌اش فاصله ایمن خود را از روسیه حفظ می‌کنند.

 نورنیوز-گروه بین الملل: جلسه هفته گذشته گروه اروپایی موسوم به «ائتلاف مشتاقان»، گفت‌وگوهای جسورانه زیادی را به همراه داشت - از جمله توافقی که نزدیک به چیزی است که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه، آن را «نیروهای اطمینان‌بخش در اوکراین» نامید. اما اروپا به اوکراین دروغ می‌گوید. هیچ نیرویی برای نجات آن نخواهد آمد.

روزنامه دیلی تلگراف با این مقدمه نوشت: فقط یک مشکل در طرح ماکرون وجود دارد و آن «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه است. رهبران اروپا از آغاز جنگ روسیه و اوکراین از گفت‌وگو با کرملین خودداری کرده‌اند که توضیح می‌دهد، چرا این‌طور به نظر می‌رسد که آنها پیام مکرر پوتین مبنی بر مخالفت سرسختانه با ایده حضور نظامی ناتو در اوکراین را نشنیده‌اند. در واقع، کاملاً واضح است که اولین و مهم‌ترین توجیه پوتین برای جنگ، جلوگیری از گرایش اوکراین به سمت غرب و قطع ارتباط آن با ناتو بود.

به نوشته تلگراف، این امر باعث می‌شود که طرح ماکرون برای استقرار نیروهای اروپایی در خاک اوکراین، بخشی از مشکل باشد، نه بخشی از راه‌حل. پوتین هرگز با نیروهای حافظ صلح ناتو موافقت نخواهد کرد، پس چرا اروپایی‌ها اصلاً در مورد آنها صحبت می‌کنند؟ تنها پاسخ برای این سوال، نمایش توخالی دیگری از «همبستگی» با ولودیمیر زلنسکی است که با دوستان اروپایی خود بسیار خوش و بش کرد و آنها را در آغوش گرفت.

در حقیقت، زلنسکی و همه اوکراینی‌ها دلیل خوبی برای عصبانیت شدید از متحدان خود در اتحادیه اروپا دارند. درست است که کمک‌های نظامی اروپا و آمریکا به اوکراین کمک کرده تا با ارتش بسیار بزرگ‌تر روسیه مبارزه کند و آن را به بن‌بست برساند اما داستان جنگ سه سال و نیمه، داستان تأخیرهای مداوم و تدارکات ناکافی بوده است. وقتی صحبت از عمل به وعده «جاستین ترودو» نخست وزیر وقت کانادا در سال ۲۰۲۲ مبنی بر «تأمین هر آنچه کی‌یف نیاز دارد تا هر زمان که طول بکشد» می‌شود، غرب به‌طور دائم یک روز تأخیر و یک دلار کمبود داشته است.

رسانه انگلیسی این ناهماهنگی سرنوشت‌ساز بین حرف و عمل غرب را به الحاق کریمه توسط پوتین در سال ۲۰۱۴ مرتبط دانست و نوشت: در پی این اقدام، «آنگلا مرکل» صدراعظم وقت آلمان سوگند یاد کرد که «مرزهای اروپا تغییرناپذیر هستند و تغییرناپذیر خواهند ماند» و گفت که «تجاوز پوتین ادامه نخواهد یافت». با این حال، کمی بیش از یک سال پس از این سخنان ستیزه‌جویانه، آلمان با خوشحالی قراردادی ۹.۵ میلیارد یورویی برای ساخت دومین خط لوله گاز نورد استریم از زیر دریای بالتیک امضا کرد که وابستگی اروپا به کرملین را افزایش داد و پول بیشتری را به خزانه پوتین سرازیر می‌کرد.

به همین دلیل کرملین پس از آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ به تهدیدهای غرب مبنی بر عواقب وخیم آن توجه کمی نشان داد، زیرا پوتین از روی تجربه می‌دانست که حرف‌های اروپا بی‌اساس است. کرملین از اینکه اروپا چقدر سریع توانست در ماه‌های اول جنگ کمک‌های نظامی را بسیج کند، شگفت‌زده شد اما ماه‌های بعد، کشمکش بر سر اینکه آیا آلمان تانک‌های اصلی جنگی لئوپارد-۲ را تأمین کند یا اینکه آیا ایالات متحده جنگنده‌های اف-۱۶، توپخانه موشکی هیمارس و موشک‌های کروز میان‌برد ATACM را ارسال کند، بخشی از یک الگوی آشنا بود. غرب می‌خواست بدون اینکه به‌طور مستقیم درگیر شود، به اوکراین در جنگ با روسیه کمک کند.

تلگراف در ادامه تصریح کرد: به‌طور قطع، همان‌طور که ژنرال «مارک میلی» رئیس وقت ستاد مشترک ارتش ایالات متحده هنگام ارائه گزارش به «جو بایدن» رئیس جمهور پیشین آمریکا در مورد خطر تهاجم پوتین به او گفت، «اجتناب از جنگ فیزیکی با روسیه، یک اولویت مطلق است».

به نوشته روزنامه چاپ لندن، شاید مهم‌ترین نکته در مورد جلسه روز پنج‌شنبه ائتلاف مشتاقان، چیزی بود که گفته نشد. هیچ صحبتی در مورد عضویت اوکراین در ناتو مطرح نشد. این، یکی از خواسته‌های کلیدی کرملین بود که برآورده شده است. و اگر اظهارات «اورزولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا درباره ضمانت‌های امنیتی متمرکز بر تبدیل اوکراین به «جوجه تیغی فولادی» را رمزگشایی کنیم، این بدان معناست که کی‌یف تنهاست و متحدانش فاصله ایمن را حفظ می‌کنند.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
X
آگهی تبلیغاتی