×
فرهنگی
شناسه خبر : 243630
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/06/16 ساعت 09:46
آهنگ دوستی دو ملت ایران و ارمنستان در تخت جمشید طنین انداز شد

آهنگ دوستی دو ملت ایران و ارمنستان در تخت جمشید طنین انداز شد

صدای رسای دوستی دو ملت ایران و ارمنستان شامگاه شنبه از میان نت‌های فیلارمونیک ارمنستان در تخت جمشید به گوش رسید؛ جایی که جایی که هنرمندان ارمنی «ای ایران» زدند و مخاطبان ایرانی برای نواختن قطعه‌های ارمنی، یک دقیقه ممتد و پرشور دست زدند.

نورنیوز-گروه فرهنگی: تا چشم می‌دید شکوه و زیبایی بود و تا گوش می‌شنید آرامش و آشتی؛ پس چگونه می‌شد چیزی غیر از صلح و دوستی از اجرای فیلارمونیک ملی ارمنستان در تخت جمشید به حافظه سپرد.

صحنه حدود ۵۰ متر پایین‌تر از تختگاه آپادانا بنا شده بود، هنگامی که شب فرا رسید و پهنای دید به مهتاب شبانه و نورپردازی هنرمندانه بر فراز صحنه محدود شد، فرصت به رقص تماشایی آرشه هایی در پس زمین‌های از دروازه ملل رسید.

همان دروازه‌ای که ۲ هزار و ۵۰۰ سال پیش، ۲۳ ملت با فرهنگ‌های گوناگون، آرام و آراسته برای جشن روز نو و بیان پایبندی به صلح و آشتی جاری از آن گذر می‌کردند و گردمی آمدند.

نیمه شهریور ۱۴۰۴ نیز ارمنی‌ها، هدیه به پارسه آورده بودند؛ هدیه‌ای که به گفته سفیر جمهوری ارمنستان در ایران از جنسی متفاوت بود.

گریگور هاکوپیان گفت: هنگامی که به نقوش باشکوه تخت‌جمشید می‌نگریم، جلوه‌ای از حضور ارامنه نیز در آن هویداست؛ مقامات ارمنی با وقار و نجابتی خاص در ردیف‌های نخست ایستاده و پیشکش‌های خود را به پادشاه ایران تقدیم می‌کردند؛ امروز ما نیز با همان روحیه و با همان گرایش به احترام، در این مکان گرد آمده‌ایم، اما پیشکش امروز ما متفاوت است؛ پیشکش ما، شناسنامه تاریخ، استقلال، خلاقیت و هستی جاودان ماست.

او ادامه داد: این پیشکش، اجرای هنری آغازی بی‌نظیر برای توسعه همکاری‌های مشترک آینده است.

۱۱۰ نوازنده ارکستر فیلارمونیک ارمنستان هدیه هنری خود به مردم پارس را با سرود ملی ایران گشودند و یک هزار و ۵۰۰ تماشاچی ایستاده شنیدند که «سر زد از افق مهر خاوران ...»

این رویداد با چند سخنرانی کوتاه از استاندار فارس، سفیر ارمنستان در تهران، وزیر آموزش این کشور و وزیر علوم ایران ادامه یافت.

فصل مشترک همه سخنرانی‌ها، صلح و آشتی برخاسته از زبان جهانی موسیقی بود.

چنانکه وزیر علوم ایران گفت: تمدن‌ها نه با شمشیر که با فرهنگ و دانش ماندگار می‌شود و این زبانی است که امروز دنیا بیش از هر زمانی به آن نیاز دارد.

وزیر آموزش، دانش، فرهنگ و ورزش ارمنستان هم گفت: اجرای ارکستر فیلارمونیک ارمنستان در تخت‌جمشید، بیانیه‌ای در راستای ارزش‌های جهانی، صلح، همکاری و همزیستی مسالمت‌آمیز میان ملت‌هاست؛ همچنین استاندار فارس گفت: هنر و موسیقی، دیپلماسی دل‌هاست که ملت‌ها را فراتر از مرزها و اختلاف‌ها به یکدیگر پیوند می‌دهد.

همین بود که با پایان یافتن قطعه‌های ارمنی، مردم ایران یک دقیقه ممتد و جانانه هنرمندان ارمنستان را تشویق کردند.

موسیقی فاخر هنرمندان ارمنستانی، خوانی برای همدلی و یکصدایی مردم فارس هم شده بود؛ چنانکه حضور گسترده ارمنی‌ها شیراز در این رویداد، زیست دوستانه همه فارسی ها را با وضوح مثال‌زدنی در قاب «اجرای ۱۵ شهریور ارکستر فیلارمونیک ارمنستان در تخت جمشید» جا داد.

گردهم‌آیی هنرمندان و فرهنگسرای نیز یکی دیگر از جلوه‌های حاشیه‌ای این رویداد به یادماندنی بود؛ جایی که مجال دید و بازدیدهای برزمین مانده برای هنرمندان و لذت شنیدن موسیقی جدی در کنار هم، برای فرهنگوران ایرانی فراهم شده بود.

بسیاری از فعالان و دوستداران موسیقی در میان جمعیت دیده می‌شدند؛ از عبدالحسین مختاباد تا نوازنده‌های موسیقی کلاسیک به تماشای فیلارمونیک ملی ارمنستان آمده بودند.

هدیه‌ای که با سرود ملی ایران باز شده بود با سرود حماسی «ای ایران» بسته شد و صدای سروده گل‌گلاب و نت‌های خلق شده روح الله‌ خالقی، از آرشه های فیلارمونیک ارمنستان برخاست؛ سرودی که هنوز پس از هشت دهه، شنیدن آن مردم ایران را از جای بلند می‌کند.

مخاطبان ایرانی این هدیه را هم بی سپاس نگذاشتند و با تشویق‌های خود ارکستر سمفونیک ارمنستان را بدرقه کردند.

حالا مسئولان فرهنگی فارس از تداوم دوسویه تعاملات می‌گویند؛ شاید بار دیگر هنرمندان فارسی در ایروان بنوازند.


ایرنا
اخبار مرتبط
هنر و فرهنگ ایران و ارمنستان در مسیر یک برنامه راهبردی
سه‌شنبه 1404/06/18 ساعت 12:24
هنر و فرهنگ ایران و ارمنستان در مسیر یک برنامه راهبردی
وزیران فرهنگ ایران و ارمنستان در دیداری بر توسعه برنامه جامع راهبردی دو کشور با محوریت فرهنگ و هنر تاکید کردند. صالحی و آندراسیان از فرصت‌های همکاری در سینما، موسیقی، ادبیات و ترجمه کتاب سخن گفتند و بر استمرار این ارتباطات تأکید کردند.
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
شنبه 1404/06/15 ساعت 12:39
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
مجموعه جهانی تخت‌جمشید شنبه 15 شهریور 1404 به‌منظور برگزاری کنسرت ویژه ارکستر فیلارمونیک ارمنستان تعطیل خواهد بود. این اقدام با هدف حفظ نظم بازدیدکنندگان و اجرای هرچه بهتر برنامه هنری انجام می‌شود.
اجرای ویژه ارکستر ملی فیلارمونیک ارمنستان در تخت‌جمشید
دوشنبه 1404/06/10 ساعت 21:10
اجرای ویژه ارکستر ملی فیلارمونیک ارمنستان در تخت‌جمشید
سرپرست معاونت گردشگری و زیارت استانداری فارس از اجرای ارکستر ملی فیلارمونیک ارمنستان، شنبه شب (پانزدهم شهریورماه) در تخت‌جمشید خبر داد و این رویداد را سرآغاز سلسله برنامه‌های فرهنگی مشترک با کشورهای همسایه و عضو پرونده نوروز خواند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال مادرید - اتلتیکو مادرید | رئال به دنبال تثبیت صدرنشینی در شهرآورد مادرید
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
X
آگهی تبلیغاتی