×
بین الملل
شناسه خبر : 243530
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/15 ساعت 15:31
نظام نوین جهانی در حال ظهور است

عبدالباری عطوان:

نظام نوین جهانی در حال ظهور است

نظام جهانی قدیمی به سرکردگی آمریکا در آستانه سقوط قرار دارد و به زودی نظام جدیدی ظهور خواهد کرد که در آن نشانه‌ای از هیمنه آمریکا نیست.

نورنیوز-گروه بین الملل: وقتی می‌بینیم که شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در کنار ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در سمت راست او و کیم جونگ اون، رئیس کره شمالی در سمت چپش، در رژه نظامی بزرگ پکن که روز چهارشنبه برگزار شد و مملو از شگفتی‌های فناوری نظامی مدرن بود ایستاده است، این بیانگر مهم‌ترین گام در جهت ایجاد نظام جهانی جدید در برابر نظام قدیمی و متکبرانه غربی به سرکردگی آمریکاست که آخرین نفس‌های خود را می‌کشد.

 اجلاس شانگهای و پیام‌های آن

عبدالباری عطوان افزود: این واقعیت توسط اجلاس اقتصادی شانگهای که پیش از این رژه برگزار شد، تایید می‌گردد؛ جایی که هم اجلاس شانگهای و هم رژه نظامی چین با حضور رهبران بیش از 20 کشور جهان برگزار شد که مهمترین آنها مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، نارندا مودی، نخست وزیر هند و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به همراه مصطفی مدبولی، نخست وزیر مصر و نماینده‌ای از کشور ویتنام بودند.

این تحلیلگر فلسطینی تصریح کرد: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که این روزها درگیر مسائل مربوط به سلامتی خود، رسوایی‌هایش در جزیره جفری آپستین و جنگ تجاری مالیاتی مداوم با اکثر کشورهای جهان است، روسای جمهور چین، روسیه و رهبر کره شمالی را به توطئه علیه آمریکا متهم کرد؛ اتهامی مضحک که حماقت ترامپ را آشکار می‌کند.

عطوان ادامه داد: واقعا چرا باید جهان از روسیه، چین و کره شمالی که در معرض توطئه‌های مختلف آمریکا و جنگ مالیاتی که اقتصاد آنها را هدف قرار داده، انتظار داشته باشد اقتصاد در حال فروپاشی آمریکا را نجات دهند. آیا ترامپ انتظار دارد کشورهایی که از تکبر و جنگ‌های به راه افتاده توسط وی آسیب دیده‌اند، همچنان او را تحسین کنند، غرق در نظام جهانی قدیمی باشند و به نظام جهانی جدید که به رهبری چین، روسیه و کره شمالی در حال ظهور است نپیوندند؟

در ادامه این مقاله آمده است: رژه نظامی بزرگ چین مملو از شگفتی‌ها بود که مهمترین آنها موشک‌های قاره پیمای مافوق صوت با قابلیت رسیدن به هرنقطه‌ای در زمین است و تایید می‌کند که چین به یک رهبر جهانی و منبع امنیت ثبات و رفاه تبدیل شده است و همانطور که شی جین پینگ در سخنان خود در افتتاحیه رژه نظامی گفت، هیچ چیز نمی‌تواند مانع این کشور شود.

نویسنده این یادداشت تاکید کرد: آمریکا امروز کشوری در آستانه فروپاشی در همه جبهه‌هاست؛ به ویژه اینکه توسط رئیس جمهوری اداره می‌شود که در اوج جنون قرار دارد و کار او دلالی املاک و مستغلات است و افسارش را به دست صهیونیست‌هایی داده که دستانشان به خون زنان و کودکان بی‌گناه در نوار غزه آلوده است. آنچه موجب تعجب ما در رژه نظامی چین شد، این بود که تنها یک کشور عربی یعنی مصر از طریق مصطفی مدبولی، نخست وزیر خود در آن شرکت کرد.

نظام نوین جهانی در حال ظهور است

عطوان اظهار داشت: به نظر می‌رسد که مصر تصمیم گرفته اسلحه را از شانه آمریکایی‌ها به شانه چین منتقل کند. این تغییری است که باید مدت‌ها پیش انجام می‌شد، اما در هر صورت دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است. این نظام نوین جهانی که امروز برقرار شده، تفاوت زیادی با نظام قدیمی به سرکردگی آمریکا دارد؛ زیرا اعضای این نظام جدید با همبستگی و در سختی‌ها کنار یکدیگر ایستاده‌اند.

در این مقاله تاکید شده، چین در جنگ اوکراین و روسیه به کمک مسکو شتافت و رئیس کره شمالی که مانند حکام عربی ما صرفاً به صدور بیانیه اکتفا نمی‌کند، هزاران نیرو را با پشتیبانی موشک‌ها و پهپادهای خود جهت کمک به روسیه در جنگ با اوکراین اعزام کرد. این در حالی است که آمریکا به متحدان خود خیانت می‌کند، با آنها می‌جنگد، پشت سر آنها با روسیه مذاکره می‌کند و مالیات‌های سنگین به آنها تحمیل می‌کند.

عبدالباری عطوان در پایان مقاله خود نوشت: قطب نمای ما به عنوان اعراب و مسلمانان باید قطب‌نمایی باشد که عقربه‌های آن به سمت دشمنانِ محور آمریکایی- صهیونیستی است؛ یعنی رهبران نظام جدید جهانی که پایان هیمنه و عربده کشی آمریکا و دلار آن را که بر نظام مالی کنونی دنیا مسلط شده، رقم می‌زنند. شمارش معکوس برای سقوط بزرگ نظام جهانی قدیمی به سرکردگی آمریکا آغاز شده و تحولات آینده این را ثابت خواهد کرد.

سردبیر روزنامه رای الیوم


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جنجال در نیویورک؛ ویزای رئیس‌جمهور کلمبیا لغو شد
پزشکیان نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد
ایران سفرای خود را از آلمان، فرانسه و انگلیس فراخواند
آسوشیتدپرس: آژانس در حال بازرسی از یک سایت آسیب‌ندیده ایران است
ردپای ایلان ماسک و شاهزاده اندرو در لیست پرونده جنجالی اپستین
فرار از تله تحریم‌ها با رونق گردشگری
حکم اعدام برای متهمان شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 5 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
حمایت از بومی‌سازی و صادرات فناوری با قرارداد جدید وزارت ارتباطات
نوراینفو | 6 راز موفقیت برای مدیریت مالی
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
X
آگهی تبلیغاتی