×
اقتصادی
شناسه خبر : 243483
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/15 ساعت 11:59
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور

رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور

مدیرعامل شرکت ملی پست از رونمایی ربات‌های هوشمند دو طبقه ساخت داخل و توسعه صندوق‌های توزیع هوشمند خبر داد. به گفته او سیستم مکانیزه جدید، پیگیری خسارت مرسولات را سریع‌تر و پرداخت غرامت را آسان‌تر کرده است.

نورنیوز - گروه اقتصادی :‌ مدیرعامل شرکت ملی پست از ورود ربات‌های هوشمند دو طبقه ساخت داخل و توسعه صندوق‌های توزیع هوشمند خبر داد و گفت:« ارتقای سیستم مکانیزه علاوه بر تسریع تفکیک مرسولات، امکان پیگیری سریع خسارت و آسان‌تر شدن پرداخت غرامت را فراهم کرده است.»

محمد احمدی، مدیر عامل شرکت ملی پست درباره روند هوشمدسازی شرکت ملی پست اظهار کرد: «در این زمینه پروژه مطالعاتی تحت عنوان «نقشه راه هوشمندسازی در پست» تدوین کردیم که در هفته جهانی پست ثمره و خروجی آن مشاهده می‌شود. در این پروژه  تلاش شده تا با ارائه شاخص‌های قابل ارزیابی و ملموس، وضعیت هوشمندسازی در حوزه پست به صورت کمی و کیفی مورد بررسی قرار گیرد. هدف این پروژه ایجاد یک چارچوب دقیق و شفاف برای ارزیابی پیشرفت‌های حوزه هوشمندسازی در پست است، به طوری که بتوان زنجیره کلان و یکپارچه‌ای از شاخص‌ها را تعریف و پیاده‌سازی کرد. »

استقرار دستگاه‌های سورتینگ هوشمند در ۱۷ استان

وی ادامه داد: «در حوزه استقرار دستگاه‌های تفکیک و تجزیه هوشمند مرسولات  پستی، تحت عنوان سورتینگ برنامه‌ریزی شده است که تا پایان سال جاری این دستگاه‌ها در ۱۷ استان کشور فعال شوند. تاکنون از ۹ استانی که پیش از دولت جدید این دستگاه‌ها در آن‌ها نصب شده بود، سه دستگاه در تهران، کرمانشاه و همدان فعال‌سازی شده‌اند و در استان خوزستان نیز این فرایند انجام شده است.»

به گفته او علاوه بر این، استان‌های آذربایجان شرقی، گیلان، مازندران، هرمزگان و کرمان نیز در لیست اهداف تا ۱۷ مهرماه قرار دارند و بقیه تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسند. این استان‌ها بر اساس توجیه اقتصادی ترافیک محصولات انتخاب شده‌اند و برای سایر استان‌ها نیز به مرور ظرفیت‌سازی انجام خواهد شد.  

معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه در زمینه توسعه صندوق‌های توزیع هوشمند، چند سال قبل قراردادهایی با دو شرکت دانش‌بنیان فعال در تولید و طراحی صندوق‌های هوشمند منعقد شده است اما هنوز این صندوق‌ها به شکل گسترده و با شناخت کامل مردم در سطح کشور استفاده نمی‌شوند، ادامه داد: «در حال حاضر کمتر از ۱۰ استان کشور دارای این صندوق‌ها هستند که عمدتاً در تهران، مشهد و چند استان دیگر نصب شده‌اند. در این راستا، مذاکراتی با شرکت‌های مرتبط در جریان است تا خدمات متناسب با نیازهای مردم تعریف و مدل‌های کسب‌وکاری بازنگری شوند تا انگیزه‌های استفاده برای کاربران افزایش یابد و این پروژه‌ها اکنون در فاز اجرایی و عملیاتی قرار دارند. »

توسعه فناوری‌های هوشمند در سورتینگ

وی ادامه داد: «فناوری‌های هوشمند متعددی در حوزه سورتینگ مورد استفاده قرار گرفته‌اند، از جمله دستگاه‌های سورتینگ که بر اساس خوانش دستی نشانی‌ها، بسته‌ها را  تفکیک می‌کنند و به حدود ۹۰ درصد دقت و اطمینان رسیده‌اند. همچنین ربات‌های هوشمند دو طبقه که ۱۷ مهرماه در مرکز چهارراه لشگر تهران رونمایی می‌شوند و دارای حدود ۱۵۰ خروجی هستند، از جمله فناوری‌های پیشرفته در این حوزه محسوب می‌شوند.»

به گفته او این سیستم رباتیکی دومین نمونه در جهان است که توسط دانش و شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی ساخته شده است. در حوزه روتینگ توزیع مرسولات  نیز گام‌های موثری برداشته شده است، از جمله مسیریابی و کنترل کامیون‌ها و توسعه سرویس‌های الکترونیکی در لایه‌های مختلف.     

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پست یکی از پروژه‌های مهم امسال، تأمین انرژی پاک از طریق نصب سلول‌های خورشیدی در فضاهای پستی است که بخشی از بسته‌های فناوری هوشمند پست محسوب می‌شود.  

بهبود نظارت بر آسیب دیدگی بسته‌ها   

احمدی با بیان اینکه در مرکز پستی چهار راه لشگر ۳۰ درصد از مرسولات با استفاده از روش مکانیزه تجزیه و تفکیک می‌شد و اکنون این عدد به نزدیک ۴۸ درصد رسیده است، تصریح کرد: «این دستگاه‌ها علاوه بر تفکیک، ابعاد، وزن و تصاویر بسته‌ها را نیز ثبت می‌کنند تا در صورت آسیب دیدگی، امکان تشخیص دقیق محل و زمان وقوع آسیب فراهم شود. این فناوری موجب تسریع و تسهیل در فرایند پاسخگویی به غرامت  محصولات می‌شود، به ویژه در مسیرهای طولانی که پیش‌تر تشخیص محل آسیب بسیار دشوار بود.»


ایسنا
اخبار مرتبط
جهش پست ایران با هوشمندسازی و رشد 14 پله‌ای در رتبه جهانی
دوشنبه 1404/07/14 ساعت 06:00
جهش پست ایران با هوشمندسازی و رشد 14 پله‌ای در رتبه جهانی
محمد احمدی، معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست اظهار کرد: در یک‌سال دولت چهاردهم، ترافیک کل مرسولات به 302 میلیون و 957 هزار و 396 مرسوله رسیده که نسبت به 282 میلیون و 738 هزار و 290 مرسوله در مدت مشابه قبل، نشان از رشد 7.2 درصدی دارد.
اختصاص کدپستی به خانوار‌های عشایری برای دریافت مرسوله
یکشنبه 1404/07/06 ساعت 09:26
اختصاص کدپستی به خانوار‌های عشایری برای دریافت مرسوله
مدیرعامل شرکت پست از اختصاص کدپستی به خانوار‌های عشایری برای دریافت مرسوله خبر داد و گفت: سازوکاری طراحی کرده‌ایم که به شهروندان این امکان را می‌دهد تا برای عشایر مرسوله‌های خود را ارسال کنند. این سازوکار بر مبنای آخرین جایی که خانوار‌های عشایری سکونت ذاشته‌اند، برنامه‌ریزی شده است و مرسوله‌ها به نشانی توزیع مناسب منتقل می‌شوند.
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 16:22
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
پژوهشگران دانشگاه فلوریدا تراشه‌ای مبتنی بر نور توسعه داده‌اند که می‌تواند عملیات پیچیده هوش مصنوعی را 100 برابر سریع‌تر انجام دهد و مصرف انرژی را کاهش دهد. این فناوری جدید گامی مهم در مقیاس‌پذیری هوش مصنوعی است.
نظرات

آخرین اخبار
همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی مجازات اعدام دارد
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
ترخیص بیش از 2.2 میلیون تن کالای اساسی از گمرکات کشور
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 11 فروردین 1405+جدول
موج 88 وعده صادق اجرا شد/ضربات مهلک سپاه به اهداف تروریست‌های آمریکایی- صهیونی
دولت در تأمین نیازهای اساسی کشور بدون اختلال تلاش می‌کند
نزدیکتر بیایید؛ کلاه سبزها مشتاقانه در انتظارتان هستند!
نزدیک تر بیایید.... منتظرتان هستیم
پیام تسلیت رئیس سازمان محیط‌زیست در پی شهادت نیروهای منابع طبیعی
جنایات دشمنان بر رسوایی آن‌ها می‌افزاید
اعلام انجام پنج عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
دشمنان آرزوی تسلط بر تنگه هرمز را به گور می‌برند/پای هر متجاوزی را قطع می‌کنیم
دفاع مقدس سه ‌هزار ساله
چرخه فضیلت‌مند امنیت ملی و پیشرفت اقتصادی
توضیح شرکت توزیع برق تهران درباره اختلال صبحگاهی
ارائه 25 هزار خدمت فوری و شناسایی بیش از هزار پرونده سایبری در یک ماه
حمله پهپادی به نفتکش کویتی در نزدیکی دوبی
جهاد کشاورزی تهران: مرغ در بازار به اندازه کافی موجود است
سیاست نامه | وقتی دشمن سیاست عقلانی را ترور کرد
اخراج یک دیپلمات بریتانیایی به اتهام جاسوسی در روسیه
افزایش 40درصدی آمار اهدای خون در 10 روز اول جنگ
سازمان هواشناسی اعلام کرد: باران و برف در اکثر مناطق کشور
محبوبیت ترامپ به کمتر از 40 درصد رسید
سناتور روس: ایران بارها قربانی تجاوز آمریکا یا اسرائیل شد،‌ اما کسی جرأت حمله به کره شمالی
امتحانات هماهنگ کشوری دوره متوسطه اول لغو شد/اعلام زمان جدید برگزاری امتحانات
روسیه: آژانس اتمی به‌دلیل تهدیدات آمریکا حملات ژوئن 2025 به ایران را محکوم نکرد
مِرتس و الشرع: بمباران ایران تغییری در حاکمیت ایجاد نمی‌کند و راهگشا نیست
پیام فرمانده اسبق نیروی دریایی سپاه در پی شهادت سردار تنگسیری
سی‌ان‌ان به نقل از منابع آگاه در دولت آمریکا: واشنگتن همچنان به دنبال گفت وگو با ایران است
جزئیات قطعی موقت برق در برخی مناطق تهران اعلام شد/برق مناطق شرق تهران وصل شد
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی تلفات این رژیم در جنگ رمضان را اعلام کرد
فایننشال تایمز: ایران می‌تواند از جنگ قدرتمندتر خارج شود
رضا نصری: اگر ترامپ تهدیدش در «جنگ زیرساخت‌ها» را عملی کند...
پیام مجلس خبرگان رهبری در پی شهادت دریابان تنگسیری
سناتور آمریکایی: پیش از اینکه هزینه‌ها گران‌تر از این شود باید جنگ با ایران را تمام کنیم
ادعای وال استریت ژورنال: ترامپ حاضر به پایان جنگ است
اعلام وضعیت هشدار در عربستان/ فعال شدن آژیر خطر در استان «الخرج»
اتحادیه اروپا از مشارکت در هر ماموریت احتمالی در تنگه هرمز خودداری کرد
مجری مطرح فاکس‌نیوز شبکه حامی ترامپ: آیا ترامپ از عواقب سنگین جنگ با ایران آگاه بود؟
سناتور آمریکایی: کنگره به جنگ با ایران پایان دهد
وزیر کشور: دریابان تنگسیری در راه اعتلای نام ایران ثابت‌قدم بود
مسدود شدن صفحه سردار قاآنی پس از انتشار نخستین پیام در شبکه ایکس
شوک نفتی تنگه هرمز در غرب تازه شروع به حرکت کرد
حمله جدید آمریکا به مقر حشد شعبی در دو استان عراق
حمله به دانشگاه آمریکایی در سلیمانیه عراق
حزب‌الله: در 24 ساعت گذشته 43 حمله علیه نیروهای اسرائیلی انجام دادیم
قیمت نفت آمریکا با انفجار نفتکش کویت 3 دلار گران شد
هزینه واردات سوخت اتحادیه اروپا به 13 میلیارد یورو رسید
پیام تسلیت آیت الله آملی لاریجانی در پی شهادت دریابان تنگسیری
فرانسه خواستار نشست اضطراری شورای امنیت درباره لبنان شد