×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 243477
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/15 ساعت 11:19
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند

نشنال اینترست:

کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند

نشریه نشنال اینترست در تحلیلی، با اشاره به وجود برخی چهره‌های مخالف ورود آمریکا به درگیری‌های خارجی، اقدام فوری کنگره این کشور پیش از ورود احتمالی ایالات متحده به نبردهای دیگر و محدود شدن اختیارات جنگی رئیس‌جمهوری آمریکا را خواستار شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش این نشریه راستگرای آمریکایی، پس از حمله واشنگتن به تاسیسات هسته‌ای ایران، انتقادهای کوتاه اما قابل توجهی از سوی برخی اعضای کنگره مطرح شد که قانونی و عقلانی بودن این تهاجم را زیر سوال بردند.

قانون‌گذاران از طیف‌های مختلف، از ترقی خواهانی همچون رو خانا گرفته تا دموکرات‌های میانه‌رو مانند سناتور تیم کین و حتی جمهوری‌خواهانی از جمله سناتور رند پال و نماینده مارجوری تیلور گرین از چهره‌های شناخته شده جنبش ماگا (Make America Great Again) همگی نگرانی‌هایی را در مورد اختیارات جنگی نامحدود رئیس‌جمهوری ایالات متحده و چشم انداز یک جنگ همیشگی دیگر در خاورمیانه مطرح کردند.

هرچند ترامپ از این اقدام خود دفاع کرد، اما به دلیل تداوم تهدیدها از هر دو سو، کنگره اکنون در برهه‌ای حساس قرار دارد و باید به سرعت برای اعمال مجدد اقتدار قانون اساسی خود بر اختیارات جنگی، چه در کوتاه مدت و چه در بلندمدت، دست بکار شود.

بنا بر دیدگاه نویسنده این مطلب، مستقیم‌ترین و مهم‌ترین راه برای مهار رئیس‌جمهوری آمریکا از طریق قانونگذاری است. هرچند تصویب چنین لایحه ای با وجود اکثریت جمهوری خواه در هر دو مجلس بعید است و حتی اگر تصویب هم شود، ترامپ بی تردید آن را وتو خواهد کرد و لغو این وتو نیز به اکثریت دو سوم در هر دو مجلس نیاز دارد که باز هم چشم اندازی به مراتب بعیدتر پدیدار می شود.

براساس این گزارش، یک مسیر عملی‌تر برای برون رفت از این وضعیت، می‌تواند تشکیل یک ائتلاف دو حزبی متشکل از ترقی‌خواهان، آزادی‌خواهان و اعضای ناراضی جنبش ماگا باشد. این ائتلاف می‌تواند دو مسیر اصلاحی را دنبال کند؛ شامل ۱. تمرکز بر اقدام فوری و کوتاه‌مدت و ۲. محور قراردادن تغییرات ساختاری بلندمدت.

مطابق تحلیل نویسنده این گزارش، کنگره باید در کوتاه مدت جلسات استماع عمومی در مورد حمله اخیر به ایران برگزار کند و بحث و تایید کنگره قبل از هرگونه اقدام نظامی دیگر را خواستار شود.

در درازمدت هم کنگره باید با فرسایش سیستماتیک اختیارات جنگی خود مقابله کند. یک گام مهم در این مسیر، ایجاد یک کمیته مشترک دائمی در مورد بررسی اختیارات جنگی [رئیس جمهوری آمریکا] است و حتی وضعیت نیروی نظامی را به صورت مستقیم به قدرت مالی کنگره گره بزند.

براساس استدلال نویسنده، کنگره با تنظیم دوباره وضعیت نیروهای ایالات متحده و کاهش حضور آنها در خارج از کشور و تغییر توازن تلاش‌ها به سوی بازیگران منطقه‌ای قابل‌تر، باعث می‌شود که رئیس‌جمهوری دیگر نتواند به صورت یکجانبه پای آمریکا را به نبردهای خارجی باز کند و در صورت تمایل تنها با مجوز کنگره قادر به ورود به هرگونه درگیری خواهد بود.

این گزارش بار دیگر تاکید می‌کند که کنگره باید همین حالا وارد عمل شود، پیش از آنکه یک حمله غیرمجاز دیگر زمینه‌ساز جنگی گسترده‌تر شود و تعادل قانونی قدرت‌ها را بیش از پیش تضعیف کند.

نویسنده خاطرنشان کرده است: این لحظه فقط مربوط به ایران نیست؛ بلکه درباره آن است که آیا آمریکا همچنان یک نظام جمهوری باقی می‌ماند؛ کشوری که تصمیمات جنگ و صلح بدست نمایندگان کنگره ان گرفته می شود نه یک فرد.

در پایان این تحلیل همچنین هشدار داده شده است که چنانچه قانون‌ گذاران نتوانند بار دیگر اختیارات خود را تثبیت سازند، خطر ایجاد یک الگوی خطرناک «جنگ بی‌پایان» وجود دارد که به یک عادت اجرایی، نه انتخابی دموکراتیک تبدیل ‌شود.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
تهرانی ها منتظر وزش باد و گردوخاک باشند
ائتلاف دریایی، آغاز امنیت یا مقدمه بحران بزرگ‌تر؟
نبیه بری: اسرائیل قصد خروج از خاک لبنان را ندارد
بازنشستگان بخوانند؛افزایش اعتبار خرید از فروشگاه‌های زنجیره ای
حریق نخل و انبار ضایعات، عامل دود شرق بندرعباس
قیمت دینار عراق امروز جمعه 9 مرداد 1405 | دینار اربعین چقدر ارزان شد؟
25 کشته در حادثه معدن پاکستان
روایت ماموریت تاریخی خلبانان شیراز در جنگ تحمیلی سوم
حذف ایران از رقابت های جهانی سپک تاکرا پس از 20سال
استقلال به دنبال جذب دو بازیکن خارجی
ارائه 36 هزار خدمت امدادی به زائران اربعین
زمان پخش زنده کشتی فرنگی قهرمانی نوجوانان جهان امروز جمعه 9 مرداد
زلزله 4.6ریشتری دامغان را لرزاند
بازگشایی جاده سیل‌زده گلستان در 16 ساعت
2نفتکش متخلف هدف قرار گرفتند و 4نفتکش بازگشتند
بازنشستگان کشوری بخوانند، آغاز ثبت نام وام اربعین
توصیه به زائران؛ بازگشت را به روزهای پایانی موکول نکنید
ایران چگونه معادلات آمریکا و اسرائیل را تغییر داد؟
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی زمان پرداخت معوقات بازنشستگان را مشخص کرد
تنش های خاورمیانه سفرهای هوایی جهان را کاهش داد
میوه ارزان شد یا گران؟ + قیمت
مستاجران بخوانند؛ افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن
زمستان سخت اروپا؛ پیامد تنش‌های داغ خاورمیانه
عربستان مدعی تشکیل ائتلاف دریایی در دریای سرخ شد
گسترش همکاری، محور رایزنی ولیعهد عربستان و الجولانی
بازداشت یک نفر به اتهام جاسوسی برای ایران
5 مسافر در آب‌های ساحلی رامسر غرق شدند
دیدار رئیس سازمان الحشد الشعبی با سفیر ایران در بغداد
چه کسانی بیشترین بیت‌کوین جهان را دارند؟
برخورد قاطع با گران‌فروشی و تخلفات بلیت اربعین
خسارت 7 میلیاردی دانشگاه هرمزگان در جنگ
پرونده پل آق‌ قلا پیگیری قضایی می شود
فیفا: فوتبال، فروشی نیست
طلسم چهار ماهه قیمت طلا شکست
جزییات پیش‌نویس خلع سلاح حماس در غزه
تردد بیش از 2.9 میلیون زائر اربعین در مرزهای کشور
4 کشته در واژگونی پژوپارس در جاده دهلران
محرومیت نوه دیکتاتور خونین اوگاندا در مسابقات بوکس
کامبک تیم ساپینتو در مقدماتی لیگ اروپا
تعداد قربانیان زلزله ژاپن به 34 نفر رسید
ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور
توسعه زنجیره صنعت مس شتاب می گیرد
ابداع پانسمان گیاهی هوشمند برای مقابله با عفونت زخم
پاکستان: مذاکرات میان تهران و واشنگتن ادامه دارد
چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟
فرانکو بارزی زنده است؛ میلان به شایعات درباره اسطوره فوتبال ایتالیا پایان داد
زنجان، پیشگام طرح نهضت ملی مسکن
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 9 مرداد 1405+ وضعیت استانها
تردد روان در محورهای شمالی کشور
دلایل افزایش تلفات نظامیان آمریکا