×
فرهنگی
شناسه خبر : 243430
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/15 ساعت 09:02
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد

پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد

پیکر استاد احمد پژمان، آهنگساز و پژوهشگر برجسته موسیقی ایران، پس از انتقال از آمریکا در زادگاهش، لارستان، به خاک سپرده خواهد شد. این اقدام با موافقت خانواده و پیگیری‌های مسئولان انجام می‌شود.

نورنیوز - گروه فرهنگی:‌ حمید منشی، عضو شورای شهر لار اعلام کرد که پس از پیگیری‌های انجام شده و با موافقت خانواده «استاد احمد پژمان»، پیکر این موسیقی‌دان برجسته پس از انتقال از آمریکا، در زادگاهش، شهر لار، به خاک سپرده می‌شود.

عضو شورای شهر لار، از موافقت کتبی خانواده استاد احمد پژمان برای دفن این استاد برجسته موسیقی ایران در شهر لار خبر داد. وی گفت که تمام مراحل لازم برای خاکسپاری در حال انجام است و تنها موضوع باقی‌مانده تأمین مالی هزینه‌های انتقال پیکر از آمریکا به ایران است که بخشی از آن توسط وزارت فرهنگ و ارشاد تأمین شده و بخش دیگر که حدود ۸ هزار دلار است، باید از محل کمک‌های نیک‌اندیشان و هنرمندان تأمین شود.

وی ادامه داد: «این اقدام به دلیل اهمیت بالای آن در معرفی و اعتلای نام لارستان و تکریم هنرمندان ملی و بین‌المللی است. امیدواریم با تأمین هزینه‌های لازم، شاهد خاکسپاری استاد پژمان در زادگاهش باشیم.»

منشی افزود: «برای تأمین هزینه‌های انتقال پیکر استاد پژمان، نشست‌های مختلفی با مسئولان دولتی و شهری برگزار شده و مقدمات تشکیل ستاد بزرگداشت و خاکسپاری استاد نیز در حال انجام است.»

زندگی و آثار استاد احمد پژمان

استاد احمد پژمان که در تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۱۴ متولد شد، به عنوان یکی از برجسته‌ترین آهنگسازان و پژوهشگران موسیقی ایران شناخته می‌شود. او در دوران دبیرستان به فراگیری ویولن نزد حشمت سنجری پرداخت و تئوری موسیقی را نیز نزد حسین ناصحی آموخت.

در سال ۱۳۴۳ با بورسیه به اتریش رفت و در آکادمی موسیقی وین به تحصیل آهنگسازی پرداخت. پس از بازگشت به ایران، به عنوان آهنگساز تالار رودکی و استاد موسیقی دانشگاه تهران مشغول به فعالیت شد. برخی از آثار معروف او عبارتند از: «اپرای جشن دهقان»، «اپرای دلاور سهند» و «اپرای سمندر».

در سال ۱۳۵۴ برای ادامه تحصیل در مقطع دکترای آهنگسازی به دانشگاه کلمبیا در نیویورک رفت و از استادان برجسته‌ای چون ولادیمیر اوساچوسکی، جک بیزن و بولانت آرل بهره برد. پژمان علاوه بر آثار هنری خود، موسیقی فیلم برای چندین اثر شاخص سینمای ایران نیز ساخت.

پروژه‌های موسیقایی و آثار ماندگار استاد پژمان

پژمان به‌عنوان آهنگساز و پژوهشگر در عرصه‌های مختلف موسیقی آثار ماندگاری به جا گذاشت که بخش زیادی از فعالیت‌های او به ساخت موسیقی برای فیلم‌ها و پروژه‌های مختلف اختصاص داشت.


اخبار مرتبط
وداع با احمد پژمان در تالار وحدت
جمعه 1404/07/04 ساعت 14:10
وداع با احمد پژمان در تالار وحدت
صبح چهارمین روز پاییز 1404، مقابل تالار وحدت، هنرمندان و دوستداران موسیقی ایران گردهم آمدند تا با قلب‌هایی اندوهگین، پیکر خالق آثار ماندگاری چون «اپرای عاشورا» و «سوئیت سمفونیک پرومته» را بدرقه کنند؛ احمد پژمان، آهنگسازی که پس از 9 دهه زندگی پربار، به زادگاهش لارستان بازمی‌گردد تا در خاک وطن آرام گیرد.
ارکستر «سلانه» به یاد استاد احمد پژمان برگزار می شود
دوشنبه 1404/06/10 ساعت 15:20
ارکستر «سلانه» به یاد استاد احمد پژمان برگزار می شود
ارکستر سازهای ایرانی «سلانه» در 11 و 12 شهریور در تالار رودکی کنسرتی ویژه برگزار می‌کند که به یاد استاد احمد پژمان تقدیم شده است. این کنسرت با اجرای آثار تازه و زنده‌ اجرا شده همراه خواهد بود.
تلاش وزارت ارشاد برای بازگرداندن پیکر مرحوم پژمان
دوشنبه 1404/06/10 ساعت 12:04
تلاش وزارت ارشاد برای بازگرداندن پیکر مرحوم پژمان
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تلاش این مجموعه برای بازگرداندن پیکر مرحوم احمد پژمان موسیقیدان کشور مان به ایران خبر داد.
بدرود با احمد پژمان؛ آهنگساز بزرگ موسیقی ایران +فعالیت‌ها
شنبه 1404/06/08 ساعت 08:34
بدرود با احمد پژمان؛ آهنگساز بزرگ موسیقی ایران +فعالیت‌ها
احمد پژمان، آهنگساز و موسیقی‌دان برجسته ایرانی، روز گذشته در آمریکا درگذشت. این خبر از طریق صفحه رسمی این هنرمند در اینستاگرام تأیید شد.
نظرات

آخرین اخبار
آلیسون بکر بازهم مصدوم شد
استمرار فعالیت فروشگاه‌های زنجیره‌ای در ایام نوروز
تظاهرات گسترده در بغداد در حمایت از ایران
در حال بررسی گزارش حمله به نطنز هستیم
هدف ما در سال جدید خدمت شایسته به مردم است
حمله مجدد دشمن آمریکایی - صهیونی به مجتمع غنی‌سازی نطنز/ شهادت کودکان در رامسر و اهواز
ایران در حال دفاع از مردم و حاکمیتش است
قیمت سوخت،پروازهای یونایتد ایرلاینز را کاهش داد
پاسخ حزب الله به جنایت صهیونیست‌ها در حمله به جنوب لبنان
ترامپ با شرایطی روبه‌رو شده که خارج از کنترل اوست
موج 70 ام عملیات وعده صادق 4/ حمله پهپادی ارتش/هدف قرارگرفتن جنگنده اسراییلی درآسمان ایران
نگرش منفی ترامپ به مرتس؛ اختلاف عمیق آمریکا و اروپا
روسیه شریک قابل اعتماد و دوست وفادار ایران است
ملت ایران با عزم راسخ در برابر حملات دشمنان ایستاده است
مقام ایرانی: به اظهارات ترامپ درباره پایان عملیات نظامی اعتماد نداریم
شنیده شدن صدای انفجار در بغداد
داروخانه بیماران خاص در نوروز فعال است
قیمت نفت پایین نمی آید
سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا: ایران در تنگه هرمز، بزرگی می‌کند
لزوم محکومیت حمله به تأسیسات بندر انزلی توسط کشورهای ساحلی خزر
تشییع پیکر 9 شهید مدافع وطن در شهرری
شنیدن صدای مردم و راه‌های آن
تاکید وزرای دولت چهاردهم بر شعار سال جدید
قطر نسبت به تبعات حمله به تاسیسات انرژی ایران هشدار داد
محدودیت‌های ترافیکی در محورهای پرتردد کشور
قیمت دلار توافقی 100 درصد رشد کرد؛ دلار آزاد جا ماند
نیکزاد: 1405 سال رشد و رونق کشور است
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 1 فروردین 1405 / سقوط بی‌سابقه اونس طلا
تأکید بر حفظ جریان پروازی کشور در شرایط ویژه
حملات مقاومت عراق علیه پایگاههای آمریکا در این کشور و منطقه
هند به دنبال نفت ایران است
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شهادت سخنگوی سپاه را تسلیت گفت
فعالیت شبانه‌روزی گشت‌های ویژه پلیس در محلات
تقویت توان امدادی شهرها در جنگ رمضان
چتر باران بر سر استان‌ها
پیگیری مجلس برای تصویب قانون حمایت از ایثارگران جنگ رمضان
سریلانکا: اجازه استقرار جنگنده‌های آمریکا را در خاکمان ندادیم
تشییع پیکر سردار شهید علی‌محمد نائینی در مصلای امام خمینی(ره)
تبریک عید فطر کریستیانو رونالدو به مسلمانان + عکس
عمار حکیم: تجاوز به ایران توجیه‌ناپذیر است
ترافیک سنگین در محورهای شمالی
ادعای رسانه کره جنوبی درباره مذاکره با ایران بر سر تنگه هرمز
برای شهید حاج علی شمخانی(ره) / پا برای چه می خواهم؟ من در مبارزه با دشمن سر دارم
جنگ با ایران نتیجه محاسبه غلط ترامپ بود
این عقب نشینی تاکتیکی است یا اعتراف به شکست زود هنگام
نابودی بودجه 200 میلیاردی آمریکا در جنگ با ایران
زمین‌لرزه 4 ریشتری فیروزان نهاوند را لرزاند
27 حمله موشکی و پهپادی مقاومت عراق به پایگاه‌های دشمن
تشییع پیکر وزیر اطلاعات و خانواده‌اش در قم برگزار شد
در ماه رمضان، جلوه‌های بزرگی از نصرت الهی را دیدیم