×
اقتصادی
شناسه خبر : 243364
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/14 ساعت 20:36
افت نرخ ارز،  قیمت سکه را کاهشی کرد

افت نرخ ارز، قیمت سکه را کاهشی کرد

بازار داخلی طلا و سکه در ایران با وجود افزایش چشمگیر بهای جهانی طلا، روند نزولی را تجربه کرد. رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرد که کاهش نرخ ارز و رکود تقاضا، عامل اصلی افت قیمت‌ها بوده و حباب سکه نیز کاهش چشمگیری داشته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: به گفته رئیس اتحادیه طلا در بازار سکه روند کاهشی وجود داشت؛ بگونه‌ای که سکه تمام طرح جدید با کاهش دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی به ۹۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید و سکه طرح قدیم نیز با افت دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی، ۸۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تعیین قیمت شد. همچنین نیم‌سکه با یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کاهش به ۴۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، ربع سکه با دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان کاهش به ۲۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و سکه گرمی بانک مرکزی با ۴۰۰ هزار تومان افت بها، به ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.

نادر بذرافشان- رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران- در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا (از هشتم تا چهاردهم شهریور ماه) اظهار کرد: این هفته یکی از هفته‌های با نوسانات افزایشی بسیار در بازار جهانی، بود. در طول هفته شاهد رشد ۱۰۲ دلاری هر اونس طلا بودیم که تا حدودی دور از انتظار بود و قیمت اونس را به ٣۵۴٩ دلار رساند.
 
وی ادامه داد: با وجود این افزایش در بازار جهانی، در بازار داخلی اما شاهد کاهش قیمت‌ انواع قطعات سکه و طلا بودیم. هر مثقال طلای ۱۷ عیار در طول هفته با ۵۳۰ هزار تومان کاهش به ۳۶ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با ۱۲۲ هزار تومان کاهش، هشت میلیون و ۵۳۰ هزار تومان مبنای معاملات مصنوعات طلا قرار گرفت.
 
به گفته بذرافشان، در بازار سکه نیز روند کاهشی وجود داشت؛ بگونه‌ای که سکه تمام طرح جدید با کاهش دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی به ۹۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید و سکه طرح قدیم نیز با افت دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی، ۸۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تعیین قیمت شد. همچنین نیم‌سکه با یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کاهش به ۴۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، ربع سکه با دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان کاهش به ۲۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و سکه گرمی بانک مرکزی با ۴۰۰ هزار تومان افت بها، به ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.
 
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با آخرین وضعیت حباب سکه نیز خاطرنشان کرد: حباب سکه در طول این هفته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان کاهش یافت و در حال حاضر به ۹ میلیون تومان رسیده است. به‌طور کلی با وجود افزایش جهانی، بازار داخلی شرایطی کاهشی، بدون التهاب و همراه با حداقل معاملات را پشت سر گذاشت.
 
این مقام صنفی-صنعتی علت اصلی کاهش قیمت‌ها در بازار داخلی را رکود معاملات و کاهش تقاضا دانسته و تصریح کرد: کاهش نرخ ارز در بازار داخلی عامل مهمی در افت قیمت‌ها بوده است. علاوه بر این، نبود تقاضا در بازار باعث شد شاهد کاهش‌های نسبتاً خوبی در قیمت‌ها باشیم.
 
بذرافشان همچنین درباره طرح حراج سکه و تأثیر آن بر قیمت‌ها خاطرنشان کرد: فروش‌ها به صورت حراج برگزار می‌شود و قیمت ثابت نیست. هرشخصی که بالاتر خرید کند، سکه را دریافت می‌کند. البته محدودیت پنج قطعه‌ای برای هر نفر وجود دارد که این موضوع می‌تواند به مصرف‌کنندگان واقعی کمک کند. با این حال، در برخی مواقع مشاهده می‌شود که به دلیل برگزاری به شکل حراج، قیمت‌ها به نرخ‌های بازار نزدیک می‌شود و نمی‌تواند اثر زیادی بر کاهش یا افزایش قیمت‌ها بگذارد.
 
به گفته وی، آنچه بیشترین تأثیر را بر بازار داخلی در این هفته گذاشت، افت نسبی چنددلاری نرخ ارز بود که باعث شد بازار طلا و سکه در ایران برخلاف روند جهانی، کاهشی شود.
 


نظرات

آخرین اخبار
قدردانی از نقش پاکستان در میانجی گری/پیگیری افزایش تجارت 10 میلیارد دلاری دوجانبه
دیپورت عکاس تیم ملی عراق از آمریکا!
نماینده جمهوری‌خواه: وعده های ضدجنگ ترامپ کافی نیست!
جهش 80 درصدی نرخ حمل کانتینری پس از آغاز جنگ سوم
افزایش مخالفت افکار عمومی آمریکا با سیاست‌های ضدایرانی دولت
سفر قریب الوقوع نخست وزیر عراق به آمریکا
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان + جزئیات و آدرس سایت
پرونده فساد اخلاقی جدید در پلیس اسرائیل فاش شد
دسترسی تل‌آویو به اطلاعات سری پنتاگون
تأکید معاون اول بر وحدت نظر مسئولان در روند مذاکرات
یورش نظامیان اسرائیل به دو روستای جنوب سوریه
تغییرات گسترده در آکادمی استقلال؛ سرمربیان جدید معرفی شدند
چرا پرسپولیس برای بازگشت خارجی‌ها عجله دارد؟
روایت عجیب سفیر اسبق ایران در چین از شکست یک پروژه ملی
فردا؛ روز سرنوشت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی/ در انتظار اجرای عدالت بیمه‌ای
نفوذ «حنظله» به شبکه تروریستی «پژاک»
کماندوی ارتش اسرائیل در لبنان به هلاکت رسید
شنود اسرائیل از مواضع آمریکا درباره ایران
توضیح چمران درباره تداوم رایگان شدن مترو و اتوبوس
اعتراف رسانه اسرائیلی به اهمیت تنگه هرمز در معادلات ایران
خبر خوش برای هواداران سرخ؛ پرسپولیس با مدیریت آقا کریم به میدان برمی‌گردد
واکنش یوسف پزشکیان به موج جدید شایعات: با نسبت‌دهندگان دروغ برخورد کنید
اخراج کامل؛ تصمیم نهایی عراق برای تروریست‌های ضدایرانی
ادامه دومینوی استعفا در واشنگتن؛ هوش مصنوعی کاخ سفید بدون متولی ماند
اختلال در یکی از مهم‌ترین اپلیکیشن‌های مالی اسرائیل؛ احتمال هک قوت گرفت
فرمانده ارتش لبنان راهی پاکستان شد
بلژیک تونس را با خاک یکسان کرد؛ آماده‌باش به یوزها
هشدار یمن به اسرائیل درباره ادامه حملات به لبنان
پرونده شکنجه دو دختر سنندجی به دادگاه رسید
نارضایتی از صدراعظم آلمان به اوج رسید
5 نیروگاه جدید وارد مدار برق تهران می‌شود
حماس: رژیم صهیونیستی به دنبال فروپاشی آتش‌بس است
تیم ملی فوتبال ایران عازم مکزیک شد
مخالفت دوباره رهبر واتیکان با جنگ واشنگتن و ایران
هگست:اروپا با تهاجم ایدئولوژیک روبروست
آمادگی مسکو برای نوسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده از جنگ
جوانان ایران با 18 مدال در قایقرانی آسیا خوش درخشیدند
پزشکیان: امروز بیش از هر زمان به مدارا و همکاری نیاز داریم
جنایت جدید صهیونیست‌ها با بمباران چادرهای آوارگان در شهر غزه
نورنما | تایم لپس بی نظیر مقارنه سایه دماوند و ماه
بازگشت ترامپ به میز تجارت در چین؛ نوامبرِ داغ در راه است
پیمان دوباره امیرحسین قیاسی با ایران: تحت هر شرایطی طرف وطنم ایستاده‌ام
ایران به برجام وفادار بود، واشنگتن بازی را به هم زد
تکل سیاسی آمریکا روی پای جام جهانی
از کالابرگ و شارژ کارت امید مادران تا تسویه مطالبات گندم
پاسخ قاطع سفارت ایران به ادعای سفیر آمریکا در کارشکنی در صدور ویزای تیم ملی
آغاز جنگ تعرفه‌ای از سوی ترامپ، پس از شکست حقوقی
ایران خواستار مجازات مهاجمان به تأسیسات صلح‌آمیز شد
عارف: مهاجرت معکوس نخبگان و اساتید را محقق کنیم
سفیر آمریکا: ما در لبنان هرطور بخواهیم تصمیم می‌گیریم