نورنیوز-گروه اجتماعی: مطالعهای تازه از دانشگاه مکمستر کانادا، دادههای نزدیک به ۱۶ هزار فرد بزرگسال آمریکایی را بررسی کرده و نتیجه گرفت که مصرف بیشتر پروتئین حیوانی هیچ ارتباطی با افزایش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان یا دیگر علل ندارد. برعکس، محققان کاهش «کوچک اما معنادار» در مرگومیر مرتبط با سرطان در میان افرادی که پروتئین حیوانی بیشتری مصرف کردهاند را گزارش کردهاند.
با این حال، این مطالعه با چندین نقد و محدودیت مواجه است که نباید نادیده گرفته شوند. اولاً، پژوهش توسط «انجمن ملی دامداران گوشت گاو آمریکا» تأمین مالی شده که یک گروه لابیگر در صنعت گوشت است و ممکن است تضاد منافع ایجاد کند.
ثانیاً، محققان به جای بررسی دقیق انواع گوشت، مصرف «پروتئین حیوانی» را به صورت کلی بررسی کردهاند که شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخممرغ و لبنیات میشود. از آنجا که ماهی و لبنیات خواص محافظتی دارند، اثر مثبت مشاهده شده ممکن است ناشی از آنها باشد نه گوشت قرمز.
همچنین، این مطالعه تفاوتی میان گوشتهای فرآوریشده (مانند سوسیس و بیکن که به عنوان سرطانزا شناخته شدهاند) و گوشتهای فرآورینشده قائل نشده است، امری که در علم تغذیه اهمیت زیادی دارد.