×
بین الملل
شناسه خبر : 243331
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/14 ساعت 17:10
در جلسه دولت لبنان علیه خلع سلاح حزب الله چه گذشت؟

در جلسه دولت لبنان علیه خلع سلاح حزب الله چه گذشت؟

وزرای حزب‌الله و جنبش امل قبل از بحث درباره بند محدود کردن سلاح به دولت، از جلسه کابینه لبنان خارج شدند.

نورنیوز-گروه بین الملل: خبرنگار النشره در کاخ ریاست جمهوری در بعبدا گزارش داد که پس از ورود ژنرال «رودولف هیکل»، فرمانده ارتش «رکان ناصرالدین» وزیر بهداشت عمومی، «محمد حیدر» وزیر کار، «یاسین جابر» و « تمارا الزین» دو وزیر دیگر سالن کابینه را ترک کردند، در حالی که «فادی مکی» وزیر امور توسعه همچنان در جلسه حضور داشت او نیز بعدا جلسه را ترک کرد.

این پنج وزیر سالن نشست را ترک کردند و در اتاقی دیگر در کاخ بعبدا مستقر شدند.

منابع لبنانی به الحدث گفتند: هیچ گونه بازگشتی از تصمیم پنج اوت برای آغاز کنترل تسلیحات وجود نخواهد داشت.

کابینه لبنان امروز -جمعه- طرحی را که توسط ارتش برای خلع سلاح حزب‌الله تهیه شده است، مورد بحث قرار می‌دهد، اقدامی که با توجه به فضای سیاسی حساس این کشور، اقدامی پرخطر است.

این طرح پس از تصویب طرح مورد حمایت ایالات متحده توسط کابینه در اوایل ماه اوت، مبنی بر خلع سلاح همه شبه‌نظامیان تا پایان سال و انتقال سلاح‌ها به کنترل دولت، ارائه شد.

با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا وزرای وابسته به حزب‌الله و متحد آن، جنبش امل، اجازه ادامه بحث را می‌دهند یا مانع این تصمیم می‌شوند.

خروج اعضای حزب‌الله از دولت می‌تواند کشور را در بحران سیاسی جدیدی فرو ببرد. 

کابینه+لبنان
 

حزب‌الله لبنان اصرار دارد که تا زمانی که اسرائیل حملات خود را در لبنان متوقف نکند و خروج خود را از جنوب تکمیل نکند، خلع سلاح انجام نگیرد.

علیرغم آتش‌بس، اسرائیل تقریباً هر روز به حملات خود به خاک لبنان ادامه می‌دهد و در روزهای اخیر حوادث مرگباری گزارش شده است.

خلع سلاح بخشی از توافق آتش‌بس است، اما «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل تنها به طور مبهم قول خروج تدریجی نیروها را داده است.

وزیر لبنانی: طرح خلع سلاح آمریکایی است

وزیر شیعه لبنانی که جلسه کابینه برای بررسی خلع سلاح مقاومت را ترک کرده، گفت که این طرح آمریکایی است و جامعه شیعه بر اساس نتایج این جلسه تصمیم گیری خواهد کرد.

محمد حیدر وزیر کار شیعه در کابینه لبنان در گفتگو با شبکه المنار لبنان گفت که خروج وزرای شیعه از جلسه کابینه در راستای رد بحث در مورد سند آمریکایی در کابینه است.

وی افزود که فرمانده ارتش طرح خود را در جلسه دولت ارائه می‌دهد و ما منتظر نتایج آن هستیم تا بر اساس آن تصمیم بگیریم و تماس‌ها همچنان ادامه دارد.

محمد حیدر ادامه داد: ما منتظر خواهیم ماند تا ببینیم در جلسه چه اتفاقی می‌افتد و سپس تصمیم می‌گیریم و هر تصمیمی که بدون نمایندگان جامعه شیعه گرفته شود، غیرقانونی است.

این وزیر لبنانی تصریح کرد: ما در مورد هیچ چیز مربوط به طرح ارتش بحث نکردیم و از کاخ بعبدا خارج شدیم و به جلسه بازنمی‌گردیم.

وی افزود که پس از بحث در مورد چهار بند دیگر، دستور کار کابینه به بند طرح ارتش رسیده که در پی آن وزرای شیعه از جلسه خارج شده اند.

رکان ناصر الدین و محمد حیدر دو تن از وزیرانی بودند که سالن اصلی کاخ ریاست جمهوری که محل برگزاری این نشست بود را ترک کرده و به سالن مجاور رفتند.

جلسه شورای وزیران لبنان برای بررسی طرح ارتش مبنی بر انحصار سلاح در دست دولت از لحظاتی پیش در کاخ ریاست جمهوری لبنان و با حضور جوزف عون رئیس جمهور این کشور و نواف سلام نخست وزیر آغاز شده است.

شبکه المیادین گزارش داده که قبل از برگزاری این جلسه، نشستی دوجانبه میان نواف سلام و جوزف عون برگزار شده است.

مکی:  در صورت لزوم استعفا خواهم کرد

 فادی مکی وزیر شیعه مستقل کابینه لبنان استعفانامه خود را به صورت دست نویس تنظیم کرده است و نزد جوزف عون رئیس جمهور لبنان رفته و به او گفته است که در صورتی که نیاز باشد، استعفانامه خود را تقدیم خواهد کرد.

حزب‌الله لبنان: حق استعفا از دولت یا اعتراض خیابانی را محفوظ می‌دانیم

یک عضو ارشد حزب الله لبنان گفت که این حزب حق دارد در اعتراض به تصمیمات دولت از آن استعفا دهد یا اعتراضات خیابانی انجام دهد.

 غالب ابوزینب عضو شورای سیاسی حزب الله در گفتگو با الجزیره گفت: همه وزرای ما در اعتراض به اصرار دولت بر بحث درباره طرح انحصار سلاح، از جلسه هیئت وزیران خارج شدند.

وی تصریح کرد که خروج وزرای احزاب دوگانه شیعه از جلسه دولت به این معنی است که لبنان با یک معضل سیاسی بسیار خطرناک روبرو است.

وی ادامه داد که رئیس جمهور و نخست وزیر، مسئولیت اصلی آنچه در جلسه هیئت وزیران رخ داد را بر عهده دارند.

این عضو ارشد حزب الله ادامه داد که گام بعدی شیعیان بر اساس تحولات و نتایج مربوط به جلسه دولت تعیین خواهد شد.

ابوزینب تصریح کرد: قضاوت در مورد موضع ارتش لبنان در قبال بحران خلع سلاح زود است و ما بعداً طرحی را که ارائه کرده است، ارزیابی خواهیم کرد.

عضو ارشد شورای سیاسی حزب الله خاطر نشان کرد: ما حق داریم به خیابان برویم یا از دولت استعفا دهیم و در حال حاضر همه گزینه‌های مناسب برای اقدام آینده را بررسی می‌کنیم.

ادعای دولت سلام: سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی منوط به طرح خلع سلاح است

وزیر اطلاع رسانی دولت نواف سلام مدعی شد که سرمایه گذاری، رشد اقتصادی و بازسازی منوط به اجرای طرح خلع سلاح(به طور خاص خلع سلاح حزب الله) است. به گزارش گروه بین  الملل خبرگزاری تسنیم، کنفرانس مطبوعاتی دولت لبنان پس از پایان نشستی که وزیران شیعی از آن خارج شدند، با حضور خبرنگاران رسانه های مختلف در کاخ بعبدا برگزار شد.

پل مرقص وزیر اطلاع رسانی لبنان لحظاتی پیش در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از جلسه کابینه این کشور به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.

این نشست با هدف بررسی طرح ارتش برای آنچه حصر سلاح خوانده می شود و اساسا در راستای توطئه آمریکایی صهیونیستی عربی برای خلع سلاح حزب الله قرار دارد، برگزار شد.

مرقص گفت تصمیم تمدید فعالیت یونیفل در جنوب لبنان یک پیروزی دیپلماتیک برای این کشور است.

وی مدعی شد: بدون حصر سلاح در دست دولت، نه از سرمایه گذاری در لبنان خبری است نه رشد اقتصادی و نه بازسازی.

این وزیر کابینه نواف سلام دعا کرد دولت لبنان تعهداتی از برخی کشورها در خصوص حمایت از ارتش لبنان دریافت کرده است

وی گفت: دولت به اظهارات فرمانده ارتش در خصوص طرح آن برای خلع سلاح و منحصر شدن آن در دستان دولت گوش کرد.

مرقص اظهار داشت: دولت از طرح ارتش برای اینکه سلاح منحصرا در اختیار دولت باشد، استقبال کرد.

وی افزود: فرماندهی ارتش هر ماه گزارشی درباره طرح خود برای خلع سلاح به کابینه ارائه خواهد کرد.


نظرات

آخرین اخبار
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان