×
اجتماعی
شناسه خبر : 243283
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/14 ساعت 11:14
هشدار قرمز /شیوع سرخک در ایران+استانهای درگیر

هشدار قرمز /شیوع سرخک در ایران+استانهای درگیر

موارد ابتلا به سرخک و سرخجه در ایران به طور چشمگیری افزایش یافته و بیشترین مبتلایان کودکان زیر 9 سال هستند؛ دکتر محرز هشدار داد که شهرهای اهواز، زاهدان، بم و بابل در وضعیت بحرانی قرار دارند.

نورنیوز-گروه اجتماعی:  دکتر مینو محرز ، متخصص بیماری‌های عفونی، با ابراز نگرانی از افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک و سرخجه در کشور اظهار داشت: این وضعیت بسیار جدی است و ضروری است که علت دقیق این افزایش به سرعت مورد بررسی قرار گیرد.

افزایش آمار ابتلا در شهرهای خاص

براساس گزارش‌ها، دکتر محرز تأکید کرد که کنترل زنجیره انتقال بیماری، به‌خصوص از طریق تأمین و ارائه واکسن‌ها، امری حیاتی است.

وی با اشاره به وضعیت نامطلوب در برخی شهرهای کشور افزود: شهرهایی همچون اهواز، زاهدان، بم و بابل بیشترین آمار ابتلا را ثبت کرده‌اند. این موضوع نشان‌دهنده کمبود دسترسی مناسب به واکسن، آموزش ناکافی و عدم فرهنگ‌سازی مناسب در خصوص واکسیناسیون است.

نهضت ضد واکسن؛ خطری بزرگ برای سلامت جامعه

در بخش دیگری از اظهارات خود، محرز با اشاره به ظهور جریان‌های ضد واکسن اظهار داشت: گسترش این حرکت‌ها در کشور یکی از عوامل اصلی بازگشت بیماری‌های واگیردار نظیر سرخک و سرخجه است.

وی توضیح داد: اخیراً مشاهده کردم که فردی از شهر قم، با وجود مراجعه به بیمارستان، از تزریق واکسن به فرزند خود خودداری می‌کرد. این مقاومت در برابر واکسیناسیون، خطرات جدی برای سلامت عمومی ایجاد می‌کند، در حالی که واکسیناسیون یک قانون ضروری است.

گروه سنی بالاترین میزان ابتلا

براساس آمار موجود، عمده موارد ابتلا در کشور مربوط به کودکان زیر یک سال تا ۹ سال است. این داده‌ها زنگ خطری برای مسئولین بهداشت و سلامت کشور است.

دکتر محرز تأکید کرد: واکسیناسیون در مدارس باید اجباری باقی بماند. در صورت کوتاهی در این زمینه، جامعه با تبعات جدی مواجه خواهد شد.

بازگشت به عقب؛ مشکلات یک قرن پیش

وی با یادآوری موفقیت‌های گذشته در ریشه‌کن کردن بیماری سرخک گفت: سال‌ها پیش توانستیم موارد ابتلا به این بیماری را به صفر برسانیم. اما مقاومت در برابر واکسیناسیون و باورهای غلط امروز ما را به مشکلاتی مشابه صد سال پیش بازمی‌گرداند.

وی ادامه داد: در گذشته افراد تا ۲۵ سالگی واکسن‌های سرخک و آبله‌مرغان دریافت می‌کردند. این اقدام جمعی توانست جلوی گسترش بیماری‌ها را بگیرد. اگر از این تجربه‌های موفق غافل شویم، سلامت جامعه هزینه‌های سنگینی را متحمل خواهد شد.

در پایان، این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اهمیت مسئولیت‌پذیری اجتماعی اضافه کرد: تزریق واکسن باید جدی گرفته شود. تنها راه پیشگیری از بازگشت بیماری‌های واگیردار همین واکسیناسیون است. بی‌توجهی به آن سلامتی جمعی را تهدید خواهد کرد.


نظرات

آخرین اخبار
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال