×
اجتماعی
شناسه خبر : 243262
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/14 ساعت 10:15
روز جهانی خیریه؛ نماد همدلی و مسئولیت اجتماعی

نورنیوز بررسی می‌کند؛

روز جهانی خیریه؛ نماد همدلی و مسئولیت اجتماعی

14 شهریور، روز جهانی خیریه، فرصتی برای تقدیر از نیکوکاران و یادآوری مسئولیت جمعی در مبارزه با فقر، ارتقای آموزش، سلامت عمومی و تقویت فرهنگ همبستگی انسانی است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: ۱۴ شهریورماه، مصادف با ۵ سپتامبر، روزی است که سازمان ملل متحد از سال ۲۰۱۲ آن را به عنوان روز جهانی خیریه در تقویم جهانی ثبت کرده است. این روز نه تنها فرصتی برای پاسداشت نهادها و افراد نیکوکار به شمار می‌رود، بلکه یادآور مسئولیتی مشترک برای ساختن جهانی انسانی‌تر، عادلانه‌تر و سرشار از همبستگی است.

چرایی نام‌گذاری این روز

انتخاب ۵ سپتامبر به عنوان روز جهانی خیریه، ارتباطی مستقیم با سالروز درگذشت مادر ترزا دارد؛ زنی که با زندگی ساده و بی‌ریای خود، نماد عشق به انسانیت و خدمت به نیازمندان شد. مادر ترزا در کوچه‌ها و بیمارستان‌های کلکته، در کنار فقیرترین انسان‌ها زندگی کرد و نشان داد که کار خیر تنها در اعداد و ارقام خلاصه نمی‌شود، بلکه در لمس درد دیگری و تقسیم مهربانی معنا پیدا می‌کند. نام‌گذاری این روز از سوی سازمان ملل، در حقیقت ادای دینی به تلاش‌های او و یادآوری این واقعیت است که کمک به همنوع وظیفه‌ای فردی و جمعی برای همه انسان‌هاست.

ابعاد چندگانه خیریه

کار خیر تنها در توزیع کمک‌های مالی یا تامین نیازهای اولیه متوقف نمی‌شود؛ بلکه ابعاد گسترده‌تری را شامل می‌شود:
مبارزه با فقر و نابرابری: خیریه‌ها و نهادهای مردم‌نهاد، در خط مقدم کاهش شکاف‌های اجتماعی و کمک به قشرهای آسیب‌پذیر قرار دارند.
ارتقاء آموزش: بسیاری از خیریه‌ها با تأمین امکانات آموزشی، آینده کودکان محروم را دگرگون می‌کنند.
سلامت و بهداشت عمومی: کمک به ساخت بیمارستان‌ها، تامین دارو و حمایت از بیماران از نمونه‌های بارز فعالیت‌های خیرخواهانه است.
حمایت از محیط زیست: برخی از خیریه‌ها با تمرکز بر پایداری محیط زیست، تلاش می‌کنند تا میراث طبیعی را برای نسل‌های آینده حفظ کنند.

اهمیت جهانی روز خیریه

روز جهانی خیریه تنها یک مناسبت نمادین نیست؛ بلکه فرصتی برای بازاندیشی در نقش مسئولیت اجتماعی است. این روز به دولت‌ها یادآوری می‌کند که بدون مشارکت داوطلبانه و ظرفیت‌های مردمی، دستیابی به توسعه پایدار ممکن نیست. همچنین به مردم عادی نشان می‌دهد که هر فرد، حتی با کوچک‌ترین اقدام، می‌تواند بخشی از زنجیره امید و نیکوکاری باشد.

خیریه و جامعه ایرانی

جامعه ایرانی سابقه‌ای دیرینه در فرهنگ وقف، انفاق و یاری به نیازمندان دارد. از موقوفات علمی و مذهبی گرفته تا نهادهای خیریه‌ای که در حوزه‌های آموزش، درمان و معیشت فعال‌اند، همه و همه نشان می‌دهد که ریشه‌های نیکوکاری در متن فرهنگ ایرانی ـ اسلامی عمیق است. روز جهانی خیریه، فرصتی است برای بازخوانی این سنت‌های کهن و تطبیق آن‌ها با نیازهای امروز جامعه.

نگاهی به آینده

جهان امروز با بحران‌هایی چون جنگ، تغییرات اقلیمی، بیماری‌های همه‌گیر و نابرابری اقتصادی دست به گریبان است. در چنین شرایطی، روز جهانی خیریه هشداری است که بی‌تفاوتی در برابر رنج دیگران، نه تنها غیراخلاقی، بلکه تهدیدی برای ثبات و امنیت جهانی است. تنها از مسیر گسترش شبکه‌های همیاری و نهادینه‌سازی فرهنگ خیرخواهی می‌توان به سمت جهانی انسانی‌تر حرکت کرد.
روز جهانی خیریه، یادآور آن است که نیکوکاری زبان مشترک بشریت است؛ زبانی که مرزهای قومی، مذهبی و سیاسی را درمی‌نوردد. در این روز، هر فرد و هر جامعه می‌تواند با اقدامی کوچک ـ از حمایت مالی گرفته تا داوطلبی در یک فعالیت اجتماعی ـ سهمی در ساختن آینده‌ای بهتر ایفا کند. شاید جهان امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند بازگشت به همین روحیه ساده اما عمیق باشد: دست در دست هم دادن برای کاستن از رنج انسان‌ها و افزودن بر امید آنان.

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دیوارهایی که نفس کشیده و آب تولید می‌کنند
تبدیل زباله‌های هسته‌ای به هیدروژن امکانپذیر شد
ترمیم مینای دندان با کراتین
هشدار کمبود آب در یونان؛ وضعیت در پایتخت و مناطق اطراف جدی‌تر است
تظاهرات در فلسطین اشغالی
چین سومین ناو هواپیمابر خود را به آب انداخت
مقام نیجریه ای: ترامپ باید به خاطر اظهاراتش درباره نیجریه عذرخواهی کند
حملات هوایی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان سه شهید و 11 زخمی برجا گذاشت
هر دو مسیر تونل رسالت امشب مسدود است
اختصاص درصدی از درآمد بازیکنان و مربیان خارجی به توسعه فوتبال دانش‌آموزی
رونمایی از پیراهن تیم ملی فوتسال دانش‌آموزان
قول 5 ساله پاکستان برای حذف همه موانع تجاری با ایران
عراقچی: جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
رئیس جمهور عراق خواستار مشارکت گسترده مردم در انتخابات پارلمانی شد
15 کشته و زخمی در جریان تعقیب و گریز پلیس آمریکا
گزارشگر سازمان ملل: اگر می توانستم  طلسم کنم جلوی جنایات اسرائیل را می گرفتم
مدارس برخی شهرستان‌های خوزستان فردا یکشنبه غیرحضوری شد
جلسه سران قوا برگزار شد
واکنش پرسپولیس به رأی اصلاحی کمیته استیناف؛ ابطال کنید
کشف جسد یک افسر اسرائیلی در جنوب غزه
فهرست تیم ملی اعلام شد
وزارت دادگستری آمریکا همچنان به دنبال تحقیقات درباره پرونده ترامپ-روسیه
رسانه‌های عراقی از خشک شدن دریاچه حمرین در استان دیاله عراق خبر دادند
نخست وزیر مجارستان جو بایدن را مسئول آغاز جنگ اوکراین دانست
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
X
آگهی تبلیغاتی