×
بین الملل
شناسه خبر : 243246
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/14 ساعت 08:44
سقوط تاریخی اسرائیل؛ افکار عمومی جهان علیه تل‌آویو

نورنیوز گزارش می دهد؛

سقوط تاریخی اسرائیل؛ افکار عمومی جهان علیه تل‌آویو

نظرسنجی‌های بین‌المللی تازه نشان می‌دهند که اسرائیل با بحران عمیق مشروعیت در سطح جهانی روبه‌روست. از جوانان غربی تا شهروندان اروپا و آمریکا، اکثریت دیدگاهی منفی نسبت به موجودیت و عملکرد این رژیم دارند و اعتماد به رهبری آن به پایین‌ترین حد تاریخ رسیده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: نظرسنجی مؤسسه Focaldata و تارنمای UnHerd در بریتانیا نشان می‌دهد که ۵۴٪ از جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله معتقدند اسرائیل نباید وجود داشته باشد و ۵۰٪ دولت اسرائیل را مقصر اصلی جنگ غزه می‌دانند. همچنین علاقه این گروه به جنگ غزه (۳۸٪ «بسیار علاقه‌مند») بیش از دو برابر علاقه‌شان به جنگ اوکراین (۱۹٪) است.
در آمریکا، یافته‌های دانشگاه هاروارد حاکی است که ۵۱٪ از جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله معتقدند راه‌حل نهایی مناقشه فلسطین و اسرائیل، انحلال اسرائیل و واگذاری آن به حماس است. همچنین ۶۰٪ این گروه، حمله ۷ اکتبر را با توجه به نارضایتی‌های فلسطینیان «قابل توجیه» می‌دانند و ۶۰٪ معتقدند اسرائیل در غزه در حال «نسل‌کشی» است. ۶۷٪ از این جوانان یهودیان را «به‌عنوان ظالم» می‌شناسند. این داده‌ها نشان می‌دهد که نسل جوان غربی نه تنها دیدگاه سنتی درباره حق موجودیت اسرائیل را رد کرده، بلکه به روایت فلسطینیان تمایل دارد.

آمریکا: شکاف حزبی و سقوط محبوبیت

نظرسنجی مؤسسه گالوپ حاکی از آن است که برای نخستین بار در تاریخ، ۶۰٪ دموکرات‌ها دیدگاهی منفی نسبت به اسرائیل دارند، در حالی که ۸۳٪ جمهوری‌خواهان همچنان حامی اسرائیل هستند. محبوبیت کلی اسرائیل در میان آمریکایی‌ها به پایین‌ترین حد از سال ۲۰۰۰ رسیده و ۴۱٪ دیدگاه منفی دارند.
مرکز تحقیقات پیو نیز گزارش می‌دهد که ۵۳٪ از کل بزرگسالان آمریکایی دیدگاهی منفی نسبت به اسرائیل دارند که نسبت به سه سال گذشته ۱۱٪ افزایش یافته است. از جمله، ۶۹٪ دموکرات‌ها و ۵۰٪ جمهوری‌خواهان زیر ۵۰ سال دیدگاه منفی دارند. اعتماد به بنیامین نتانیاهو تنها ۳۲٪ است و تنها ۴۶٪ از آمریکایی‌ها معتقدند راه‌حل دو دولتی امکان‌پذیر است. این شکاف عمیق حزبی، چشم‌انداز روابط واشنگتن ـ تل‌آویو را در سال‌های آینده دچار تغییرات جدی خواهد کرد.

اروپا: افول حمایت عمومی

نظرسنجی YouGov در شش کشور اروپایی شامل بریتانیا، آلمان، فرانسه، دانمارک، ایتالیا و اسپانیا نشان می‌دهد که حمایت از اسرائیل به پایین‌ترین حد تاریخی رسیده است. بین ۶۳٪ تا ۷۰٪ مردم این کشورها دیدگاهی منفی دارند و تنها بین ۱۳٪ تا ۲۱٪ دیدگاه مثبت نشان داده‌اند. اکثریت، عملیات نظامی اسرائیل در غزه را نامتناسب می‌دانند.
در آلمان، نظرسنجی شبکه دولتی ZDF نشان می‌دهد که ۸۰٪ مردم اقدامات نظامی اسرائیل در غزه را به دلیل تلفات غیرنظامیان «موجه نیست» و تنها ۱۲٪ آن را «مناسب» می‌دانند.

اروپا و تحریم‌ها علیه اسرائیل

بر اساس نظرسنجی YouGov به سفارش مؤسسه دیپلماسی عمومی فلسطین (PIPD) در بلژیک، فرانسه، آلمان، ایتالیا و سوئد، حداقل نیمی از مردم خواهان ممنوعیت فروش تسلیحات به اسرائیل هستند. درصد بالایی اتهام «نسل‌کشی اسرائیل علیه فلسطینیان» را درست می‌دانند و اکثریت باور دارند که رسانه‌های ملی کشورشان به نفع اسرائیل سوگیری دارند.

تصویر جهانی و اعتماد پایین به نتانیاهو

مرکز تحقیقات پیو در سطح جهانی و در ۲۴ کشور بررسی کرده است که در ۲۰ کشور اکثریت مردم دیدگاهی منفی نسبت به اسرائیل دارند. اعتماد به بنیامین نتانیاهو در سطح جهان بسیار پایین است و حتی در داخل اسرائیل، ۵۸٪ شهروندان معتقدند کشورشان در جهان مورد احترام نیست. شکاف‌های نسلی و ایدئولوژیک در اکثر کشورها مشهود است؛ نسل‌های جوان‌تر و میانه‌رو تمایل بیشتری به دیدگاه انتقادی دارند.

پیامدهای راهبردی

بحران مشروعیت اسرائیل پیامدهای مستقیم و بلندمدت دارد:
کوتاه‌مدت: فشار عمومی بر دولت‌های غربی برای بازنگری در حمایت بی‌قید و شرط از اسرائیل افزایش می‌یابد.
میان‌مدت: شکاف نسلی و حزبی در آمریکا و اروپا ممکن است سیاست‌های داخلی و خارجی این کشورها نسبت به اسرائیل را تغییر دهد.
بلندمدت: مشروعیت اخلاقی اسرائیل در نظام بین‌الملل تضعیف شده و این امر می‌تواند قواعد بازی در خاورمیانه و تعاملات دیپلماتیک آینده را متحول کند.
اکنون روشن است که اسرائیل با بحران مشروعیت اجتماعی و بین‌المللی مواجه است. از جوانان بریتانیایی و آمریکایی گرفته تا اکثریت مردم اروپا و حتی شهروندان اسرائیلی، افکار عمومی به گونه‌ای تغییر کرده که نه تنها عملیات نظامی بلکه موجودیت این رژیم نیز زیر سؤال رفته است. 


نظرات

آخرین اخبار
پژوهش جدید راز بیماری نادر «MKD» را فاش کرد
این نوشیدنی‌ها قند خون را به‌سرعت بالا می‌برند
سازمان غذا و دارو درباره شامپوهای غیرمجاز هشدار داد
جزئیات حمله آمریکا به ایران؛نقض آتش‌بس و تفاهم نامه توسط آمریکا
تکرار ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران
شب بزرگ جام جهانی 2026 ؛ طوفان خروس‌ها و شکست سنگین عراق 10 نفره
پرسپولیس ( 1) - چادرملو (2) / پرسپولیس به آسیا هم نرسید+ فیلم
کمک تحقیرآمیز دولت تروریست آمریکا به دولت غربگرای لبنان
بورکینافاسو روابط دیپلماتیک با فرانسه را قطع می‌کند
برگزاری یکصد و هجدهمین شب تجمعات خودجوش مردمی در سراسر کشور
حزب‌الله: توافق دولت لبنان با اسرائیل را نمی‌پذیریم
نتانیاهو توافق با لبنان را «دستاورد بزرگ» خواند
کهورک زاهدان دوباره داغ‌ترین نقطه ایران شد؛ دما به 50 درجه رسید
ادعای مقام‌های اسرائیلی درباره دستیابی به توافق چارچوبی با لبنان
از میدان جنگ تا میز مذاکره؛ هرمز تعیین‌کننده بازی جدید
ترامپ اروپا را به تعرفه 100 درصدی تهدید کرد
ششمین شب عزاداری حسینی در جوار محل شهادت قائد شهید برگزار شد
نورنما | شهادت امام سجاد(ع) وارث نهضت عاشورا تسلیت باد.
سرلشکر رضایی: اگر آمریکا و اسرائیل جنگ جدیدی آغاز کنند، تلفات وسیع خواهند داد
گروسی بار دیگر خواستار بازرسی‌های آژانس در ایران شد
ادامه شکنجه اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل
درخشش نوجوانان تکواندو کار ایران؛ دو مدال نقره به کاروان کشور رسید
ادعای رسانه‌ها درباره توافق تاریخی لبنان و اسرائیل
نگرانی کشورهای عربی خلیج فارس از پیامدهای توافق احتمالی ایران و آمریکا
کشته های زلزله ونزوئلا به 920 تن افزایش یافت
گزارش دیده‌بان حقوق بشر علیه دولت ترامپ؛ او تهدیدی برای دموکراسی است
بیانیه مقاومت اسلامی: ادعای اشغال ارتفاعات علی‌الطاهر صحت ندارد
دبیرکل سازمان ملل: اجرای گزینشی قوانین، نظم جهانی را از بین می‌برد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه ایران با همتایان رومانی، مصر، امارات، پاکستان و انگلیس
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت امام جماعت مسجد ابوذر قرائت شد
پایان انتظار برای نیمکت تیم ملی هندبال؛ کلاییچ هدایت ایران را بر عهده گرفت
هشدار زرد هواشناسی برای اردبیل؛ رگبار و احتمال سیلاب از شنبه شب
موج گرمای بی‌سابقه اروپا قربانی گرفت؛ زندگی در چند کشور مختل شد
سخنگوی سپاه: تنگه هرمز سرزمین ایران است و هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد
حمله دوباره اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا؛ تأسیسات برق آسیب دید
جایزه اورول 2026 به «رونویسی» و «فرار از کابل» رسید+ اسامی برندگان
تیم ملی ایران 2 - 3 ژاپن/واگذاری بازی به سامورایی ها
چه استان هایی فردا دیرتر از معمول کار خود را آغاز می کنند؟
اعتراف جان بولتون به نگهداری غیرقانونی اسناد محرمانه امنیتی
اختلافات خانوادگی به قتل جوانی ختم شد+ جزئیات حادثه
هشدار تهران به شورای همکاری خلیج فارس؛ ثبات منطقه را قربانی نکنید
پاسخ تند مشاور رهبر انقلاب به شورای همکاری خلیج فارس
استاندارد یورو 6 کافی نیست؛ خودروهای داخلی همچنان پرمصرف‌اند
ترامپ مدعی نقض آتش بس شد
ادعای بلومبرگ درباره پیام عمان به اروپا؛ آینده تنگه هرمز تغییر کرده است
نیروی هوافضای سپاه پیام منتسب به فرمانده خود را تکذیب کرد
ساخت راه‌آهن هرات–مزارشریف با اجرای ایران آغاز شد
سازمان جهانی دریانوردی عملیات تخلیه کشتی‌ها را متوقف کرد
العربیه: دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در سوئیس برگزار می‌شود
فروش بلیت پرواز مستقیم تهران–دبی آغاز شد